Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2921 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי

אני רוצה לרכוש רכב שנמצא בשעבוד בבנק בגלל הלוואה בעת הרכישה

המוכר אמר לי שהבנק יסיר את השעבוד לאחר התשלום- ככה זה אמור להיות?

יש מסמך שאני יכולה לבקש ממנו?

הרי יכול להיות שהשעבוד הוא בגלל חוב גדול יותר ולא קשור להלוואה על רכישת האוטו

מה סדר הפעולות המומלץ?

נשמע אדם ישר ואני יודעת שהבנק משעבד את הרכב בעת רכישת רכב חדש

רק לא יודעת מה עושים במצב כזה

תודה על כל הסבר שיניח את הדעת

פורסם

קודם כל "נשמע אדם ישר" זה מתכון לצרות אז עדיף להיות זהיר מאשר להניח אבחנות.

בגדול הסרת השעבוד לוקחת במינימום 3 שעות לארח שהבנק מסיר אותו ורק לאחר מכן תוכלי לבצע את העברת הבעלות

קחי בחשבון שאם את נותנת לו את הכסף כדי לכסות את ההלוואה את בידיים שלו לטוב ולרע

לכן נסי שהוא יסיר את השעבוד בעצמו ולסכם איתו זכרון דברים מסודר

יש כל מיני הלוואות לעניין הזה

פורסם

מכרתי ורכשתי החודש רכב עם שיעבוד

אסור לשלם אגורה לפני הסרת השיעבוד אלא במעמד העברת הבעלות

מוכר הרכב צריך להחזיר את ההלוואה בבנק, הבנק משדר למשרד הרישוי ונותן אישור שאין לרכב שיעבוד

הולכים לדואר ומבצעים העברת בעלות ותשלום

במקרה שלי ברכב שרכשתי, כשהיינו בדואר בנתב"ג ביצעתי תשלום בהעברה בנקאית, הרוכש ראה תוך דקות את הכסף בחשבונו ומידית ביצענו העברת בעלות (גיביתי את התהליך במסמך חתום שכן התשלום בוצע בעברה בנקאית לפני העברת הבעלות)

ערן

SUBARU XV Eyesight 2.0 2018

פורסם
קודם כל "נשמע אדם ישר" זה מתכון לצרות אז עדיף להיות זהיר מאשר להניח אבחנות.

בגדול הסרת השעבוד לוקחת במינימום 3 שעות לארח שהבנק מסיר אותו ורק לאחר מכן תוכלי לבצע את העברת הבעלות

קחי בחשבון שאם את נותנת לו את הכסף כדי לכסות את ההלוואה את בידיים שלו לטוב ולרע

לכן נסי שהוא יסיר את השעבוד בעצמו ולסכם איתו זכרון דברים מסודר

יש כל מיני הלוואות לעניין הזה

אתה סגור על ה3 שעות?

לפני שנה רכשתי רכב משיעבוד - כחצי שעה לאחר הסדרת השעבוד עשינו העברת בעלות בדואר.

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

פורסם
הי

אני רוצה לרכוש רכב שנמצא בשעבוד בבנק בגלל הלוואה בעת הרכישה

המוכר אמר לי שהבנק יסיר את השעבוד לאחר התשלום- ככה זה אמור להיות?

יש מסמך שאני יכולה לבקש ממנו?

הרי יכול להיות שהשעבוד הוא בגלל חוב גדול יותר ולא קשור להלוואה על רכישת האוטו

מה סדר הפעולות המומלץ?

נשמע אדם ישר ואני יודעת שהבנק משעבד את הרכב בעת רכישת רכב חדש

רק לא יודעת מה עושים במצב כזה

תודה על כל הסבר שיניח את הדעת

אני יודעת שבבנק פועלים המוכר יכול ללכת לבנק ולחתום על הצהרת כוונות. אז הבנק מסיר את השיעבוד באופן זמני לפני התשלום ובאותו יום צריך לעשות העברת בעלות בדואר ולסגור את החוב.

ואם המוכר שילם את החוב ישר, בלי הצהרת כוונות אז הוא מקבל מהבנק אישור על מחיקת שיעבוד אצל הרשם ונותן את זה לקונה.

פורסם

שימו לב.

הבנק משעבד במשרד הרישוי וברשם המשכונות/חברות.

ולכן , הסרת שעבוד במשרד הרישוי זה רק חצי הדרך וחובה לקבל מהבנק אישור על הורדת השעבוד ברשם המשכונות.

במקרה של חוב רשם המשכונות גובר על הסרת השעבוד במשרד הרישוי והבנק יוכל לקחת לכם את הרכב

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

פורסם

די עם השטויות האלה כבר,

למה לעשות סיפור מכל דבר?

90% מהרכבים שנמצאים על הכביש משועבדים לבנק או חברת מימון כזאת או אחרת.

התהליך לפחות מול בנק מאוד פשוט, ועשיתי אותו משני הצדדים (גם כקונה וגם כמוכר) כמה פעמים בשנים האחרונות.

בגדול שני הצדדים מגיעים לבנק של המוכר, מתישבים אצל הבנקאי ומולו סוגרים הכל והכל כמובן פתוח.

הבנקאי אומר כמה יש לשלם כדי לסגור את ההלווא במידה וסכום הקניה קטן מהסכום לוודא שלמוכר אכן יש את השארית בחשבון כדי לסגור את החוב (כמובן שאם המוכר מסיבה כל שהיא לא נותן אישור לבנקאי למסור את המידע הזה אז לעשות אחורה פנה).

מעבירים את הכסף בהעברת זהב ובנקאי רואה זאת כמעט מיידית מסיר את השיעבוד הקונה מקבל את כל הטפסים והולכים לדואר להעביר בעלות.

כל התהליך לוקח אולי שעה, ולא צריך לעשות את זה יותר מסובך או מסוכן ממה שזה באמת.

כאמור כמובן שאם אתה בצד הקונה וחסר לך מידע כל שהוא לא להמשיך עם העסקה, במידה ויש את כל המידע והכל שקוף אין שום סיבה לפסול רכב טוב בגלל שהוא משועבד.

2017 Type R

פורסם

אכן, הכל טוב ויפה ונחמד ב- 99% מהמקרים, עד שאתה מוצא את עצמך ששילמת את הכסף, אבל העברת בעלות לא ניתן לבצע.

כל אחד יעשה לעצמו את השיקול האם הוא מוכן לקחת את הסיכון.

פורסם

הסרת השעבוד במשרד הרישוי נעשית מיידית אלא אם יש תקלה בתקשורת. בד"כ הבנק מקבל אישור שהפעולה בוצעה בהצלחה מיידית, ואפשר להעביר בעלות מיד.

הסרת השעבוד ברשם המשכונות לוקחת מס' ימים, אך לא מפריעה לעברת הבעלות. יש לבצע בדיקת שעבוד לפי מס' רכב שלושת שבועות אחרי הרכישה על מנת לוודא שהשעבוד ברשם המשכונות הוסר.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ואז אולי יש ריקול שמונע העברת בעלות, או סיבה אחרת שמונעת העברת בעלות. אולי מתקבל שעבוד חדש תוך כדי.

או אולי בנסיעה בדרך לדואר המוכר גורם לתאונה.

אני לא רואה מדוע הקונה צריך לשאת בסיכון הזה.

• תוכן חדש...