Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3272 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

יש לי בעיה שנמשכת הרבה זמן , המנוע חנוק לא סוחב לוחצים על הגז והוא ממש מתאמץ אפילו במהירויות נמוכות , מרגישים ממש שחסר כח הרגשה כאילו המנוע גמור תחושה שבבמקום 105 כ"ס יש רק 50 , אני מטפל ברכב שנים במוסך מורשה ושם לא מוצאים את הבעיה גם רכשתי את המכשיר OBD2 של אנג'י וגם שם לא מוצאים תקלה אז הורדתי אפליקציה טורק ושם מצאתי כמה דברים מעניינים 1. החום של המנוע נע בין 93-99 , 2. המנוע ENGINE LOAD ממש גבוה עם מזגן ברמזור 50% בלי מזגן 25% נסיעה עם מזגן 75-95% בלי מזגן 50-75% שאני לוחץ גז המנוע מגיע ל 90-95 אחוז בקלות והוא ממש מתאמץ לפתח מהירות .

במוסך שמו לי פלאגים רגילים במקום אורדיום אולי זאת הבעיה ? ניצוץ חלש מדי ?

למישהו יש פה רעיון ?

בכל מקרה יום ראשון אמורים להתקשר אלי מדלק מוטורס נראה אם יש להם פיתרון בגדול אני בספק כי במוסך המורשה טוענים שהכול תקין.

זה הרכב היחיד שאני מנסה לפתח מהירות ברמזור ירוק הוא בקושי זז , אני ממש מפחד לעשות עקיפה ואם אני עושה עקיפה צריך להדביק את הדוושה לרצפה והמנוע מתאמץ כאילו הוא גמור אני חייב לציין שאין לי שום תקלת מנוע או תקלה אחרת .

מה יכולה להיות הבעיה ?

עריכה אחרונה על ידי Eli Pimpshtein
פורסם

באפליקציה TOURQE אפשר לדעת אם יש לי בעיה בממיר הקטליטי ? יש אפליקציה שמתחברת למחשב שבודקת את הממיר הקטליטי ?

כי באפליקציה אנגי' בסריקה הכול תקין

בקשר ללחץ דלק אני חושב שיש את זה באפליקציה טורק אבל אני לא יודע לדעת אם הנתון תקין או לא

פורסם

ניתן לנתק את צינור האגזוז מהממיר בכניסה ולבדוק אם יש שיפור בהאצה בנסיעה.לא מכיר נתון של לחץ דלק באפלקציות.הדרך יחידה היא לבדוק לחץ על ידי שעון ייעודי.יש גם נתון של ספיקה על פי הוראות יצרן.

Sent from my SM-N900 using Tapatalk

פורסם

אהלן,

הייתה לי בעיה דומה בוולוו C30 2.0

אם אני לא טועה למאזדה ולפורד יש את אותו המנוע

עשיתי אינפוזיה לסעפת יניקה, בגלל שהדלק בארץ לא איכותי מצטבר המון פיח וסעפת נסתמת.

ממליץ לראות כמה סרטונים ביוטיוב - intake manifold באנגלית.

עישיתי אינפוזיה בסופ''ש והרכב מרגיש יותר קליל ופחות מתאמץ.

פורסם

יש למוסכים המורשים של מאזדה שיטת בדיקה מוזרה שאני מתלונן על " חוסר סחיבה " הם עושים נסיעת מבחן וכל הנסיעת מבחן דוחפים את הדוושה של הגז עד הסוף ! מי נוסע ככה ביום יום ? מי מדביק את הדוושה לרצפה בנסיעה נורמלית ? , ביקשתי מהבוחן לנסוע רגיל אבל הוא ממשיך לתת גז ואומר הכול תקין , הבעיה שאם לא מדביקים את הדוושה לרצפה הרכב לא זז אז תמיד משחררים אותי בטענה שהכול תקין וזה רחוק מלהיות תקין , האמת שכבר התייאשתי מהם לא נראה ימצא פיתרון לבעיה שלי , דבר מינימלי חברו את הרכב למחשב תבדקו יותר יסודי סעו נורמלי ברכב כמו שנוסעים ביום יום והם לא עושים את זה , רכב עם 128 אלף ק"מ נוסע כאילו זה מונית לשעבר עם 400,000 ק"מ

פורסם

בעבר שנסעתי על מזדה 3 גם לי הרגישה חלשה אבל כל ה 1.6L מרגישות ככה. נסעתי גם על מזדה 3 2.0L גם שם היא לא משהו. לשם השוואה תנהג ברכב דומה של מישהו אחר.

פורסם
יש למוסכים המורשים של מאזדה שיטת בדיקה מוזרה שאני מתלונן על " חוסר סחיבה " הם עושים נסיעת מבחן וכל הנסיעת מבחן דוחפים את הדוושה של הגז עד הסוף ! מי נוסע ככה ביום יום ? מי מדביק את הדוושה לרצפה בנסיעה נורמלית ? , ביקשתי מהבוחן לנסוע רגיל אבל הוא ממשיך לתת גז ואומר הכול תקין , הבעיה שאם לא מדביקים את הדוושה לרצפה הרכב לא זז אז תמיד משחררים אותי בטענה שהכול תקין וזה רחוק מלהיות תקין , האמת שכבר התייאשתי מהם לא נראה ימצא פיתרון לבעיה שלי , דבר מינימלי חברו את הרכב למחשב תבדקו יותר יסודי סעו נורמלי ברכב כמו שנוסעים ביום יום והם לא עושים את זה , רכב עם 128 אלף ק"מ נוסע כאילו זה מונית לשעבר עם 400,000 ק"מ

saeet.jpg

אם הם נתפסים במצב סגור יהיה

חוסר סחיבה

NETTO

פורסם

אין קשר למצתים אני אישית נסעתי תקופה על מצתים רגילים ולאחר מכן הותקנו אירידיום לא היה הבדל משמעותי בסחיבה(המנוע הרגיש מעט נמרץ יותר ונתוני צריכה השתפרו ממש במעט).

תבדוק מתי הוחלף פילטר דלק, מתי שקניתי את המאזדה קיבלתי אותה במצב מעט מנומנם, התברר כי פילטר אויר היה סתום ופילטר דלק, אומנם האוטו סחב סבבה(יחסית) אך ניתן היה לראות שהמנוע התנהג בעדישות.

ניקוי מצערת לא קשור אך מומלץ בכל זאת.

לגבי ממיר קטליטי הייתי גם בודק למרות שלא נתקלתי בבעיה דומה לאורך ה60 אלף שהאוטו אצלי(נקנה ב120~ אלף)

פורסם
אין קשר למצתים אני אישית נסעתי תקופה על מצתים רגילים ולאחר מכן הותקנו אירידיום לא היה הבדל משמעותי בסחיבה(המנוע הרגיש מעט נמרץ יותר ונתוני צריכה השתפרו ממש במעט).

תבדוק מתי הוחלף פילטר דלק, מתי שקניתי את המאזדה קיבלתי אותה במצב מעט מנומנם, התברר כי פילטר אויר היה סתום ופילטר דלק, אומנם האוטו סחב סבבה(יחסית) אך ניתן היה לראות שהמנוע התנהג בעדישות.

ניקוי מצערת לא קשור אך מומלץ בכל זאת.

לגבי ממיר קטליטי הייתי גם בודק למרות שלא נתקלתי בבעיה דומה לאורך ה60 אלף שהאוטו אצלי(נקנה ב120~ אלף)

הודעה 10

סעפת יניקה עם המצערות

פורסם

תחליף פילטר אוויר (30 שקל לחליפי) ותוודא שהפילטר דלק הוחלף בזמן

תחליף מצתים (אם יש לך אירידיום תקנה את הזולים רק בשביל הבדיקה) יש המון מדריכים על מה אפשר להבין מהמצתים על המנוע שלך

תוודא שאין לך שמן מיותר במנוע (שלא מילאו לך את כל ה-5 ליטר כי לא היה להם זין לעקוב אחרי זה)

תבצע בדיקה שכל הכוילים תקינים ע"י ניתוק אחד אחד ותוודא שיש שינוי (אם אין אז או הצמה או הכויל תקול)

תנקה בית מצערת בפירוק מלא

ישפר לך ככל הנראה את תגובת הדוושה

כוחות סוס זה יותר למהירות מקסימלית ולא להאצה (בשביל זה יש מומנט)

ככל הנראה אם לא נדלקת לך נורה והמצערת נקייה (יש אופציה של אינפוזיה לשיפור נוסף אבל זה לא שמים וארץ)

יש לך רכב שהוא כבר ודיי חלש לסגמנט שלו אז אל תצפה מזה להנהגות של רכב ספורט

פורסם
תחליף פילטר אוויר (30 שקל לחליפי) ותוודא שהפילטר דלק הוחלף בזמן

תחליף מצתים (אם יש לך אירידיום תקנה את הזולים רק בשביל הבדיקה) יש המון מדריכים על מה אפשר להבין מהמצתים על המנוע שלך

תוודא שאין לך שמן מיותר במנוע (שלא מילאו לך את כל ה-5 ליטר כי לא היה להם זין לעקוב אחרי זה)

תבצע בדיקה שכל הכוילים תקינים ע"י ניתוק אחד אחד ותוודא שיש שינוי (אם אין אז או הצמה או הכויל תקול)

תנקה בית מצערת בפירוק מלא

ישפר לך ככל הנראה את תגובת הדוושה

כוחות סוס זה יותר למהירות מקסימלית ולא להאצה (בשביל זה יש מומנט)

ככל הנראה אם לא נדלקת לך נורה והמצערת נקייה (יש אופציה של אינפוזיה לשיפור נוסף אבל זה לא שמים וארץ)

יש לך רכב שהוא כבר ודיי חלש לסגמנט שלו אז אל תצפה מזה להנהגות של רכב ספורט

גם אתם

לודעה 10

• תוכן חדש...