Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2994 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני גבר בגילאי 30 נשוי ועם ילדים.

בשנים האחרונות היה לי רכבי ליסינג לפי הסדר (אטראז', ראפיד 1.4, וורסו, ג'אז)

כמובן שהיו גם רכבים לתקופות קצרות של תיקונים וטיפולים (קורולה, פוקוס, ג'וק, וכו')

לפני תקופות הליסינג היתה בבעלותי קורולה רובוטית (2008) ולפניה סוזוקי ליאנה.

בסך הכל נהנתני משניהן- כאשר את הקורולה אהבתי יותר- בעיקר בגלל יציבות, שקט ובידוד רעשי מנוע ו"כח מתפרץ"

לאשתי רכב משפחתי מהעבודה- אך אנחנו 6 נפשות במשפחה כך שזה לא מספיק כאשר נוסעים כולם- אך היא מעדיפה לא לנסוע איתי ו"להציק לי" בנסיעות.

השימוש ברכב יהיה בעיקר בנסיעות לעבודה (15 ק"מ לכל צד ו20-30 דקות נסיעה משוקלל פקקים) וקצת יותר ק"מ בסופי שבוע. סה"כ בשנה משוער כ15-20K.

כיוון ש"נכוותי" במכירה של הקורולה הרובוטית (לקח לי כ5 חודשים למכור אותה ובמחיר שאילולי הייתי יודע הייתי מוכר ביותר בהתחלה וחוסך לעצמי טלפונים, אנשים, טסט וביטוח וכו') אני רוצה רכב שלא יהיה אכפת לי "לזרוק לפח" בסוף תקופה-או לחילופין שיהיה סחיר ברמה טובה.

ממילא היות מחירן של ה"משפחתיות" בשפל (כנראה כתוצאה ממעבר לג'יפונים ודומיהן ועסקאות ליסינג פרטיות)

חשבתי על משפחתית- אך לא מחייב.

בהיבט של צריכת דלק- כמובן שרוצה שהיא תהיה טובה- ולכן צמצמתי את האפשרויות למשפחתית שתצרוך "יחסית" פחות דלק.

ניסיון עבר שלי וניסיון הווה של אחי (שאת רכבו אני רכשתי עבורו לפני כ 3 שנים) הוביל לתובנה שככל הנראה אני רוצה סוזוקי SX4.

רמת המחיר ביד 2 נעה בין 17-25 לדגם זה בשנתון הראשון של הדגם בישראל (2008) מה שגם לא אמור להקשות על העברת טסט לרכב בשנים הקרובות, וגם יחסית עדכני במערכות בטיחות כמו 6 כריות אוויר, ABS,ESP כסטנדרט וכו.

לעומת זו שנתון של 2010 אמור לשים אותי בתקציב בפועל של 23-27 - בשנתון זה הוחלף המנוע בכזה החזק יותר בכ10% ולפי מה שאומרים בצריכת דלק משופרת גם בערך דומה. כמו כן קצת שינויים בדש-בורד.

כמו כן פזלתי קצת לסוויפט - בגלל ביקורות על התנהגות כביש, סחירות וביקוש, וגודל פיזי (שהתחלתי לחבב לאחרונה עם הג'אז שיש כרגע ברשותי)- אך תג המחיר "הגבוה" יחסית לשנתון, תא מטען פצפון, ווספק לגבי מערכות הבטיחות הקיימות קצת מעיב על אפשרות זו.

(השתדלתי לפרט ככל הניתן בתקווה לקבל משוב איכותי)

מה כדאי לי לבחור? מה אני מפספס? מה הייתם בוחרים ולמה?

• תוכן חדש...