Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3258 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

רציתי לדעת האם מהנדסים שיוצאים בתדירות גבוהה לחו"ל מקבלים החזרים על כל דבר שקשור לנסיעה?

מלון וטיסות זה מובן מאליו וגם ארוחות (אש"ל) אבל מה לגבי ביטוח נסיעות לחו"ל, SIM לפלאפון, מזוודה (שמן הסתם מתבלה בקצב מהיר), מוניות?

כל מקום עבודה מגדיר איזשהו רף או שקיים סטנדרט?

תודה רבה

פורסם

ביטוח נסיעות לחו"ל אתה מקבל כמובן, כנ"ל סים (או החזר על חבילת גלישה שתעשה מכיסך, או אם יש טלפון חברה אז העניין כלול). אם היעד לא כולל השכרת רכב, כמובן שתקבל החזר על מוניות, גם מוניות שתיקח הלוך וחזור לנתב"ג. מזוודה זה תלוי מקום. בד"כ כל 3 טיסות מקבלים כסף לקניית מזוודה.

טיסה לחו"ל לא אמורה לפגוע בכיסך.

פורסם

מזוודה לכל 3 טיסות? כנראה שאתה מקבל קרטונים.

אישית - אמנם בנסיעו פרטיות - מזוודות משמשות אותי תקופות ארוכות בהרבה. יש לי במחסן מזוודה של American Tourister (חברת בת של סמסונייט) שאשתי רכשה בארה"ב ב-2004, ושימשה אותנו לפחות 20 נסיעות לחו"ל, לא כולל טיולים בארץ. חוץ מרוכסן חיצוני אחד עדיין במצב מצויין. גם מזוודות זולות יותר משמשות לפחות ל-8-10 נסיעות, אבל אני מניח שכיון שמדובר בנוסעים עסקיים הם משתמשים במוצרים איכותיים (ובצדק מוחלט).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תלוי בחברה.

אצלי כרגע כל 3 טיסות מגיע לך 500-600 ש"ח למזוודה. רוצה תקנה בזה וופלים לימון. הזיכוי מגיע ישירות לחשבון.

פורסם

ראה זאת כהטבת שכר נאה. 500 ש"ח מינוס מיסים זה לא הרבה לרכישת מזוודה איכותית, אז אני מבין מדוע צריך כל 3 נסיעות (אני מניח שזה לפחות 10-12 ביקורים בבטן של מטוס, עם טיפול של סבלים מתוסכלים).

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לפעמים דרושה רק טיסה אחת בשביל להפוך מזוודה חדשה לגועל נפש.

יש מזוודות סמסונייט בארה"ב שעולות באזור ה-100 דולר. או אפילו מזוודות איכותיות במזרח שעולות אף פחות.

עדיף בכל מקרה לקנות בחו"ל מאשר בארץ. טוס עם מזוודה גמורה - תחזור עם חדשה.

פורסם

מכסה את כל הוצאות הנסיעה כולל אשל, תחבורה, ביטוח רפואי ועוד 100 יורו מתנות לילדים.

לא מכסה מזוודות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

עצתו של גולף נכונה. העניין הוא שכדי להרוס מזוודה בנסיעה אחת בדרך כלל דרושה מזוודה באיכות ירודה מאד כמובן שיתכן מזל רע וגם מזוודה איכותית יכולה ליפול לידיים של מישהו שוחתוך אותה סכין יפאנית, אבל בטיפול רגיל מזוודה איכותית תעמוד בנסיעות די רבות.

אישית התאכזבתי מאד ממזוודות קשיחות (אולי כיון שקניתי סט די זול), חזרתי למזוודות אריג גמישות, הן יותר עמידות.

כל זה אמור, כמובן, לגבי מה שיורד לבטן המטוס. טרולי ל-overhead bin זה סיפור שונה, והבעייה המרכזית היא שאמנם יש תקן של IATA לגודלה, אבל במציאות כל חברת תעופה קובעת לעצמה את התקן למידות ומשקל הטרולי (או מטען היד) ומזוודה שנרכשה לטיסה אחת עלולה להיות גדולה מדי בטיסה הבאה.

קוריוז קטן - חזרתי לפני כשבועיים מטיול בסין. אל-על הגדירה את מטען הבטן כמזוודה אחת (עד 23 ק"ג) בדרך הלוך (להונג קונג), אבל 2X23 ק"ג לכל נוסע בדרך חזור (מבייג'ינג). כמובן שכל הקבוצה קנתה בבייג'ינג מזוודות - בין 200-400 יואן למזוודה - ומילאה אותן. מה האיכות נגלה בנסיעות הקרובות.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
שלום חברים,

רציתי לדעת האם מהנדסים שיוצאים בתדירות גבוהה לחו"ל מקבלים החזרים על כל דבר שקשור לנסיעה?

מלון וטיסות זה מובן מאליו וגם ארוחות (אש"ל) אבל מה לגבי ביטוח נסיעות לחו"ל, SIM לפלאפון, מזוודה (שמן הסתם מתבלה בקצב מהיר), מוניות?

כל מקום עבודה מגדיר איזשהו רף או שקיים סטנדרט?

תודה רבה

מעבר לעובדה שזה יכול להשתנות מחברה לחברה (למרות שהבסיס, להערכתי, הוא זהה בכולן - טיסה, מלון, אש"ל, תחבורה בארץ או בחו"ל, ביטוח נסיעות ושיחות טלפון), כדאי גם לזכור שבכל חברה יש סטנדרטים שונים בנוגע לנסיעות עבודה לחו"ל.

מה זה אומר? זה אומר שה"מלון" יכול להיות מלון 2 כוכבים זול (אבל עם ארוחת בוקר לפחות) או מלון 4 כוכבים עם טרקלין, חדר כושר "אמיתי" וכדומה. התחבורה לשדה התעופה יכולה להיות מונית שאוספת אותך ישירות מהבית ובחזור מחזירה אותך מהשדה, אבל זה גם יכול להיות רכבת (ופרצופים אם לקחת מונית מהרכבת הביתה, במקום ללכת 15 דקות עם המזוודה).

כנ"ל לגבי דברים אחרים כמו טיסה (האם מתחשבים בהעדפות שלך מבחינת החברה ונחיתה בשעה הגיונית, או שלוקחים את הכרטיס הזול ביותר וגם מצפים ממך לנחות ב-11 בלילה, לנהוג למלון 3 שעות ואז לקום למחרת ב-7 בבוקר לעבודה), האם חבילת החו"ל כוללת שיחות לארץ בכמות מסוימת וכדומה, האם משלמים לך על הוצאות כביסה בנסיעות עבודה ארוכות ועוד.

פורסם

בכל חברה יש מחיר ללילה שמוגדר. תלוי אזור בעולם. 150 דולר ללילה יקנו לך בתי מלון שונים מאוד תלוי באזור. בדרך כלל אף אחד לא יתפוס אותך בחריגות קטנות. כמובן שבדברים האלה יש צורך לעדכן את המנהל אם נדרשת חריגה.

הוצאות כביסה אף אחד לא ידבר איתך, אבל זה תלוי לכמה זמן אתה נוסע וכמובן בגבולות ההגיון.

זמני הטיסה נלקחים בחשבון כך שלא תצטרך ללכת לעבודה ישר אחרי טיסה ארוכה. כרטיסי טיסה זה עניין אחר - אם הטיסה הוזמנה בדקה התשעים אז אין ברירה ויעלה הכרטיס כמה שיעלה, זה באחריות החברה. אם ההזמנה מתבצעת מספיק זמן מראש ויש בחירה, לרוב תהיה עדיפות לכרטיס הזול, אך לא בכל מחיר. לרוב אם הקונקשן ארוך מדי יש אפשרות לקבל החזר על עלות כניסה לטרקלין.

פורסם (נערך)

בחברה שלנו יש סוכנת נסיעות שהיא מיועדת לכל הנושאים הללו, מבחינת בתי מלון, רכבים טיסות וכו'.

מקבלים אש"ל מוגדר מראש על כל יום שהות + מקבלים יום עבודה על כל יום טיסה כמובן.

מכיוון שהמכשיר סלולאר בבעלותה והתוכנית גם כן (המספר שלי אישי אבל), נפתחת תוכנית חו"ל וזה מכסה הכל מחשבון החברה.

כיום יש תוכניות אצל אורנג' לארה"ב למשל, שאין מה לדאוג שכוללות הכל מהכל.

מקבלים החזרים על תדלוקים, שינויים, דברים שנרכשים עבור העבודה אם נדרש, כביסה וכו'.

כמו כן, מכסים את עלות המונית אל שדה התעופה וממנה (בארץ) ובחו"ל לוקחים את הרכב בשדה התעופה לרוב אם זה נמצא שם.

כפי שנאמר, אינך אמור להפסיד כסף בגלל הטיסה ואתה צריך לקבל את הכל חזרה בנטו לאחר הגשת חשבוניות (דלק וכו').

לגבי המזוודה, לא יצא לי לברר מעולם אך אצלנו בחברה יש דבר שנקרא הגשת "הוצאות מקומיות או טיסה" ולכן, אם תלך לי המזוודה והיא שלי פרטית ואני ארכוש אחת במחיר נורמלי הגיוני בחול, אגיש חשבונית על כך ואזוכה מן הסתם.

כל זה נעשה דרך מערכת ממוחשבת מסודרת בנוגע להכל, הכל מוזן מתועד ומאוד נוח.

שוב, החברה שלנו מונה כמה אלפי עובדים וגלובלית אז... ייתכנו חברות קטנות בהרבה ששם סופרים כל שקל.

*** עריכה: ברוב המקרים תלוי בחברה, יש כרטיסי אשראי שנקראים CORPORATE ומאפשרים הורדת תשלום ממך שוטף + 30. מה שמאפשר לך לקבל החזרים עוד לפניי שההוצאות ירדו מהחשבון.

עריכה אחרונה על ידי Automatic1
פורסם

פרט להוצאות הקבועות (טיסה, מלון, תחבורה) יש שוני מאוד גדול בין החברות, ואף בין סניפים של אותה חברה.

לדוגמא בסניף שלי מקבלים תקציב במזומן לכל יום שאתה בחול. תעשה בזה מה שתרצה - תאכל מנות חמות ותוציא את הכסף על קניות. החלטה שלך.

בסניף אחר מדובר על החזר תשלום תמורת קבלות על אוכל וכאלה. הרבה פחות נוח.

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם

כמו שאמרו - ברוב החברות יש תקנון מאוד ברור לגבי כמה ולמה - ומן הסתם זה משתנה מאיזור לאיזור בעולם.

יש הבדלים גדולים בין חברות בעיקר בקטע של הטיסות (ישירות / קונקשן ומחלקות - שלפעמים בחלק מהחברות הבינלאומיות מקובל שטראנסאטלנטיות עושים בעסקים).

אני עובד בחברה ישראלית בארה״ב - אבל התקנון נכון גם כיום (וכבדרך אגב זה דומה מ א ו ד לרוב החברות שאני מכיר) אז בגדול מהשאלות שלך (אני בתפקיד של מפתח אבל זה אותו דבר ללא קשר לתפקיד כל עוד זו נסיעת עבודה):

מלון - יש תקציב ללילה לפי איזור בעולם - לרוב הוא מספיק. כשיש תקופות של כנסים וכו יש גמישות - בא נגיד 150-200 דולר ללילה למלון פחות או יותר בסטנדרט.

כל הנסיעות הקשורות לטיסה משולמות על ידי המקום עבודה (מעודדים לקחת ציבורית - אבל כשיש שיקולי הגעה בזמן / יצוגי / שעות - אין דיון על לקחת מונית / אובר וכו - זה לשיקול דעת העובד

ארוחות - אצלינו יש תקציב יומי (לפי איזור בעולם) שאתה מקבל אותו לפי מס׳ הימים על הקרקע מה שנקרא. תשתמש או לא - עניינך. מוחרג מזה תקציב של אירוח וכו - שמחושב בנפרד. זה לדוגמא לא תמיד הסטנדרט - בחלק מהמקרים זה כנגד חשבונית ואפילו עד רמה של טווח של כל ארוחה.

ביטוח נסיעות - מוסדר ע״י מקום העבודה (פספורט קארד כשהייתי בארץ)

במקרה של התפקיד שלי - יש לי פלאפון מהעבודה - אבל אחרת - תשלום כנגד חבילת חו״ל מתאימה.

נראה לי שדיי זהו.

מהכירות שלי עם חברים שעובדים ונוסעים זה דיי הכל מתקרב לאותם מספרים.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

אין סטנדרט - כל מקום והחבילה שלו, היות וזה עבודה שלא הרבה מוכנים לעשות לא מאמין שיריבו איתך על שטויות

אצלנו החבילה כוללת:

נקודות טיסה שלך, אם אתה טוחן חול תוך זמן קצר תוכל לצאת שוב לחול על נקודות

מונית לשדה התעופה בארץ (עד חיפה והקריות, באר שבע)

ביטוח קולקטיבי על מה שלא נכלל בכרטיסי אשראי

סימ חול מקבלים בארץ, 15 דקות ליום לשיחות הביתה, חופשי לצרכי עבודה. סקייפ ודומיו חינם מהויפיי

מלון מתוך רשימה, יש לחברה דילים טובים עם רשתות

נסיעות- מוניות בעיר או רכב דלק חניה ״כביש 6״ מה שיותר מתאים לנסיעה

50-60 דולר הוצאות (אוכל), יוצא בד״כ הרבה פחות מזה והשאר למתנות, כניסה למוזיאונים פארקים וסתם שטויות

ֿ

מזוודה נראה לי מטופש - מחזיק הרבה יותר מכמה נסיעות

מה שלא שאלת - לבוש נורמלי יוצא על חשבונך

עריכה אחרונה על ידי armagedon
  • תוכן חדש...