Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השבתת רכב למס' שנים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7765 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי רכב מיושן (25 שנה) ואני מעוניין להשבית אותו לכמה שנים, (לפחות עד שיהפוך לאספנות). מישהו יודע מה ההליך הבירוקרטי שצריך לעשות (החזרת רשיונות, לוחיות רישוי וכו')?

Jumping high is easy, try to land properly

The Bull Frog

פורסם

אפשר גם לאחסן אותו 5 שנים ובתקוה שלא ישתנו החוקים לחדש את הרישוי בזמן האספנות.

בהצלחה:

משה אזולאי.

אני בקושי נכנס לפה. אפשר למצוא אותי בפייס ביוזר:

Moshe Azulay

משה :)

פורסם

שלום

מה מצבו של הרכב כרגע, יש לו רישיון בתוקף??

בגדול זה הולך כך ויתקנו אותי החכמים

רכב מיושן שהוקפא למשך יותר משנה ורוצים להחזירו לכביש עדיין בהיותו מיושן מצריך מכון תקנים {כדאי להמנע מזה}

רכב שהוקפא למשך שנים {לא משנה כמה} ונכנס לגיל אספנות קרי 30 שנה לא מצריך שום מכון תקנים בעליה לכביש

כל שצריך זה להגיע למשרד הרישוי להחזירו לכביש לשנות סטטוס לאספנות לשלם יתרה קרובה לטסט הקרוב בלבד והיידה לטסט

אם אתה אתה מחליט להקפיא את הרכב הכי חשוב לעקוב אחרי החוקים אשר משתנים ויכולים להיות גורליים

ליאו

פורסם

תודה לכולם על העזרה והמידע.

הרכב הוא פולקסווגן טרנספורטר ירוק משנת 79', הוא במצב נסיעה ובכלל במצב מעולה כי עד עכשיו הוא היה הרכב שלי ושימש אותי גם לעבודה, היות ואין לי צורך בו לעבודה והאמת שכרגע אין לי צורך בכלל ברכב והעלויות הן לא נמוכות (בעיקר דלק אבל גם השאר) החלטתי להעמיד אותו עד שיהפוך לאספנות, מה שרציתי לדעת זה האם בבוא היום אני אצטרך לשלם טסט על כל השנים אחורה ולעשות מבחני תקינה כאלו ואחרים ולאיזה רמה בערך יורדות עלויות הטסט והביטוח עם הגעתו לשנתון אספנות.

The Bull Frog

פורסם
מה שרציתי לדעת זה האם בבוא היום אני אצטרך לשלם טסט על כל השנים אחורה ולעשות מבחני תקינה כאלו ואחרים ולאיזה רמה בערך יורדות עלויות הטסט והביטוח עם הגעתו לשנתון אספנות.

לא תצטרך!

תקפיא את הרישיונות וברגע שהוא נהפך לאספנות אתה לא צריך מכון תקנים ולא את כל הטסטים.

והמחירי ביטוח יורדים משמעותית למחיר של כמה מאות שקלים.

פורסם

דבר חשוב נוסף: תתענין בפורום או באתרים בחו"ל איך להעמיד האוטו; יש דברים מסוימים שכדאי לבצע (במנוע ובשאר החלקים) ע"מ למזער את הנזק של תוצרי הבעירה הפנימית, השמן המשומש שיתחיל להתפרק וכו'.

פורסם

השאיפה היא להניע את הרכב בערך אחת לשבוע ולתת למנוע לעבוד קצת וגם להזיז אותו כמה מטרים כדי שמכלולים באמת לא יתחילו להיתפס ושאר בעיות זקנה כולל כמובן להחליף שמן אחת לשנה לפחות

The Bull Frog

פורסם

תראה אם הוא שנת 78 אז אתה הולך להעמיד אותו 3 שנים לפחות (עד שיהיה אספנות), זה לא פרקטי להניע וכו... וזה לא יעזור לך ואתה גם לא תתמיד. מה שכן תעשה: בנוסף להעמדה על בלוקים, אם יש לו מערכת קירור מיים (אני לא בטוח בפולסווגן כזו) תרוקן את המיים ותן למנוע להתייבש בשמש, נתק את המצבר, ותחזיק את הרכב במקום יבש.

היבוש של המנוע מונע קורוזיה ואת האיכול של ראש המנוע.

יש גם אפשרות לעטוף את המנוע בוואקום אבל את זה תצטרך לברר עם מישהוא שיודע יותר.

האקסיות: שתי חיפושיות, פורד ברנדה, אלפא 33, אלפא ספרינט, קייזר פריזר cj5, וולוו 121... הנוכחיות: חיפושית גרמניה שנת 71 ועוד איזו שרירנית אמריקאית מנופחת ונוהמת.

פורסם

לא להניע ולא להזיז.

1. הצב את המכונית על בלוקים על מנת להוריד עומס מהגלגלים והמיסבים.

2. פרק את המצתים, מזוג כף שמן מנוע לתוך כל צילינדר והרכב את המצתים בחזרה מבלי להדק עד הסוף.

3. נתק את חיבורי החשמל מסליל ההצתה והפעל את המתנע לשניה כך שהשמן ימרח על דפנות הצילינדר.

4. אטום את פתח מסנן האוויר ואת פתח האגזוז.

5. החלף נוזל בלמים על מנת שבמערכת יהיה נוזל ללא לחות, מה שיצמצם את האפשרות לקורוזיה.

6. פרק את המצבר מהמכונית על מנת למונע פריקה ו/או נזילת אלקטרוליט שהוא כידוע חומצה.

בבוא היום תוכל להחזיר את המכונית למצב נסיעה בקלות. בהצלחה.

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

בקשר לשימורו של רכב לתקופה שכזו, אולי כדאי שתתיעץ עם ליאור ברוך.

הוא פרסם כי עכשיו בתהליכי פירוק ושימור הקמארו שלו, ובטוח שידע תשובה לכל שאלה בנידון.

• תוכן חדש...