Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3317 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני נוהג על פולו, כשהמידה שלי ברישיון היא 185\60\15 88H

אני כעת נועל קונטיננטל (פרימיום 2, מאוד מרוצה מהם), ובגלל קוד המהירות יש את המידה הזאת רק בגרסת XL

עכשיו הבנתי שאפשר גם לנעול את אותה המידה עם קוד 84H, ולמידה זו יותר מבחר גדול יותר של צמיגים

אבל, ממה שהבנתי צמיגי XL הם מחוזקים. האם זה אומר שהם נותנים יותר אחיזה בפניות? (דופן חזקה)

כי אני צריך להחליף צמיגים, ומתלבט אם לרדת ל 84H שלהבנתי הם הסטנדרטיים (פולו הוא רכב קטן ולא כבד), או להשאר עם ה 88H XL אם הם אכן נותנים אחיזה עדיפה.

אשמח למחשבות או מידע בנושא.

פורסם

אין לך שום סיבה לקנות צמיגים מחוזקים. אין לך רכב מסחרי, ספורטיבי.

אם ברישיון הרכב אין מגבלה לקוד עומס 88, תקנה צמיגים רגילים. הם גם מרגישים יותר נוחים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

יש לי מגבלה ל 88. זו הסיבה שהיה לי XL עד עכשיו. פשוט הבנתי שזה מיותר ומותר לי להחליף את הרישיון ל 84. אז השאלה היא האם לעשות את זה כי חשבתי שאולי לצמיג המוחזק יש אחיזה משופרת (כי הדופן חזקה יותר). אין לי בעיה להמשיך לשלם על זה בנוחות.

פורסם (נערך)

ואם כבר דנים בנושא. אם סדרי העדיפויות שלי הם: אחיזה>נוחות>אורך חיים (רעש לא מעניין אותי וגם לא מחיר או צריכת דלק) מה עדיף: continental premium contact 5 או flaken ze914 ?

עריכה אחרונה על ידי היו זמני בומבה
פורסם

Conti עדיפים

ולא הייתי קונה צמיגים בעלי קוד עומס נמוך יותר ממה שרשום ברישיון הרכב. לפחות לא לפני הבירור במכון הטסטים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

לגבי משמעות של קוד עומס/XL, ראה הודעתי כאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?616929-%D7%A6%D7%9E%D7%99%D7%92%D7%99%D7%9D-%D7%9Ci20&p=5272056&viewfull=1#post5272056

ספציפית לרכב, לפחות לפי הוראת הרישום, אפשרי: http://car.mot.gov.il/ORIL/2011/3/10-1466.pdf

אותו סיפור אגב עם איביזות.

ועדין הייתי ממליץ לוודא מראש אפשרות לשינוי רישום ברשיון.

פורסם

תודה על התשובה. מהמאמר שקישרת אני רואה שהיתרון הוא:

• Better traction and adhesion properties. The tyre’s greater rigidity ensures stability, more effective transmission of the vehicle’s power to the road surface, better handling on corners, a faster reaction to turns and a greater resistance to additional loads and forces.

לעומת זאת החסרונות: רעש, צריכת דלק מוגברת וחוסר נוחות. ה 2 הראשונים פחות מעניינים אותי, על הנוחות חבל אבל אם זה התשלום עבור אחיזה טוב יותר - אני לוקח את העסקה.

אז אם אני מבין נכון, כן יש עדיפות לצמיגי XL. האם זה אכן ככה? ואם כן, למה זה לא דבר ידוע ואין העדפה לצמיגים אלו בקרב מי שמעדיף אחיזה על פני שאר התכונות (שזו העדפה די שכיחה , לפחות כאן בפורום) ?

פורסם

הבעיה היא שמדובר באמירה כללית. איני יודע להגיד לך כמה השיפור מוחשי באחוזים או בכלל.

בטח אם מדובר בנסיעה מנהלתית ברוב הזמן.

אגב, זכור לי משהו שקראתי לגבי מישלין שעתידים לייצר רק צמיגים (יתכן ורק דגמים מסויימים) עם קוד העומס והמהירות הגבוהים יותר, על מנת להקל על הלקוחות בתהליך הבחירה (מניח שקשור גם לעלויות ייצור).

פורסם

ליאריס שלנו אותה מידה.

כשנקנה הרכב הבעלים הקודם שם צמיגים סיניים בקוד עומס הגבוה (88 ) הרכב קשה עד לרמה של שבירת חוליות.

החלפתי לצמיגים בקוד עומס נמוך, הרכב נשאר שובר חוליות.

מהניסיון שלי ההשפעה במידה הזו ביאריס לא קיימת.

אולי בפולו יהיה הבדל, אבל אם רשום ברשיון קוד עומס אני לא חושב שיש סיבה לחרוג ממנו.

• תוכן חדש...