Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3160 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בארוחת צהריים בעבודה עלה הנושא לדיון, אחד משלם חלק יחסי על פי שטח הדירה שלו השני משלם כמו כולם למרות ששטח דירתו קטן יותר מרוב הדירות בבניין.

איך זה אצלכם?

פורסם

מחולק לפי גודל הדירה.

דירות יותר גדולות משלמות יותר, דירות גג עוד יותר.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

ב"תקנטן המצוי" (הנספח לחוק בתים משותפים) אכן דמי ועד הבית יחסיים לחלקו של בעל כל דירה ברכוש המשותף, שבדרך כלל יחסי לשטח דירתו מכלל שטחי הדירות.

בתקנון הפרטני של כל בניין יכול להקבע משהו שונה, ומקובל מאד כי התשלום שווה. זה מפשט את החישובים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
זה מפשט את החישובים.

וזה גם הגון יותר - דירה גדולה לא משתמשת בשטחים הציבוריים יותר מאשר דירה קטנה, ולכן מעולם לא היה ברור לי מדוע הם צריכים לשלם יותר (ולמען הסר ספק, אני לא אינטרסנט בעניין - אני גר בדירה יחסית קטנה, ומשלם בדיוק כמו הפנטהאוז).

פורסם

השאלה היא מה רשום כחלקו של כל בעל דירה ברכוש המשותף. דומני שמדובר רק בשטחים בנויים, אבל אני לא משפטן.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
וזה גם הגון יותר - דירה גדולה לא משתמשת בשטחים הציבוריים יותר מאשר דירה קטנה, ולכן מעולם לא היה ברור לי מדוע הם צריכים לשלם יותר (ולמען הסר ספק, אני לא אינטרסנט בעניין - אני גר בדירה יחסית קטנה, ומשלם בדיוק כמו הפנטהאוז).

לא בהכרח. בדירה גדולה יותר לרוב יותר נפשות. יותר נפשות משתמשות בשטחים הציבוריים יותר. אבל מצד שני דירות בקומות גבוהות יותר משתמשות במעלית יותר. קשה מאוד לכמת את התשלום ההוגן לפי השימוש. השימוש שונה למדי וקשה להגיע לנוסחה. החלוקה ההוגנת גם שונה למדי בין תחזוקה שוטפת לבין תיקון תקלות.

לפיכך יש לא מעט הגיון בתקנון, אתה הבעלים של 20% מהבניין, אז שלם בבקשה 20% מהוצאות התחזוקה של הבניין.

פורסם

ברירת המחדל היא על פי המטרג' של הדירה ביחס למטרג' הכללי

ניתן לשנות שכל בעל דירה ללא קשר לגודלה ישלם תשלום שווה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
בארוחת צהריים בעבודה עלה הנושא לדיון, אחד משלם חלק יחסי על פי שטח הדירה שלו השני משלם כמו כולם למרות ששטח דירתו קטן יותר מרוב הדירות בבניין.

איך זה אצלכם?

גרתי בפרוייקט בו ניסו לחלק שווה בין כולם, כי זה היה הסכם הרכישה (התשלום כלל חדר כושר ובריכה).

זה הגיע עד המחוזי שקבע - לפי שטח דירה, למרות שכולם חתמו ברכישה שהתשלום יהיה שווה בשווה.

היה ניסיון ערעור לעליון - נדחה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

איפה שגדלתי היו הבדלים גדולים בשטח הדירות (2.5 לעומת 4 חדרים) והתשלום היה דיפרנציאלי, בהתאם.

במקום הנוכחי ההבדל בשטח זניח ומספר החדרים זהה, אין הבדל.

ברוב המקרים שעולים בזכרוני מדובר בתשלום זהה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
ברירת המחדל היא על פי המטרג' של הדירה ביחס למטרג' הכללי

ניתן לשנות שכל בעל דירה ללא קשר לגודלה ישלם תשלום שווה

בטוח שזה לפי שטח דירה ולא חלק בשטח המשותף כפי שרשום בנסח הטאבו ?

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
בטוח שזה לפי שטח דירה ולא חלק בשטח המשותף כפי שרשום בנסח הטאבו ?

החלק ברכוש המשותף נגזר משטח הדירה. ראה כאן.

‏‏לכידה.JPG

• תוכן חדש...