Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקי לגולש המתחיל.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3160 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ציוד סקי: לטוס לאתר הסקי, ולרכוש שם.

מבחר טוב יותר, מחירים טובים יותר, לא רואה סיבה לרכוש כאן. בלאו הכי אתה בד"כ מגיע לחופשה יום לפני תחילת הגלישה בפועל.

מחירים... ממש תלוי איפה אתה גולש.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 115
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גלשתי בצרפת, אוסטריה, אנדורה, איטליה, ...

המחירים באתרים, בכל פעם שבדקתי, היו כמו או טובים מהארץ.

הסחורה היתה טובה מהארץ.

אז בשורה התחתונה זה נראה לי עדיף, בממוצע. זה לפני שמדברים על כך שאתה גולש עם הציוד בסמוך למקום הרכישה ולכן אם חלילה יש משהו שצריך טיפול, אז זה זמין.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם (נערך)

ובאותו עניין, בהנחה שאני מחפש מעיל טוב במחיר ממוצע (לא מהיקרים ביותר, אך שישרת אותי נאמנה. עם כיוון אופנתי), לאילו מחירים אני צריך לצפות? אילו מותגים לחפש? על מה לשים דגש?

עריכה אחרונה על ידי or_b7
פורסם

מעדיף להזמין באינטרנט

שאני יודע מה המחירים, ויכול לבדוק ביקורות ציוד

זה לא האוטלטים של אמריקה, ששם הכל במחירי ריצפה ואתה בטוח לא יכול לטעות

פורסם
מה זה מחירים מעולים?

אני בגדול מעדיף להזמין מחול ולא לקנות מהגנבים

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

חבר קנה מעיל בכ- 600 שקל, זה די דומה למחיר מחו"ל כולל משלוח.

באתרים הגדולים באמצע עונה לא יצא זול יותר ממה שראיתי (מדגם של ואל טורנס, מאיירהופן), ונראה לי שעדיף להגיע עם כל, או רוב הציוד, מהארץ- לא תמיד מגיעים לאתר בשעה שהחנויות פתוחות. לפעם הראשונה, באמת כדאי לשכור או לקחת מחברים.

פורסם

לגבי ציוד - המציאות הטובות ביותר שלי היו בתחילת מרץ בחנויות הספורט בערים הגדולות בדרך לאתר - מינכן, אינסברוק וכאלה. חנויות כמו InterSport וכ"ו

קניתי פעם קסדה של GIRO במחיר של 20 יורו (מחיר מקורי אמיתי 70 יורו - זה גם המחיר באמאזון). מגפי סקי של Head עם פלקס גבוהה ומסדרה גבוהה במחיר של 150 יורו (מחיר מקורי אמיתי כ-400 יורו). אבל, זה היה ממש סוף עונה ומוצרים בודדים שנשארו במידות לא הכי סטנדרטיות...

פורסם
התחלתי בלקחת שיעורים ראשונים בסקימולטור על מגלשיים.

יש מרכז למידה כזה בהרצליה או ת"א?

מה אפשרויות הגלישה הקרובים והזולים (לפחות בהתחלה) לגולש המתחיל על שלג אמיתי.

נגדיל לכל המומחים.

התחלתי לגלוש לפני 40 שנה לערך

במסגרת קלב מד במקום יוקרתי בשם סנט מוריץ.

היו שם לא מעט ישראלים שאחרי שנפלו ונפלו ונפלו ביום הראשון / שני פרשו להם.

שיסע לחרמון יתחיל שם באגף המתחילים ימצא חן בעיניו יעלה לרכבל הבינוני, ימצא חן בעיניו

שירכוש ציוד ייסע לאתרי סקי נחשבים ילמד וילמד.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ישה, שמעתי תגובות של אנשים שאמרו שחוויית הסקי הראשונה בחרמון רק הורידה להם את החשק ללמוד לגלוש.

בנוסף, אחת הסיבות שחופשת הסקי הראשונה המומלצת היא לשבוע שלם היא שזה הזמן שבו תגיע לרמה בסיסית שבה מתחילים להנות מהגלישה- ואף אחד לא יסע לחרמון לשבוע.

פורסם

א. גלשתי לא מעט בחיי, טרם גלשתי בחרמון

ב. סקירה של המפה, תוואי השטח, דרך ההגעה ומז"א מבהירים לי היטב שאני גם לא אגלוש בחרמון, לעולם. לא שווה את הזמן.

ג. חברים רבים היו בחרמון, כולם הגיעו לאותה מסקנה מ(ב)

ד. חבר טוב שהיה בחרמון לא רצה לבוא איתנו לטיול סקי כי "סקי זה לא כזה כיף". אחרי מסע שכנועים הוא הבין שסקי בחרמון זה לאו דווקא סקי, בא איתנו לאיטליה, ואושש את הטענה...

לדעתי האישית, וכאמור מוזמנים לקחת אותה בערבון מוגבל כי לא גלשתי בחרמון (אבל כן יצא לי לגלוש בלא מעט מקומות אחרים) - זה לא חכם להתחיל בחרמון. מי שרוצה להתחיל בלי להשקיע המון, שיעביר סופ"ש קצר (או שבוע מלא) בבולגריה.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

רק לא חרמון.

סט מוריץ נחמד, גלשתי שם כמה פעמים, אבל פחות התחברתי לאווירה. אין כמו מירהופן ואישגל באוסטריה...

ומה שהיה לפני 40 שנה, לא רלוונטי להיום. שלא נדבר על אופי הדרכה שונה וציוד אחר לגמרי (הרבה יותר קל ללמוד מ-0 על קארווינג)...

פורסם

את המשטח ליד המלון בו התחלנו ללמוד ניתן להשוות בקלות למשטח של החרמון למתחילים.

ואחרי שבוע צחקנו איך על המשטח הזה נפלנו ונפלנו.

דעתי אם אתה אוהב את החוויה של קור שלג ניתן לקבל בחרמון.

מוצא חן בעיניך

תמשיך לאתרים בכל העולם

הבן שלי עשה את צעדיו הראשונים כילד בחרמון. וראה כי טוב.

מאז הוא עשה הרבה מאוד קילומטרים באתרים שונים ומשונים באירופה ארה"ב וארגנטינה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
הבן שלי עשה את צעדיו הראשונים כילד בחרמון. וראה כי טוב.

ילדים זה סיפור אחר, בעיקר כי הם חווים את הקושי בסקי, כמו שמבוגרים שמנסים לעשות סקי לראשונה חווים.

לפני שנוסעים לסקי צריך לזכור שזה ספורט, גם אם הוא ספורט 'עממי', שצורך מיומנות, ככה שצריך להיות או אדם שאוהב ספורט או אדם שמוכן להתמודד עם קשיים פיסיים (כולל נפילות) של ללמוד ספורט חדש, ועדיין להנות מכל מה שיש מסביב (וזה לא דומה למה שיש בחרמון...). יש כאלו שנהנים בסקי מהסקי עצמו, ויש שבעיקר נהנים מהמסביב, מסעדות, בילויים, (וכל אלו שבאמצע).

ככה שזה לא רעיון רע לעשות ניסיון בחרמון, למי שלא סגור על עצמו, אבל זה ניסיון יקר, יחסית לתמורה, ואין להשליך מהאווירה שם על האווירה בחו"ל, וכמובן, לא להגיע כשעמוס...

הייתי פעמיים נחמדות בחרמון כבוגר , פעם בדצמבר 91' (כשהיה מלא שלג), עם חבר מהטירונות, ועוד פעם, כשלוש שנים אחרי זה (היה מספיק שלג), אחרי הצבא. נסעתי כי ידעתי שיש שלג וטמפ' נמוכות, ובאמצע השבוע. מאז לא הייתי, אז אין לי ממש מושג מה קורה שם. מה שכן אני יודע זה שם הטמפ' עולות הרבה מעל לאפס, השלג מחורבן. זה פיסיקה או כימיה או וואטאבר...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אם לחרמון אז רק בתנאים אופטימליים של שלג טרי, טמפרטורות נמוכות ויכולת הגעה באמצע השבוע.

כל שילוב אחר הוא בזבוז מוחלט.

עברו מעל 15 שנה מאז שהייתי פעם אחרונה בחרמון, כי אחרי שקיבלתי ציוד שבור (כן סנובורד עם שבר של ממש), ונרטבו לי הגרביים כי אפילו מקום נורמלי לשבת ולנעול את המגפיים לא היה, הגעתי למסקנה שלשם לא אגיע. וזה לא שבפעמים הקודמות היה שווה (שלג רע, עומס או שילוב של השניים).

• תוכן חדש...