Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3100 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

בימים הקרובים אני צפוי לפתוח לעצמי עסק קטן לעבודת פרילנס מסוימת שאני אספק ללקוח בחו"ל (תחום התוכנה).

בעקרון אני שכיר ועובד במשרה מלאה בחברה בישראל ואין לי תכנון להפוך לעצמאי מלא אי פעם. העסק הזה נועד לעזור לי לספק קבלות ללקוח על פרוייקט אחד ארוך. כך שההכנסה מעבודת הפרילנס הזאת אמורה להיות קטנה מאוד (סכום של 4 ספרות מדי חודש).

איך זה עובד? איזה סוג עסק אני אמור לפתוח? איך אני מצליח לראות מזה את הכסף מבלי שיגמרו אותי במיסים על זה שאני גם שכיר?

יש לציין שאני לפני התייעצות עם רואה חשבון שמטפל בעניינים לחלק מהמשפחה, אבל אשמח להגיע אליו כשיש לי מושג במשהו מזה ולא לעקוב אחריו בעוורון מוחלט.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם (נערך)

אני עובד בצורה דומה כבר למעלה מ-20 שנה.

פתחתי תיק עוסק מורשה במע"מ, תיק במס הכנסה ותיק בבט"ל. אני מדווח מדי חודשיים (בעבר מדי חודש), וכן מגיש דו"ח שנתי.

מבחינת מקום העבודה כשכיר אין שינוי בהתנהלות.

תביא בחשבון תשלום מקדמות מס ואחר כך השלמות או זיכוי לפי הדו"ח השנתי, וכן תשלום לרואה החשבון/יועץ המס .

מצד שני, יש הוצאות שעליהן תוכל להזדכות מול רשויות המס.

קח לך זמן בפגישה עם רואה החשבון ובעיקר בדוק עלויות מול הכנסות צפויות, כדי להחליט על כדאיות.

עוד הוצאה ובלבול מוח שיהיו לך הם הצהרת הון שתדרש להגיש לאחר פתיחת התיקים, וכן הליך סגירתם אם תרצה בכך, אחרי סיום הפרוייקט.

עוד עניין קטן - ההתנהלות מול הרשויות תדרוש ממך הקפדה על ניירת מסודרת ודיווחים בעיתם.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יכוך להיות שאתה לא צריך עוסק מורשה, תברר אם אתה יכול להסתפק בעוסק פטור.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

תשכח מזה שירחמו עליך, ישחטו אותך איפה שרק יכולים במיסים.

99% שתצטרך להיות עוסק מורשה - כי מבחינת החברה "שם" (בדיוק כמו כאן) אם אתה עוסק פטור - הקבלות שלך לא שוות הרבה עבורם, והם רוצים להראות "הוצאות".

בכל מקרה אתה חייב להתייעץ עם רו"ח בשביל לקבל מושג על גובה המיסים שתצטרך לשלם ( + כמובן תיאום מס) ואם זה הכרחי להיות עוסק מורשה או לא.

עם המדינה הזו, אני בספק עד כמה זה ישתלם לך... :-(

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

א. קבל החלטה האם אתה רוצה (ויכול) להיות עוסק פטור או מורשה

ב. תיאום מס

זהו

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

איציק - תיאום מס זה כאשר עובדים כשכיר בשני מקומות או יותר.

כאן מדובר בעבודה כשכיר + כעצמאי, על העבודה השכירה משלמים מיסים בדיוק כמו קודם, על העצמאית מקדמות מס ואחר כך התחשבנות בדו"ח השנתי. כמה יהיו המקדמות? את זה יקבעו הרשויות לפי תלושי השכר וההכנסה כעצמאי, ועם הדו"ח השנתי יהיה תיקון לכאן או לכאן, בהתאם לסך ההכנסות.

היתרון, מעבר להכנסה הנוספת, הוא מהאפשרות לנכות הוצאות מוכרות, החסרון הוא ההתעסקות הנוספת וההוצאות שהזכרתי קודם. לכן פות"ש צריך לקבל מרואה החשבון איזה אומדן הכנסות והוצאות ואז להחליט אם העניין מתאים לו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

איציק, מכיון שהוא הולך לעבוד מול לקוחות חו"ל, אין ממש הבדל בין עוסק מורשה לעוסק פטור, היות והוא ממילא לא מחייב לקוחות חו"ל במע"מ. את הלקוח בחו"ל מעניין לקבל Invoice, לא חושב שדקויות של עוסק פטור או מורשה מעניינות אותו. (בשנותיי הראשונות כעצמאי עבדתי בצורה דומה, הלחם והחמאה שלי הגיעו מעבודה עבור לקוח חו"ל).

כל זאת לגבי ההכנסות. לגבי ההוצאות התמונה משתנה היות ואין אפשרות להזדכות במע"מ. ולכן זה צריך להיות שיקול מרכזי. אם יש הוצאות משמעותיות שניתן להכיר בהן למע"מ, ברור שעדיף עוסק מורשה.

עריכה: שכחו מזה. עוסק פטור יכול להוציא פרופורמה בלבד ולא חשבונית מס -> לפתוח עוסק מורשה.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

• חברי המעגל הראשון
פורסם

למה אתה צריך חשבוניות מס?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לקוח חו"ל יירצה לראות Invoice ולא Proforma. כעוסק פטור אסור לך להוציא Invoice (חשבונית), למרות שטכנית אני מניח שהוא יוכל לעשות זאת בתוכנת הנה"ח, ובגלל שהוא לא גובה מע"מ אז הסכומים ייסתדרו וזה ייראה "כשר".

תכל'ס, כשמדובר בבעל מקצוע חופשי שהולך להוציא נניח חשבונית אחת בחודש, ואם יש רו"ח מקורב שיכול לעשות את הדו"ח השנתי במחיר נוח, אזי הטירחה הדו-חודשית קטנה מאוד, הדו"ח השנתי יעלה סביבות אלף ש"ח נניח, אז אפשר לפתוח מייד עוסק מורשה בלי להתלבט יותר מדי.

חזיר דיזל

פורסם

אני עומד לעבוד מול חברה בחו"ל ולא מול אדם פרטי, כך שהם צריכים להזדכות שם על ההוצאה הזאת (או איך שזה עובד לעסקים בחו"ל), מה שאומר שאני צריך להוציא חשבונית כלשהיא שתשמש אותם לצרכיהם (מיסים, תיעוד הוצאות...). אני לא ממש מבין בסוגי החשבוניות אז אני לא יודע מה בדיוק הצורך,

פורסם

כעוסק פטור, לאחר הוצאת חשבונית העסקה, אני מוציא קבלה.

את הקבלה הזאת הלקוח יכול לרשום כהוצאה והכל בסדר.

אין שום קשר בין הוצאות הלקוח לבין אם הוצאתי לו חשבונית מס או חשבונית עסקה.

ככה זה אצלי ובתחום שלי בכל אופן.

פורסם

הייתי בסידור הזה בעבר, כדאי שתחשב טוב טוב אם כדאי לך. מבחינת מסים אתה יוצא קרח מכאן ומכאן, במיוחד משום-מה בביטוח לאומי.

מבחינת התנהלות - לא מסובך במידה ורו"ח מעורב בתמונה, רק להקפיד על עבודה מסודרת בלי לאבד מסמכים.

תהיה גם בקשה להצהרת הון בתום השנה הראשונה, עוד משהו שעולה זמן וכסף ושצריך להיכנס לתחשיב של התעריף.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

תלוי איזה תחום ועיסוק העבודה, למשל תחום הייעוץ מחייב עסק מורשה.

תייעץ עם רו"ח תוך כמה דקות הוא ייתן לך את התמונה המלאה.

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם

איך אוכל לדעת אם כדאי לי אם אין לי את התמונה המלאה? (עלות המיסים מסך ההכנסה וכו')

• תוכן חדש...