Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3208 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן לחבר יש קיה ריו שנת 2013 שהם קנו אותה חדשה לגמרי באותה השנה וכרגע היא עם 10k קילומטרז'... בקיצור הרכב בקושי נוסע.. המנוע הוא 1400 לכן השאלה למה הוא שותה כל כך הרבה דלק מעבר למה שהיצרן אומר? .. לפי היצרן זה אמור להיות 15 לליטר ובמקור זה אמור להיות 12 לליטר וכרגע הוא שותה פחות מעשר לליטר, חשוב לציין שהרכב עבר טיפול..

פורסם

'הרכב בקושי נוסע'? מצד שני אתה אומר שנוסע בינעירוני, אז אני לא מבין מה תוואי הנסיעה

אם אתה מתדלק פעם בחודש והצריכה גרועה זה הגיוני לגמרי, כי יש לך מעט נסיעות ארוכות, ואלו שאתה גם ככה עושה הן במנוע קר.

איך בדקת את צריכת הדלק? אולי אתה מאיץ מהר מדי?

פורסם
למה הוא שותה כל כך הרבה דלק מעבר למה שהיצרן אומר?

וואו, אוקיי...מאיפה בכלל אתחיל?

בוא נשים הבטחות וציפיות רגע בצד.

חיפוש פה בפורום בכל הנוגע לצריכת דלק (באופן כללי ולא רק בקיה ריו) יניב לך את כל הסיבות לכך ודרכי ההתמודדות לשיפורה.

חלק הסיבות אינהרנטיות כגון סוג הגיר (ידני\אוטומט), מספר ההילוכים בגיר (רמז 4 הילוכים), נפח המנוע.

חלקן סביבתיות כגון תוואי הדרך (עירוני, בין-עירוני), אופי הנהיגה, לחץ אוויר בצמיגים, פילטר דלק וכו'.

חיפוש נעים!

פורסם (נערך)

לריו האוטומטית צריכת דלק קטסטרופלית. גירסת ה 1.2 + גיר ידני מוצלחת יותר מהבחינה הזו.

שלי גמעה כבר 4,000 ק"מ, בעיקר עירוניים פקוקים עם מקטעים מהירים קצרים - מה שבממוצע מניב בין 7 ל 9 ק"מ לליטר (מזגן כל הזמן) או בגירסה קצת יותר מפורטת - בין 230 ל 270 ק"מ לתדלוק של 33~ ליטרים. אדגיש רק שקשה להאיץ ובמקביל לשמר את נורית ה ECO דולקת, מודה. לא שכל יציאה ברמזור כרוכה בהדבקת הדוושה לרצפה, אך תחום של 3,000-4,000 סל"ד לא זר לה ודי מתבקש בכדי לשמר קצב האצה סביר.

אם הנסועה בעיקר מהירה/בינעירונית, אפשר להגיע בכיף ל 13-14 קמ"ל (קרה לבינתיים פעם, פעם וחצי - פשוט אין חשק לקחת את הרכב הזה לנסיעות שהן לא בית-עבודה), אך צריך להיות מתון מאוד עם ההאצות.

עריכה אחרונה על ידי ALÞћÃ
פורסם

צריך לבדוק אם מדובר על גיר 4 או 6 הילוכים.

ביונדאי I30, המקבילה בגיר 4 הילוכים(רכב כמו שלי בסמלון עד אמצע 2012 מתיחת פנים)צריכת דלק דומה- הרכב חסכוני יחסית רק כאשר לא מתגרזנים ולא פותחים מזגן.)לא להתגרזן הווה אומר מהירות נסיעה עד 100 מחוץ לעיר, ב 110 אתה כבר שומע רעש מנוע חזק ולעומת זאת,ברכב אחרי מתיחת הפנים החל מאמצע 2012, הרכיבו גיר עם 6 הילוכים והיה שיפור מסויים אבל אליה וקוץ בה,הרכב הוקטן במידותיו וגם המרווח מאחורה לא כמו שהיה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

לריו תיבה בעלת 4 הילוכים, רק בריו החדשה יש 6 הילוכים.

לכן אין פה הפתעות, הריו כמו אחותה יונדאי I20 לא רכבים חיסכונים.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...