Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כמה לתדלק?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3276 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי פיקנטו 2017 עם טנק של 35 ליטר.

בכל פעם שאני מתדלק הוא נעצר בערך על 28 ליטר, ואז אני מתחיל בסחיטה ומזריק לאט לאט דלק [הוא כל פעם כאילו עולה על גדותיו אבל אז נכנס הכל פנימה ואני מתחיל את התהליך מחדש]. ככה בעצם אני עולה לרוב מ-28 ליטר ל-31 ליטר, זה די חוזר על עצמו בכל פעם.

האם זה בסדר? למה התדלוק כל פעם נעצר לי כשיש לי עוד 3 ליטר למלא?

פורסם

אתה לא מגיע למצב של טנק ריק והמשאבה קופצת כי ברגע שהדלק במיכל עולה הידית מזהה זאת וקופצת. זה שיש לך עוד קצת לסחוט את הידית בעוד איזה 3 ליטר זה בגלל כיסי אויר שנוצרים במיכל בעת המילוי ופשוט מתמלאים בדלק במהלך המילוי.

פורסם

פעם.. גם אני הייתי מבצע כך, דוחס.

והבנתי שיש עוד תחנות דלק בסביבה, ואני לא אתקע בגלל מחסור בדלק.

עדיף לסיים את התדלוק כאשר המשאבה קופצת, ורואים כי נכנסה כמות דלק סבירה.

לבדוק שהמשאבה לא קפצה באמצע התידלוק בטעות, או עקב בעיה.

(לפעמים אני לוחץ קצת, להשלים לסכום תשלום עגול)

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

מיותר כמו ליין מן אמר 3 ליטר הנ"ל הם בממוצע משהו כמו 40 ק"מ עקב שיש לנו מנועי בעירה שצורך דלק אין טעם לאגור אותו.

יש האומרים שמילוי דלק עד הפול פוגעת עם הזמן ברכיבי המיכל,עקב שלא משאירה אוויר מספיק במיכל.

יש לציין שפעולת הסחיטה לפעמים גורמת לשפיכת הזהב השחור על הצמיג והפח של הרכב.

פורסם

חישוב כמות הדלק במיכל בעזרת מחשבי הרכב לא תמיד מדוייק וגם לא עם שיטות אחרות ולמה? כיוון שעם אופי נהיגה משתנה, צריכת הדלק משתנה.

נוסע רגוע ואז לוחץ כמה ימים ואז שוב רגוע, הצריכה משתנה ואתה עלול למצוא את עצמך עם מחשב שאומר שהמיכל תכף ריק אבל למעשה יש לך עוד 3-5 ליטר ספייר בהתאם לגודל המיכל (מנסיון, תדלקתי על מיכל ריק ומחשב הרכב הראה 0 ק"מ אך תדלקתי 65 ליטר מתוך 70 שיש במיכל).

תדלק עד לרגע שהידית קופצת.

רוצה לתדלק "נכון" יותר? תדלק בצורה איטית, קבע את הלשונית של ידית התדלוק על מצב אחד למטה והיא תדלק באופן איטי יותר.

פורסם (נערך)

יש לי גודל מיכל דומה לשלך וכמות הפעמים שהגעתי למצב של 35 כמעט אינה קיימת

http://www.fuelly.com/car/fiat/panda/2012/mark_avn/564934

פעם אחת יצאתי משדרות עם נורת דלק פעולת הגעתי עד תל אביב(קרוב ל70 ק"מ) יש לציין שגם אז לא הגעתי לבתדלוק למצב של 35 ליטר.

בהתייחס שיש לך פיקנטו כנראה אוטומטית לא הייתי מציע לך לעשות את זה אבל עדיין ברגע שנדלק נורה אני מאמין שתוכל למצוא תחנת דלק תוך 50ק"מ.

עריכה אחרונה על ידי mark_Avn
פורסם

אהלן מאור ברוך הבא לפורום

תתדלק עד שהידית קופצת, תלמד להכיר את המיכל וצריכת הדלק של הרכב ותדע כבר מתי להתכונן לתדלק, 2-3 ליטר יותר או פחות לא עושה מאומה.

פורסם

נצל"ש - האם הלכלוך שיש בדלק תופס מקום משמעותי במיכל? האם הוא יכול לתפוס מקום של כמה ליטרים?

אם כן, הרי שאסור להשתמש בכל מיני תוספים שממיסים לכלוך, כדי שלא ייכנס הלכלוך הסורר למנוע. מה נכון?

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

אני כבר מכיר את המיכל, נהגתי בשנים האחרונות על פיקנטו 2012, 2014, 2015 ו-2017 יום יום.

אני סוג של "מכור" למחשב דרך, אם אני יורד מה-400 ק"מ למיכל אני מרגיש כאילו משהו נדפק ברכב [יודע שזה לא נכון, אבל זו סתם תחושה שמציקה לי].

בקשר להכרת המיכל, כבר קרה לי בעבר שנדלקה נורה על 50 ק"מ אחרונים, ואז זה השתנה ל- - - - ותוך 20-30 ק"מ לדעתי, ממש בדרך לתחנת דלק, קרה שנגמר הדלק ונתקעתי באמצע הכביש; מיותר לציין שזה היה הלילה הכי מסוייט שהיה לי בחיים, גם בגלל שהייתי בדרך לדייט חח

בכל אופן אם אתם אומרים שעדיף שלא אז עדיף שלא, לתדלק אני תמיד מתדלק כשאני מגיע ל-60-70 ק"מ אחרונים לפי המחשב דרך, אני פשוט מנסה "לסחוט" עוד ק"מ למיכל כדי לומר לעצמי שהאוטו חסכוני בדלק.

פורסם

ועד היום לא למדת לתדלק ברבע מיכל ואתה ממשיך לשחק משחקים? כנראה שבאמת משעמם לך.

נסה לא לסחוט שום דבר ולהפנים את המחשבה כי אם תתדלק בחצי או רבע זה אותו הדבר מבחינה כספית.

• תוכן חדש...