Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2928 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היא מערכת מקורית, שלדעתי, לא בטוח, הותאמה בארץ בגיל קאר, היא מעצבנת כי צריך חיבור לאינטרנט עם דונגל כדי שיעבוד

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

טוב התמחור החדש של האטקה הוא עבודה בעיניים, המחיר של הסטייל פלוס לפני התמחור החדש היה 149 אלף ₪ על הכביש (כולל אגרת רישוי, תוספת צבע, אחריות שנה שלישית ומערכת קונקטד) כעת, שבו חזק, התמחור החדש הוא 148,500 ₪, 500 ₪ הנחה (כאשר המחיר החדש הבסיסי להזכירכם הוא 140 אלף ₪ לאחר הנחה לזמן מוגבל של 3,000 ₪).

פשוט לפני כן כל התוספות הנ"ל היו כלולות במחיר הגבוה יותר וכעת נדרשת תוספת תשלום עליהן.

למעשה המצב של הלקוח הורע, שכן כעת ירידת הערך מתחילה ממחיר המחירון החדש והנמוך יותר והתוספת הכספית הנדרשת לגבי התוספות הנ"ל לא באה לידי ביטוי במחיר המחירון אלא בנוסף לו ולא תתקבל במכירה עתידית בניכוי ירידת הערך של הרכב.

לא יודעים למכור, אצל שאר היבואנים הלקוח מקבל במבצעי מכירות הנחות אמיתיות ממחיר המחירון כולל אבזור חינם, נטו כסף לכיס.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

המערכת המוצעת היא שדרוג למערכת הקיימת אבל מצריכה סים לחיבור ולפי מה שהבנתי לא שווה הרבה.

לי הוצע במחירים לפני המבצע הנוכחי את בסטייל פלוס ב148 על הכביש.

פורסם
טוב התמחור החדש של האטקה הוא עבודה בעיניים, המחיר של הסטייל פלוס לפני התמחור החדש היה 149 אלף ₪ על הכביש (כולל אגרת רישוי, תוספת צבע, אחריות שנה שלישית ומערכת קונקטד) כעת, שבו חזק, התמחור החדש הוא 148,500 ₪, 500 ₪ הנחה (כאשר המחיר החדש הבסיסי להזכירכם הוא 140 אלף ₪ לאחר הנחה לזמן מוגבל של 3,000 ₪).

פשוט לפני כן כל התוספות הנ"ל היו כלולות במחיר הגבוה יותר וכעת נדרשת תוספת תשלום עליהן.

למעשה המצב של הלקוח הורע, שכן כעת ירידת הערך מתחילה ממחיר המחירון החדש והנמוך יותר והתוספת הכספית הנדרשת לגבי התוספות הנ"ל לא באה לידי ביטוי במחיר המחירון אלא בנוסף לו ולא תתקבל במכירה עתידית בניכוי ירידת הערך של הרכב.

לא יודעים למכור, אצל שאר היבואנים הלקוח מקבל במבצעי מכירות הנחות אמיתיות ממחיר המחירון כולל אבזור חינם, נטו כסף לכיס.

אתה בכייף יכול להוריד את ה מערכת של גיל קאר וכל הדרק שיש בה וחסכת כסף

פורסם

זה נכון. העניין שבלעדיה לא ניתן לעשות שיקוף לטלפון כי מערכת המולטימדיה חסומה. אבל פתיחה שלה ושימוש באנדרואיד אוטו\קאר פליי עדיף עשרות מונים על מה שצ'מפיון מתקינים.

פורסם

אחרי התקנה של גיל קאר הfull link עדיין סגור, במצב הקיים עדיף לחסוך את ה2500 שקל לגיל קאר, וללכת על הפיתרון של גוגל/אפל, ולשלם אלף שקל פחות.

פורסם

האטקה אקסלנס מקביל בגדול לקארוק 1.5 סטייל, יש דברים בכל אחד שאין בשני, אבל בשיקלול נשמע שהאטקה מאובזרת יותר (ועולה פחות).

באטקה יש: התרעה על שטח מת [כולל בנסיעה לאחור] / גג שמש / מושבי אלקנטרה / משענת יד מאחור / חישוקי 18

בקארוק יש: התרעה תיקון סטיה מנתיב

אז בגדול האטקה מאובזרת הרבה יותר, ובמחיר החדש והמוזל גם שווה הרבה יותר.

פורסם

שלא לדבר שהאטה עולה 133000 שקל עם מנוע 150 כ"ס, הסקודה עולה150000 הבדל גדול מאוד, האטקה זולה ב7000 שקל מהסקודה ליטר.

פורסם

אם לקארןק יש סטיה מנתיב, קצת

מצחיק שנציגי צ’מפיון אומרים שהוא לא קיים באחרים כי המערכת לא מתאימה לארץ :-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם (נערך)

לגבי הביצועים התאכזבתי, הנתונים הרשמיים והתשבוחות על מנועי טורבו בכלל ועל מנוע הזה בפרט גרמו לי לחשוב שאכנס לחיית מירוצים, בפועל התחושה אנמית, לא יותר ממנוע 2 ליטר אטמוספרי וגם אופי הפעולה דומה, כאשר אין תחושת כוח בנהיגה מנהלתית ורק כאשר לוחצים חזק על הדוושה הכוח מגיע בהדגתיות במעלה הסל"ד. אולי הדבר נבע מהעלאה מוקדמת מדי של ההילוכים, לא יודע לא הסתכלתי על מחוון ההילוך בלוח השעונים.

מצב ספורט ניסיתי מעט אבל גם בו התרשמתי שתחושת הכוח לא משתנה אלא ההילוכים רק מושכים יותר.

טוב אני רוצה לתקן את ההודעה קודמת שלי לגבי הביצועים של האטקה, נהגתי היום בספורטג' חדש מנוע 2 ליטר, הביצועים עייפים ואופי הפעולה של המנוע האטמוספרי דורש סל"ד גבוה והורדות הילוך מרובות כדי להתקדם בקצב סביר, אופי אחר משל האטקה שנינוחה בהרבה (ומול הנירו שמאפשר נסיעה נינוחה עם כוח זמין בסל"ד נמוך והביצועים שלו מרגישים בכמה רמות מעל הספורטג'). למעשה זה פסל אותו. מלבד זאת הספורטג' רכב טוב מאד למשפחה (בין היתר מאד מרווח, יותר מהאטקה אפילו ותנוחת הנהיגה טובה).

באטקה נשארו 2 בעיות:

הבעיה הראשונה: זה אמינות הגיר הרובוטי, אבל יש תמורה לאגרה כאמור וזה עניין של החלטה מה כל אחד מעדיף, שקט נפשי ואמינות מוחלטת או ביצועים ואופי יחידת הנעה טובים בהרבה אבל חוסר שקט נפשי וייתכן גם הוצאות גדולות יותר וטרטור במוסכים. ישנה אפשרות שלישית של מנועי טורבו עם גירים פלנטריים או רציפים, שייתכן שהיא מהווה את שביל הזהב.

הבעיה השנייה: ההנחות שסיאט נותנים הן לא באמת הנחות. לעומת זאת בספורטג' אפשר לקבל הנחה של 11 אלף ש"ח מעת לעת ועוד אבזור בחינם (במבצע חבר שהסתיים לאחרונה וגם במבצעים לציבור הרכב מעת לעת) וגם שמירת הערך שלו מצויינת. זה מתבטא בהרבה מאד כסף של חסכון לעומת האטקה.

עריכה אחרונה על ידי green

פורסם

איך אתה מחשב חיסכון.? האטקה עולה בין 140-145 על הכביש, הספורטאז עולה 153 גם אחרי הנחה הוא עולה אותו הדבר, לגבי סחירות, נראה לי שאטקהניהיהנסחיר יותר, רק בשל העובדה שהוא לא כ"כ נפוץ, אם אתה כבר משווה, למה שלא תשווה תפוחים לתפוחים, כמה יעלה לך ספורטאז טורבו עם גיר רובוטי וביצועים מקבילים לאטקה?

פורסם

כפי שכל חברת ליסינג יודעת, מה שחשוב בחסכון בעלויות זה בעיקר גובה ההנחה ממחיר המחירון ולא מחיר המחירון עצמו.

אם ניקח ספורטג' שעולה 152 אלף ש"ח ואטקה שעולה 143 אלף ש"ח (בפועל היא עולה כאמור יותר מאחר והם לוקחים כסף על תוספות) ונניח שלשניהם ירידת ערך זהה ממוצעת של 30% לאחר 3 שנים (זאת פחות או יותר ירידת הערך שלהם בפועל, לדגמי סיאט דרך אגב שמירת ערך טובה מאד, משמעותית יותר טובה מדגמי סקודה למשל) אזי לאחר 3 שנים המחירים שלהם יהיו כדלקמן:

ספורטג': 106,400 ש"ח

אטקה: 100,100 ש"ח

הספורטג' הפסיד: 45,600 ש"ח, אבל בניכוי ההנחה של 11 אלף הש"ח הוא הפסיד רק 34,600 ש"ח.

האטקה הפסיד 42,900 ש"ח (ובפועל ההפסד אפילו גדול יותר כי שילמת על תוספת צבע, אחריות שנה שלישית, קונקטד או פתיחת מולטימדיה תוספות שהמחיר עליהן נע בין 5,000 ש"ח ל- 6,000 ש"ח תלוי אם אתה לוקח את הקונקטד או רק מבצע פריצה. דרך אגב הקונקטד כולל גם מצלמת רברס ואיתורן ולכן לא נראה לי כדאי לוותר עליו).

ההפרש לטובת הספורטג' עומד על 8,300 ש"ח ללא ההוצאות הנוספות ועם ההוצאות בסך של 6,000 ש"ח, סה"כ= 14,300 ש"ח.

שלא לדבר על כל שהספורטג' בכל זאת ישמור קצת יותר מערכו, תוסיף עוד כמה אלפי ש"ח בודדים.

פורסם

אני לא הוספתי קונטקט ויש לי מצלמת רוורס, אז פה אין בעיה, פתיחת android auto, זה לא פריצה, זה הזנת קוד,צבע זה באמת אישי, אני רציתי אפור, אבל היה רק לבן... כל אחד קונה מה שהוא רוצה, מודע לעובדה שמנוע משוכלל יותר וגיר רובוטי, הסיכוי לכשל גדול יותר, זה הגיוני, אחרי נהיגה בין 2 המכוניות, ההבדלים מאוד גדולים, הספורטאז מרגיש כמו אוטובוס לעומת הסיאט, שוב, זה מחיר הקדמה, הדור הבא של הספורטאז וכל הליין של יונדאי יכללו גיר רובוטי ומנוע טורבו, זה העתיד, אין מה לעשות. אני מעדיף לקנות מיצרן שעבר כבר את חבלי הלידה בעשור האחרון, לא יצרן שרק עכשיו קפץ על העגלה.

• תוכן חדש...