Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2750 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אני לא רופא ועל כן לא יכול להמליץ לך על טיפול רפואי.

אני יכול לספר לך שלפעמים אני סובל מכאבים ומשתמש בכרית חימום (גרב מלאה אורז שמחממים במיקרוגל גם טוב) על האזור הכואב.

במקום שתצטרך להתקלח כל הלילה ואולי כתחליף לכדורים\טיפות, תנסה את זה כדי לשכך את הכאב.

עריכה: סלח לי על הבוטות אבל לעשן זה מנהג מגונה, מסריח ומגעיל שגם הורג אותך וגם שואב לך את הכסף מהכיס. ממליץ לך בחום להפסיק לעשן לצמיתות בכל מקרה.

עריכה אחרונה על ידי קאררה

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

• תגובות 47
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה שותה מים?

תנסה לפני האוכל לשתות כוס מים.

אוכל על קיבה יבשה יכול לגרום לכאבים חזקים ועציריות,

סבלתי המון מכאבי בטן ועצירויות, עשיתי המון בדיקות

נדדתי בין רופאים ורכשתי כל מידי תרופות טבעיות ללא הועיל.

עד שאיש גילה לי את הסוד

הזה ומאז טפו טפו...

בלי קשר ועם קשר מומלץ לשתות 1-2 כוסות מים פושרים

מייד ביקיצה משינה.

פורסם
אומנם אולטראסאונד פחות מסוכן ויותר זול אבל ברוב המקרים ב-CT ניתן לגלות דברים שבאולטראסאונד לא מגלים.

זה נכון גם ההפך. לכל בדיקה היתרונות שלה.

בדיקת אולטראסאונד מאוד מאוד תלוייה בניסיון והידע של מבצע הבדיקה והמפענח.

לי היו אבנים בכליות/דרכי השתן/שלפוחית שאם לא הייתי עושה בדיקת CT הייתי נשאר עם כאבי תופת וביקור פעם בחודש במיון.

אתה אפילו לא קרוב להיות אחוז בודד מהמקרים. אולטרסאונד היא הבדיקה, כי היא מאוד מדויקת בכל הנוגע לאבנים וכי היא מאוד בטוחה וזמינה. המחיר בתחתית סדר העדיפויות. ברוב המוחלט של המקרים אולטרסאונד מספיק.

פרוטוקול הבדיקה במקרה של חשד לכאבים כתוצאה מאבנים בכליות הוא תחילה בדיקת אולטראסאונד (רק בגלל המחיר ממש לא נכון. אוי ואבוי שזה קו המחשבה. מעציב מאוד.) ולאחר מכן בדיקת CT.

תודה לאל שיש היום CT. במכון מור בבני-ברק קיבלתי תור בטווח של שבוע ימים.

פות"ש, אני חוזר על השורה התחתונה. התייעצות עם רופא. אם לא טוב לך, חוות דעת שנייה. במידת הצורך יפנו אותך לבדיקה הרלוונטית.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לצערי כאחד שלומד ועובד ובגלל זה אני לא יכול לעשות ספורט

רק רציתי להעיר לגבי זה.

אני במצב דומה של "אין לי זמן" אבל אני מתאמן בבית מספר פעמים בשבוע כשגרה כדי לא להתנוון. אתה יכול גם להשקיע 15-20 דקות - שכיבות סמיכה, משקולת (ידית + רביעיית 5 ק"ג תיתן לך כל מיני אפשרויות) ואופני כושר או ריצה במקום.

הבדל עצום בהרגשה. אני יודע שבלי זה כל מיני אזורים בגוף מתחילים לכאוב ללא סיבה (ועוד כמה עם סיבה - אז אני ממילא חייב את זה).

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

השעה הכי טובה: הבוקר.

כי בערב תמיד משהו ייכנס.

בבוקר, לא להכריח, אלא פשוט זה המצב המוגדר.

כל בוקר חצי שעה אימון, מקלחת, יוצא.

ככה בהגדרה. בממוצע, אחרי 21 ימים, המוח מתרגל ואנחנו מתחילים להתמכר לספורט. יהיה מאוד קל להתמיד לאחר מכן.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

פורסם
פות"ש, אני חוזר על השורה התחתונה. התייעצות עם רופא. אם לא טוב לך, חוות דעת שנייה. במידת הצורך יפנו אותך לבדיקה הרלוונטית.

"פרוטוקול הבדיקה במקרה של חשד לכאבים כתוצאה מאבנים בכליות הוא תחילה בדיקת אולטראסאונד (רק בגלל המחיר

ממש לא נכון. אוי ואבוי שזה קו המחשבה. מעציב מאוד.

) ולאחר מכן בדיקת CT"

מה לעשות שזה הפרוטוקול המקובל.

ממש אבל ממש נכון מה שכתבתי קודם לכן.

שכחתי להוסיף שעושים גם בדיקת שתן להמצאות דם בשתן כתוצאה מחיכוך של האבן עם מערכת השתן.

איזה כייף לי :)

פורסם

"פרוטוקול הבדיקה במקרה של חשד לכאבים כתוצאה מאבנים בכליות הוא תחילה בדיקת אולטראסאונד (רק בגלל המחיר

) ולאחר מכן בדיקת CT"

שכחתי להוסיף שעושים גם בדיקת שתן להמצאות דם בשתן כתוצאה מחיכוך של האבן עם מערכת השתן.

אתה טוען לעשות CT.

אני אומר קודם אולטרסאונד ובכל מקרה רופא יחליט.

אתה שולח לי פרוטוקול שחוזר בדיוק על דבריי. לא הבנתי מה אתה רוצה.

כתבתי שזה ממש לא נכון שעושים קודם אולטרסאונד רק בגלל המחיר.

יותר ברור מזה אני לא יכול.

פורסם

אהלן.

כאב גב ובטן שמעיר משינה - יש לשלול דברים חמורים.

ממה שאתה מספר כנראה תצטרך להשלים גסטרוסקופיה, ואם אתה כבר בגיל מבוגר אז אולי שילוב של קולונוסקופיה - לראות אם אכן יש קשר כלשהו לאוכל. זה לרוב דברים שלא ימצאו ב CT או US.

פורסם

תודה לכולם על התגובות.

אני לא מחפש תחליף לדעות של רופאים, אני מחפש כיוון או אולי אנשים ששמעו על מקרה דומה לשלי שיכולים לתת המלצה.

אני בן 21 ורשמתי בשרשור שעשיתי גסטרוסקופיה, אולטרה סאונד עוד לא עשיתי.

אתמול עבדתי משמרת ערב וב12 בלילה חזרתי לבית, אכלתי ארוחה כי הייתי ממש רעב, לא ארוחה כבדה מדי, קצת פירה ותפוחי אדמה קטנים בתנור, 2 קציצות קטנות ופרוסה עם חומוס והיום ב7 בבוקר התעוררתי עם כאבים, אומנם חלשים ש25 טיפות אופטלגין הרגיעו את הכאב לחלוטין, אך אם לדוגמה הייתי אוכל 4 משולשים של פיצה אז הכאב היה ברמה אחרת לגמרי. יכול להיות שזו גם רגישות לגלוטן? אם כן אעשה ניסוי קטן ואפסיק לאכול מאכלים עם גלוטן לראות מה יקרה.

פורסם (נערך)

יוצא לך לאכול ב 12 בלילה 4 משולשים של פיצה?

גם לאדם ללא רגישות עלול להיות מזה כאב בטן.

גם תפוחי אדמה וקציצות זה לא מה שכדאי לאכול לפני השינה. זה כבד מדי, זה מאוחר מאוד לאכול דברים כאלה. אם אין לך אפשרות לאכול ב 20:00-21:00, תאכל לפחות משהו קליל ( ירקות עם גבינה רכה, יוגורט ).

אני יודע שרוב הצעירים דוחפים אוכל לגוף שלהם בלי יותר מדי אבחנה ( עד סביב גיל 40, ואז מתחילים לשמור על הבריאות , או מה שנשאר ממנה ), אבל אצלך ממש לא כדאי להמשיך עם הרגלי אכילה לא בריאים כבר עכשיו. הגוף שלך מאותת לך.

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

) ולאחר מכן בדיקת CT"

אותו הסיפור גם אצלי, האולטרסאונד הראה רק כמה אבנים קטנות בכליות אבל הן לא הסבירו את הכאבי תופת שהיו לי במשך חודשים, לבסוף הרופא מומחה פרטי הפנה אותי לCT כי הוא חשד שיש עוד אבן שכבר יצא לטיול ועושה לי חגיגה ליפני יציאה ואכן הCT גילה זאת, גם אני הייתי 3 פעמים במיון עם הרבה זריקות נגד כאבים עד שיום אחד המנייאק הצליח לצאת ואני לא רוצה לתאר בכמה כאב זה היה כרוך,לפחות ניצלתי מריסוק אבנים :-).

ואכן תזוזת האבנים גורמת לדימום ובפיפי של בוקר אפשר לחטוף התקף לב חחח.

סתם לא שולחים לCT כי זה באמת יקר, אבל רופאים מומחים במיוחד מאלה שהולכים בפרטי אין להם בעיה לידרוש CT ואז הקופה נאלצת לאשר.

מבין את פותח השירשור, לצערי היום הרופאים עובדים יותר כמו סוכני מכירות של תרופות, אותו דבר כמו שהולכים ליקנות מחשב בחנות או סמארטפון ומיתיעצים עם המוכר והוא שואל שאלות מכוונות איזה מחשב יתאים לך לפי הדרישות שלך,הם פשוט מרפרפים בקטלוג והופ אתה יוצא עם שקית תרופות מבית המירקחת, ממש אין להם כוח או זמן או רצון לגלות את מקור הבעיה.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
רק בגלל המחיר עושים אולטראסאונד קודם כול.

עכשיו ברור ?

ברור.

אתה טועה.

פות"ש, מתנצל על הסטייה. זו הודעה אחרונה שלי בנושא.

תודה לכולם על התגובות.

אני לא מחפש תחליף לדעות של רופאים, אני מחפש כיוון או אולי אנשים ששמעו על מקרה דומה לשלי שיכולים לתת המלצה.

אני בן 21 ורשמתי בשרשור שעשיתי גסטרוסקופיה, אולטרה סאונד עוד לא עשיתי.

אתמול עבדתי משמרת ערב וב12 בלילה חזרתי לבית, אכלתי ארוחה כי הייתי ממש רעב, לא ארוחה כבדה מדי, קצת פירה ותפוחי אדמה קטנים בתנור, 2 קציצות קטנות ופרוסה עם חומוס והיום ב7 בבוקר התעוררתי עם כאבים, אומנם חלשים ש25 טיפות אופטלגין הרגיעו את הכאב לחלוטין, אך אם לדוגמה הייתי אוכל 4 משולשים של פיצה אז הכאב היה ברמה אחרת לגמרי. יכול להיות שזו גם רגישות לגלוטן? אם כן אעשה ניסוי קטן ואפסיק לאכול מאכלים עם גלוטן לראות מה יקרה.

ממליץ שוב:

לגשת לדיאטנית. לנסות תפריטים שונים ולראות איך זה עובד.

לגשת לבירור נוסף או אצל רופא משפחה (לברר אם בכלל צריך חלק מהבדיקות שהוצעו פה) או אצל גסטרואנטרולוג.

כל אדם הוא מומחה לעצמו, ואם אתה מרגיש שמשהו לא טוב, גש לחוות דעת שנייה.

• תוכן חדש...