Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3240 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אפרופו מוני חשמל - האם מישהו שם לב לעובדה שהשעונים החדשים (הדיגיטאליים) של חברת חשמל, הרבה הרבה הרבה יותר מדוייקים מהמונים הישנים, ואילו המונים הישנים דפקו אותנו במשך שנים על סכומים שהם לא משקפים את הצריכה הריאלית ?

אגב, לא רק אני שמתי לב לכך מסתבר - כי לאחר תיחקור קליל של חוג מכריי הקרוב כולם הרגישו בעניין.

הדוגמא שלי מסתמכת על הרגלי השימוש אצלנו (דירה קודמת \ דירה חדשה) שלא השתנו: כל ההרגלים נשארו זהים (מכונת כביסה, מייבש כביסה וכד') כאשר הדירה הקודמת (עם מונה ישן) שגודלה 1/2 מהנוכחית והיה בה מזגן 2 כ"ס בסלון (ביחס ל 4 כ"ס תלת פאזי בנוכחית) וגם בקודמת היו לנו כיריים גז ובחדשה כיריים חשמליים תלת פאזיים.

אנחנו עדיין לא מגיעים לסכומים שהיינו משלמים בקודמת (בנוכחית הם נמוכים יותר) למרות גידול בצריכת החשמל בגלל המיני מרכזי והכיריים.

בנוסף התקנתי גם מונה חשמל בלוח חשמל הדירתי והוא "עוקב באדיקות" אחר זה שנמצא למטה בארון מוני החשמל, ז"א שיש לי כאן 2 מונים ש"מאמתים" אחד את השני (אני מאמין שאם היה זיוף\סטיה בקריאה, היה מתפתח בינהם פער כלשהו אחרי 7000KWH שנמדדו עד כה).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

^ אל תשכח שבתחילת 2015 היתה ירידה של כ-12% בתעריפים, וירידה נוספת של כ-6% בהמשך אותה שנה. כמו כן המע״מ ירד (ב-1%, אבל בכ״ז..).

פורסם
[ציני]אה, אז למה לא אמרת את זה קודם? אם כך, הכל בסדר!

אז עכשיו, גם הסופר שלי יוכל לפרסם בעיתון שאני יכול לקנות כל מה שאני רוצה במהלך השנה הקרובה, אבל לשלם על הכל במכה אחת בעוד שנה כשייגמר המבצע. כל עוד הוא יפרסם את זה, וכמובן עדיף שיעשה "המון" פרסומים כי חייבים להגדיר כמות לכזה מבצע ו"המון" נשמע כמו כמות הגיונית, זה בסדר גמור.[\ציני]

מגיע למדינה הזו כל מה שעובר עליה, אם כשמשתינים על התושבים הם אומרים "תודה על הגשם" וש"זה לגיטימי שנוזלים יורדים מלמעלה מעת לעת".

סיימתי להגיב פה. אם אתם לא מצליחים להבין שצורת ההתנהגות הזו, של גוף בגודל הזה ושכולנו תלויים בו אינה תקינה, אני בטח שלא אצליח לשכנע אתכם. [ציני]אתם צודקים, הכל דבש, כל השרים שלנו צריכים לקבל מעמד של "קדוש" ואם אפשר ישירות מאלוהים כדי שזה יהיה יותר "נחשב", והשוחד שכולם נותנים ומקבלים צריך להיות מעוגן בחוק כדי שיידעו כולם כמה צריך לתת עבור כל פעולה בלי להתחיל לחשוב- עיין ערך "מחשבון אירועים". [\ציני]

החברים ענו את כל מה שאפשר לאחר התגובה 8).

פורסם
^ אל תשכח שבתחילת 2015 היתה ירידה של כ-12% בתעריפים, וירידה נוספת של כ-6% בהמשך אותה שנה. כמו כן המע״מ ירד (ב-1%, אבל בכ״ז..).

הכל טוב ויפה - אני הולך חשבון אחד אחורה ל 5-7/2016.

דאז - 63 ימים הסכתמו ב 1050 ש"ח ואילו החשבון הנוכחי (58 ימים) מסתכם ב 933 ש"ח.

בוא נצא מנקודת הנחה ששני החשבונות זהים בכמות צריכת החשמל שהמונה מדד "פר יום", סבבה ?

איך אתה מסביר את זה שברמת השימוש היום-יומי לא השתנה כלום (כביסות, מייבש, תמי4, מדיח, תנור, כמות הפעלת המזגנים וכד') כאשר בדירה עם המונה החדש יש מזגן כפול בעוצמה ונוספו כיריים חשמליים תלת פאזיים - ועדיין, החשבון נשאר "אותו הדבר" ? (גם אז וגם עכשיו היינו בבית בתקופה הזו כך שאין כאן "ימים חסרים" של חופשה או משהו).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק - הכיריים הם צרכן קטן, כמה שעות ביום הם פועלים, ועם כמה משטחים? ממש לא פקטור בחשבון החשמל.

כך גם המזגן, אולי הספקו גבוה יותר, אבל מה נפח החדר, כמה שעות הוא פועל ומה התנאים הסביבתיים? אולי ההספק גבוה יותר ה-duty cycle שלו קצר יותר ולכן מקזז את צריכת החשמל?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הכל בהתאמה:

מזגן 2 כ"ס (כ 18000BTU) היה אחראי על 30 מ"ר. היום מזגן 36,000BTU אחראי על שטח של 60 מ"ר.

שתי הדירות בקומות ביניים. מבחינת שעות עבודה - SAME SAME, החל מאחה"צ ועד הלילה.

ברור שהכיריים לא עובדות כל היום, אבל במצטבר על חודשיים ברור שמדובר על כמות של כמה שעות טובות במקרה הטוב, ובחלק ניכר מהמקרים יותר מכירה אחת עובדת. כן, עדיין מדובר בצרכן חשמל שלא היה קודם והתווסף.

דברים מאוד קטנים לא לקחתי בחשבון כי לדעתי ההבדלים באמת זניחים: החדרים טיפה יותר גדולים והמזגנים בחדרים הם 1 כ"ס והקודמים היו 0.8 כ"ס וכמובן שבאופן טבעי יש בדירה גדולה יותר תאורה מבדירה קטנה (בד"כ) אבל בחלק מהמקרים זה מתקזז עם תאורת לד מודרנית וחסכונית מול מיקס של ליבון\פלורסנט\לד במקרה הקודם. כמו כן לא חסרים צרכי חשמל קטנים נוספים שהתווספו (עוד כמה מסכים וכד') אבל זה סופר זניח.

החלק הארי שבסיפור הוא כמובן המזגן ומוצרים חדשים שהתווספו - ועדיין ההבדל לטובת הבית הגדול יותר ולא הקטן.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

איציק - אני עשיתי מעבר הרבה יותר קיצוני (מדירה בקומה נמוכה עם מזגן מיני מרכזי, דוד חשמל וכיריים גז, לקוטג' טורי בשטח פי 2.5 עם מזגן לכל חדר, כיריים אינדוקציה ודוד שמש) - וחשבון החשמל לא רק שלא גדל, אפילו הצטמצם. ההסבר הוא כנראה בעיקר הדוד, כיון שהצרכן הגדול הנוסף - המזגן - הוחלף במזגנים קטנים, אם כי בחלק מהחדרים שעות ההפעלה ארוכות מאד. שינוי נוסף הוא התאורה - נפטרנו מההלוגן הבזבזני ובמקומו יש לנו הרבה מאד גופי תאורה, שפועלים הרבה מאד שעות ,אבל עם נורות פלואורסצנטיות ולד.

עריכה אחרונה על ידי sperial

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

...אבל אצלך יש את הסיבות הלגיטימיות להסבר עבור החיסכון בחשמל שאתה מרגיש: דוד שמש במקום חשמל (אצלנו גם בקודמת וגם בנוכחית יש מערכת סולארית), מזגנים קטנים במקום אחד גדול - עד כאן הכל הגיוני !

אני מדבר איתך על מצב הפוך: במקום עילי 2 כ"ס -> מיני מרכזי 4 כ"ס. תוספת של צרכני חשמל חדשים ומזגנים טיפונת יותר חזקים מהקודמים.

עדיין חשבון החשמל לא גדל ואפילו קטן.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ההסבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו (וגם זה בספק) הוא מעבר מתאורה מבוססת הלוגן לתאורה מבוססת פלורסנט/לד בכל הבית.

אולי שינוי בשעות השימוש במזגן? לדוגמא, אם אחד מבני הבית היה שוהה בבית במשך היום וזה השתנה פתאום, או משהו דומה.

פורסם (נערך)

איציק - מספר שעות הפעולה של המזגים הרבה יותר גדול. אחד הבנים גר מתחת גג רעפים - המזגן שלו פועל כל זמן שהוא בבית (ולפעמים הוא שוכח לכבות). המזגן בחדר השינה פועל 8 שעות כל לילה, מה שלא הכרנו קודם. המזגן בסלון (2.5 כ"ס, לא זוכר את ההספק ה"אמיתי" - עוד כמה שעות ביום בעוד שבדירה הקודמת המזגן פעל מעט מאד שעות (מבחינת המקום האקלים היה יותר נוח, ולא היה צריך לאטום חלונו לרעש). ובחורף דוד השמש מקבל חשמל הרבה מאד שעות - ולמרות זאת חשבון החשמל אינו עולה על זה שבדירה הקודמת. קשה לי להבין מדוע. עם כל הכבוד לתאורה, ואני די מטורף בעניין ויש לי הרבה מאד גופים והרבה מאד נורות - קשה לי להאמין שהיא זו שעושה את ההבדל.

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם

הרבה לא השתנה בשנים האחרונות מהבחינה הזו.

מזגן עילי ON\OFF עם דירוג A בן כמה שנים (גז חדש החלו לשווק מ 2005~) יהיה חסכוני כמו מזגן ON OFF חדש עם דירוג A.

ועדיין, לדעתי, לא כאן נעוץ ההבדל בצריכת החשמל. המזגנים הקטנטנים זה סיפור באמת קטן. מיני מרכזי זה סיפור אחר לגמרי, וגם כמובן גודל הדירה וכמות התאורה שצריך להשקיע בשביל להאיר אותה.

למעט מונה החשמל, אני לא מוצא שום סיבה אחרת להבדלים היחסית מאוד גדולים בין דירה לדירה, על אחת כמה וכמה שאני יודע בוודאות שהדירה הקודמת שלי היתה מבודדת טרמית טוב (ולא כמו דירות ישנות חסרות בידוד טרמי) ואין שום שינוי בין מכשירים החשמל הבסיסיים (מכונה,מייבש,מקרר) לאחר המעבר.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

במונים האלקטרומכניים (הישנים), נושא החיכוך הפנימי היה פאקטור חשוב מאוד.

יכלת להפעיל עומס קטן בתוך הדירה והשעון לא היה מסתובב בכלל, בגלל שהתנע היה קטן מהחיכוך הפנימי שלו.

חברת החשמל הפסידה הרבה כסף לאורך השנים בגלל זה, אח"כ רכשו סדרות אלקטרומכניות עם חיכוך פנימי קטן יותר, אבל לאורך השנים, עקב אטימה לקוייה של השעונים, חדירת אבק גרם לעלייה בחיכוך הפנימי גם שלהם.

למונים הדיגיטליים אין את המגבלה הזאת ולכן הם יכולים למדוד עומסים נמוכים מאוד.

פורסם

לפי דבריך החשבונות אמורים להיות גבוהים יותר במונים החדשים. זה מחריף את התהיה של איציק.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תוכן חדש...