Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3329 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

אני בהתלבטות לגביי קורס אנגלית מתקדמים ב' שאני צריך לעשות.

אופציות אפשריות:

1. קורס אנגלית בקיץ.

יתרונות: (בהנחה שלא אצטרך לחזור על כלום בקיץ) אין התנגשויות במערכת, קורס יחיד, לא מפריע לי להתנהל במשך הסמסטר, שלושה שבועות וסיימתי איתו, כולה 3-4 שעות ביום ולא על משך סמסטר מלא. יכול לעלות (במעט מאוד) את הממוצע.

חסרונות: יקר יחסית, מתנגש עם רוב מועדי ה-ב' שלי.

2. אמי"ר:

יתרונות: זול יותר, הכנה עצמית, לא צריך לקום כל יום ב-7 בבוקר כדי להגיע לאוניברסיטה, יכול לעבוד תוך כדי וכו'.

חסרונות: לא מבטיח לי פטור מאנגלית, מחייב אותי להישאר בארץ לבחינה שעלולה ליפול בתאריך שאני רוצה לטוס בו אם לא אצטרך לחזור על קורסי חובה בקיץ.

3. אופציה קצת הזויה - לעשות רק פסיכומטרי, לזרוק ז' על כל החלקים חוץ מהאנגלית. (לא רואה בה היגיון, אבל באופן תיאורטי אפשרית לגמרי)

יתרונות: דומה לאמיר.

חסרונות: דומה לאמיר.

אשמח לשמוע את דעתכם.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם (נערך)

שים לב שפסיכומטרי מבטלים את מועד פברואר ואפשר לגשת לכל המועדים רצוף החל ממועד דצמבר הקרוב.

יתרון נוסף לפסיכומטרי זה שאתה מקבל אמיר עם הפסקות ואולי בלי פיילוט. כלומר לא בטוח שתצטרך לעשות 3 פרקים.

הפסיכומטרי גם שלדי, 20 דקות לפרק עבור 22 שאלות.

באמ"יר יש קצת יותר שאלות ופרקים קצת יותר ארוכים.

מניח שאמיר זול יותר?

תעבור על בחינות להתנסות משני הסוגים תראה מה זורם לך יותר.

בחינות של אמיר תמצא בחוברת ההדרכה באתר של מאל"ו. את הפסיכומטריות גם כן מן הסתם.

אני לא מכיר קורסי אנגלית באונ', אבל אני מניח שיתרון לקורס באונ' זה מספר מועדים, צריך ציון עובר רק ואתה לא מתחרה מול אף אחד לעומת עצמך.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

אם אני אגש לאמיר או לפסיכומטרי זה יהיה בספטמבר. וכן, עד כמה שזכור לי אמיר יותר זול. (פסיכומטרי 580₪, נכון למועד שבו ניגשתי לפני שנה וקצת)

תכלס כשאתה מציג את זה ככה, יש מצב שיש יתרון לגשת סתם לפסיכומטרי בגישה של "הציון הפעם לא מעניין אותי, רק שהאנגלית ייצא טוב" פסיכומטרי מן הסתם כבר עשיתי, דווקא בסימולציות יצאו לי ציונים יותר גבוהים ממה שיצא לי במועד שלי.

מצד שני יש מצב שאני לא מקבל מספיק ואז צריך לעשות שוב או לעשות קורס אנגלית באוניברסיטה בכל מקרה. :|

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

עשיתי אמיר פעמיים, שווה כל שקל.

לא למדתי או משהו כזה, פשוט ניגשתי...

ניסיון ראשון 233, מבאס - אבל עדיין הרבה יותר טוב מקורס אנגלית, ניסיון שני 250.

לדעתי זה גם הרבה מזל - אתה יכול ליפול על מילים שאתה יודע ואתה יכול ליפול על מילים שלא.

פורסם

מצד שני יש מצב שאני לא מקבל מספיק ואז צריך לעשות שוב או לעשות קורס אנגלית באוניברסיטה בכל מקרה.

זה חיסרון עצום.

לדעתי פסיכומטרי עדיף רק אם אתה בטוח ביכולות שלך.

רק לסבר את האוזן, במועד אפריל האחרון כדי לקבל פטור היה צריך לסיים עם 40 תשובות נכונות מתוך 44 שאלות. כלומר "מותר" 2 טעויות לפרק. קח פרק או שניים ותראה אם אתה באזור בכלל.

לקום ב07 זה גם באסה בחופש אבל לא אסון.

אם אני במקומך אז הייתי הולך למה שיש לי יותר סיכויים לעבור אותו ואז רק מעמיד שיקולי נוחות.

יש שיקול עבודה שמפריע?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

בהנחה והאנגלית שלך טובה, לעשות מבחני אמיר בלי הפסקה עד שתעבור, קרוב לוודאי שמספר מבחני אמיר עדיין יהיו יותר זולים מקורס אנגלית ולא יפריעו לך בלוז.

זה היה התכנון שלי, קיבלתי פטור בפעם הראשונה.

פורסם
זה חיסרון עצום.

לדעתי פסיכומטרי עדיף רק אם אתה בטוח ביכולות שלך.

רק לסבר את האוזן, במועד אפריל האחרון כדי לקבל פטור היה צריך לסיים עם 40 תשובות נכונות מתוך 44 שאלות. כלומר "מותר" 2 טעויות לפרק. קח פרק או שניים ותראה אם אתה באזור בכלל.

לקום ב07 זה גם באסה בחופש אבל לא אסון.

אם אני במקומך אז הייתי הולך למה שיש לי יותר סיכויים לעבור אותו ואז רק מעמיד שיקולי נוחות.

יש שיקול עבודה שמפריע?

את האמת שאם אעבור הכול, אני כן שואף למצוא איזו עבודה עד תחילת הסמסטר או לפחות עד החגים, לעשות כמה שקלים לפני הלימודים. מצד שני יש מצב שאולי אצליח למצוא מקום שיוכל להעסיק אותי רק משעות הצהריים וכך לא תהיה בעיה.

פורסם

איפה אתה לומד שאתה משלם על מתקדמים ב?

זה אמור להיות קורס חינם...

בכל אופן אני בדעה שאם יש אנגלית ברמה גבוהה לעשות אמיר ולא קורס, בדגש על אמיר ולא אמירם.

באמירם קיבלתי 133 (מקביל ל-233), נקודה מפטור מה שביאס לי את החיים.

אבל שנה אחרי באתי ברגוע לעשות אמיר ושם קיבלתי 243.

בכל אופן אם אתה יודע שתקבל פטור תעשה אמיר, אם לא תעשה קורס כי לא שווה לקחת את הסיכון ובסופו של דבר ליפול מכל הכיוונים ולעשות קורס.

פורסם

לומד בבן גוריון.

בקיץ זה עולה כסף עד כמה שידוע לי, במשך הסמסטר זה בחינם, אבל זה לא בא בחשבון בשנה א' ובטח לא שנה הבאה כשצפויים קורסים די כבדים כמו SPL.

איך אני יכול לדעת שאקבל פטור? מישהו מבטיח לי?

פורסם

זאת בדיוק הבעיה, שאף אחד לא מבטיח לך שאמירם יציל אותך.

אם ככה אז להרשם לקורס נשמע כמו האופציה הכי טובה בשבילך, כי אם תכשל בלהשיג פטור באמיר אז זה די ידפוק לך את הסמסטר הבא עם עוד קורס שאתה לא רוצה.

פורסם

אני מחויב לעשות אנגלית עד סוף שנה ב', תכלס ממה שאני שומע משנים מתקדמות, יש כאלו שגם מושכים את זה עד שנה ג'.

מצד שני אם אני חופשי בקיץ הזה, הייתי מעדיף לשכוח מזה.

• תוכן חדש...