Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

citigo vs 107

Igal G
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3333 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

בהמשך לפוסט שפרסמתי לפני מס חודשים, קריאת המלצותיכם ומחקר מעמיק בשרשורי הפורום ננעלו המטרות על שתי המתמודדות הבאות :

סקודה סיטיגו (מייצגת את שלושת אחיות הוואג במיני)

פג'ו 107 (מייצגת את שלושת האחיות TPCA)

אני מזכיר כי מדובר ברכב לסטודנט, תקופה בחיים שמאופיינת ביחס לא שווה בין הוצאות להכנסות

לכן כמובן בראש סדר עדיפויות עומד נושא החסכון בדלק ועלות טיפולים וביקורים במוסכים

בנוסף, אני לומד באריאל עיר עם לא מעט עליות וטיפוסים

העזרה הראשונה היא שתחוו את דעתכם על הדגמים (במיוחד לאלו שהתנסו עם סיטיגו כי לצערי לא מצאתי הרבה פוסטים בפורום עליה)

האם במקרה יש לאחת מהן מערכת HOLDHILL ?

אתמול קראתי כאן פוסט מעניין של אחד מחברי הפורום על כך שההבדלים בין צריכת הדלק בין רכבים בקטגוריה דומה במקרים רבים מביא לחסכון מזערי בעלויות הדלק, עם מה שנאמר אני הוספתי לשיקול את פונטו גרנדה שהיא כאמור סופר מיני

השאלה אליכם, האם אחוש בהבדל הוצאות רכב בין מיני שמניתי למעלה לפיאט גרנדה ? האם גם הוצאות הטיפולים ביניהם לא נבדלות בהרבה וכדאי לקחת רכב מעט יותר גדול ומרווח ועדיין לחסוך בהוצאות באותה המידה ?

פורסם

שכחתי לציין שהתקציב עומד על 30K כאשר השאיפה היא להתכנס ל 25K ולצאת עם עודף למערכת אודיו טובה ועץ ריח איכותי :)

פורסם

סטודנט יקר, בניגוד לדבריחם כמו טיפולים וירידת ערך שזה בגדר ספקולציות,

צריכת דלק אפשר לחשב ואז לראות אם ההבדל משמעותי בשבילך.

איפה שסיטיגו ו-107 יעשו בערך 1 ל-18 הגרנדה תעשה 1 ל-16. עכשיו תעשה חישוב לכמה שאתה נוסע ותיראה אם ההבדל משמעותי.

נסעתי רק בסיטיגו הרובוטית והיא די דומה פחות או יותר לכול הקטגוריה הזאת- פחון חסכוני וזול.

פורסם

בכל זאת אשמח להחשף לספיקולציות מאחר וזה משהו שלא ניתן לבדוק בעצמי

אני רוצה לדעת עד כמה גדול הפער בין עלויות טיפולים בין גרנדה ל107 או סיטיגו, אני מעריך שאנשים שמחזיקים ברכבים האלה ידעו לענות

פורסם

מבחינת הטיפולים לא יהיה הבדל גדול, צריכת דלק תהיה לטובת הקטנות.

לטעמי עדיף לחפש את הסיאט מיי בעלת מנוע חזק יותר.

קח בחשבון שאלו לא רכבים חזקים.

לסיאט מי יתרון של תא מטען גדול יותר.

אתה מחפש ידני או אוטומט?

Sent from my iPhone using Tapatalk

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

יוליאן, מלבד תא המטען יש לסיאט מי יתרון נוסף על הסיטיגו ? הן אומנם מאוד דומות אבל משהו בעיצוב של הסיטיגו יותר קורץ לי

ונושא הכוח שאתה מזכיר, אתה אומר את זה בהקשר לעליות שיש לי בעיר כלומר זה יכול לשחוק את הרכב ? או מבחינת הנאת נסיעה ברכב חלש

פורסם (נערך)

אני מחזיק 107 רובוטית שנת 2012 כבר שנתיים.

מה שאתה רוצה אתה מוזמן לשאול.

אתה מוזמן גם לסיבוב התרשמות אם בא לך.

ממה שהבנתי הפונטו גרנדה עושה 1/13/14 משולב ולא 1/16.

לדעתי, זה לא מספיק מצדיק את הגיר הרובוטי שלה...

עריכה אחרונה על ידי Benor
פורסם

תודה

אני חושב שיועיל לפורום אם תגיב כאן, זה ישמש את הבאים אחריי שיתעניינו ברכב

כמו ששאלתי , האם ידוע לך על מערכת HOLDHILL ברכב שעוזרת מניעת התדרדרות ?

איך הרכב מבחינת עלויות טיפולים ואחזקה ? ובכלל אמינות, תדירות ביקורים במוסכים

לגבי סיבוב התרשמות מעריך את זה ! על זה אצור איתך קשר בפרטי

פורסם

מה אתה רוצה לקנות רובוטי/ידני?

הנקודת תורפה של הרכב הזה הוא הקלאץ שע"פ הודעות בפורום הוא שורד כ- 40,000-60,000 ק"מ. אני החלפתי אותו לא מזמן,

(עדיין אפשר היה לנסוע אבל לדברי המוסך הוא היה שרוף ועוד קצת וכבר הייתי יכול להתקע)

אם אתה מתכנן לגמוע הרבה ק"מ אני לא חושב שזה הרכב בשבילך. כל מה שתחסוך על הדלק, בסוף ילך על הקלאץ'...

לגבי צריכת דלק, בקיץ עם מזגן זה יוצא משהו כמו 1/14-1/15 בחורף מעט טוב יותר, כמובן שזה תלוי גם איפה אתה נוסע ובסגנון הנהיגה שלך.

אין שם שום מנגנון HOLDHILL והרכב נוטה להדרדר בעליות משופעות ורציניות. (לפעמים לחיצה כפולה על הברקס עוזרת אך לא תמיד)

בעליות ממש רציניות רצוי להשתמש באמברקס (סוג של זינוק בעלייה רק בלי קלאץ').

אמינות - הרכב הפגין אמינות מצויינת ולאורך כל התקופה הזו, מעולם לא היו לי תקלות שהשביתו את הרכב. השנה הוצאתי סכום יחסית גדול על יישור קו ועל תיקוני בלאי שונים.

המזגן בינוני - אם אתה ממש אוהב מזגן מקפיא אז זה לא האוטו בשבילך, בסה"כ הוא עושה את העבודה אבל בימים מאוד חמים הוא קצת מתקשה.

פורסם

אתה מדבר על הגיר הרובוטי או הגיר שלו בכללי ?

בהערכה גסה בעזרת GOOGLE MAPS אסע כ 1500 קמ בחודש, משהו שיכול להיות מגבלה לרכב מיני ? (פעמיים בשבוע אריאל - קריות)

פורסם

אין הגבלה לרכב מיני, העליות לא יהרגו אותה פשוט אלו לא רכבים מהירים.

ל107 אין זינוק בעליה בגיר ברובוטי.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בהשוואה של אתר אוטו, לפי נתונים יבשים 107 זריזה יותר וקלה יותר במשקל

הסיטיגו בעלת מערכת מניעת הדרדרות ויש לה לוק יחסית (דגש על יחסית) סולידי

ומה בעניין הפונטו ?

פורסם

בתכלס? רכבי המיני די דומים בביצועים שלהם, ככה שה107 לא מטוס ולא יהיה פער גדול בכלל.

פורסם (נערך)

אם אתה בכ"ז מחליט ללכת על ה-107 הרובוטית, אל תתפשר ותדרוש מהמוכר היסטוריית טיפולים מלאה. (תוודא שהקלאץ' הוחלף בקילומטרז' סביר שלא תשרוף על זה 3000 ש"ח אח"כ במוסך)...

הגרנדה פונטו רכב הרבה יותר נוח...

עריכה אחרונה על ידי Benor
  • תוכן חדש...