Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2912 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים,

החלטתי לפתוח את השרשור הזה קודם כל כדי להודות לכם.

אני חבר פורום כבר מספר שנים ובמהלכן קיבלתי מכם המון עצות, קראתי עצות שניתנו לאחרים וכתוצאה מכך הצלחתי להימנע מנוכלויות ומלכודות, עלויות בלתי סבירות בטיפול בתקלות ומוצרים ושירותים שפשוט לא שווים את הסכום שנדרש בעבורם.

אז..המון תודה :)

השרשור הבא נפתח על מנת לשתף ביננו מקרים שמוגדרים בעינינו כמקרי קיצון, מקרים שבהם עמדנו בפני הוצאה גדולה שקשורה לרכב אך לפני שהכנסנו את היד לכיס התעשתנו, גילינו תושיה והחלטנו לנסות כיוון אחר שבסופו של דבר חסך לנו סכום כסף משמעותי.

אני מאמין ששרשור מרוכז של סיפורי הצלחה יכול לעזור מאוד לגולשים לפתוח את הראש לאופציות נוספות, לכיווני חקירת תקלות נוספים ובסופו של דבר לחיסכון משמעותי בעלויות.

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

טוב אז אני אתחיל :)

לפני כחודש וחצי נכנסתי לטיפול עם הפיאסטה 2011 שלי במוסך מורשה בת"א (מוסך שחרט על דגלו אמינות ומקצועיות ואף בכניסה אליו יש שלט גדול שבו הם מתפארים בכך).

למה מוסך מורשה? כי זיהיתי תקלה במערכת המיזוג והנחתי שאבחון מקצועי של מוסך מורשה ש"מכיר את הרכב" עשוי לחסוך לי כסף.

הבעיה הייתה במערכת השליטה על כיוון יציאת האוויר מהמזגן (חזית/רגליים/שמשה).

ברכב מערכת בקרת אקלים אלקטרונית וכאשר לחצתי על אחד מן הכפתורים ששולט על כיוון יציאת האוויר- כלום לא קרה, האוויר המשיך לצאת מהחזית.

קיבלתי הצעת מחיר מהמוסך שהסתכמה בעלות כוללת של 3500 ש"ח כולל מע"מ (כן, שמעתם נכון) בטענה כי יש לפרק את חזית הדשבורד ולהחליף את אחת ממערכות השליטה של מיזוג האויר (לא הצלחתי להבין מהם איזו).

כששאלתי אותם האם הם בדקו טוב ומשוכנעים שזו הבעיה הם ענו שכן, הם בטוחים לחלוטין.

כמובן שלא הסכמתי לבצע זאת ונסעתי הביתה מבואס.

התחלתי לגגל את הבעיה והבנתי כי ישנם ברכב מספר מנועים חשמליים בשם Actuators שאחראים על הנעת מערכות תריסי מיזוג האוויר, אז החלטתי לנסות את מזלי.

הצצתי מתחת להגה תוך כדי שאני לוחץ על כפתורי השליטה הנ"ל בניסיון לזהות את המנוע שעליו הם שולטים, למזלי הוא היה במיקום נגיש.

פירקתי אותו וגיליתי שבסך הכל המנוף שלו נשבר- עלות רכישת מנוף שכזה מאי ביי היא 70 ש"ח וזמן ההתקנה שלי יהיה כ-5 דקות.

IMG_20180714_093655.jpg

IMG_20180714_093647.jpg

עריכה אחרונה על ידי itziks
פורסם

לפני הרבה שנים אמא שלי הכניסה רכב לטיפול שגרתי במוסך מורשה. אחרי מספר ימים היא סיפרה לי כבדרך אגב שהטיפול היה לא יקר. לי זה היה נשמע מוזר כי זכרתי שבתשעים אלף צריך לעשות טיפול טיימינג וכידוע זה טיפול לא זול. אימי לא התעצלה, בדקה את החשבונית וגילתה לתדהמתה שבמוסך פשוט שכחו לבצע את הטיפול הזה. כמובן שאם המנוע היה הולך הסיפור היה מסתבך ואין לי ספק שהיינו נפגעים מזה כספית כי איכשהו המוסך לעולם אינו אשם.

מסקנות:

1. אנשים שפחות מבינים ברכב, עדיף שיתייעצו עם קרוב משפחה שמבין.

2. חובה תמיד לבדוק מה עשו בטיפול. זכור: המקום בו הרכב מתקלקל הכי הרבה זה המוסך.

3. לא להתפתות לעסקאות בשטח.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

2. חובה תמיד לבדוק מה עשו בטיפול. זכור: המקום בו הרכב מתקלקל הכי הרבה זה המוסך.

אנא הסבר ופרט את הסיבה למשפט שכתבת.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני אתן סיפור לא שלי אלא של מישהי שעזרתי לה.

מדובר במאזדה 3 דור שני.

לפני יותר מחצי שנה פנתה אלי מישהי שאמרה שהבעיה שלה ברכב זה שבהנעות קרות אם המזגן דולק הרכב נכבה בעמידה. הייתה לה גם נורת check engine.

3 מוסכים מורשי מאזדה! אמרו לה שהיא צריכה להחליף מצערת קומפלט במחירים של 2000 עד 3000 שח פלוס מע"מ.

הבעיה נפתרה בעזרת ספריי קרבורטור ב 15 שח ונייר סופג של ניקול (6 ב 10 במבצע) . בוצע ניקוי יסודי למצערת. התקלה נעלמה כלא הייתה עד היום.

Sent from my VKY-L29 using Tapatalk

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

נשבר egr, עבודה אצל בעל מקצוע לא באה בחשבון מאחר וזה בסהכ 4 ברגים, בדקתי מחיר ורצו 850 שח על החלק.

הזמנתי מקוראפס ב30 דולר.

עם הרכב הראשון שלי אמרו לי שהקלאץ תכף צריך החלפה (היה עם 270 אלף)

אמרתי סבבה, ומכרתי אותו עם 315 אלף עם אותו קלאץ.

פורסם
אני אתן סיפור לא שלי אלא של מישהי שעזרתי לה.

מדובר במאזדה 3 דור שני.

לפני יותר מחצי שנה פנתה אלי מישהי שאמרה שהבעיה שלה ברכב זה שבהנעות קרות אם המזגן דולק הרכב נכבה בעמידה. הייתה לה גם נורת check engine.

3 מוסכים מורשי מאזדה! אמרו לה שהיא צריכה להחליף מצערת קומפלט במחירים של 2000 עד 3000 שח פלוס מע"מ.

הבעיה נפתרה בעזרת ספריי קרבורטור ב 15 שח ונייר סופג של ניקול (6 ב 10 במבצע) . בוצע ניקוי יסודי למצערת. התקלה נעלמה כלא הייתה עד היום.

וואו, קיצוני!

פורסם

לפני כשנתיים - פורד פוקוס אקובוסט, היו רעשים מהמתלים הקדמיים כשהייתי עולה על בורות/שיבושים קלים בכביש.

ממש דפיקות שהורגשו בהגה, אבל בלי קשר לסיבוב שלו. בעמידה במקום והזזת ההגה לא היה רעש/חופש.

במוסך מורשה אחרי שמכונאי ראשי נסע על האוטו כמה פעמים לבקשתי, איבחנו שזה מסרק הגה. ובאוטו הזה ההגה חשמלי ומחליפים קומפלט מסרק ומנוע חשמלי. העלות כ-6500 ש"ח. לא היה נשמע לי הגיוני שזה הגה כי זה לא התאים לתופעות, אבל המכונאי הראשי היה בטוח.

אחרי בדיקת כל האופציות מצאתי כזה ממגרש פירוק, הביאו לי אותו למוסך המורשה כדי שיבדקו שזה מתאים ותקין. המכונאי לא הסכים לאשר כי היה חסר שם איזה מכסה מטופש והוא טען שההגה קיבל מכה בתאונה.

המוכר מהמגרש אמר לי לבוא אליו והוא יתקין לי את ההגה. נסעתי לכפר שלו, ולפני הכל ביקשתי שיעשה סיבוב ויבדוק את הרעש.

הוא נסע 50 מטר, חזר למוסך, העלה את האוטו על הליפט, סגר איזה אום במוט המקשר, ואמר לי 'סע לשלום'.

ואכן - זו הייתה הבעיה... חזרתי למוסך המורשה למכונאי הראשי, סיפרתי לו והוא עשה סיבוב שוב לבדוק, היה בהלם, התנצל בלי סוף. מסקנה - תמיד לבקש חוות דעת שניה כשלא בטוחים באבחנה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
אחד האשכולות שהולך להיות הזוי הכולל הוצאת קיטור על בעלי מוסכים בכיכובם של...
הזוי? הסיפור שלי אמת לאמיתה.

אני לא נגד מוסכים, פשוט צריך לבחור מוסך עם המלצות וניסיון של אחרים. רמאים או לא מקצועיים יש בכל תחום בחיינו, אז מן הסתם גם במוסכים. יש גם כאלה מאוד מקצועיים ואמינים, לכן יש לבדוק לאן אתה הולך.

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

הנבואה ניתנה לשוטים

יום טוב גם לך

פורסם
לא הבנתי מהי הגדרתך להזוי?

אם אנחנו מספרים כאן על עובדות, לא הזינו דבר.

ואם העובדות נוגדות את מה שאתה מאמין בו באמונה עיוורת, כנראה שאתה זה שהוזה.

פורסם
תנוח דעתך שגם אנחנו הולכים למוסכים. רק לפני שבועיים שלחתי את בת הזוג שלי למוסך לאחר שקיבלתי המלצות.

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם
לא הבנתי מהי הגדרתך להזוי?

אם אנחנו מספרים כאן על עובדות, לא הזינו דבר. - ברור.

ואם העובדות נוגדות את מה שאתה מאמין בו באמונה עיוורת, כנראה שאתה זה שהוזה.

אני על כדורים לכן חלק מהיום שלי אני במצב סירקולציה.

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)
אנא הסבר ופרט את הסיבה למשפט שכתבת.

המשפט הזה שכתב שוגיפלקס הוא הכללה, אולי קיצונית אבל:

1. בקקטוס שלי שברו אצל הבעלים הקודם מכסה של פילטר אוויר. כל הניסיונות להעביר למנהל המקצועי אינפורמציה בתמונות, סרטונים, הכל - שום דבר. תבוא נראה.

מכיוון שהם נמצאים 300+ ק"מ זה כמובן לא יצא לפועל.

2. ביאריס, פעם אחת מילאו שמן עודף - 750 מ"ל הזויים מעל הקו של המקסימום. האוטו לא סחב אחרי הטיפול, מיד שאבתי את הכל כשהגעתי הביתה. דיברתי איתם בטלפון ואפילו נסעתי בחזרה עם השמן העודף, והם פשוט ניסו להסביר לי שאני לא יודע למדוד שמן. טוב שלא אמרו לי שקניתי את השמן הזה בדרך למוסך.

באותו טיפול גם לא החזירו את בית פילטר האוויר למקום (יש קיבוע).

3. בסטארלט מילאו פעם אחת ליטר שמן עודף. מאז האוטו שלא אכל גרם שמן התחיל לאכול ליטר כל 3000-4000 ק"מ. עצבים.

4. באותו הסטארלט הרכיבו מתישהו צלחות ברקס במידה קטנה יותר מהמפרט!.

2 ו-4 דווחו בשרשורים למשתמשי הפורום.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י

• תוכן חדש...