Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3515 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים

יש לי קודן מהסוג הזה, אחד הכפתורים שמרכיבים את הקוד שחוק הבנתי שאפשר לפתוח את הפלסטיק ולנקות קצת עם אלכוהול. השאלה האם ניתן להחליף קוד ולפתור את הבעיה זמנית, תאמת הייתי מעדיף לנתק את הקודן לגמרי הוא ממש מיותר, גנבי רכב מגיעים מרימים מכסה מנוע ומחברים מחשב שלהם ששולט בכל הרכב לכן הקודנית מיותרת לגמרי רק בעיות.

20121027_124136.jpg

אשמח לעזרה

פורסם
תתאמץ בלהקיש את הקוד הנכון, תנתק את התקע מאחור לאחר שהרכב מונע והיא מנוטרלת.

אני ממש לא בטוח שזה יעבוד.

מישהו יודע איך משנים את הקוד ?

פורסם

אולי בדגם ספציפי, בטוח לא בכולם.

חבר נסע במכוניתו, דגם לא חשוב. בנסיעה בפקק, משעמום, לחץ על כפתור ביטול חלונות חשמל. המנוע כבה מיידית בנסיעה. נדהם, הפעיל מחדש את החלונות והניע. אח"כ ניסה שוב (הפעם לא בנסיעה...) ושוב, השבתת ח"ח משביתה את המנוע.

במוסך התברר שהקודנית חוברה ל + הקרוב ביותר שמצא המתקין, שהיה כמובן המתח לח"ח.

:turn-l:
פורסם

בשביל לנתק את הקודן צריך לעקוב אחרי החוט שלו.

בחיבור למוח יש כבל פלוס שיוצא לכיוון הסוויץ בד"כ, זה כבל של הניתוק צריך לפרק אותו ולגשר את הניתוק(לבטל אותו ולהחזיר למצב מקורי ) ואז אין יותר ניתוק, אין יותר קודן, הוא יעבוד אך לא יעשה כלום., בקיצור לנתק חוט שיוצא מהמוח לכיוון הניתוק , המחמירים יעקבו אחרי החוט עד לסוויץ עצמו או עד לנקודת החיתוך , הלחמה ובידוד סוגרים הכל ואין יותר קודן, או שתלך למתקין שינתק לך אותו בדקה וחצי (יחתוך חוט אחד) תמורת כ 200 שק'לים. בהצלחה..

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם
בשביל לנתק את הקודן צריך לעקוב אחרי החוט שלו.

בחיבור למוח יש כבל פלוס שיוצא לכיוון הסוויץ בד"כ, זה כבל של הניתוק צריך לפרק אותו ולגשר את הניתוק(לבטל אותו ולהחזיר למצב מקורי ) ואז אין יותר ניתוק, אין יותר קודן, הוא יעבוד אך לא יעשה כלום., בקיצור לנתק חוט שיוצא מהמוח לכיוון הניתוק , המחמירים יעקבו אחרי החוט עד לסוויץ עצמו או עד לנקודת החיתוך , הלחמה ובידוד סוגרים הכל ואין יותר קודן, או שתלך למתקין שינתק לך אותו בדקה וחצי (יחתוך חוט אחד) תמורת כ 200 שק'לים. בהצלחה..

תודה על התשובה המפורטת - לא נראה לי שזה משימה בשבילי לכן הייתי מעדיף עם מישהו יודע איך משנים את הקוד לקודן הזה ואז אפתור את הבעיה

פורסם

בעיקרון כל מה שאתה צריך לעשות כדי לפתור את בעיית הכפתור השחוק זה להחליף את השלט (עלות של 60-70 ש"ח אצל מתקין ממוצע).

להחליף קוד, אם זאת קודנית כמו שהייתה לי במיצובישי, אז לא ניתן.

לנתק את הקודנית - מאמין שיעלה גם בסביבות 50 ש"ח אצל מתקין. אבל אם הביטוח שלך דורש את זה, אל תנתק.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

פות"ש, לתשומת ליבך, נכתבו פה הרבה דברים שהם פשוט לא נכונים.

1. ניתוק הקודנית הזו זה ממש לא "חוט קטן מהסוויץ'" (ודא"ג, גם בקודניות פשוטות עם ניתוק חוטי, הביטול ממש לא מתבצע כמו שרשמו כאן), וככל הנראה גם לא "עניין של 50 שקל".

לקודנית הזו יש עלוקה אלחוטית שמנתקת מערכת חיונית, בד"כ בתא המנוע. בשנתון ובדגם הרכב שלך (אם הוא זהה לכינוי) ב99.9% מהמקרים הותקנה גם כספת אלומיניום מעל הניתוק, כדי להקשות את ביטולו. רק פריצת כספת עולה בסביבות 400 ש'. (ולא. אתה לא תרצה לעשות זאת בDIY)

2. לגבי ה"המלצות" לניתוק הקודנית - אם יש לך את אחד משלטי הנוחות הללו לפתיחת הרכב:

ס2.jpgס1.jpg

(אם הרכב היה בעברו בליסינג/השכרה בחברת קופל/סיקסט/שלמה עשוי להיות לך גם שלט כמו הימני, רק בצבעי כתום ירוק מרהיבים :-))

דע לך שהם חלק בלתי נפרד ממערכת הקודן. ניתקת את הקודן? הלכו גם השלטים.

מדובר במערכת מאד אמינה (כשהיא מותקנת היטב), ומהנפוצות בשוק. חלקי החילוף זמינים בשפע, הם אינם יקרים, וכמעט כל מתקין/מנעולן רכב מכיר את המערכת ויוכל לספק לך שירות.

הזלזול המובנה ביתרונות המערכת אינו במקומו (היא עדיין מהווה עיכוב משמעותי לגנב לעומת רכב לא ממוגן), ואין סיבה להפטר ממערכת טובה שעובדת ולהתקין במקומה שלטי נוחות סיניים שעובדים עד שבוע אחרי תום האחריות עליהם, שאין אפשרות להוסיף ולמחוק מהם שליטם, ושאפשרות הכניסה-בלתי-מורשית איתם, פשוטה וקלה לכל גנב מתחיל.

(דא"ג, גם החלפת מחשב לא תפטור את הגנב מנטרול המערכת, אם העלוקה, מותקנת לדוגמה על משאבת הדלק/ממסר התנעה/סטרטר).

3. לגבי מה שהציעו כאן לניתוק לוח המקשים- זה עשוי לעבוד, ועשוי שלא.

מבלי להכנס יותר מידי למורכבות המערכת, זה תלוי באופן שבו חוברה העלוקה האלחוטית. מתקין טוב חוסם את האופציה הזו מראש.

אתה גם עלול למצוא את עצמך במצב שבו זה כן יעבוד לזמן מה, ואחרי איפוס (נניח ניתוק או החלפת מצבר) העלוקה כן תדרך, לא יהיה לך לוח מקשים לנטרל אותה, וכמו שאתה זוכר, היא מאחורי כספת...

המערכת נקראת ספטרוטק, ואם תריץ בגוגל "לוח מקשים לספטרוטק"/"גומיה לספטרוטק" תווכח שהבעיה שלך עשויה להפתר ב60-80 ש"ח.

"טאפס", כמו שאומר משיח. :-P

*אני בד"כ מחליף את כל לוח המקשים במערכות הללו, (כולל המעגל המודפס בפנים), ולא רק את הגומיה, מאחר וזה מייקר את העסק בעוד 100 ש' גג, וזה נותן לך שקט לעוד שנים.

עריכה אחרונה על ידי natco

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

• תוכן חדש...