Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7782 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי סקודה פייבוריט 94,קניתי אותה לפני מס' חודשים..

ובמהלך שוטות כאן בפורום שמתי לב שאתם מדברים על שמן גיר..

איפה שמים אותו?

למה הוא משמש?

תודה מראש.

פורסם

שמים אותו על הפתחים של המזגן, הוא עוזר לניחוח בחלל תא הנוסעים :wink:

וברצינות - כשמו כן הוא - שמן גיר שמים בגיר והוא נועד לסיכה של החלקים הנעים בגיר (בדיוק כמו במנוע). הוא דורש החלפה מדי מספר מסוים של ק"מ (כתלות בסוג הרכב), בדיוק כמו שמן מנוע.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
מז"א בגיר? איפה בדיוק?

יש מקום מסויים לא?

בוודאי, בדיוק כמו במנוע, גם בגיר יש פתח מילוי לשמן (ופתח ריקון כמובן)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

לא שמים שמן מנוע. יש שמן גיר מיוחד בצמיגות ספציפית שמתאים לרכב שלך. אני לא יודע איזה וגם לא יודע איך מבצעים את הפעולה אצלך (או בכל רכב אחר לצורך העניין :wink: ). בטח יש פה אחרים שיוכלו לתת לך תשובה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

באותו נושא של שמן הגיר,

ברשותי רכב עם גיר אוטומט. הגיר מחליק.

ברצוני לבצע החלפה של שמן גיר.

מספר אנשים טענו כי הפעולה עלולה להקל על הגיר והוא יחליק לעיתים רחוקות יותר.

לעומתם, טען אדם אחד (אחד מבין כמו שאומרים), כי השמן החדש יגרום ללחצים ועלול לגרום לגיר לקרוס לגמרי.

אשמח לשמוע את דעת המבינים.

סהר.

פורסם
באותו נושא של שמן הגיר,

ברשותי רכב עם גיר אוטומט. הגיר מחליק.

ברצוני לבצע החלפה של שמן גיר.

מספר אנשים טענו כי הפעולה עלולה להקל על הגיר והוא יחליק לעיתים רחוקות יותר.

לעומתם, טען אדם אחד (אחד מבין כמו שאומרים), כי השמן החדש יגרום ללחצים ועלול לגרום לגיר לקרוס לגמרי.

אשמח לשמוע את דעת המבינים.

סהר.

לדעתי החלפת שמן גיר יכולה רק להועיל

אבל אם הגיר שלך מחליק אולי החלפת שמן לא תספיק

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם
לדעתי החלפת שמן גיר יכולה רק להועיל

אבל אם הגיר שלך מחליק אולי החלפת שמן לא תספיק

אתה טועה,

במקרים מסויימים החלפת שמן גיר יכולה רק להזיק.

לרכב שלא הוחלף בו שמן גיר במשך תקופה ארוכה לא מומלץ להחליף את השמן.

פורסם
אתה טועה,

במקרים מסויימים החלפת שמן גיר יכולה רק להזיק.

לרכב שלא הוחלף בו שמן גיר במשך תקופה ארוכה לא מומלץ להחליף את השמן.

אז אתה אומר להחליף בזמן או לא להחליף בכלל... זה נשמע לי די מוזר למען האמת...

פורסם

גם לי זה נשמע מוזר...

מה כאילו אם לא החליפו לי באוטו שמן גיר בערך שנתיים, אז מה עדיף לי לא להחליף שמן גיר בכלל ולחכות שהגיר ישפוך הילוך?

אנא נמק את דעתך כי עדיף לא להחליף בכלל... כי בשבילי זה חדש

פורסם

אנסה לבאר הנושא בקצרה.

עם חלוף הזמן, השמן בממסרה (בדיוק כמו במנוע) סופח אליו לכלוך ושבבי מתכת זעירים (תרומתם של גלגלי השיניים בממסרה). כאשר השמן מוחלף בתדירות המומלצת ע"פ היצרן, הכל מתנהל כשורה ועם החלפת השמן יורגש שיפור בהתנהגות הממסרה, אך כאשר השמן אינו מוחלף בתדירות סבירה אלא מוחלף בתדירות נמוכה ביותר, חלקי המתכת בממסרה 'רגילים' לשבבי המתכת הרבים המצויים בשמן ואף זקוקים להם ע"מ לפעול כראוי. דמיין שבחלקי המתכת בממסרה נוצרים שקעים ובקעים, וחלקיקי המתכת שבשמן המלוכלך 'סותמים' שקעים אלו. בעת ההחלפה לשמן חדש, בקעים אלו לא יושלמו והממסרה עלולה לפעול לא כראוי ואף להנזק.

כך הבנתי מדיונים רבים בנושא בפורום.

אנא תקנו את דבריי אם טועה אנוכי!

לילה טוב,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם
אנסה לבאר הנושא בקצרה.

עם חלוף הזמן, השמן בממסרה (בדיוק כמו במנוע) סופח אליו לכלוך ושבבי מתכת זעירים (תרומתם של גלגלי השיניים בממסרה). כאשר השמן מוחלף בתדירות המומלצת ע"פ היצרן, הכל מתנהל כשורה ועם החלפת השמן יורגש שיפור בהתנהגות הממסרה, אך כאשר השמן אינו מוחלף בתדירות סבירה אלא מוחלף בתדירות נמוכה ביותר, חלקי המתכת בממסרה 'רגילים' לשבבי המתכת הרבים המצויים בשמן ואף זקוקים להם ע"מ לפעול כראוי. דמיין שבחלקי המתכת בממסרה נוצרים שקעים ובקעים, וחלקיקי המתכת שבשמן המלוכלך 'סותמים' שקעים אלו. בעת ההחלפה לשמן חדש, בקעים אלו לא יושלמו והממסרה עלולה לפעול לא כראוי ואף להנזק.

כך הבנתי מדיונים רבים בנושא בפורום.

אנא תקנו את דבריי אם טועה אנוכי!

לילה טוב,

שחף בן צבי.

אני הבנתי אותך ואם אני זוכר נכון הומלץ למישהוא פשוט לישמור את השמן הישן ואז לראות לפי התגובה של הגיר אם החלפת השמן הועילה או עשתה נזק לגיר....

ואם היא לא הועילה אז פשוט מחזירים את השמן הישן!

• תוכן חדש...