Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3241 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

רגע, מה!?

אני בנאדם פרגמטי, או לפחות - מנסה להתנהג ככזה.

עם זאת, יש לי צד מאוד לא פרגמטי כשזה מגיע לתחום הרכב. אני משתדל לשמור אותו "בכלוב" ולא להתפרע יתר על מידה, אבל אשתי לא ממש עוזרת כי היא דוחפת אותי להגשים חלומות ומכאן נולד השרשורלייטה המקורי[1] שעוקב אחר רכישת ואחזקת האקזמפלר הקודם, האהוב והלא-פרגמטי-בעליל שלי.

בכ"א - בתחום שאני עוסק בו ובמיוחד במעגלים בהם אני מסתובב, רכישת רכב ספורטיבי מעלה לא מעט גבות ושאלות. בין אם זה "אבל אין איפה לנהוג בזה בישראל" במקרה הטוב או "וואלה לא ידעתי שאתה ערס" במקרה הרע…

עם התגובות האלו אין לי באמת בעיה, ידוע זה מכבר שאין תרבות מוטורית בישראל כך שאני מבין מאיפה זה מגיע. אבל מה שכן גורם לי להשקיע מחשבה אלו תגובות של אנשים שקונים רכב חדש מבלי למצמץ, אבל מבקרים חובב הגה כמוני על פזרנות-יתר.

ומכאן התהייה - מהי באמת הפרמיה שאני משלם על אחזקת רכב ספורטיבי, וכמה זה יותר יקר מהפרמיה שמשלם ישראל-ישראלי על אחזקת הליסינגומטית הגנרית יד00 שלו?

טוב, מזל שיש לי אקסל!

--

השרשור הזה עוסק בהשוואה בין עלויות התחזוקה של שני אקזמפלרים:

1. אלפא רומאו ג'ולייטה תלתן ירוק, יד 00, בת 3 בדיוק (הגיל שלה בעת הרכישה).

2. טויוטה קורולה בת 0 (יבואן) - "חדשה מהניילונים".

המחירונים עבור הנ"ל - זהים: 130,000 ש"ח.

את ההשוואה אפרוס לא על פני שנה אלא על פני 18 חודשים, היות וזה הזמן שהעברתי עם הרכב (שנה וחצי), ועל פני 15,000 ק"מ שזו הנסועה השנתית שלי בשנה וחצי האחרונות.

אציין מראש - את העלויות של הקורולה הדמיונית אני משקלל ע"ס מידע זמין, ולא מתוך אחזקת רכב אישית. ייתכנו (ובטוח יהיו) אי דיוקים כאלו ואחרים שכן חלק מהנתונים יהיו בגדר ספקולציות.

כל השרשור נועד למטרות בידור ושעשוע ובעיקר - ניסוי מחשבתי.

אין להתייחס לנאמר בו כהמלצה משום סוג.

רכישת רכב כמו שהיה לי מגיע עם הרבה חרדות חניה וסכנות לרשיון, וההליך הזה אינו מומלץ לאנשים עם שכל שמסוגלים לחיות עם דיילי דרייבר A-->B.

בעת כתיבת שורות אלו אני מוכרח לציין שאני בעצמי סקרן לגבי מה יראו המספרים, שכן אני באמת לא יודע מה תהיה השורה התחתונה(!) - טרם סכמתי את עלויות אחזקת הג'ולייטה במרוכז ואף פעם לא ביצעתי שקלול מלא של תחזוקת רכב חדש.

אתם עדיין כאן? מתחילים:

--

- עלויות טיפולים שנתיות -

קורולה חדשה תזדקק ל… תכלס? קרוב לכלום. המכלולים חדשים ואם צצו תקלות חלילה - יש אחריות. הדבר היחיד שצריך לקחת בחשבון הוא טיפול קטן של 15,000 ק"מ - 600 ש"ח שהם 35 ש"ח לחודש (תזכורת: אני פורס את העלות על 18 חודשים).

לעומת זאת, הג'ולייטה שלי עלתה בשנה וחצי האחרונות -

רגע.

לא.

מסתמן שיש באג בגוגל ספרדשיטס, אני אעביר את הסכומים למחשבון.

אוקיי נראה שהמחשבון שלי מחזיר את אותה השגיאה, אעבור ברשותכם לדף נייר.

טוב אז דף הנייר גם הוא לא תקין, אשתמש באצבעות.

נראה ששכחתי כיצד לחשב עם אצבעות, אשאל את אשתי.

..

...

....

היא מאשרת -

לפי התיעוד העלות המצטברת שהשקעתי בעניינים הקשורים לרכב בשנה וחצי האחרונות היא קצת יותר מ-21 אלף ש"ח...

מה.

לעזאזל.

נסגר.

הסכום הזה מאגד בתוכו הן תחזוקה - והן שדרוגים.

מבחינת טיפולים נטו, הסכום הוא 8,000 - שמאגד בתוכו החלפת זוג צמיגים + כיוון פרונט, החלפת קלאצ' ומשאבה, שני טיפולים (קטן וגדול), החלפה יזומה של רצועת טיימינג וצמד רפידות אחוריות.

יש לציין שכל הנ"ל הם טיפולים הקשורים בבלאי טבעי בלבד, מבחינת תקלות ובלת"מים התלתן הפגינה אמינות מופתית וכולי תקווה שכך זה יישאר גם לבעלים הבא.

כל הנ"ל נסכמים ל450 ש"ח בחודש.

אבל רגע, לאן נעלמו להם עוד 11,000 ש"ח!?

המחלה הידועה לשמצה: שדרוגיטיס.

גזרת השמע היא היקרה ביותר (קומפוננט, מגבר, סאב, מעבד, דוגם, ספק, …), הייתה גם השקעה לא קטנה במראה הרכב: סמלים, ידית הילוכים, תאורת פנים, תפירת שטיח - וכמובן גולת הכותרת בדמות טיפול דיטיילינג מקיף שהתבצע אצל שלמי אדרת. בנוסף התאורה שודרגה לקסנון 5000K, הרזונטור הוחלף בצינור שמנגן סימפוניה נעימה בכל לחיצה (ובמיוחד בהתנעות בבקרים) ואני בטוח ששכחתי עוד כמה וכמה דברים.

כל אלו נסכמיםל610 ש"ח בחודש.

לכן כשסוכמים את הכל, ניתן להסיק שפרמיית אחזקת הרכב שלי היא כאמור 450 ש"ח בחודש, שהם 415 ש"ח יותר מאשר הקורולה.

בנוסף, במקרה הפרטי שלי, מעל הנ"ל יש להוסיף את פרמיית ה"שדרוגיטיס" שנסכמת ל610 ש"ח נוספים לחודש. אעגל ל650 ש"ח בחודש כי בטוח יש כמה דברים קטנים ששכחתי.

למען ההוגנות יש לציין כי מצד אחד הרכב הפגין אמינות מוצלחת (ומכאן שעלות האחזקה נמוכה יחסית לפוטנציאל האפשרי) - ומנגד ספג כמה תיקונים יקרים מאוד (הקלאצ' והצמיגים, רכיבים שמתו בטרם עת באופן יחסי, אחראים על למעלה מחצי העלות), כך שבסה"כ אפשר לטעון שיש איזון מסוים.

שורה תחתונה: התלתן יקרה יותר ב415 ש"ח ברמת התחזוקה בלבד, וקצת יותר מאלפיה אם משקללים פנימה שדרוגיטיס (אבל זה סובייקטיבי לחלוטין ולאו דווקא קשור בצורה הדוקה לאקזמפלר - הרי מע' שמע וטיפולי דיטיילינג הם דברים שנובעים יותר משגעונות הבעלים ופחות מהאקזמפלר הספציפי, ולכן לדעתי לאו דווקא צריכים להכלל בשקלול).

- עלויות שוטפות -

צריכת הדלק של טויוטה קורולה עפ"י 'אוטו' היא 1:11.3, עפ"י היצרן 1:16.6, וקארספורום מציגים נתון הממוצע של 1:14 קמ"ל.

עם זאת, אבא יש רק אחד, ואבא שלי במקרה עם קורולה 2016, נסועה משולבת ורגל עדינה יחסית - והוא מדווח על 1:12 קמ"ל.

אז בהשתמש בדיווח שלו נקבל שעל פני 15,000 ק"מ ומחיר של 6 ש"ח לליטר עלות הדלק הכוללת היא 7,500 ש"ח (420 לחודש).

ביטוח הרכב לפי אתר CarCost עולה 5,400 ש"ח (300 לחודש).

התלתן לעומת הקורולה היא, איך לומר… "מאותגרת רווייתית". יש לי אקסל מסודר של כל התדלוקים במדידה לפי משאבה, ואני יכול לדווח שהיא הגיעה ל1:9 קמ"ל בממוצע.

מכאן, שעל פני אותה נסועה ומחיר כנ"ל, העלות הדלק הכוללת היא 10,000 ש"ח (550 לחודש).

ביטוח הרכב עולה 6,000 ש"ח (330 לחודש).

שורה תחתונה: התלתן יקרה יותר ב160 ש"ח לחודש (או 230 ש"ח, אם בוחרים לשקלל את נתון הצריכה מקארספורום).

- ירידת ערך -

זה כנראה הג'וקר הכי רציני - שכן מחד מדובר בעלות ענקית (שקל להזניח, כי היא לא יורדת מהעו"ש כל חודש/שנה), ומנגד אי אפשר לדעת מהי שכן יש המון משתנים נוספים. יש שרשור אחר שלי[2] שעוסק יותר בהרחבה בנושא הזה ואתם מוזמנים להתרשם.

אחד היתרונות המרכזיים בקניית רכב יד2 הוא שהרכב ספג את המכה הכי חזקה בירידת הערך - הרגע בו הרגל עזבה את הסוכנות. בנוסף, ניתן למצוא 'פנינים' בדמות רכבים ששמורים לעילא ולעילא במחירים הגיוניים.

בנוסף, יתרון חשוב בסגמנט של רכב הנועד לחובב רכב - כגון התלתן - הוא שההשקעה שלך לאו דווקא הולכת לטמיון. האקזמפלר שלי נמכר תוך שבוע במחיר שביקשתי (מראש פרסמתי מחיר הוגן, ולא 'מחיר מיקוח'), וברור לי הן מההיכרות את השוק והן מעצם הליך המכירה שהרכב נמכר במהירות הזו תודות להשקעה הרבה שבוצעה במרוצת הזמן, והעובדה שהבעלים החדשים חובב רכב בעצמו ולכן ידע להעריך זאת בהתאם ולשקלל זאת לתוך מחיר הרכישה.

וזה המקום לציין את מה שנראה כמובן מאליו: המחירון הוא רפרנס בלבד, וממנו לא באמת ניתן להסיק הפרש בפועל. הרי רכב יד2 רוכשים מעל/מתחת למחירון, וכשניגשים למכור אז המכירה גם היא מתבצעת מעל/מתחת למחירון.

אם צוללים למקרה הפרטני דנן - אז כאשר אני משקלל פנימה מכירת קורולה במחיר המחירון המשוקלל, כנגד ירידת הערך שאני ספגתי עם האקזמפלר שלי (מזכיר כי הוצאות השדרוגיטיס לא משוקללות כאן, אלא בסעיף נפרד - אבל אין ספק שהן סייעו למכירה) -

הקורולה יקרה יותר ב20,000 ש"ח (1,100 ש"ח לחודש)..!

*(כל זאת תחת ההנחה שהקורולה אכן נמכרה במחירון משוקלל, דבר שלאו דווקא יחזיק מים בשוק הנוכחי שרווי בעסקאות אשראי ורכבים יוצאי ליסינג)

- שורה תחתונה -

כשמשקללים את העלויות השוטפות והשנתיות מגיעים להפרש של 575 ש"ח לחודש.

כאשר לוקחים בחשבון את נתון ירידת הערך (1,100 לטובת התלתן) ומשקללים כנגדו את השדרוגיטיס (650 ש"ח לרעת התלתן) מקבלים ה450 ש"ח לטובת התלתן.

בסה"כ יוצא כי הבחירה שלי בתלתן הירוק על פני רכישת ליסינגומטית חדשה כמו הרוב המוחלט של הקולגות שלי עלתה לי סד"ג של 135 ש"ח בחודש.

האם ההפרש הזה מצדיק מבחינתי את הפער בהנאה?

אהממ…

תכלס כן D:

3aaf7198a807b37dab1be8de927b45f2.jpg

--

[1] הבטמוביל החדשה שלי

[2] ניפוץ מיתוסים באחזקת / רכישת רכב

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

• תגובות 243
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כן כן כן אני יודע שיש לי טונהההה של פאקים בכל ההשוואה הזו:

1. הנסועה שלי נמוכה

2. זמן האחזקה היה קצר יחסית (הרכב נמכר בלב כבד ומוקדם מהרצוי עקב רילוקיישן עתידי)

3. אפשר לטעון ש"היה לי מזל" במציאת האקזמפלר והאמינות שהפגין, בלת"מים בתלתן יקרים בהרבה מבלת"מים בקורולה תחת אחריות

4. וכמובן שההשוואה עצמה מטופשת, לא רק כי "מה קשור עכשיו תלתן ירוק לעומת קורולה" (או: השוואות מחירונים) - הרי זה לא באמת שאנשים מתלבטים בין קורולה חדשה לתלתן משומשת, אלו פרופילים שונים לגמרי של רוכשי רכב!

אז כאמור: השרשור נועד מהסקרנות הטבעית שלי, ולמרות כל הסעיפים לעיל כשראיתי את השורה התחתונה הייתי בשוק. בתחילת איסוף הנתונים וכתיבת השרשור הייתי בטוח שההפרש יהיה באזור ה1000-1500 ש"ח, בעוד שההפרש בפועל יצא נמוך משמעותית - וחשבתי שזה עלול לעניין את חלקכם.

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

העיקר הלכת עם הלב שלך ואתה שלם עם ההחלטה שלך, עוד כמה שקלים בכיס בשביל הנשמה לדעתי שווה את זה.

Peugeot 206 XS 2008 1.6 Manual

Peugeot 207 2008 Sport 1.6 Manual

Seat Ibiza 2010 Sport 1.6 Manual

פורסם

אור - יש בעיה בהשואה שלך. הבעיה היא השואה בין רכב חדש מהיבואן לבין רכב שנרכש בגיל 3 מצד אחד זה מתבטא בטיפולים (לרעת התלתן), לעומת ירידת הערך (לרעת הקורולה).

ועוד דבר - אין כל משמעות להשואה בין ירידת הערך במציאות לירידת הערך במחירון. צריך להשוות או ירידה במציאות (ואז זה עניין של אקזמפלר ספציפי ויכולת המיקוח שלך באותו יום או שבוע) או מחירון למחירון - שאמור ליצג איזו סטטיסטיקה.

ועוד דבר קטן: quadrifoglio פירושו תלתן מרובע עלים, לא תלתן ירוק. ספור את העלים (שהם, כמובן, עיוות מכוון ומעוצב של התלתן התלת עלעלי הנורמלי).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

יש עוד הרבה בעיות בהשוואה שלי, ואני לרגע לא טענתי שזה "מייצג סטטיסטיקה" או נכון באופן מלא - זוהי השלכה שלך על הכתוב.

למען האמת אני די בטוח ששמתי דיסקליימר די גדול שמצהיר ממש על דברים אלו, ואפילו צירפתי עוד תגובה "just to be on the safe side" :)

מדובר בסה"כ על מה היה קורה בסבירות גבוהה אם הייתי בוחר באפיק אחר - אפיק מאוד נפוץ בקרב הציבור (רכיב ההסתברות כאן נוגע בקורולה בלבד: ההערכות שביצעתי בפוסט כמו מחיר רכישה, מחירון, דלק, טיפולים וכו').

אתה צודק עם התלתן הירוק, אבל אני מניח שבמחלקת הPR של סמל"ת השם "תלתן מרובע-עלים" (ארבע-עלי?) נשמע פחות סקסי D:

בכ"א את הטרוניות יש להפנות אליהם, זה לא אני המצאתי...

עריכה אחרונה על ידי oryo

פורסם

קורולה?

קורו-לעע..

ברור לכל שאת הרכבים הללו לא רוכשים משיקולים כלכליים גרידא.

מובן גם שהיחס עלות ביניהם היה לרעת התלתן בצורה הרבה יותר משמעותית אם היה מדובר בתלתן חדש לעומת קורולעע חדשה.

עם זאת, תודה על העידוד :)

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

אלון - יחס עות תועלת. והתועלת הבולטת של האלפא לחלוטין בלתי ניתנת למדידה: הנאה (אליבא דכל חובבי אלפא בפורום. אישית נסעתי לאחרונה באלפאסוד ב-1982, וגם אז כנוסע). לעמתה הקורולה היא רכב A ל-B מובהק.

לגבי התלתן הירוק - לא ידעתי שהתרגום הוא של סמל"ת. מי ירצה תלתן יבש? מכל מקום, עיון קצר בויקיפדיה מעלה כי תלתן ארבעה-עלעלי (יצור נדיר, אבל קיים) נחשב לסמל למזל דווקא אצל האירים.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בכמות הנסיעה המתוארת ולפורום שלנו ההשוואה בהחלט מעניינת ובהחלט במקום.

בעולם הגדול...

מודה אני, אם הייתי באותה סיטואציה ועם אותה נסועה הקורולה לא הייתה יוצאת מהסוכנות.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)

ועוד דבר קטן: quadrifoglio פירושו תלתן מרובע עלים, לא תלתן ירוק. ספור את העלים (שהם, כמובן, עיוות מכוון ומעוצב של התלתן התלת עלעלי הנורמלי).

עד לדור האחרון (או מתיחת פנים האחרונה) של הג'ולייטה שהגיעה ארצה ביוני 2016, השם הרשמי של גרסת המנוע החזקה 1.75 ל' הייתה Quadrifoglio-verde ופרושה ארבע-עלים-ירוק. עם יציאתה של הג'וליה תלתן וכניסתה לשוק האמריקאי הוחלט לפשט את השם ע"י קיצור והורדה של ה"מילה המסובכת" יותר בצמד- verde (ירוק). לכן נשאר תלתן ארבע עלי בלבד. ככה שליבואן בארץ אין זכויות יוצרים על הצבע הירוק.

עריכה אחרונה על ידי Murzilka

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
אלון - יחס עות תועלת. והתועלת הבולטת של האלפא לחלוטין בלתי ניתנת למדידה: הנאה (אליבא דכל חובבי אלפא בפורום. אישית נסעתי לאחרונה באלפאסוד ב-1982, וגם אז כנוסע). לעמתה הקורולה היא רכב A ל-B מובהק.

מובן, דיברתי על השיקול הכלכלי נטו, לגביו נפתח השרשור הזה מלכתחילה. עסקה כנגד עסקה. מובן שהאלפא מצדיקה תוספת מחיר.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם
שורה תחתונה

:

התלתן יקרה יותר ב415 ש"ח ברמת התחזוקה בלבד, וקצת יותר מאלפיה אם משקללים פנימה שדרוגיטיס (אבל זה סובייקטיבי לחלוטין ולאו דווקא קשור בצורה הדוקה לאקזמפלר - הרי מע' שמע וטיפולי דיטיילינג הם דברים שנובעים יותר משגעונות הבעלים ופחות מהאקזמפלר הספציפי, ולכן לדעתי לאו דווקא צריכים להכלל בשקלול).

קצת פחות מסכים על הקטע הנ"ל, רכב מיוחד שאתה אוהב גורם לך להשקיע בו הרבה יותר. אסתכן ואנחש שבבראבו, למרות אהבתך אליה, לא השקעת ככה. בפנדה שהיתה לי לא השקעתי את הסכומים שאני משקיע ב 208.

מעבר לזה אני חושב שההשוואה לא מאוד במקום, אתה לא כמו כל הקולגות שלך וכנראה שגם אם לא היית מעוניין בתלתן לא היית קונה קורולה חדשה שסופגת את כל ירידת הערך אצלך.

פורסם

אני גם חושב שההשוואה לא במקום.

פלא שסעיף ירידת הערך היה זה שבו הקורולה הפסידה בענק? תשווה קורולה בת שנה לגולייטה בת שנה מבחינת אחזקה, וזו ההשוואה שנשמעת לי יותר נכונה.

פורסם

עוד כמה חודשים נשמע בשרשור חברי הפורום שמעבר לים.

פורסם
אני גם חושב שההשוואה לא במקום.

פלא שסעיף ירידת הערך היה זה שבו הקורולה הפסידה בענק? תשווה קורולה בת שנה לגולייטה בת שנה מבחינת אחזקה, וזו ההשוואה שנשמעת לי יותר נכונה.

אבל ההשוואה נובעה ממחיר הרכישה של האלפא, שהשתווה לקורולה חדשה.

חוצמזה שמדובר בשעשוע חשבונאי.

אור איש מוזר. אנחנו מקבלים אותו כמו שהוא

Sent from my MicroTAC 9800X using Tapatalk

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

• תוכן חדש...