Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3280 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

לאחורה החלפתי בקיה פיקנטו את המערכת הרגילה במערכת מולטימדיה חזקה,

הנתונים שלה זה 50RMS x 4 עם הרמקולים הרגילים בפחות מחצי מהווליום היא כמעט קרעה אותם,

אני לא רוצה סאונד מטורף קיבלתי מאחותי Hertz DCX 100.3

עכשיו הקיה שלי היא קיה ספורט, יש לי רמקולים מאחורה 5.25,

אני רוצה שהמאחורה הרמקולים יוציאו בס טוב, לא מחפש עוצמה מחפש איכות לצורך העניין 50RMS מספיק לי.

התקציב עד 600 שקל.

השאלות -

- אני יכול לחבר רמקולים מאחורה של 6.5 בלי בעיה כדי שיצא בס טוב?

- הרמקולים מקדימה פירקתי אותם כדי לראות איך הם בנויים אני רואה שזה בצורה מודולרית כזו שממש מותאמת לרמקולים של הרכב, האם יש את הטבעת הזו לקנייה ואז להלביש על הרמקולים החדשים כדי שיתחבר בצורה שהיא לא קומבינה ?

* המוסיקה שאני לרוב שומע בדר"כ זה טראנסים *

תודה חברים !

פורסם

אתה בטוח שהמערכת מספקת 50W RMS ולא MAX?!

אל תתקין בדלתות האחוריות רמקולים.

רוצה באסים, תתקין 6X9 על המגש האחורי.

טבעת לקדימה אפשר לייצר מ-MDF או חומר אחר אצל כל בעל מקצוע מתאים, בעלות לא גבוהה.

פורסם
אתה בטוח שהמערכת מספקת 50W RMS ולא MAX?!

אל תתקין בדלתות האחוריות רמקולים.

רוצה באסים, תתקין 6X9 על המגש האחורי.

טבעת לקדימה אפשר לייצר מ-MDF או חומר אחר אצל כל בעל מקצוע מתאים, בעלות לא גבוהה.

חשבתי להביא יד שניה או חדש גם אם יש, מגבר חמוד + סאב 8 אינץ.

ואז לחבר את המגבר לרמקולים מקדימה ולסאב... יצא טוב ?

ולגבי המערכת כן אני בטוח שהמערכת נותנת 50RMS ולא MAX גם אני קצת הייתי בשוק הכל בסדר :)

פורסם

מה הדגם של המערכת (או לינק)?

בהחלט האפשרות של מגבר וסאב רלוונטית, אבל אז תקציב של 600 ש"ח לא מספיק.

אם המערכת היא באמת 50W RMS, למרות שמגבר פנימי הוא בדר"כ לא הכי איכותי, אפשר אולי להמשיך להשתמש בה כמקור ההגברה לרמקולים הקדמיים (הסט שהתייחסת אליו הוא בסיסי עם הספק ספיגה מוצהר של 30W) ואז לרכוש רק מגבר מונו עבור סאב. בתקווה שהסידור הזה יספק את צרכיך.

פורסם

זאת מערכת שכרגע מפתחים אותה ואני חלק מהאנשים שמנסים עליהם, לא כל כך רלוונטי הקטע שהיא 50RMS)

ראיתי בכל מיני מקומות שיש מגברים שהם עולים 300 שקל נניח ועוד סאב שהוא בערך גם 300 שקל..

ולדעתי לא מצפה לעוף מעל זה, עכשיו השאלה שלי,

אם אני אחבר מגבר ואחבר את הרמקולים מקדימה + סאב למגבר מאחורה האם ה"חוסר בבס" מקדימה יעלם.

כי כרגע זה פשוט הדבר היחידי שחסר חד משמעית ברכב, וגם אפשרי בעתיד להוסיף טוויטרים למקדימה.

השאלה אם זה נכון לעשות...

פורסם

הפכת את הנושא לרק יותר מסקרן. :wink:

בטוח שהפורום ישמח לדעת פרטים נוספים (גם בשרשור נפרד) .

וזה בהחלט רלוונטי, משום שכפי שציינתי, הרמקולים הקדמיים שהתייחסת אליהם יוגברו היטב (מעל ומעבר) עם הספק כזה.

השאלה היא מה איכות ההגברה, ושם אולי מגבר חיצוני יהיה עדיף בהנחה ויש יציאות קדם מגבר במערכת הזו.

עבור סאב כנראה יהיה צורך במגבר חיצוני, אם כי יש גם סאבים צנועים מאוד שיסתפקו בכ-50W, אבל לא לצפות לניסים (ראה הפתרון שהגיע אליו פה בסוף). יש גם מערכות שמציעות עבודה בהתנגדות נמוכה יותר על אחד הערוצים האחוריים לקבלת הספק גבוה יותר. אולי זה פיצ'ר של המערכת הנסייונית הזו וכדאי לשאול בנושא. ובהחלט סאב, גם קטן ישלים את הפערים בתחום הנמוך, אבל גם 6X9 על ההגברה הפנימית של המערכת עשויים להספיק לך ואז חסכת את כל ההתעסקות עם מגבר חיצוני.

לגבי טוויטרים, קיימים גם ברמקולים שציינת, פשוט תצורת הרמקולים היא קואקסלית ("דו-צירית") ובנויה כמו 2 ב-1.

השדרוג הבא יהיה להחליף לקומפוננט, שאז היחידות מופרדות. אבל ההיצע קטן ויקר במידה הזו. חיפוש יניב מידע נוסף.

פורסם

אממממ רעיון טוב, מצאתי מגבר בחו"ל crunch PX1000.4

אשים אותו עם סאב 8 אינץ, ונראה תוצאות מקווה שיצא לי כבר בשישי לעשות את זה.

תודה על העזרה, ולגבי המערכת אפשרי ליצור פה שרשור נפרד, יש הרבה על מה לדבר עליה. :wink: בקרוב אפתח דיון נתת אחלה רעיון.

פורסם

רק קח לתשומת ליבך שנתוני ההספק של המגבר הזה הם כנראה באזור החצי ממה שמוצהר.

ואם יש כוונה להגביר חיצונית רק סאבוופר, אז לא צריך מגבר 4 ערוצים בשביל זה.

• תוכן חדש...