Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גרמניה כמשל

Guy_M5
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3152 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זה בסדר. שמינוס עשר עם רוח בחוץ ויש שלג עד הברכיים, לא יותר נעים ברחוב מאשר בקיץ הלוהט כאן :)

חורף לגור בארץ, קיץ לגור בגרמניה. זה האידאל.

שביט, אצל גוטה זה הפעצל.:turn-l:

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בינואר האחרון הייתי מספר ימים במינכן, דבר בולט ששמתי לב זה שיש הבדל משמעותי בגישה של האנשים- למשל בקלן בה בקרתי בעבר שם אנשים נחמדים ואולי פחות מתאימים לדימוי הגרמני הנוקשה, לעומתה במינכן יצא לי להתקל בהרבה יותר מקומיים זועפים ושלא רוצים לעזור ("שפרך דויטש" וכאלה), מצד שני אולי זה היה בהשפעת מזג האויר- תפסתי ימים שהטמפרטורה הגיעה לאזור המינוס עשרים מעלות, שלא הרימו את המורל למקומיים...

פורסם

דווקא לפני כשנה וחצי במינכן נתקלתי ביותר פליטים מגרמנים (כל איזור התחנה המרכזית למשל כולו פליטים). גם מבחינת תחבורה אולי זה אני והמזל שלי אבל בכל ביקור שלי הרכבות מאחרות.

פרט לזה אנשים נחמדים ועיר סבירה. לא טיילתי בה אלא עבודה - מלון.

עריכה: מחירי המלונות בזמני תערוכות גדולות הן שערורייה. בעוד חצי שנה אני שם והפעם החלטתי לקחת מלון מחוץ למינכן ולשכור רכב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בהצלחה במעבר בלימודים ובשאר :)

אני רק שאלה,נזכרתי אחרי השרשור הזה פתאום באיזה משפט שאיזו דמות אמרה בסדרה שראיתי פעם,שמי שיודע אנגלית וצרפתית,גרמנית לא אמורה להיות קשה בכלל.

יש אמת בדבר?

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם (נערך)
עד הסמורבורד!

הנורווגים בטוחים שהם טובים מהשוודים, השוודים בטוחים שהם טובים מהנורווגים. הקונצנזוס היחיד הוא שכולם טובים מהדנים.

זה דיי משעשע לראות פגישה בין נציגים משלושת המדינות, במיוחד אם יש רק דני אחד בין כמות גדולה יותר של שוודים/נורווגים. הם פשוט bullies ברמה קורעת מצחוק:lol:

השוודים מדברים שוודית, הנורווגים מדברים נורווגית ורק מהדני- מבקשים לדבר אנגלית.

הסיבה שנזכרתי היא כשהם צוחקים על השפה מאחורי הגב ומנסים להסביר "איך הדנים מדברים עם הז' בפה", סמורברוד היא המילה הנפוצה לחיקויים גרועים :lol:

עריכה אחרונה על ידי Maor Bracha

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

בתור דובר צרפתית ואנגלית ברמת שפת-אם -

לא מסובך להגיע לרמה של ״מסתדר״ בגרמנית, יש קרבה רבה לאנגלית דווקא באוצר המילים.

א-ב-ל, מכאן ועד לרמה של לא-טועה-בהטייה-של-הפועל בכל משפט שני המרחק עצום.

יחסית לפינית או רוסית, השפה לא קשה. בול באמצע, בקיצור.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

השוודים מדברים שוודית, הנורווגים מדברים נורווגית ורק מהדני- מבקשים לדבר אנגלית.

אכן, הגייה קורעת לסתות, והאבסורד הוא שדנית ונורווגית זאת אותה שפה בדיוק.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לשאלתך האחרונה - אני חושב שהגרמנים עם די יפה, יש פה ריכוז עצום של בחורות מדהימות ולשם גם נוטה הטעם האישי שלי. אבל בארץ אני די נמוך, פה לכל אחת יש ממדים של שחקן ראגבי.

השאלה היא האם לאותן בחורות גרמניות מגודלות יש בעיה עם זה שבחור שנמוך מהן מתחיל איתן? בתור בחור די נמוך, מביקורי האחרון בקופנגן והכרותי עם כמה תיירות גבוהות מגרמניה נראה שלא היה להן בעיה עם זה כ"כ.

HU: DEH-P7550 ,AMP1:SPL AB03445 ,AMP2: Pioneer GM-X862 ,COMP:JBL GTO6507 ,Rear:JBL GT5963 ,SUB: JBL GTO1202D

פורסם

קודם כל בהצלחה

אגב התואר הוא במדעי המחשב ואני מכוון הכל לתחום של Visual Computing.

אם/כש תחליט שאתה רוצה ללכלך ידיים, דבר איתי... אמזון חזקים מאוד בתחום הזה, יש שיאמרו מובילים - ומגייסים בכל העולם. אז אם/כש רלוונטי, ory שטרודל אמזון קום

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
בינואר האחרון הייתי מספר ימים במינכן, דבר בולט ששמתי לב זה שיש הבדל משמעותי בגישה של האנשים- למשל בקלן בה בקרתי בעבר שם אנשים נחמדים ואולי פחות מתאימים לדימוי הגרמני הנוקשה, לעומתה במינכן יצא לי להתקל בהרבה יותר מקומיים זועפים ושלא רוצים לעזור ("שפרך דויטש" וכאלה), מצד שני אולי זה היה בהשפעת מזג האויר- תפסתי ימים שהטמפרטורה הגיעה לאזור המינוס עשרים מעלות, שלא הרימו את המורל למקומיים...

אבא שלי - שגדל בברלין אבל חי 75 שנה בארץ, מרביתן בחיפה, התלונן על הקרתנות של תושבי מינכן.

לגבי דימויים של עמים - אני , למשל, התרשמתי שהפינים ממש אינם קרירים, וגם הדנים לא. אבל זה מנקודת מבט של תייר לשבוע או שבועיים לא של תושב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אכן, הגייה קורעת לסתות, והאבסורד הוא שדנית ונורווגית זאת אותה שפה בדיוק.

נכון שהשפות יותר קרובות מאשר נניח עברית וערבית, אבל עדיין יש הבדלים והמבטא שונה מאד.

אני מצליח להבין נורבגית בתוכניות טלויזייה, אבל בקופנהגן לא הבנתי מילה.

הסיבה שנזכרתי היא כשהם צוחקים על השפה מאחורי הגב ומנסים להסביר "איך הדנים מדברים עם הז' בפה", סמורברוד היא המילה הנפוצה לחיקויים גרועים :lol:

ביום הראשון שלי עם צוות חדש המנהל והעובדים צחקו על עובד (שטרם הגיע) עם מבטא דרום שוודי (Skåne ) כבד כולל הדגמות וחיקויים די מוצלחים

פורסם

אתה מתכוון Skåne. אבל כן, בגדול הבדיחה בשוודיה היא שצריך לספח את האיזור הזה לדנמרק- ואת דנמרק לגרמנים.

אתה עובד בשוודיה?

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם
אתה מתכוון Skåne. אבל כן, בגדול הבדיחה בשוודיה היא שצריך לספח את האיזור הזה לדנמרק- ואת דנמרק לגרמנים.

אתה עובד בשוודיה?

הטעות תוקנה (מה פתאום C בשוודית ?)

כן עובד ומתגורר כמה מאות קילומטרים צפונית אליך

פורסם

קטע, לא ידעתי שיש עוד קארספורומאים בשוודיה. שיגרתי ה"פ.

לגבי הC, כנראה מהשם האנגלי Scania:-D

פורסם

אוקטוברפסט האחרון היה מדהים.

באחד הטיולים והשיטוטים שלנו בעיר נזכרתי בתמונה ישנה שיצא לי פעם לראות.

העלתי אותה בו במקום וצילמתי עדכנית ממיקום יחסית קרוב..

Capture22.jpg

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

• תוכן חדש...