Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התקנת סאב FREEAIR

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8493 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, היום אבא שלי הפתיע אותי והביא לי (חינם אין כסף...) סאב 12" של פיוניר... דגם הF שלהם...זה יוצא לי מצויין כי עכשיו יהיה לי יותר כסף להשקיע בקומפוננטים 4" שתכננתי עליהם...

לשאלות : 1) איך עדיף להתקין את הסאב? תיבה ענקית או בניית מדף MDF? אני אישית מעדיף את המדף בגלל שככה ישאר יותר מקום. חוו דעתכם.

2) מה הקומפוננט 4" המומלץ בסכום של עד 1300-1400 ש"ח?

:-)

פורסם

ועוד עדכון.... :lol:

הציעו לי ישירות מהיבואן של קנווד (ניופאן) סט קומפוננט 4", דגם חדש כיכבול שהם מביאים לארץ במחיר עלות, 360 ש"ח (אבא שלי עובד איתם הרבה שנים)...

מה אתם אומרים? האם יש למישהו נסיון איתם?

פורסם

עזוב אותך תתקין אותו בתיבה זה יותר מידי עבודה להתקין אותו על מדף (הרבה חיזוקים) היה לי פעם סאב FREE AIR והתקנתי אותו בתיבה גדולה (לא יותר מידי) והוא עבד מצויין.

פורסם
שלום, היום אבא שלי הפתיע אותי והביא לי (חינם אין כסף...) סאב 12" של פיוניר... דגם הF שלהם...זה יוצא לי מצויין כי עכשיו יהיה לי יותר כסף להשקיע בקומפוננטים 4" שתכננתי עליהם...

לשאלות : 1) איך עדיף להתקין את הסאב? תיבה ענקית או בניית מדף MDF? אני אישית מעדיף את המדף בגלל שככה ישאר יותר מקום. חוו דעתכם.

2) מה הקומפוננט 4" המומלץ בסכום של עד 1300-1400 ש"ח?

להתקין על המדף זה באמת נחמד אבל תקח בחשבון שצריך לעשות הרבה חיזוקים ובידודים כי אז יתחילו לך ויברציות עצבניות באיזור המדף (חוץ מהקירקושים שיש לך עכשיו, אתה יודע אחרי הכל היא צרפתייה :wink:) . . .

יש לי עוד הצעה בשבילך, להתקין בתוך המושב האחורי, ראיתי התקנה כזו בגולף עם 2 סאבים של ליטנינג אודיו וזה נראה ממש טוב, השאלה איך זה משפיע על היושבים מאחורה אבל מכיוון שאתה לרוב נוסע לבד זה לא כ"כ משנה לך . . .

בקשר לסט 4'', תבוא פעם אחת למפגש ביום שבת, לעופר יש סט DLS 4'' (אם אני לא טועה) שנשמע ממש פצצה, היה לו מקודם גם MBQ 4'' ככה שהוא יוכל לעזור לך מאוד בבחירה של סט 4'' טוב . . .

אני אישית מאוד לא אוהב את הרמקולים של קנווד, אם כל מה שאתה מחפש זה מחיר כמה שיותר נמוך אז לא תמצא יותר נמוך מזה, אם אתה מחפש איכות אז תתחיל לחפש ולשמוע כמה שיותר עד שתמצא מה שהכי מוצא חן בעינייך . . .

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

הסאב מיועד לעבוד ב Free Air. אפשר להתקין אותו או על המדף או באמת על פלטה ייעודית מאחורי המושבים.

הבעייה בסאב מסוג זה היא שאתה צריך לבודד לחלוטין את חלקו הקדמי מהאחורי , כלומר, לדאוג לאיטום מלא של תא המטען.

במידה ואתה רוצה להתקין אותו על המדף עלייך לבנות מדף חדש מ MDF בעובי של לפחות 18 מ"מ ולהתקין בקצוות גומיות עבות יחסית כך שהוא ייסגר בלחץ מכל הכיוונים. מומלץ גם לבנות פלטה מאחורי המושבים האחוריים שתגיע עד המדף (ולכל הרוחב) כך שבאמת יהיה איטום מלא.

לגבי הקומפוננטים - 4" בעייתיים מטבעם כי קשה להם מאוד להשתלב עם הסאב, זה נובע מחוסר היכולת שלהם לרדת לתדרים נמוכים (80-100HZ) ולשמור על עוצמה.

הדיל של קנווד שקיבלת הוא טוב אני משער, אולם במידה ואתה מוגבל למידה זו הייתי מתאמץ לקנות סט כמה שיותר איכותי - יש היום כמעט לכל חברה ולכל סדרה פתרונות ב 4".

Leon Cupra 2009

פורסם

תודה רבה על העצות.

נכון לעכשיו אני בונה מדף עפ"י המידות המקוריות של הרכב מMDF בעובי של 15 מ"מ עם גומיות מסביב כדי שבאמת , כמו שפוקו אמר, המדף ישב בלחץ גבוה.

ירדתי מהרעיון של חיבור פלטות למושב האחורי כי הוא בכל זאת נמצא מידי פעם בשימוש.

בנוגע לקומפוננט. בגלל בעיות תקציב אני אלך נכון לעכשיו על הקנווד.

האיכויות שבהן אני שומע מוזיקה, איך נאמר, הן לא מהמשובחות... אני יודע (או חושב שאני יודע :D ) מה זה מוזיקה איכותית ואיך היא אמורה להשמע אבל כרגע בהסתכלות של מחיר מול תועלת (שהאיכות נותנת לי) אני מעדיף את המחיר (כרגע).

בכל מקרה, אם האיכות תהיה ממש על הפנים ולא תשביע את רצוני תמיד אפשר להחזיר את הכסף ולקנות משהו אחר.

פורסם

ושאלת המשך : (מסכן פורום אודיו, איזה קרציה נפל עליו :D )

יש לי יציאת RCA אחד מהHU, המגבר הוא 4 ערוצים ואמור להגביר את הסאב ואת הקומפוננט .

יש לי מפצלי RCA (תודה שלומו), השאלה היא מה הדרך הנכונה והאיכותית יותר שבה אני אמור לחבר את המפצלים???

ושוב תודה.

פורסם

יכול להיות שלא תצטרך לפצל ... במרבית המגברים בעלי 4 ערוצים ניתן לחבר רק כניסה אחת והיא מוכפלת במגבר עצמו.

Leon Cupra 2009

פורסם

השאלה היא - האם יש משמעות לאן אני מחבר את המפצלים?

כלומר, לחבר כל מפצל לL וR או למשל לחבר מפצל אחד לשני הL ואת השני לשני הR... וכו' וכו'

האם תהיה לזה איזושהיא השפעה?

פורסם

כאשר אתה מפצל אתה מחבר כך שיהיה לך סטריאו :

ז"א שמפצל אחד יהיה רק לימניים

והשני רק לשמאליים

פורסם

OK...

הסאב חובר היום, התקנתי אותו על מדף MDF 17 מ"מ, כרגע המדף לא חובר עם ברגים כי אני ממתין לבד האקוסטי שיעטוף אותו (יתבצע מחר).

נכון לעכשיו יש (כמובן!!!) הבדל עצום בסאונד, אבל בגלל האוזן הלא איכותית שלי כנראה שיש עוד הרבה מה לכוון אז אני אאלץ להעזר באחד מחברי הפורום במפגשים הקרובים.

סיכום ביניים, אני מאוד מרוצה!

פורסם
OK...

הסאב חובר היום, התקנתי אותו על מדף MDF 17 מ"מ, כרגע המדף לא חובר עם ברגים כי אני ממתין לבד האקוסטי שיעטוף אותו (יתבצע מחר).

נכון לעכשיו יש (כמובן!!!) הבדל עצום בסאונד, אבל בגלל האוזן הלא איכותית שלי כנראה שיש עוד הרבה מה לכוון אז אני אאלץ להעזר באחד מחברי הפורום במפגשים הקרובים.

סיכום ביניים, אני מאוד מרוצה!

מזל טוב !!! הכי חשוב זה שאתה מרוצה . . .

אני אשמח לעזור לך בכיוונים ביום שישי, רק תזכיר כי לפעמים אני מגיע לכמה דקות ואז מתחילות החרישות על הגרוטאה שלי (היי איציק :wave: ) :wink: . . . .

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...