Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3058 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

זהו הרדיו שברשותי. לדעתי כבר בן שנתיים ואני מאד מרוצה ממנו.

הרדיו מחובר מאז ומתמיד לשקע ה- USB של המחשב שלי במשרד.

תיאור הבעיה (המאוד מוזרה):

ה"מסך" של הרדיו פועל, דולק. הרדיו עדיין מחובר למחשב, צג הסוללה במסך מראה שהסוללה 3/4 מלאה ולכאורה הכל בסדר רק שאין כלום: הרדיו שותק ואיבדתי את השליטה על הלחצנים שאינם מגיבים. ניגשתי מיד אל כפתור הנעילה מתוך הנחה שמישהו בטעות לחץ עליו - אבל כלום (אני מודע שיש ללחוץ עליו ארוכות). אני אגב גם לא יכול לכבות אותו.

גם גלגלת הווליום מתה, כמובן.

לסיכום: צג הרדיו דולק ומראה 88FM, מראה את הטמפרטורה בחדר ושאר הנתונים וכו' וכו' אבל כל המכשיר מת.

אשמח לכל עזרה.

תודה ושבת שלום.

PL-398MP manual.pdf

עריכה אחרונה על ידי ירחמיאל
פורסם

מלבד 2 המקרים האפשריים שתארת יכולים להיות עוד מלא "או"אים במכשיר כזה.

דווקא יותר סביר להניח שזו בעיית אלקטרוניקה בבורד עצמו

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

תודה לכם.

מה עכשיו? יש כלים, יש מלחם, יש ידע כללי רב ושתי ידיים טכניות, אבל אפס הבנה באלקטרוניקה שכזו.

האם לפתוח ואז אמצא (אולי) איזו הלחמה סוררת או שאשלח אותו לתיקון?

אם תיקון - אל מי לשלוח? אני נמצא על קו ר"ג-גבעתיים-ת"א.

פורסם

יכול להיות שאני מטעה: אבל אם הייתה בעיה כלשהו במקלט או במשדר, הייתה שומע רעש (או "שלג" של רדיו) ולא את אות המידע (שהוא השידור עצמו).

לכן אני חושב שהרמקול כאן הבעיה. הייתי פותח את הרדיו ורואה. במקרה יש לי בבית מחולל אותות שיוצר מוסיקה קלאסית, אם אתה גר באזור ב"ש, אני יכול להפקיץ לך רכיב ולבדוק אם הרמקול תקין.

פורסם (נערך)
אני חושב שהרמקול כאן הבעיה.

ירחמיאל כתב שהמכשיר לא מגיב לכיבוי, לבורר התחנות וכדומה. למה זה קשור לרמקול?

יוסי

עריכה אחרונה על ידי yosi05
פורסם (נערך)

כי הוא לא שומע רעש וגם הוא ניסה לעלות את עוצמת הרמקול ולא הצליח. האם יכול להיות שאני טועה? יתכן. יכול להיות שבסה"כ רגל אחד של דלגלג בחוץ? גם יכול להיות. האם יכול להיות שיש כאן 2 בעיות: שגם אין רעש וגם לא מצליח לסגור את המכשיר או לפתוח או מנעילה? גם יכול להיות. צריך לפתוח את המכשיר ולהבין מה קורה במעגל החשמלי.

עריכה אחרונה על ידי gbguy
פורסם (נערך)

הדוגמה היחידה עליה אני יכול לחשוב לכך שרמקול קשור למעגלי ויסות מתח לרדיו היא טכנולוגיה שעברה מהעולם. לפני 80 שנה או משהו כזה היו מקלטי שפופרות בהם הרמקול לא השתמש במגנט קבוע (כמובן בנוסף לסליל המפעיל את הממברנה) אלא בסליל אלקטרומגנטי שהיה חלק ממעגל יישור המתח של ספק הרדיו. הקומבינה יצרה האמינג ועם הזמן נעלמה מהשוק.

רמקול רגיל הוא אלמנט פסיבי הניזון מאיזשהו ספק/מתאם עכבות וכדומה. לא מעלה בדעתי שנתק בו ימנע מהרדיו של פותח השרשור להידלק או להגיב.

חכמים הזהרו בדבריכם.

יוסי

עריכה אחרונה על ידי yosi05
פורסם

עשה לעצמך טובה, זרוק אותו ותקנה רדיו חדש.

או אל תקנה, תאזין ל88fm דרך האינטרנט וזהו

http://www.rlive.co.il/station/88fm

זה לא שלרדיו הזה יש איכות שמע מטורפת או איזשהו ערך מוסף שדורש להשמיש אותו בכל מחיר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...