Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2907 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ההורים שלי חצו זה מכבר את גיל 70, ואחיותיי ואני שמנו לב שאיכות הנהיגה שלהם ירדה בזמן האחרון. לאחרונה כמעט קרתה תאונה בנסיעה בינעירונית, שנמנעה בזכות עירנותו של נוסע צעיר ששהה באוטו.

הרכב הנוכחי שלהם הוא טויוטה פריוס (מסוף התקופה של הדגם הקודם). אין בו מובילאיי וגם לא מערכות בטיחות מקוריות. הנסיעה ברובה עירונית, אבל נסיעות בינעירוניות (למשל מחיפה לירושלים) אינן נדירות. להערכתי, גם אין להם צורך בתא מטען גדול כמו של הפריוס, אבל קשה - אם כי לא בלתי אפשרי - לשנות קונספציה בגיל כזה...

חשבתי על שתי אפשרויות:

1. לשכנע את הוריי להתקין מובילאיי בפריוס שלהם.

2. לשכנע אותם להחליף אוטו לדגם עם מערכות בטיחות מקוריות שייתנו ערך מוסף על פני מובילאיי.

מבחינת היכולת הכלכלית - משהו באזור 150K אפשרי, בהנחה שהפריוס יימכר.

אשמח להתייעץ איתכם - לגבי הבחירה בין שתי האפשרויות (יתרונות וחסרונות), ואם אפשרות 2 הגיונית יותר - מה עומד על הפרק.

דייקנות היא הכישרון לנחש בכמה הצד השני יאחר

פורסם

תשכנע אותם לעבור למונית. אם איכות הנהיגה שלהם ירדה עד כדי כך, הם מהווים סכנה בכביש לעצמם ולסובבים .

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
תשכנע אותם לעבור למונית. אם איכות הנהיגה שלהם ירדה עד כדי כך, הם מהווים סכנה בכביש לעצמם ולסובבים .

אני אחכה בסבלנות 20 שנה, לראות אם אתה תצליח לעשות את זה בבוא היום...

דייקנות היא הכישרון לנחש בכמה הצד השני יאחר

פורסם (נערך)

חמי גילה אחריות והפסיק לנהוג בעצמו, בלי שמישהו יגיד לו.

וכן, בעוד 25 שנים יכול להיות שאעבור למונית ( במידה ואהיה מסוכן בכביש).

לשאלתך, מובילאי לא יעזור. מערכת בטיחות שעוצרת את הרכב או מחזירה לנתיב יכולה להציל ( אבל לא בכל מקרה ).

עריכה אחרונה על ידי vladclar

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מבחינת היגיון הכי קל להתקין מובילאיי או מערכת דומה, מובאון למשל מוצעת כרגע ב-1,500 ש"ח כולל התקנה ומקבלים החזר מלא ב-3 פעימות באגרת הרישוי.

אני בהחלט מסכים עם vladclar שמכונית עם מערכות בטיחות אקטיביות תהיה הרבה יותר בטוחה עבור ההורים.

אם הם מעוניינים להמשיך עם היברידיות אז יונדאי איוניק, קיה נירו וגם טויוטה פריוס כולם נמכרים ביום בקצת פחות מ-140K.

לזכות האיוניק מערכת מולטימדיה מצויינת בעברית, לזכות הטויוטה וותק מערכת ההנעה ותאורת לד מלפנים, לזכות הנירו תנוחת ישיבה גבוהה שמקלה גם את הכניסה והיציאה מהרכב. אישית כנראה שהייתי בוחר בנירו.

פורסם

יש ברשותי איוניק ולא הייתי ממליץ לזוג בן 70, אני בן 25 והכניסה והיציאה מהרכב מאוד קשה.

מבחינת מערכות בטיחות מעולה.

אכן הייתי ממליץ לסוע לראות את הנירו.

פורסם

טרייד אין בטויוטה על כל רכב עם מערכת בטיחות אקטיבית

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם (נערך)

לא ממזמן זקנה בת 82 הפכה זוג צעיר שאני מכיר למרותקים לכסא גלגלים לצמיתות. עלתה על המדרכה ודרסה אותם במהירות של 80 קמ"ש+ בעיר. לא מנסים לרפא סרטן עם אקמול. מערכות בטיחות נועדו לחוסר תשומת לב רגעי של נהג כשיר. לנהג לא כשיר זה לא יעזור.

אל תתחכם עם כל מיני מערכות בטיחות. הורד את הוריך מההגה בטרם הם יהפכו לרוצחים. גם אני הורדתי את אבי מההגה בגיל 76. הוא מתנייד נהדר בעזרת גט טקסי.

עריכה אחרונה על ידי Alkash
פורסם

ואבא שלי נהג טוב בגיל 91. הנכללות האלה מסוכנות.

פות"ש, קבלת החלטות לפי המצב של כל אחד מההורים, לא לפי הסטיגמות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מה הקשר לסטיגמות?

נכתב בהודעת הפתיחה שכל בני המשפחה שמו לב לירידה בכושר נהיגה. זה אומר שלא מדובר במקרה בודד ( שיכול לקרות לכל אחד, גם לבני 20-30-40 ) אלא במשהו קבוע.

אגב, יכול להיות שפשוט צריך לגשת לבדיקת עיניים ולהחליף מספר במשקפיים.

פורסם

אני חושב שיריגה בכושר היא בעיקר בזמן התגובה, לכן כדאי שיקנו רכב גבוה שבא עם בקרות אקטיביות ובנוסף שיהיה דומה למה שיש כרגע מבחינת הנעה, לכן אני ממליץ על הchr שנכנסת בתקציב הזה ועשוה את העבודה יופי

פורסם
מה הקשר לסטיגמות?

נכתב בהודעת הפתיחה שכל בני המשפחה שמו לב לירידה בכושר נהיגה. זה אומר שלא מדובר במקרה בודד ( שיכול לקרות לכל אחד, גם לבני 20-30-40 ) אלא במשהו קבוע.

אגב, יכול להיות שפשוט צריך לגשת לבדיקת עיניים ולהחליף מספר במשקפיים.

קצת מוזר ששני ההורים ידרדרו יחד ובאותה מידה. יתכן שאחד מהם זקוק לבדיקות רפואיות כלשהם או אפילו לביטול הרשיון, אבל צריכה להיות מקריות מיוחדת כדי שזה יקרה לשניהם יחד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מאוד קשה לשכנע הורים מבוגרים להפסיק לנהוג, הם מרגישים שלוקחים להם חלק מהעצמאות, וזה יכול לפגוע בקשר שלכם. צריך לעשות זאת הדרגתית ולראות אם הם עוברים את מבחני הראיה של משרד התחבורה. ניקח כרגע בחשבון שרכב הוא הפתרון, צריך רכב שהוא בטיחותי מאוד שלא יעלה הרבה לתחזוקה ותדלוק ויהיה מאוד אמין. חושב שהיברידי הוא הכיוון הנכון, בין ההיברידיות חושב שיתאים להם יותר הנירו של קיה, כי הוא גבוה יותר והוא כולל הרבה בטיחות מקורית, שווה לבחון את הכיוון הזה

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

נראה שהנירו באמת הכי מתאים

אבל אין על מונית

חוץ מיום גשם - תמיד זמינה

בחישוב שנתי - זה הפתרון הכי זול

[תלוי אם הם גרים ליד המרפאה/שוק]

בלי טסט ובלי לחפש חניה

ובאמת גט טקסי מציע ייתרונות שלא היו פעם [דירוג נהג וכו']

פורסם
קצת מוזר ששני ההורים ידרדרו יחד ובאותה מידה.

יכול להיות שרק אחד מהם נוהג ברכב, ולשני אין רישיון נהיגה בכלל.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...