Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3361 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כלל לא נכונה.

בלאי רגיל וטבעי כמו בכל דבר. (מה הכוונה? עושה שימוש במדחס? = בלאי. לא תעשה שימוש? = עדיין יהיה בלאי אבל של חוסר שימוש, CHOOSE YOUR DESTINY).

תגיד לאותו חבר שבמקום שיגיד סתם דברים שלא נכונים כלל, ישכיל קצת ויקרא על מערכות הרכב וכיצד הן פועלות לפניי שהוא קובע עובדה על סמך איזה מקרה שקרה לבן דוד של האח של אבא של חברה שלו ב 1995.

תדמיין לרגע קונספירציה שכל יצרני הרכב בעולם וכל ה 5,409,438,999 הרכבים הקיימים בעולם, היו נהרסים מזמן, לא? היצרן מאפשר? תשתמש.

פורסם

אני מניח שהוא מתכוון למזגן פשוט שמן הסתם אם מכוונים אותו להכי נמוך המדחס לא ינוח לרגע ואז מן הסתם הבלאי יהיה גבוה יותר ממדחס שנכנס ויוצא

אך כדאי להמתין למומחים ממני שיגידו אם באמת יש בלאי גבוה יותר

מה שכן אני תמיד על מקסימום קירור ועדיין לא החלפתי בשום רכב שלי מדחס

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם (נערך)

אני בספק אם ביום שרבי גם אם תשימו את בקרת האקלים אפילו על 20-21 מעלות, הטמפרטורה ברכב תגיע לשם מתי שהוא :)

המדחס יעבוד ויעבוד כדי לנסות להגיע לשם, וזה יהיה בדיוק כמו לשים את המזגן על 16.

כמו שנאמר. ייצרו את המדחס מספיק טוב בשביל לעבוד כל הזמן, ולא חצי מהזמן. לא הייתי חושש יותר מדי. ואם הבלאי יהיה מוגבר, so be it.

עריכה אחרונה על ידי ramik33
:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם

רמי, יש לך טעות בהבנת הפעולה של המזגן ברכב לגבי מה שאמרת עם הטמפ' 20-21 או 16 (LOW).

מה הכוונה? במרבית הרכבים הבורר המכאני או הדיגיטלי ברגע שמעלים מעל לטמפ' מסויימת, החימום נכנס לפעולה ומתערבל עם האוויר הקר.

מזגן על 16 או LOW למעשה במרבית הרכבים הישראליים יוציא בצנרת המיזוג כ 2-3 מעלות (בפורד זה סביבות 8-9 ולכן הבעיית מזגן) ומרגישים את זה בהחלט.

זה לא כמו המזגן הביתי, ברכב זה אחרת ועל מנת לקבל טמפ' של 20 יהיה על הרכב לערבל את האוויר עם אוויר חם מאשר המזגן שבבית שברגע שיגיע כיבכול לטמפ' יפסיק פעולתו.

אם תקח מדיד ותבדוק את הטמפ' בתוך הצנרת מיזוג (יכול לספק לך כזה מכשיר) אתה תראה שאם תבקש מהרכב שלך לתת 20 הטמפ' תהיה שונה לגמריי מ 16 בפתחים.

שטח הזכוכיות, הרכב עצמו שהוא כמו חממה גורם לכך שאתה תרצה לקבל את הטמפ' הנמוכה ביותר אל תוך חלל הרכב על מנת לקרר את חלל הרכב.

מזגן גם אם יהיה על LOW או 16, המדחס כן יפסיק את פעולתו מדי פעם וזה לא נכון שהוא יעבוד נון סטופ ללא הפסקות כלל.

פורסם

במדחס מזגן מסוג on-off (כלומר לא מדחס ספיקה משתנה) בכלל לא משנה איזה טמפרטורה קובעים בבורר.

המדחס תמיד יעבוד אותו דבר, מה שקובע את הטמפרטורה זה רק מדף עירבול אוויר חם/קר.

בורר טמפרטוה לא שולט במדחס, מדחס בכלל "לא יודע" איזה טמפרטורה נבחרה.

מה שקובע את זמני פעולת המדחס זה מהירות המאוורר של תא נוסעים: במהירות 4 מדחס יעובד במחזורים ארוכים יותר לעומת מהירות 1.

כל עוד נשארים באותה מהירות מאוורר, לטמפרטורה שנבחרה אין כל השפעה על המדחס ולא על צריכת דלק.

כאמור, זה במערכת פשוטה עם מדחס רגיל.

פורסם

בדיוק. ולכן עם העלאת הטמפ' יהיה ערבול אוויר חם עם הקר ולמעשה, לקרר מהר את הרכב בהחלט יש לבצע סירקולציה פנימית + מינימום טמפ' אפשרית על עוצמת מאוורר גבוהה.

לאחר מכן, ניתן להפחית בכל הפרמטרים לנסיעה נוחה ונעימה.

• תוכן חדש...