Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3109 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נפגע לי הרכב בצורה לא קלה גם מקדימה וגם מאחורה.

אני רוצה לבחור מוסך בעצמי ולא מוסך שחברת הביטוח מציעה.

רציתי לדעת אם עדיף ללכת על בטוח - מוסך מרכזי? במידה וכן, יש סיכוי שהמחיר שהם יגבו יהיה גבוה ממה שהביטוח יהיה מוכן לשלם, לא?

או שעדיף מורשה (ובמקרה כזה, האם יש דבר כזה מורשה לסוג מסויים של רכב, או שאין הבדל?)

או שלדעתכם זה לא משנה בכלל?

אשמח לשמוע מגוון של עצות.

תודה

פורסם

בן כמה הרכב ומה הנזק? לדעתי אם הרכב ניזוק מקדימה וגם מאחורה(במידה והוא לא נזק קל כפי שכתבת) ייתכן ותוכל לקבל על הרכב טוטאלוס מסוג "אובדן להלכה"(שווי התיקון הינו 50% ויותר משווי הרכב) ולקבל מחברת הביטוח פשוט את שווי הרכב - ופה חשוב להעסיק שמאי שלך ולא אחד שמציע לך המוסך או הסוכנת ביטוח, רק אחד שאתה סומך עליו(עדיפות לזה שהוא עובד עם החברת ביטוח), אתה לא מאמין כמה יקר עלות התיקון יכולה להיות ואיך הנושא יכול לקרות בקלות בחלק מהמקרים - ולכן אתה צריך שמאי משלך ש"ינפח" את עלויות התיקון וידאג לירידת ערך שלא יהיה לחברת הביטוח שווה לתקן.

באם הנזק נמוך מידיי ל"אובדן להלכה" אין סיבה לבחור בהכרח מורשה(מורשה לדוגמא עשה לי עבודת פחחות נוראית פעם) - באם הרכב בן שנתיים(או בן 3, תלוי בפוליסה) ומטה מחוייבים לתקנו עם חלפים חדשים לפי הפוליסה ואם הוא בן יותר משנתיים בכל מקרה ייתקנו אותו עם חלפים מחודשים או תחליפיים(גם במורשה) ולכן אל תסתכל על האם המוסך מורשה או לא - אלא תחפש מוסך פחחות בעל המלצות טובות, גם מוסך מורשה יבואן יכול לעשות עבודת פחחות רעה(שוב, על בשרי חטפתי את זה) ומוסך פחחות מומחה יעשה עבודה מעולה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

למוסך מורשה יבואן אין שום יתרון ברוב המקרים לעומת פחח מקצועי.

המוסך לא גובה יותר ממה שהביטוח מוכן משלם. המוסך גובה מה שהשמאי מאשר.

אם אתה תובע את הביטוח שלך - אתה צריך לבחור שמאי מרשימת השמאים של הביטוח שלך, בדרך כלל המוסך כבר יידע לאיזה שמאי להתקשר - זה שהוא מסתדר איתו הכי טוב.

מהיכן אתה בארץ? אולי יהיה ניתן להמליץ לך על פחח טוב.

פורסם (נערך)

תודה לשניכם, אפרט קצת יותר ומקווה שיעזור:

הרכב משנת 2009, כך שהרבה מעל 3 שנים. מדובר במאזדה.

רוב הסיכויים מעבר לעבודת פחחות צריך לתקן גם חלקים פנימיים - שמאי ראה את התמונות בלבד בינתיים ואמר שכנראה יש נזק גם לחלקים פנימיים. האם זה משנה משהו בסוג המוסך שצריך לבחור?

לפי מה ש-noknok כתב, לא צריך לבחור אפילו מורשה - אך אם התיקונים הם מעבר לפחחות שטחית, האם כן כדאי מורשה?

Nakamichi - הבנתי שלא חייבים ללכת למוסך הסדר ואף רצוי ללכת למוסך שאני בוחר עם שמאי שאני בוחר.

אבל כן אשמח להמלצה למוסך שיתאים לסוג הנזק, באיזור חולון/ראשון או תל אביב.

עריכה אחרונה על ידי guyman20
פורסם

הרכב מבוטח במקיף? רכבים כאלה גם נזק פשוט לפגוש ולפנס ישר גורר הורדה מהכביש(השווי מאוד נמוך והתיקון לא משתלם לביטוח) - אל תתקן, אם יש לך מקיף או אשמה של צד ג' דרוש "אובדן להלכה" - לדעתי לא יהיה לך בעיה להשיג כזה.

מוסך פחחות יודע גם לעשוות תיקון מכאני אם צריך, אם לא הוא שולח את הרכב למוסך צד 3 שיבצע את העבודה המכאנית בשבילו.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

מוסך פחחות יודע גם לעשוות תיקון מכאני אם צריך, אם לא הוא שולח את הרכב למוסך צד 3 שיבצע את העבודה המכאנית בשבילו.

איזו שליטה יש לי על המוסך שישלחו את הרכב אליו? לא עדיף ללכת מראש למוסך כזה שאבחר בעצמי?

פורסם

מה זה ״חלקים פנימיים״?

אם נשבר הראדיאטור - יחליפו לך.

אם הבולם נשבר - ישימו לך חדש.

פחחים עובדים עם מוסכים באיזורם. מכיוון שלא מתאים להם בעיות חוזרות, הם בדרך כלל עובדים עם בעלי מקצוע שהם סומכים עליהם.

תראה, לדעתי אתה מודאג מדי מהסיפור.

תלך ל2-3 פחחים, תתיעץ , תשאל את השאלות ותסגור עם מי שנראה לך.

אם אתה מרגיש שהמורשה יבואן יעשה את העבודה הטובה ביותר - שווה ללכת אליו רק בשביל השקט הנפשי שלך ושלא תגיד אחר כך - למה לא הלכתי.

• תוכן חדש...