Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7817 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

ידוע לכולם שאם נוסעים נסיעה רגילה קדימה ורוצים לנסות להעביר לרוורס הגיר משתגע ומתחיל להרעיש, אבל מה אם עושים זאת ההפך?

התחלתי להתרגל בחניות לקחת רוורס, וכשהרכב עוד ממשיך להתדרדר ברוורס בנסיעה איטית ללא עצירה מלאה לשלב לראשון ולהתחיל לנסוע קדימה.

אישית זה הרבה יותר קל וגם יותר כיף מאשר להגיע לעצירה מלאה ואז להעביר לראשון, אבל אמרו לי שזה הורס את הגיר או המנוע, עם זאת לא שמעתי את המנוע מתאמץ במיוחד וגם לא שמעתי רעשים מוזרים ולא רגילים מהרכב בזמן הפעולה הזאת.

מישהו מוכן לפרט בנושא?

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

יוסי, אם אתה לוקח רוורס, מכניס ראשון, ומשחרר מצמד, זה הורס את המצמד, לפחות ככה אבא שלי הסביר לי, גם אני האמת לא הבנתי כ"כ למה, אבל הוא טוען משהו שהשינוי פתאום בין הגלגלי שיניים דופק ולא בריא, קיצר, להתחיל נסיעה קדימה/אחורה מעצירה מלאה בלבד.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

לא ייתכן שפעולה כזאת תהרוס את המצמד.

מבחינת המצמד להעביר מרברס לראשון זה בדיוק כמו להעביר מראשון לשני וכו'. הריי המצמד אינו משנה את כיוונו, בניגוד לOutput בגיר שכן משנה את כיוונו.

ע"פ היגיון בלבד - הפעולה של להכניס מרברס לראשון מבלי עצירה מלאה כן שוחקת את גלגלי השיניים של הגיר בצורה מוגברת (ומיותרת). תנסה אתה להצמיד בכוחות הידיים שני גלגלי שיניים שמסתובבים בכיוון מנוגד, ותראה אם תצליח (או בכמה מאמץ זה ידרוש ממך), בהשוואה כמובן לשני גלגלי שיניים אשר מסתובבים לאותו כיוון.

פורסם

מה שמתכוונים הוא שיותר זול לבלום את זה עם בלמים מאשר עם מצמד; אבל זה יותר כיף. לא בהכרח יותר מהר. הסיבה שזה עובר חלק זה בגלל הסינכרונים, אבל כמה שיותר מאמץ עליהם שוחק יותר. גם אני הייתי נהנה לעשות כך, והפסקתי בגלל הסיבות המצויינות לעיל.

פורסם

אם מדובר ברכב אוטומטי אז עצירה מלאה, ההעברה ל N, לחכות כמה שניות ואז להעביר ל R (גם ככה הפוך).

אם מדובר ברכב ידני, עצירה מלאה, להעביר לאיזה הילוך אחר מראשון ושילוב ל R.

הסיבה העיקרית לזה היא שברוורס אין סינכרו. כאשר אתה לוחץ על הקלטש ומוציא מראשון לפעמים אתה עושה את זה שהאוטו עדין היה בתנועה או בטורים יחסית גבוהים (מ800נניח) ואז הגלגלי שיניים עדיין מיסתובבים, ובשילוב לרוורס הם יחרקו. בגלל זה כדאי להעביר קודם להילוך גבוה יותר, כשהקלטש עדיין לחוץ להעביר ל R. זה עובד טוב במכוניות ישנות יותר, שיש בהן הילוך אחורי "סרבן"...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

• תוכן חדש...