Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3141 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

בשעה טובה הגיע הזמן להפטר מבתולי נסיעות המבחן שלי, עם נסיעת מבחן ראשונה בחיי על קיה סיד, מנוע 1.0 טורבו ותיבת הילוכים אוטומטית עם מצמד כפול (DCT7) שנמצאת בשימוש ברכבי קיה ויונדאי (כן, זו התיבה שרבים אומרים שהיא לא מוצלחת בספורטאז').

מכיוון שזו תהיה נסיעת מבחן ראשונה שאעשה בחיי, חשבתי שלא יזיק להעלות שאלה לגבי כיצד להפיק את המיטב ממנה.

בעקרון אני מכיר את הסיד מספיק, כך שלהתרשם מאיכות החומרים וההרכבה/גודל תא מטען וכו' זה פחות הקטע בשבילי, לפחות הפעם.

בעיקר רוצה להתרשם מביצועים ומההרגשה של מנוע 1.0 טורבו כלשהוא (עוד לא יצא לי), איזה מן (אם בכלל) פייט הוא ייתן למנוע 1400 טורבו שאני רגיל אליו, וכמובן להתרשם מתיבת ההילוכים הזאת (שצפויה להיות ביונדאי I30 החדשה הבאה עלינו לטובה).

אז, טיפים?

*לכל התוהים, הצימוד מנוע + תיבת הילוכים הזאת לא קיים בארץ, נסיעת המבחן תתבצע בהולנד בסוכנות קיה באמסטרדם

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

נסה לבקש לנסוע בתנאי מסלול דומים לשלך למשל בין-עירוני או עירוני, הררי ועם אותם כמות הנוסעים שנוסעים בדרך כלל.

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

1. תוואי נסיעה דומה מאוד למה שאתה עושה ביום יום. במידה וזה המון עירוני? קח את הרכב לפקקים ותבדוק אותו בתנועה כבדה כולל המון האצות ובלימות לא צפויות עירוניות. נסה את הגיר ב D ואם יש, ב S וגם ידני ותבין מה זה גיר כפול מצמדים בפקקים.

2. כמות אנשים דומה, במידה ואתה אחד שלוקח אנשים איתך בנסיעה או חברים וכו', נסה שיהיה משקל דומה על הרכב, כך תקבל ביצועים קרובים לביצועים שיהיו לך ביום יום.

3. צפיה במבחנים ביוטוב, זה ייתן אינדיקציה טובה לא פחות לפניי או אחריי המבחן שלך, תדע מה לחפש.

4. מסתכלים תמיד על הנתונים היבשים של המנוע, לא הנפח - למי שמחפש ביצועים. מה הכוונה? אם במנוע 1.0 ליטר המומנט (לדוגמא 20 קג"מ) מגיע ב 1500 סל"ד לעומת המנוע שלך 1.4 עם מומנט של 25 קג"מ המגיע ב 2200 סל"ד, יש הבדל ממשי ומוחשי ובעיקר, תרומה טובה לסביבה עירונית.

סביר להניח כי יש הבדל בהספק הכללי וזה כבר יבוא לידי ביטוי בשטח בין עירוני או מהירויות גבוהות אבל גם אז, זה מסתדר עם זה היטב.

פורסם

4. מסתכלים תמיד על הנתונים היבשים של המנוע, לא הנפח - למי שמחפש ביצועים. מה הכוונה? אם במנוע 1.0 ליטר המומנט (לדוגמא 20 קג"מ) מגיע ב 1500 סל"ד לעומת המנוע שלך 1.4 עם מומנט של 25 קג"מ המגיע ב 2200 סל"ד, יש הבדל ממשי ומוחשי ובעיקר, תרומה טובה לסביבה עירונית.

סביר להניח כי יש הבדל בהספק הכללי וזה כבר יבוא לידי ביטוי בשטח בין עירוני או מהירויות גבוהות אבל גם אז, זה מסתדר עם זה היטב.

דווקא העניין הזה מעניין אותי יותר מהכל.

הנתונים שהזכרת (1400, 24-25 קג"מ שמגיעים ב2200 סל"ד) הם מה שאני רגיל. אחד הדברים שהייתי רוצה לבדוק זה האם לרדת בנפח המנוע, בהספק ומעט במומנט לא ירגיש לי כמו ירידה משמעותית בביצועים? (זה לא שאני נוהג לסוע 150 הרי, אז מן הסתם לא כל יכולת המנוע נדרשת)

מבחינת נתונים, על מה מומלץ להסתכל בהקשר הזה, בהתחשב בזה שרוב הנסועה שלי צפויה להיות בין עירונית? (המון כביש 6)

פורסם
נסיעת המבחן תתבצע בהולנד בסוכנות קיה באמסטרדם

נסה לבקש לנסוע בתנאי מסלול דומים לשלך למשל בין-עירוני או עירוני, הררי...

Sent from my iPhone using Tapatalk

:roll:

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם (נערך)

דיסקו - הבחור גר בהולנד, אז אין בעיה של דמיון לתנאי הנהיגה בחיי היום יום.

כמובן שהוא יכול לנסוע, נניח, למאסטריכט, ולנהוג ב"אלפים ההולנדיים".

קוריוז - חפשו Dutch Alps ב-Urban Dictionary.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
דווקא העניין הזה מעניין אותי יותר מהכל.

הנתונים שהזכרת (1400, 24-25 קג"מ שמגיעים ב2200 סל"ד) הם מה שאני רגיל. אחד הדברים שהייתי רוצה לבדוק זה האם לרדת בנפח המנוע, בהספק ומעט במומנט לא ירגיש לי כמו ירידה משמעותית בביצועים? (זה לא שאני נוהג לסוע 150 הרי, אז מן הסתם לא כל יכולת המנוע נדרשת)

מבחינת נתונים, על מה מומלץ להסתכל בהקשר הזה, בהתחשב בזה שרוב הנסועה שלי צפויה להיות בין עירונית? (המון כביש 6)

תקרא את הנתוני מנוע ותראה, שאתה מקבל 17 קג"מ (מניח שגם מאיזור ה 2,000 סל"ד) ו 118 כ"ס ב 6,000 סל"ד.

זה לא דומה למנוע של סקודה 1.0 טורבו למשל המוציא 20.3 קג"מ החל מ 2,000 ועד 3,500 סל"ד.

אתה כן תרגיש פחות כוח או סחיבה ברמה הכללית אבל זה תלוי בתיבה עצמה. ישנן תיבות מהירות (DSG) וישנן תיבות פחות מהירות, הן אלו שלעיתים יכולות להפוך רכבים למאוד מהירים גם עם נתונים חלשים הרבה יותר.

פורסם

לא ברור לי, האם פות"ש גר בארץ או בהולנד.

בכללי, כדאי לדמות את נסיעת המבחן לנהיגה המתוכננת.

אני אישית אוהב לבדוק את הדברים הבאים (ללא קשר ליעוד הרכב):

1. זינוקים בעליה מעמידה

2. האצות ביניים

3. רעש בתא הנוסעים במצב שיוט והאצה

4. התנהגות הגיר, בדגש על פקקים

5. איכות צליל מערכת מולטימדיה ודיבורית

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם
לא ברור לי, האם פות"ש גר בארץ או בהולנד.

בכללי, כדאי לדמות את נסיעת המבחן לנהיגה המתוכננת.

אני אישית אוהב לבדוק את הדברים הבאים (ללא קשר ליעוד הרכב):

1. זינוקים בעליה מעמידה

2. האצות ביניים

3. רעש בתא הנוסעים במצב שיוט והאצה

4. התנהגות הגיר, בדגש על פקקים

5. איכות צליל מערכת מולטימדיה ודיבורית

כרגע גר בהולנד. עובר לישראל בעוד כיודש ואנור לקבל רכב ליסינג. ולכן אני לוקח פה רכבים נבחרים לנסיעות מבחן, בודק שילובי גיר ומנוע כי השאר לא יהיה זמין בישראל (האבזור שונה מהותית, גם היצע המנועים והגירים לרוב, אבל בכ״ז)

פורסם

אבל אתה בכל זאת בחרת שילוב שלא קיים כאן.... אז לא הבנתי את השיקולים.

אם הייתי עוד חודש חוזר לארץ הייתי מנצל את הזמן לדברים שיש להולנד להציע שאין בארץ.

סנדוויץ' דג מלוח ברחוב, מסעדות סורינאמיות , בר שכונתי עם 20 ברזי בירה וסתם שיטוט ברחובות אמסטרדם.

ממה שאתה מתאר אין ממש טעם לנסיעת המבחן שאתה עושה

פורסם
אבל אתה בכל זאת בחרת שילוב שלא קיים כאן.... אז לא הבנתי את השיקולים.

אם הייתי עוד חודש חוזר לארץ הייתי מנצל את הזמן לדברים שיש להולנד להציע שאין בארץ.

סנדוויץ' דג מלוח ברחוב, מסעדות סורינאמיות , בר שכונתי עם 20 ברזי בירה וסתם שיטוט ברחובות אמסטרדם.

ממה שאתה מתאר אין ממש טעם לנסיעת המבחן שאתה עושה

המטרה המרכזית היא להתנסות בגיר כפול המצמדים שצפוי להיות ביונדאי i30 החדשה שמגיעה לישראל.

לגבי שאר הדברים שהזכרת, אני גר ועובד כאן כבר תקופה? כך שהספקתי כבר להנות מהעיר לא מעט (וגם משאר הולנד והמדינות השכנות בסופי שבוע)

פורסם

ברור לי שלא חידשתי לך.

עדיין נראה לי מוזר לעשות מבחן רכב על גרסה שכנראה לו תוצע בארץ, אפילו עם הגיר דומה.

תוכל בארץ לעשות נסיעת מבחן אצל היבואן ולקבל התרשמות יותר רלוונטית. הן מבחינת הרכב והן מבחינת הנסיעה

• תוכן חדש...