Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3196 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עם כל הכבוד לאיש המצברים, יפה מצידו שהצביע על כך שאין צורך להחליף וכי אם מחליפים ניתן

לעשות זאת במקום אחר במסגרת האחריות - אבל - הזמינו אותו למקום לבצע החלפת מצבר מסוג מסוים במחיר קבוע מראש.

קבע בעל המקצוע שהמצבר תקין ולא צריך החלפה, הוא בהחלט יכול וצריך לדרוש כסף עבור עבודתו.

עם זאת, אם החליט הלקוח כי הוא דורש בכל זאת את החלפת המצבר כפי שסוכם, על איש המצברים

להחליף את המצבר כפי שסוכם או לעזוב את המקום מבלי לדרוש כסף, שכן הוא לא עמד בתנאי העסקה שסוכמה.

אם אכן הסיפור הוא כפי שנרשם כאן, בדגש על כך שאיש המצברים התעקש בתוקף לא להחליף מצבר וזאת למרות

שהלקוח הבין את הסברו ודרש החלפה בכל זאת בהתאם לתנאים שסוכמו, נשמע שכלל לא היה לו את המצבר הדרוש אך הוא לא רצה

לוותר על רווח מהלקוח (או לחילופין שיטת מצליח).

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מרק למרות שאתה מגבה את התגובה שלי אני רוצה להעיר שהמקרה של הזמנת טכנאי אינה דומה למקרה הזה. בהזמנת טכנאי מדובר על שירות תיקונים שהטכנאי חייב בביצוע בדיקה על מנת לזהות את התקלה ולהעריך את עלותה. כאן יש זכות לגביית תשלום בגין ההגעה הבדיקה והערכת עלות התקלה. במקרה המצבר יש הסכם "טהור" של רכישה שילוח והרכבה בלבד ולא הוזמנה בדיקה והערכה שחייבה הגעה למקום ולכן אינה חלק מהעסקה .

פורסם

הבן אדם העדיף לשלם עוד 300 ש"ח מעל ה200 שאיציק הזה ביקש ולגמור את הסיפור עם המצבר הזה.

האיציק מצברים לא רצה להפרד מהסחורה שלו וראה שיש אופציה לעקוץ 200 ש"ח נקיים ושחורים לכיס, עשה לעצמו מתנת חג.

אני לא מבין איך אתם יכולים להצדיק בעל מקצוע שלא הסכים להחליף מצבר למרות שאמרו לו שמעוניינים לעשות זאת למרות תקופת האחריות?

פורסם
מרק למרות שאתה מגבה את התגובה שלי אני רוצה להעיר שהמקרה של הזמנת טכנאי אינה דומה למקרה הזה. בהזמנת טכנאי מדובר על שירות תיקונים שהטכנאי חייב בביצוע בדיקה על מנת לזהות את התקלה ולהעריך את עלותה. כאן יש זכות לגביית תשלום בגין ההגעה הבדיקה והערכת עלות התקלה. במקרה המצבר יש הסכם "טהור" של רכישה שילוח והרכבה בלבד ולא הוזמנה בדיקה והערכה שחייבה הגעה למקום ולכן אינה חלק מהעסקה .

לא ירדת לסוף דעתי. ניסיתי בעדינות לרמוז למה שכתב

איזה כייף לי :)

פורסם
להבנתי הבחור לא נדרש בדיאגנוסטיקה. פותח השירשור ביקש לקנות ממנו מצבר.

אם היה מגיע לאוטו דיפו, איש לא היה מונע ממנו לקנות מוצר מדף כלשהו, לדוגמא מצבר, אז למה פה כן?!

אם אותו מוכרן לא מוכן לעמוד בתנאי העיסקה אותה סיכמו שני הצדדים בטלפון, גם לדעתי אין לו זכות לגבות דמי ביקור.

אלא אם פותח השירשור מראש הזמין בדיקת חשמלאי ולא רק ביקש לקנות מצבר.

באוטו דיפו לפני שאתה מחליף מצבר בודקים את המצבר הישן וטעינה.

זה א-ב של הג-ד.

פורסם
+1 כול מילה בסלע. נותן השירות במקרה הזה לדעתי מרוויח יותר מהבדיקה בלבד מאשר החלפת המצבר.

לדעתי בלבד נתוני השירות היום בהרבה תחומים כמו טכנאי מכונות כביסה או מקררים נוהגים לבוא לביתו של הצרכן לבדוק 5 דקות את המקרר או מכונת הכביסה ולזרוק משפט כמו "הלך המדחס" מחירו כ-1500 שקלים ובאותה נשימה לומר ללקוח לא כדאי להחליפו ולדרוש כסף עבור 5 דקות של איבחון שהם 200-250 שקלים. 8 לקוחות כאלה ועשית קופה יפה.

חכה להסברים למה בכלל הם מפסידים כסף על להגיד לך 5 דקות שהלך המדחס ולקחת 250 ש"ח.

פורסם
באוטו דיפו לפני שאתה מחליף מצבר בודקים את המצבר הישן וטעינה.

זה א-ב של הג-ד.

באוטו דיפו אתה בכיף יכול לקחת מצבר מהמדף, לשלם בקופה, לזרוק בבגאז ולסוע הבייתה. שום א ושום ד.

יום טוב גם לך

פורסם
אני לא מבין מה כל יפי הנפש פה יוצאים על פותח הנושא.

הבן אדם העדיף לשלם עוד 300 ש"ח מעל ה200 שאיציק הזה ביקש ולגמור את הסיפור עם המצבר הזה.

האיציק מצברים לא רצה להפרד מהסחורה שלו וראה שיש אופציה לעקוץ 200 ש"ח נקיים ושחורים לכיס, עשה לעצמו מתנת חג.

אני לא מבין איך אתם יכולים להצדיק בעל מקצוע שלא הסכים להחליף מצבר למרות שאמרו לו שמעוניינים לעשות זאת למרות תקופת האחריות?

תודה לך על שהשכלת להבין את השיקולים שלי כאן. זה בדיוק מה שקרה.

Hyundai Kona 2023 1.6T

I did not lose my mind, it was mine to give away

פורסם

לא מבין מה אתם רוצים מפות"ש. הוא הזמין מצבר חדש והיה מוכן לשלם עליו. לא מעניין אותו שהישן באחריות.

משהו דומה קרה לי לפני כחצי שנה: הרגשתי שהמצבר קרוב לסוף ימיו, וזאת מכיוון שהתנעה בבוקר ארכה שבריר שניה יותר מהרגיל. ניגשתי למוסך, הם בדקו ומצאו שהמצבר לא במיטבו אבל אפשר עוד למשוך איתו תקופה. ביקשתי מצבר חדש בכל זאת כי מניסיוני מצברים מתקלקלים תמיד ברגע הכי לא מתאים. הלכו למחסן והביאו מצבר בלי להתווכח. שילמתי ונפרדנו כידידים.

במקרה המתואר בעל הרכב רצה לרכוש מצבר חדש ואיש המצברים סירב למכור לו. מימי לא שמעתי על דבר כזה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם
באוטו דיפו אתה בכיף יכול לקחת מצבר מהמדף, לשלם בקופה, לזרוק בבגאז ולסוע הבייתה. שום א ושום ד.

גם אצל איציק מצברים אתה יכול לנסוע אליו לקנות מצבר ולנסוע.

ההתייחסות למצב שכולל התקנה

פורסם

גם אני הגעתי למוסך עם מצבר שהתחיל לעשות בעיות, בדקו ואמרו חבל להחליף אפשר למשוך איתו עוד כמה חודשים.

אמרתי אבל עברו 34 חודש מאז שרכשתי את הרכב, עכשיו המצבר באחריות ועוד חודשיים כבר לא, אולי נחליף.

ענו לי "אין בעיה מחליפים במסגרת האחריות" , לא שילמתי שקל.

המצבר שהוחלף החזיק עוד 3 וחצי שנים.

כנראה לאיציק (או לעובד שהגיע) לא התחשק בערב החג לעבוד קשה ולהחליף מצבר תמורת רווח של 100 ש"ח,

אם אפשר לקחת 200 ולנסוע בשקט.

פורסם
גם אני הגעתי למוסך עם מצבר שהתחיל לעשות בעיות, בדקו ואמרו חבל להחליף אפשר למשוך איתו עוד כמה חודשים.

אמרתי אבל עברו 34 חודש מאז שרכשתי את הרכב, עכשיו המצבר באחריות ועוד חודשיים כבר לא, אולי נחליף.

ענו לי "אין בעיה מחליפים במסגרת האחריות" , לא שילמתי שקל.

המצבר שהוחלף החזיק עוד 3 וחצי שנים.

כנראה לאיציק (או לעובד שהגיע) לא התחשק בערב החג לעבוד קשה ולהחליף מצבר תמורת רווח של 100 ש"ח,

אם אפשר לקחת 200 ולנסוע בשקט.

אם איציק היה מחליף את המצבר, הוא היה מרוויח גם 100 שקל ( נניח ), וגם מצבר חינם .

היה מרוויח הרבה יותר מ 200 שקלים.

בזה שהוא גבה 200 שקלים עבור הכנות, הוא לא הרוויח יותר.. ( אני חושב שאם לקוח מתעקש על החלפת חלק- פשוט להחליף לו, מקסימום ליידע אותו לפני על ההשלכות)

אבל לומר שהוא עקץ ב 200 שקל, זה לא הסתכלות נכונה

פורסם

בחיי שאני חושב שבחיים שלי לא נתקלתי באטימות כמו שיש כאן...

אם היה מחליף מצבר, ויומיים אחרי זה המצבר החדש היה נגמר שוב, מי היה צריך לתת שירות? מי היה צריך לנסוע עד הלקוח עוד פעם ולהחליף לו מצבר במסגרת האחריות בחינם?

אילו אני במקומו, הייתי מוותר על ה-200 שקל האלה ו"שיהיה לבריאות", אבל מפה ועד עושק וגניבה? נראה לי שאנשים פה איבדו את הצפון.

שכחתם שכמו שחובה לכבד הסכם, לנותן שירות יש זכות לא לתת שירות. ואפילו זה לא מה שקרה כאן, כי הבחור אמר לו שהבעיה לא במצבר. לקוח חכם היה מבין את הרמז והולך למצוא את הבעיה האמיתית. זה שאוטו הניע אחרי התקנת המצבר החדש לא אומר כלום, בואו נראה מה יקרה בעוד שבועיים-חודש.

ואם כבר השוותם לטכנאי מקררים/פנצ'ריה, אז זה כמו לדרוש מטכנאי המקררים להחליף דלת כי האור לא נדלק (ואז הטכנאי כובל את עצמו מול לקוח "בסיכון גבוה" שבוודאות יפעיל אחריות, או באותה מידה לדרוש מהצמיגאי שיחליף צמיג ויתן עליו אחריות כי יש רעידות בהגה, אבל יתגלה שזה בגלל שמסרק ההגה גמור (או משהו בסגנון).

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אם היה מחליף מצבר, ויומיים אחרי זה המצבר החדש היה נגמר שוב, מי היה צריך לתת שירות? מי היה צריך לנסוע עד הלקוח עוד פעם ולהחליף לו מצבר במסגרת האחריות בחינם?

אף אחד, כי לקוח נורמלי היה מבין שזה לא המצבר - שללנו את זה כי הוחלף רק לפני כמה ימים וגם הקודם לא עבד טוב - ולכן והולך למוסך.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

מה עובר בראש של אותו הטכנאי, כאשר הוא מגיע לקריאה ורואה מצבר באחריות?

הוא מתחיל להסתכל בצדדים ולחפש מצלמות של חיים הכט, כי הסיטואציה לא הגיונית מבחינתו - במקום להפעיל אחריות ולקבל מצבר ללא תשלום, מזמינים אותו.

מצבר מת לפני תום האחריות - יש חשש שהבעיה היא בטעינה, אלטרנטור תקול, והמצבר החדש גם הוא ייגמר לפני סיום האחריות.

מתקין מזגנים הוא לא חשמלאי רכב מוסמך, הוא גם מקבל הנחיות מבית העסק. ובית העסק לא מעוניין להחליף מצברים באחריות בגלל בעיות רכב אחרות. לכן זאת התוצאה. נראה עגום, אבל יש לזה הסבר.

אילו זה היה קורה ברכב שלי , הייתי מפעיל אחריות למצבר וניגש לחשמלאי רכב, כדי לבדוק שמערכת החשמל תקינה. יש לי ידיד שהחליף שני מצברים עד שעלו על אלטרנטור לא תקין ( רכב בן שנתיים וחצי ).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3196 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...