Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הונדה סיוויק שנתון 96-2000

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3270 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא מעט, מסכים איתך.

מצד שני, איזה עוד רכב במחיר הזה יתן לי ביצועים טובים,גיר רגיל,לוק ספורטיבי,היגוי טוב ובנוסף צריכת דלק נמוכה ?

פורסם
במקרה הזה לא מסכים. איזה רכב צעיר יותר אתה קונה ב 5000-6000 ש"ח שיתן לך ביצועים לא פחות טובים מכל מפשפחתית 1600 של היום, גיר ידני, שוק חלפים ותוספות מגוון ובאמת אמינות ואיכות בנייה מאוד טובים גם אחרי שנים?

זה בכללי,

ספציפית כמו שרשמתי יש להיזהר מאוד בקניית רכב כזה לפני טסט.

יתכן שכבר ניסו לעבור טסט, ראו שיש הרבה דברים לתקן ואז החליטו למכור.

לא ראיתי שאף אחד מוכר אותן ב5-6 אלף ש"ח, ממה שאני רואה הרבה מבקשים באיזור ה10-11 אלף ש"ח, שזה מופרז לחלוטין.

במחיר הזה אפשר לקנות גטס צעירה בכמה שנים או מיצובישי לנסר קלאסיק, נכון, אין להן עיצוב יפה במיוחד, הן לא הכי חסכוניות ולא הכי מאובזרות (זה גם לא שהסיביק עכשיו היא מי יודע מה מאובזרת) אבל הן קניה הרבה יותר נבונה במסגרת התקציב הזה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

יש נטייה בפורום, ככשואלים על רכב מסויים להציע כחלופה רכב נחות, קטן ובסיסי הרבה יותר ממה שעלה בשאלה, העיקר שיהיה מודל חדש ועליות נמוכות.

מודל חדש ועליות נמוכות זה חשוב, רק שמכוניות נמדדות לא רק לפי זה ויש אנשים שמתעניינים בתכונות נוספות מעבר לעליות נמכות.

ספציפית סיוויק בעלת מנוע מצויין ויחד עם זאת פשוט מאוד וכזה שנותן ביצעוים וחיסכון ברמה של מכוניות של היום, מתלה קידמי רב חיבורי ולא מקפרסון סטנדרטי, עיצוב יפה, נוסעת נחמד, אחזקה פשוטה.

בסדר, נכון, אוטו ישן. אבל שים לב, פותח השירשור לא שאל איזה אוטו הכי חדש הוא יכול לקנות בכסף שיש לו.

לא על הכל מסתכלים דרך החור בגרוש, יש גם דברים מעבר.

5000-6000 הכוונה לרכב הספציפי ללא טסט. יותר מזה לא הייתי משלם.

פורסם
מה ש-zvit אמר.

קניה חכמה - זאת לא. במחיר דומה סביר להניח תרכוש רכב צעיר יותר בכמה שנים וככל הנראה לא פחות אמין, ובטח לא תצטרך אישור בלמים בשבילו.

מה זה ממש משנה אם הרכב בן 20 או בן 15.....? (או אפילו קצת פחות)

בשני המקרים זה רכב ותיק, שבעולם המערבי ירד כנראה כבר מהכביש.

בגיל כזה, מה שחשוב הוא מצב הרכב הספציפי.

פורסם

בין לא מעט המכוניות שהיו לי, היו לי גם מכוניות בנות 15-20 (כאלה שנקנו על ידי/או על ידי מי מבני משפחתי כחדשות)

כולן טופלו לפי הספר בלי לחסוך וכמעט כולן עלו המון כסף (בתחזוקה) בשנים האחרונות שהן היו אצלי.

במצב שוק המשומשות של היום כשאפשר לרכוש משפחתית או סופר מיני מודרנית בת 7-8 ב-20K או פחות, זה פחות חסר כל הגיון לרכוש מכונית הנושקת לגיל 20 כשההפרש במחיר הוא די זניח.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
יש נטייה בפורום, ככשואלים על רכב מסויים להציע כחלופה רכב נחות, קטן ובסיסי הרבה יותר ממה שעלה בשאלה, העיקר שיהיה מודל חדש ועליות נמוכות.

מודל חדש ועליות נמוכות זה חשוב, רק שמכוניות נמדדות לא רק לפי זה ויש אנשים שמתעניינים בתכונות נוספות מעבר לעליות נמכות.

ספציפית סיוויק בעלת מנוע מצויין ויחד עם זאת פשוט מאוד וכזה שנותן ביצעוים וחיסכון ברמה של מכוניות של היום, מתלה קידמי רב חיבורי ולא מקפרסון סטנדרטי, עיצוב יפה, נוסעת נחמד, אחזקה פשוטה.

בסדר, נכון, אוטו ישן. אבל שים לב, פותח השירשור לא שאל איזה אוטו הכי חדש הוא יכול לקנות בכסף שיש לו.

לא על הכל מסתכלים דרך החור בגרוש, יש גם דברים מעבר.

5000-6000 הכוונה לרכב הספציפי ללא טסט. יותר מזה לא הייתי משלם.

יש נטיה אבל זה מה יש, פורום נועד בדיוק לדברים מהסוג הזה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
אם צריך לקנות רכב מודל 2000 אז סיוויק ידנית זה ההימור הכי טוב שאני יכול לחשוב עליו.

לנו יש במשפחה אחת מ 1997 אוטומטית שנרכשה חדשה. אפס תקלות (טיפול מסור ומעט ק"מ עוזרים מאוד).

גם לחבר יש כזו כ 15 שנה. אפס תקלות.

אבל קח בחשבון שבגלל המוניטין המשובח המחיר יהיה כמו משפחתיות שצעירות ממנה בכחמש שנים. ולא בטוח מה עדיף.

כמו כן, אם היתה לי כזו במצב טוב הייתי מוצא חבר/שכן שירכוש אותה ממני.

תבדוק כמה זמן המוכר מחזיק אותה. אם פחות משנתיים הייתי נמנע.

אני מסכים לגמרי מניסיון עם 3 כאלה במשפחה. הידנית 1600 מהעשור הזה תתן את תמורה טובה ביותר, היתה לי יש שניה שמורה ולא הצטערתי לרגע, הצטערתי לותר עליה כשהגיע הזמן.

תתרשם מהמוכר ותבדוק היסטורית טיפולים.

רק מה, סע בה כמה עליות רציניותויותר מעשר דקות לבדוק שלא מתחממת, לבדוק ראש מנוע. הייתי הולך למכונאי מומחה וסבלן עדיף על מכון בדיקה.

ולהבין בדיוק מה העניין עם הטסט, אם למשל זה זיהום אוויר שתוסף לא מתגבר עליו, מסוכן. בכלל אפשר להתנות את המכירה בזה שיעבור טסט או אם לא יעבור התקנות יהיו מינוריות או ענייני בלאי (בלמים, ציריות)

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם

תודה חברים יקרים על העזרה אבל מה לעשות בני אדם נולדו עקשנים (רובנו לפחות :)) והייתי חייב לנסוע ולבחון את המציאה שמצאתי לעצמי.

אז ככה, מהמודעה ביד 2: הונדה סיוויק 2000 במחיר מעל המחירון ובלי טסט בעוד 4 ימים.

"יד שנייה (ממשפחה) עשתה רק 170000 צמיגים חדשים קלאצ' חדש הרכב עבר צבע לפני חצי שנה! לרציניים בלבד מחיר סופי!!! טסט עד סוף יוני"

בשיחה בטלפון הבחור הוסיף כי אין שום תאונות, שום תקלות, הרכב מבפנים ומבחוץ "כמו חדש".

מה עמד מולי בפועל אתם שואלים? סיוויק זקנה שככל הנראה לא תוחזקה בחיים.

הצבע נעשה בצורה הכי חאפרית שראיתי בימיי, אין שום קליפס שעומד במקומו, עברה תאונה מקדימה, מכסה מנוע עקום, פנס שמאלי סיני, חלון צד נהג סיני, בולמי זעזועים גמורים (כל הרביעיה), מנוע וגיר ספוגים בשמן וכך גם המדרכה.

וזה אגב חלק מהפרטים שזיהיתי ב10 דקות שעמדתי מיואש ליד הרכב (שעוד לא נפתח!).

ואני שואל את עצמי. אם רכב שנמכר מעל המחירון ומתואר כ"חדש" נראה ככה, למה עוד אפשר לצפות?

פורסם

אתה מחפש סיוויק זקנה - תקבל סיוויק זקנה. למה אפשר לצפות?

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

עם אופציות המימון שיש היום אין טעם לקנות גרוטאה, בטח לא בסכום הזה. ב-20 אלף שקל אפשר לקנות רכב מודרני סביר.

• תוכן חדש...