Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2978 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשבוע שעבר הסתיימו מעט יותר משבע שנים בהן אמי נהגה על פולו 1.2 TSI וזו נראית לי הזדמנות לא רעה לסיכום:

בשנת 2011 נמכרה פיג'ו 406 בת עשר ששימשה את אמי במשך 3 שנים. אמנם כמות התיקונים במהלך התקופה הזו הייתה מועטה מאוד, אבל ירידת הערך הייתה משמעותית מאוד (סדר גודל של 30 אלף ש"ח. הסכומים להלן הינם למיטב זכרוני :-D) ובצירוף העובדה שהחזקת רכב מנהלים מזדקן הייתה יכולה לעלות לא מעט גם במוסך, ושבעצם אנחנו הילדים גדלנו ואין צורך בכזה, מה גם שלאבי יש רכב מקביל, גרמה לנו לחשיבה מחודשת.

הרעיון המקורי היה לקנות סוויפט. אמינה, שומרת מצויין על הערך, מבחני הדרכים משבחים והיא גם נראית לא רע. מה רע? ובכן, אחרי שמגיעים ממכונית מנהלים צרפתית, הכל בערך. התחנה הבאה- פולקסווגן. הפולו שהגיעה לארץ בשנה הקודמת הייתה מהפכה בקטגוריית הסופר מיני, עם מנוע חזק, תיבה כפולת מצמדים, ואיכות חומרים שלא תבייש מכונית יקרה משמעותית. לאחר נסיעת מבחן היה ברור שבהינתן הצרכים החדשים הפולו לגמרי יכולה לעשות את העבודה. 113 אלף שקלים החליפו ידיים ובאפריל 2011 הצטרפה למשפחה הפולו הראשונה.

במשך השנתיים וחצי שהייתה אצלנו, במהלכם עברה כ-25K ק"מ, הפולו עמדה ביעד ולא דרשה מאיתנו הוצאות מלבד טיפולים, וכן סייעה בהקטנת הוצאות הדלק, לאור צריכה של קרוב ל -15 ק"מ לליטר בנסיעות בין עירוניות בשעות העומס בגוש דן.

יחד עם זאת, בוצעו בה מספר תיקונים:

• המצמדים הוחלפו סביב 12K ק"מ לאחר שהופיעו רעידות קלות. ניתן היה לנסוע איתם עוד הרבה, אבל המוסך החליף ולכן לא היתה סיבה 'למשוך' איתם.
  • שרשרת הטיימינג הוחלפה במסגרת קמפיין.
  • רעש דפיקות התבררו כצינור דלק הנוקש על קיר האש. בעיה כנראה ידועה שנפתרה על ידי תוספת בידוד לצינור.
  • לקראת החלפתה הוחלף המכטרוניק בסיועו של עוד קמפיין, למרות שלא הייתה עמו בעיה מורגשת.

באמצע 2013 פולקסווגן יצאו במבצע בו הפולו נמכרה ב-105 אלף ש"ח. מאחר ושמירת הערך הייתה מעולה, לפי המחירון הספיקו כעשרים אלף ש"ח על מנת לשדרג לרכב חדש. זאת, בצירוף עם העובדה כי תקופת האחריות הייתה עתידה להסתיים בקרוב, הטו את הכף לטובת ניסיון החלפה. בוצעה הזמנה טלפונית ופולו 11 הוצעה למכירה. הרכב נמכר על ידי תוך כשבועיים במחיר קרוב למחירון משוקלל ופולו 13 יצאה לדרך.

פולו 13 זהה לחלוטין לקודמתה, לרבות הצבע, למעט החלטה תמוהה מעט של צ'מפיון להחליף את מערכת האודיו המקורית במערכת מולטימדיה סינית. במסגרת השינוי הפולו איבדה את השליטה מההגה וכן את מחשב הדרך.

אם כבר דיברנו על מערכת סינית, הרי זו עיכבה משמעותית את מסירת פולו 13 עד קצה 14 ימי העבודה המותרים, מאחר וגיל קאר לא נערכו עם כמות מספקת של יחידות במלאי. בקשות לקבל את האוטו ללא המערכת ולהגיע להתקנה בהמשך סורבו במספר דרגים בצ'מפיון וכך נאלצו הורי להסתדר בלי הרכב לא מעט זמן. לכשהגיעה הבחנו מיד בשני דברים: מעיכה קטנטונת אך מעצבנת ליד פתח התדלוק ("אם תרצו נצבע לכם". ממש לא תודה) ושלמרות שפולו 11 הספיקה לעבור החלפת מצמדים ומכטרוניק, פעולת הגיר טובה ונעימה משמעותית בפולו 13.

פולו 13 הייתה אצלנו זמן כפול ונסעה פי שלוש – 76K ק"מ. במהלך התקופה בוצעו באחריות התיקונים הבאים:

• סידור רעש בסיבוב ההגה שהופיע לאחר כשנה. הוסבר לי משהו בקפיץ-שעון ישב לא טוב.
  • החלפת מצמדים סביב 30K ק"מ. גם כאן הרעידות היו די מינוריות אך לא ראיתי סיבה שלא להחליף.
  • המולטימדיה הסינית הוחלפה פעם-פעמיים עד שההורים שלי הבינו שמושלמת היא לא תהיה, וויתרו.
  • כמו כן הוחלפו בלמים קדמיים פעמיים במשך התקופה.

הצמיגים נותרו באופן מאוד מפתיע המישלנים המקוריים (להבדיל מקומהו בפולו 11 שהראו סימני עייפות עם החלפתה). לפני מספר שבועות נדלקה נורת כרית אוויר וכן חל שינוי בפעולת הגיר. המוסך אבחן את הנורה כבעיה במתג ניתוק כרית האוויר השוכן בתא הכפפות ולא שומש לעולם. מאחר והמוסך זיהה כי קיים קמפיין לעדכון תוכנה לגיר זו בוצעה גם כן והגיר חזר לעצמו. בקשה להכיר בתקלת המתג במסגרת רצון טוב נענתה על ידי היצרן בשלילה ונדרשנו לשלם כ- 900 ש"ח עבור התיקון.

במהלך השבוע וחצי בהן פולו 13 הוצעה למכירה ועד שנמכרה, תמורת מחיר שבין מחירון הבסיס למחירון המשוקלל, השתמשתי בה אני. נוכחתי כי התכונות הטובות שמצאנו בה לפני שבע שנים עדיין מורגשות: שילוב מנוע-גיר חזק ומצויין, כאשר למרות חיבתי לתיבות ידניות הגיר שיתף עמי פעולה ברצון. לפולו יכולת לשייט בנינוחות, שקט ובטחון במהירויות גבוהות. נוחות הנסיעה טובה והאחיזה גבוהה (למרות הצמיגים הזקנים) אם כי ההגה לא בדיוק מתקשר. תא הנוסעים מרגיש עדיין כמו ביום הראשון, בלי קילופים וקרקושים (למעט בהפעלת כח על משענת היד המרכזית). החסרון העיקרי של הפולו הוא מרווח הפנים המצומצם, בעיקר במושב האחורי, אם כי בהחלט ניתן להסיע בה ארבעה מבוגרים. כמו כן ישנה תחושה משונה לפיה חלקו העליון של החלון הקדמי נמוך מדי, אם כי מתרגלים לזה.

נסיעות מבחן שביצעתי במחליפות פוטנציאליות הראו כי הפולו בת התשע עדיין מתחרה מאוד רצינית בפסגת הקטגוריה. לא הסיטרואן C3 (בעיקר בשל שילוב מנוע גיר טוב פחות המלווה ברעידות מעצבנות וכן חששות כלכליים), ולא הסיאט איביזה (שמרגישה פשוטה וזולה מהפולו) הצליחו לשכנע כי יטיבו להכנס לנעליה. מתחרות עם מנועים אטמוספריים נפסלו על הסף.

אין הכוונה לפתוח שרשור DSG נוסף על הרבים שישנם ועוד יהיו, אך בהיבט זה, שהינו לדעתי המסקרן בתחזוקת פולקסווגן מזדקנת, נראה שבהחלט יש שיפור על פני השנים. יחד עם זאת, לא בטוח שהתמונה התבהרה לחלוטין וודאי שאינה ורודה לגמרי. מלבד זאת, פולו 13 הפגינה אמינות סבירה בהחלט וכן צריכת דלק ושמירת ערך מעולות.

שי

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

תודה על הסיכום, תוכל לשתף בעלות הטיפולים?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא זוכר את עלויות הטיפולים. אולי כי לא אני שילמתי, אולי כי הן לא היו חריגות וכנראה שגם וגם.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

ממש לא בא לקנטר, אבל רק לי זה נראה מוזר שברכב חדש לחלוטין מחליפים מצמדים האת ב-12K והשנייה ב-30K? ואחר כך גם מכטרוניק? זה נראה שכדאי לרכוש רכב כזה אך ורק כחדש עם אחריות מאחר וכיד שנייה יש סיכון לא מבוטל בעלויות גבוהות להחלפת מצמדים ומכטרוניק. מותר לשאול איך אמא שלך נוסעת? אני מניח שרגוע ולא עם רגל כבדה על הגז נכון?

"כל מי שנוסע לאט ממני הוא אידיוט, וכל מי שנוסע מהר ממני הוא מטורף"... :lol:

פורסם

תודה על הסקירה.

קצת מצחיק אותי שמעבר מ"רכב מנהלים" דוגמת ה-406 (שהיא משפחתית גדולה. ה-605 וה-607 היו רכבי מנהלים), לסוויפט זה לא טוב, אבל לפולו כן. איך הפולו מזכירה "רכב מנהלים"?

פורסם

כניראה באיכות החומרים העדיפה מאשר בסוויפט.

Sent from my iPad using Tapatalk

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
ממש לא בא לקנטר, אבל רק לי זה נראה מוזר שברכב חדש לחלוטין מחליפים מצמדים האת ב-12K והשנייה ב-30K? ואחר כך גם מכטרוניק? זה נראה שכדאי לרכוש רכב כזה אך ורק כחדש עם אחריות מאחר וכיד שנייה יש סיכון לא מבוטל בעלויות גבוהות להחלפת מצמדים ומכטרוניק. מותר לשאול איך אמא שלך נוסעת? אני מניח שרגוע ולא עם רגל כבדה על הגז נכון?

DSG חביבי.

DSG.

alfa 156 2.5.

פורסם

המכטרוניק הוחלף עקב קמפיין ולא בגלל בעיה.

פורסם
מותר לשאול איך אמא שלך נוסעת? אני מניח שרגוע ולא עם רגל כבדה על הגז נכון?

היא לא נוסעת עם רגל כבדה על הגז אבל גם לא מזדחלת על שמונים קמ"ש. אני חושב שאחד הדברים שהיא יותר אהבה בפולו הוא הקלילות והזריזות שלה. היא גם לא שיננה את כללי הנהיגה בדו מצמדי ולא מן הנמנע שבנסיעה בפקקים היא גלשה תוך שימוש בדוושת הבלם. בכל מקרה הקונה קיבל את הרכב עם כמה חודשי אחריות על הגיר. אם הוא ישכיל להחליף מצמדים לפני תומה, הוא בהחלט יכול להחזיק את האוטו שלוש שנים בלי עניינים מצד הגיר.

קצת מצחיק אותי שמעבר מ"רכב מנהלים" דוגמת ה-406 (שהיא משפחתית גדולה. ה-605 וה-607 היו רכבי מנהלים), לסוויפט זה לא טוב, אבל לפולו כן. איך הפולו מזכירה "רכב מנהלים"?

לסוויפט אין שום יתרון על ה-406 (וכן אני יודע שההגדרה היא משפחתית גדולה...). לפולו יש לא מעט- ביצועים, גיר, איכות, עידון. וגם בדברים שהיא נופלת מהפיג'ו (כמו נוחות נסיעה) הפער הוא לגמרי בגדר הנסבל.

שי

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

מה לא מובן בהחלפת קלאצים ב 12k? אסביר... כניראה גברת נהגה ברכב(כמובן אין שום בעיה גברת/גבר) שעל פי דעתה קנתה רכב אוטומט. נהגה הרבה בגוש דן כניראה פקקים. לכולנו ידוע שעמידה בפקקים עם הגלישה המעצבנת של 10-15 קמ"ש גורמת לשחיקת יתר של הקלאצ'ים. וככה חברים הקלאצ'ים נגמרים מהר. פעם ראשונה הוחלף באחריות שזה סבבה. אבל הקלאצ'ים נישחקים אין מה לעשות זה לא שהגיר התקלקל פשוט הקלאצ'. אצלי בפולו 2011 שנוסעת רוב בזמן מחוץ לעיר ולא בפקקים הוחלפו הקלאצי'ים ב 40k ולפי ההרגשה שלי כיום ניראה שיוחלפו שוב (הרכב נכון לעכשו 82k). נכון שמשך תקופת השימוש הוא לא כמו בגיר רגיל אבל זה צה יש. שאנשים קונים רכב עם dsg פשוט לא מודעים לענין השחיקה והצורך להחליפם תלוי בצורת הנהיגה.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם (נערך)

זה ההסבר שלך לבעית ה DSG? אנשים שלא יודעים לנהוג על הרכב?

האם כתוב בספר רכב שאסור לעמוד בפקקים ולגלוש עם הרכב במהירות 10-15 קמ"ש?

לא כתוב, אז יש בעיה (ידועה) בגיר DSG (קלאץ הוא חלק מהגיר) ובגלל זה היבואן הפסיד בתביעה יצוגית.

כל ניסיון להעביר את האשמה ללקוחות שקנו את הרכב הוא לא מובן, או שיש לך אינטרסט אישי כל שהוא לשמור על השם הטוב של הגיר הזה .

עריכה אחרונה על ידי motizkn

טסלה 3 2022

פורסם

זה כמו שאני יעשה חריקות עם הגלגלים בכל יציאה שלי מהמקום, מה יקרה? הצמיגים ישחקו מהר יותר. רשום בספר רכב לא לעשות את זה? לא. הקיצור אותו דבר. נכון שלא רשמו ולא יכולים להגיד לאנשים איך לנהוג ברכב. הבעיה שהשחיקה בקלאצ'ים באמת מהירה. ולדיעתך זו לא תקלה. לא מדבר על המכטרוניק. ולא אין לי עניין בחברה עצמה.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk

ערן EMT-P

NISSAN X-trial 2017.

VW GOLF Mk7.5 150 HP

פורסם

צינורית הדלק והשרשרת היו מחלות ילדות שטופלו עוד באותה תקופה ומאז לא נשמעו בעיות.

• תוכן חדש...