Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סקי לגולש המתחיל.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3115 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בחיים לא.

25 שנה אני בלי קסדה, אני אמשיך בלי קסדה.

כובע אני לא שם, אז קסדה...

כבר נהלתי את הויכוח הזה, אז הלכתי לבדוק את הסטטיסטיקה.

זה ככה, אם אתה שם קסדה בסקי, כדאי גם שתשים קסדה בנהיגה. זה עוזר באותה מידה לאותה רמת סיכון.

וברצינות.

גורם הסיכון העיקרי בסקי הוא... איך אתה עושה סקי.

אם אתה עושה ממש מהר - שים קסדה.

אם אתה גולש איפה שיש סיכוי גבוה לחבק עץ - שים קסדה.

אם אתה מתחיל ונופל הרבה - שים קסדה.

אם אתה מתכוון לעשות קפיצות - שים קסדה.

אני לא עושה מהר ואני לא נופל, אני שונא כיסויי ראש (הדבר הכי שנוא עליי ברכיבות הרים), אז עשיתי את החשבון שלי ואני לא שם קסדה.

ושכל אחד אחר יעשה מה שהוא רוצה.

קסדה לא מונעת פגיעות ראש קריטיות, והסטטיסטיקה מראה שמס' פגיעות הראש לא יורד, למרות העלייה הדרמטית בשימוש בקסדות.

הסיבה - אנשים עושים סקי כמו מפגרים יותר ויותר.

אבל אני ממליץ לכל אחד לא לעבור 50 קמ"ש. זה ממש מסוכן.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 115
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גורם הסיכון העיקרי בסקי הוא... איך אתה עושה סקי.

אם אתה עושה ממש מהר - שים קסדה.

אם אתה גולש איפה שיש סיכוי גבוה לחבק עץ - שים קסדה.

אם אתה מתחיל ונופל הרבה - שים קסדה.

דעה סופר לא פופולרית אבל אני איתך. אני שם קסדה כשאני עושה אופפיסט לא מוכר (ויש סיכוי לפגוש סלע או עץ), כשהמסלול מאוד קרחי, ובפארק. בגלישת מסלול רגילה או ביום פאודר לא תתפוס אותי מסתובב עם הזבל הזה על הראש - משקפי שמש ומקסימום כובע גרב.

אני גם משתדל לגלוש עם כמה שפחות דברים - תיקים, ציוד, לבוש. אם הטמפרטורה מעל מינוס 5 אני גולש בקפוצ'ון רגיל וטי-שרט, בלי צעיפים ובאפים וכל מיני דברים שחונקים ומגבילים אותך.

אגב, בנושא קסדות ומיגון - רבאק, עזבו את הכפפות המטופשות עם המגינים בילט-אין. מתכון בדוק ללשבור את היד, באופן שנשמע פרדוקסלי אבל הוא לא. עדיף ללמוד ליפול נכון מאשר לאמץ הרגל מטופש של לנחות על הידיים "כי יש מגינים והכל בסדר" עד שנופלים נפילה אמיתית שממנה המגן העלוב הזה לא יציל אתכם.

ולגבי מוגולים צא לגלוש באוסטריה, במיוחד באזור סקי אמאדה שליד זלצבורג. החל מ12 בצהריים מה שקורה שם יסגור לך את הרצון לגלוש על מוגולים לכל החיים. סקיירים מטונפים :-P

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

הסטטיסטיקה ברורה.

קסדה עוזרת לפגיעות "שטחיות" (קילופי עור וכאלו). אולי מקטינה זעזוע מוח.

פגיעות רציניות במהירויות גבוהות - you're fucked, עם או בלי קסדה.

כל מי שחושב שהקסדה שומרת על משהו כשהוא ב-80 קמ"ש, אז כנראה שלא...

אני לא מתנגד ללקיחת סיכונים בשביל הכיף, כל אחד והסמים שלו, אבל לא להיות צדקן.

מה שמסוכן זה לקחת סיכונים וקסדה זה לא קונדום. היא עוזרת בשוליים, היא לא מגנה על מי שממש לוקח סיכון.

ובתכל'ס, אין סוף. אתה יכול להוסיף גם מגיני מרפקים, ברכיים, שריון, מגן צוואר...

לגבי לבוש, גם לי חם, כמו שאמרתי, אני נשאר עם אוברול וטי שירט (חולצה טרמית, אם ממש קר). כשקר, וסוגרים אותו, יותר חם באוברול (בייחוד ברגליים). כשחם יותר, פותח ריצ'רץ' והאוויר זורם גם לביצים...

אם ממש חם, קושר את השרוולים על המותניים.

פורסם

אני כן גולש עם קסדה, ולא לא התחלתי עם קסדה, דווקא יש לי כמה קובעי סקי משוגעים שהתבאסתי לא לגלוש איתם יותר אבל בכל זאת:

קודם כל קסדה לא מפריע לך לשמוע את הסביבה

דבר שני - מצלמת אקסטרים - אין יותר נוח מקסדה לחבר אותה

קסדה מחממת וזה ממש סבבה

לא מזיק לבטיחות

וכן חלק מהזמן אני עם אוזניות מתחת, כמו ברכב אפשר לנסוע עם מוזיקה סבבה ואפשר עם משהו שמנתק אותך לחלוטין, שכל אחד יבחר.

מדהים אותי לקרוא אילו הודעות ארוכות אנשים משקיעים פה על סקי, נושא חם :-)

בתמונה? אני ביום קר על מסלול שחור עם מוגולים - במבי, תתחיל להיכנס לכושר!!!

IMG_3701.jpg

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

תראו, שכבתי בבית חולים באוסטריה עם פציעות סקי, והקסדה די הצילה את החיים שלי.

לא בגללי, אני עושה סקי בסדר, זהיר והכל.

בגלל שאהיד שהחליט שעל היום השני שלו על ההר הוא יודע בידיוק מה הוא עושה. בסופו של דבר הוא נכנס בי במהירות גבוהה, זרק את שנינו מחוץ למסלול על סלעים ועצים. אני הייתי למטה. אשמה מלאה שלו. ומה זה היה עוזר לי?

למזלי הגדול מי שספג את הפגיעה בראש היה הקסדה שאפילו נסדקה מהעוצמה. אז אני אומר כל יום תודה רבה לקסדה הזאת. היא כנראה הצילה לי את החיים. היה לי שבר ברגל ובעיות אחרות, אבל זה שטויות. אבל שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה...

קסדות סקי מורידות את חומרת הפציעה. זה גם המצב בכל אחד ואחד מהמחקרים. אני חושב שלא מספיק לתת קונטרה להגה, אבל זה אני...

פורסם
ה

ובתכל'ס, אין סוף. אתה יכול להוסיף גם מגיני מרפקים, ברכיים, שריון, מגן צוואר...

אני עצרתי במגן צוואר :)

בגדול אני לא נופל אבל פעם-פעמיים בחופשה יש נפילה רצינית, בגלל המיגון קם כמו חדש. אחרי שחבר שבר את עצם הבריח ביום הגלישה השני בגלל תנועה קצת לא נכונה על אזור קרחי, מעדיף להיות עם מיגון מאשר לבלות את חופשת הסקי במלון.

פורסם
תראו, שכבתי בבית חולים באוסטריה עם פציעות סקי, והקסדה די הצילה את החיים שלי.

לא בגללי, אני עושה סקי בסדר, זהיר והכל.

בגלל שאהיד שהחליט שעל היום השני שלו על ההר הוא יודע בידיוק מה הוא עושה. בסופו של דבר הוא נכנס בי במהירות גבוהה, זרק את שנינו מחוץ למסלול על סלעים ועצים. אני הייתי למטה. אשמה מלאה שלו. ומה זה היה עוזר לי?

למזלי הגדול מי שספג את הפגיעה בראש היה הקסדה שאפילו נסדקה מהעוצמה. אז אני אומר כל יום תודה רבה לקסדה הזאת. היא כנראה הצילה לי את החיים. היה לי שבר ברגל ובעיות אחרות, אבל זה שטויות. אבל שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה...

קסדות סקי מורידות את חומרת הפציעה. זה גם המצב בכל אחד ואחד מהמחקרים. אני חושב שלא מספיק לתת קונטרה להגה, אבל זה אני...

אני לא מתווכח עם המקרה שלך, אבל בדקתי ברצינות, וכמו כל דבר, זה עניין של סיכוי-סיכון.

אם אתה עושה סקי עם קסדה, כדאי שתשחק גם כדורסל עם קסדה. יש יותר פגיעות ראש בכדורסל מאשר בסקי.

למה אף אחד לא משחק כדורסל עם קסדה?

לא כיף.

לגבי שאהידים, אחוז התאונות בסקי מהתנגשות בין גולשים, מאוד קטן (אחוזים בודדים). הרב המוחלט של פציעות זה מהתרסקות עצמית.

יצאת "טוב" מבחינת הסטטיסטיקה של הוכחת השימוש בקסדה, אבל זה ממש מקרה קצה (פגיעה מאחר שזורקת אותך על סלעים).

מקרה קצה נוסף זה שומכאר, שהקסדה לא עזרה לו, למרות שהיה במקום קל ונפל במהירות נמוכה.

כמו שנאמר, מזל.

אז להגיד שקסדה זה לא טוב, אני לא אומר.

עדיף עם מאשר בלי. נקודה.

אבל זה לא כמו עם אופניים, שם פגיעות ראש נפוצות פי כמה וכמה.

כמו מי שעושה סקי מהר, כל אחד מחליט על מה שווה לו לקחת סיכון.

אני שונא (שוננננא) כיסוי ראש. חם לי, מגרד לי, מציק לי. המקסימום שאני שם על הראש בסקי זה סרט על האוזניים וכובע "גשם" של החליפה. גם זה במקרים שממש קר, אחרת, אפילו כשיורד שלג, אני אוסף איגלו על השיער, וכל זמן שהוא לא מפשיר, הכל טוב...

פורסם

ואיזה מגן בדיוק ימנע ממך לשבור את הבריח?

הבריח נשבר לרוב כשנופלים על היד עם מרפק נעול והמכה עוברת לכתף, או בנפילה חזקה על הכתף. גם שריון של אופנוע לא יעזור עם זה.

צריך להפעיל קצת חשיבה והגיון איפה המיגון יעזור לי ואיפה יפריע.

מי שנוח לו וסבבה לו לגלוש עם קסדה תמיד, לא רואה בזה משהו רע, שיגלוש עם קסדה. אבל בפועל, יש זמנים שבהם בסדר לגלוש בלי קסדה, ויש זמנים שלא.

מגיני שורש כף יד כמו שכבר כתבתי למעלה, מעודדים הרגלים רעים, ויובילו לפציעה בסוף.

מגיני ברכיים רכים אני מאוד אוהב, פחות להגנה עצמה ויותר כי בסנובורד מאוד נוח לנוח על הברכיים, קל לקום מהתנוחה הזו ואפשר להיות עם הפנים לכיוון העליה ולראות אם מישהו עומד להיכנס בך, ועדיף מלשבת על התחת.

מגן תחת ואגן - מנסיוני, לא עוזר המון, ומפריע לתנועה. מי שזה עובד בשבילו, למה לא.

מגן גב (צבי צב) - אני שם בגלישה בתנאים קיצוניים, בהם יש סיכוי טוב ליפול על הגב על משהו קשיח. הייתי ממליץ למי שעושה ריילים בפארק, או קופץ מסלעים באופפיסט (I do neither...)

וכן נראה שספורט חורף כאן הוא נושא חם. טוב מאוד :-)

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

דרך אגב, אם נחזור למקומות מיוחדים לעשות בהם סקי:

המקום הכי מיוחד שעשיתי בו סקי היה ביפן. כל כך דומה אבל שונה מכל דבר אחר. ואחרי הסקי הולכים לאונסן...

פורסם

למה שריון של אופנוע שטח לא יעזור בנפילה חזקה על הכתף?

כאמור, אני גולש עם מגן ברכיים, מגן תחת, חליפת לחץ של אופנוע שטח, מגן שורש כף יד (של Level) וקסדה. בהתחלה טיפה לא נוח, אחרי 5 דקות לא מרגישים. כשמתרגלים לזה, לגלוש בלי המיגון מרגיש קצת כמו לנהוג בלי חגורת בטיחות. מסכים שזה הרבה יותר מהמיגון "המקובל", לפי דעתי שווה את זה.

פורסם
דרך אגב, אם נחזור למקומות מיוחדים לעשות בהם סקי:

המקום הכי מיוחד שעשיתי בו סקי היה ביפן. כל כך דומה אבל שונה מכל דבר אחר. ואחרי הסקי הולכים לאונסן...

מעניין יפן... ספר

פורסם

לגבי יפן. המדינה הררית מאוד. והם מתברכים בשלג מדהים, ועקבי מאוד. באיזור הוקאידו יש שנים של 17+ מטרים של שלג. פאוודר ללא הפסקה.

בעקבות הבום הכלכלי של שנות ה-50 וה-60 נפתחו מאות אתרים ביפן, וכמו כל דבר שם רוב רובם של האתרים היו מאוד קטנים - רכבל אחד ומסלול אחד של כמה מאות מטרים. בשנות ה-90 עקב המשבר הכלכלי ומעבר לאתרים הגדולים רוב האתרים הקטנים התרוקנו מאנשים. כרגע מאות מהם עדיין פעילים, אבל ללא אנשים כמעט בכלל. לפעמים אתה מגיע לגלוש ומוצא את עצמך כמעט לבד על ההר.

גלשתי באיזור של נגנאנו - איפה שנערכב אולימפיידת החורף. אתרים בגודל של החרמון. אבל השלג - תענוג! בנוסף, הנימוסים והניקיון, התורים המסודרים. הסושי בארוחת צהריים על ההר. מרקי ראמן ואודון ביום ממש קר. הציוד להשכרה (אני שוכר מגלשיים תמיד, לא בא לי להסחב איתם) ברמה מדהימה. יותר טוב ממה שקיבלתי באוסטריה ושוויץ. יש מינוסים - תיירים אוסטרלים בעיקר. מצד שני, התיירות האוסטרליות זה פלוס, ככה שזה מתאזן. בערב הולכים לאונסן - שזה חוויה בפני עצמה. אין כמו לשכב בבריכה שמחוממת ל-41 מעלות אחרי יום סקי כדי לשחרר את כל השרירים בגוף.

דברים מוזרים - שילוט באנגלית. כל כך הרבה טעויות בשלטים רשמיים זה משהו שלא ראיתי מעולם.

דוגמאות מאלפות:

https://www.stillstoked.com/feature/17-funny-signs-from-japanese-ski-resorts/

פורסם
בתמונה? אני ביום קר על מסלול שחור עם מוגולים - במבי, תתחיל להיכנס לכושר!!!

אני בכושר סביר.

שחורים זה כבר לא כוס התה שלי.

את הפצצות שלי כבר קבלתי, עכשיו אני רוצה לחזור הביתה בשלום.

סטטיסטיקה:

http://unofficialnetworks.com/2017/03/26/7-surprising-facts-ski-deaths-injuries/

The average skier death in CO is a thirty-seven years old experienced male skier wearing a helmet who loses control on an intermediate, groomed runand hits a tree.

The increase in the number of people who wear helmets hasn’t resulted in fewer fatalities. Helmets are designed to protect riders at about 12 mph, while a skier or snowboarder who collides with a tree or another rider is typically going 25 to 40 mph.

בקיצור, זו לא המהירות שהורגת, זו העצירה הפתאומית...

פורסם
למה שריון של אופנוע שטח לא יעזור בנפילה חזקה על הכתף?

כאמור, אני גולש עם מגן ברכיים, מגן תחת, חליפת לחץ של אופנוע שטח, מגן שורש כף יד (של Level) וקסדה. בהתחלה טיפה לא נוח, אחרי 5 דקות לא מרגישים. כשמתרגלים לזה, לגלוש בלי המיגון מרגיש קצת כמו לנהוג בלי חגורת בטיחות. מסכים שזה הרבה יותר מהמיגון "המקובל", לפי דעתי שווה את זה.

שם לך גלימה ומסיכה, ואתה באטמן!

• תוכן חדש...