Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3122 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בסוף השבוע תוך כדי נסיעה נקרעה לי הרצועת טיימינג - הרועהעשתה 75000 קמ במשך 6 שנים מאז ההחלפה הקודמת - לפי אוטודטה זמן החלפת הרצועה הינו 90000 קמ . מדוע הרצועה נקרעה אם זמן החלפתה טרם הגיע,ואם חובה להחליף רצועה מקורית בלבד - ומהי עלות החלפת הרצועה קומפלט כולל פירוק ראש מנוע והחלפת 4 שסתומים שהתעקמו עקב מגע עם הבוכנות

פורסם

מלבד נתון הקילומטר יש גם נתון של שנים, יכול להיות שההוראה היא כל 90 אלף ק"מ או כל 5 שנים המוקדם מבניהם (תבדוק מה הוראות היצרן בנוגע לשנים).

תתכונן להוצאה גבוה יחסית, אני מעריך שעלות הנזק הכולל יחד עם עליות העבודה והחלפים יכולים לטפס בקלות לאזור 3-4 אלף ש"ח.

פורסם

אם היתה מותקנת רצועה מייצרן מכובד ,אז רוב הסיכויים שמשהו בהרכבה שלה היה לקוי כמו מתיחת יתר למשל

עבודה כזאת בין 2500 ל3000 גג

בהצלחה

רמי

פורסם

אין כולכך קשר לסוג הרצועה..

בפולקסוואגן למשל צריך כול 3 שנים, ופה כבר נסע 6.

ככה שלא נראה לי ש בסיטואציה הזו זה משנה, אנשים לא מודעים לתקופת הרצועה רק לק"מ הנסיעה.

מי שלא נשם אבק דרכים.. לא ישאף אוויר פסגות

פורסם

6 שנים לא להחליף אין מצב, סביר להניח שהזמן עשה את שלו. בד"כ זה נע בין 3-5 שנים אם אני לא טועה לפי הוראות יצרן בלי ועם קשר לק"מ. פה בעבר היה שרשור של קורולה ישנה כמו שלי שנסעה עם טיימינג שלא הוחלף 10 שנים, אבל זה גובל בטיפשות לסמוך על המזל גם אם היצרן מגזים בהצהרות של הזמנים להחלפה...

עוד דבר, יש כל מיני סטים חליפיים , תבדוק קודם כל מה שמו לך מבחינת איזה יצרן אולי יש גם קשר.

פורסם

יש פה מקדם מסוים, הרי כול רכב לגופו..

האחד המנוע עובד בסרק בפקקים ואחד משאיר את הרכב דלוק רבות וכו'.

לכן לא צריך להסתכן ולסמוך על המזל.

נתנחם שזה עדיין עדיף על השרשראות /מותחנים הקושלות של מנועי vag של פולקסוואגן

מי שלא נשם אבק דרכים.. לא ישאף אוויר פסגות

פורסם

לדעתי,זה הרבה יותר קשור לצורת הנהיגה מאשר לק"מ.

כלומר יש מצב שבו אפשר להגיע לעשר שנים ללא החלפה ולא יקרה כלום אבל ברכב כמו גטס שהמנוע עובד יותר קשה בגלל הנתונים של המנוע הרכב אוטומטית מתאמץ יותר בתנאי מאמץ.

פורסם

הרצועה לא יודעת מאום על ה"מאמץ" של המנוע. רק על הסל"ד בו המנוע עובד.

אני גם מהמר שמדובר ברכב שמבלה את חייו בפקקים, ולכן חייב להיות מטופל לחומרה, כל 5 שנים (לנושא הטימינג) כפי שדורש הייצרן.

יום טוב גם לך

פורסם

לאחר פירוק ראש המנוע ושיפוץ אצל החרט - הוחלפו 8 שסתומים שהתעקמו - הוחלפו גומיות שסתומים ( מגיע כסט קומפלט ) מגיע זמן התשלום , האם מחיר של כל שסתום בין 80 ל-90 הינו סביר - והאם 7 שעות עבודה במוסך הינם זמן סביר עבור העבודה

פורסם

כרגע הרכב בבדיקה - נדלקה מנורת בדוק מנוע - קוד לגבי מצערת שאופס - אבל כרגע 3840 שח לפני הנחה . זה כולל החלפת 8 שסתומים אטם ראש , צינור חימום שהתנפח - שיפוץ ראש אצל החרט + סט טימינג כולל משאבת מים - האם המחר סביר

פורסם

עלות 8 שסתומים כ 400 שח. סט אטמים לראש מנוע כ 150 שח. עלות חריטה כיום היא כ 500 שח. סט טיימינג עם משאבת מיים כ 300 שח. צינור חימום גג כ 30 שח. בגדול עלות החלפים כ 1500 שח. נסה להביא אותו לאחר ההנחה עם המעמ ל 3000 שח מקסימום כי זה בערך אמור להיות המחיר לסוג עבודה שכזו עם החלקים. מה שחשוב מאוד בגלל שהתעקמו שסתומים לבדוק את המובילים שלהם שהם יחסית רגישים ולא ניפגעו. לבקש לבצע בדיקת קומפרסיה ולחץ הפוך על מנת לבדוק אטימות הצילינדרים. האם בנוסף למנורת בדוק מנוע ישנם תופעות כלשהן?

פורסם
כרגע הרכב בבדיקה - נדלקה מנורת בדוק מנוע - קוד לגבי מצערת שאופס - אבל כרגע 3840 שח לפני הנחה . זה כולל החלפת 8 שסתומים אטם ראש , צינור חימום שהתנפח - שיפוץ ראש אצל החרט + סט טימינג כולל משאבת מים - האם המחר סביר

בסכום הזה רכב הזה שווה תיקון בכלל ?

מכיר משהוא בעבודה שקנה כזה ב4000.

פורסם

שבת שלום

המו

המוסכניק טוען שזמן העבודה על פירוק והרכבה הינו 6.5 שעות עבודה וכי על עבודוץ חוץ ( עבודת החרט ) 850 שח לפני מעמ

נראה לי מוגזם

• תוכן חדש...