Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא פורסם לפני כמה ימים בוושינגטון פוסט שאת מרבית החקירה של קשרי טראמפ עם הרוסים,

מימנה המפלגה הדמוקרטית וקמפיין הילארי?

אותו דו"ח של כריסטופר סטיל, שחשף כביכול שהרוסים מחזיקים חומר רגיש על טראמפ?

אם זכרוני אינו מטעני, ה"מסמך" הזה היה הבסיס לתחילת הבדיקה של הFBI לקשרי טרמאפ והרוסים כביכול,

לא?

לפחות לפי הכתבה הוא גם הוצג בפני אובמה ע"י ג'יימס קומי, אחרי שנמסר לFBI מסטיל עצמו, קצת תמוה בעיני.

לא יודע גם אם זה מקובל לחקור את היריב הפוליטי כדי לחפש שלדים בארון,

לי אישית זה קצת מוזר שעל בסיס תוכנו של מסמך כזה שמומן ע"י יריב פוליטי,

נפתחה חקירה כנגד קמפיין טראמפ.

כאמור בהנחה והבנתי נכון את הסיפור בכתבה..

זו הכתבה

פורסם

ראשית, פספסת קצת את סדר המאורעות - כשטראמפ התחיל לרוץ לנשיאות, תורם של הרפובליקנים שילם לחברת חקירות בשביל לחקור את טראמפ ולמצוא עליו דברים. כשטראמפ ניצח בבחירות המקדימות התמיכה הפסיקה (אולי הפסיקה רק אחרי, לא ברור), ואז הדמוקרטים נכנסו והמשיכו את החקירה.

שנית, ברור שזה מקובל לחקור את היריב הפוליטי. תחשוב על זה ככה - אם מישהו עומד להיבחר לראשות הממשלה בישראל והוא בעצם עבריין ופושע, לא היית רוצה שמישהו אחר יחקור וימצא את זה לפני שאתה מצביע לו? ולמי יש את האינסנטיב הכי גדול לחקור אם לא היריב הפוליטי?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
ראשית, פספסת קצת את סדר המאורעות - כשטראמפ התחיל לרוץ לנשיאות, תורם של הרפובליקנים שילם לחברת חקירות בשביל לחקור את טראמפ ולמצוא עליו דברים. כשטראמפ ניצח בבחירות המקדימות התמיכה הפסיקה (אולי הפסיקה רק אחרי, לא ברור), ואז הדמוקרטים נכנסו והמשיכו את החקירה.

שנית, ברור שזה מקובל לחקור את היריב הפוליטי. תחשוב על זה ככה - אם מישהו עומד להיבחר לראשות הממשלה בישראל והוא בעצם עבריין ופושע, לא היית רוצה שמישהו אחר יחקור וימצא את זה לפני שאתה מצביע לו? ולמי יש את האינסנטיב הכי גדול לחקור אם לא היריב הפוליטי?

את זה דווקא לא פספסתי, מה שכן הבנתי שאת המסמך של סטיל קיבלו בFBI כמידע מהימן, וקומי הציג תקציר שלו לאובמה מניח שבתדרוך מקצועי.

אני רק תוהה האם מסמך כזה שממומן ע"י יריב פוליטי, לא ראוי שקודם יאמתו אותו בFBI לפני שפותחים בחקירה בגינו?

הרי נטען בו שלרוסים יש חומרים רגישים על טראמפ, ובעקבות זה נפתחה הבדיקה לקשרים של טראמפ מול הרוסים,

לא?

פורסם

אם זכרוני (וגוגל) אינו מטעני, זה היה דו"ח שפורסם בו בין השאר על כך שלרוסים יש כביכול תיעוד של טראמפ עם יצאניות

רוסיות במוסקבה, ועל כך שהרוסים השפיעו על הבחירות בארה"ב.

עד כמה שאני זוכר גם בFBI אמרו אחרי זה שייקח זמן לבדוק את נכונות הטענות הללו, וזה אחרי שהמסמך התפרסם בבאזפיד,

ולא היה ברור מי הדליף אותו (כביכול חומר מודיעיני מסווג).

פורסם

אני באמת לא זוכר, אבל אני ממש בספק שה-FBI מתחיל לחקור משהו אלמלא יש לו ביסוס מסוים. לא יודע אם זה היצאניות במוסקבה (שעשוי להיות סתם פיקנטריה או המצאה) או ההשפעה של הרוסים על הבחירות (שלא מוטלת בספק, אבל לא בהכרח מקשרת ישירות לטראמפ). מה שברור הוא שלטראמפ היסטוריה עשירה מאוד עם הרוסים (בניגוד לטענותיו לאורך קמפיין הבחירות ואחריו) ושבהחלט יש מקום לבדוק אם יש להיסטוריה הזו השפעה על כהונתו, על אחת כמה וכמה בגלל שכבר ידוע שלכמה בכירים בקמפיין שלו יש קשרים לרוסיה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

בהיבט הזה, אני בכנות לא מצליח להבין מה הבעיה בעצם קיומם של קשרים עם הרוסים.

אם ישנו חשד ספציפי כלפי טראמפ או אחד הבכירים שלו שהם קיבלו החלטה מסויימת בהיותו בשלטון ששירתה את האינטרס האישי שלהם

ובניגוד לאינטרס האמריקאי על בסיס הקשר שלהם הרוסים (ובקיצור עבירת שחיתות), אני יכול להבין.

אבל לחקור קשרים של איש עסקים שנבחר לנשיאות, בלי שיש חשד לעבירה ספציפית זה קצת מוזר בעיני,

נניח וגילו שיש לו קשרים ענפים עם הרוסים, סו וואט? זה לא מופרך שלאיש עסקים בינ"ל יהיו קשרים עם מגוון גורמים.

אלא אם ידוע על עבירה ספציפית שהתרחשה וחוקרים אותה, אבל כאן זה נראה כאילו חוקרים את הקשרים מתוך תקווה שימצאו

עבירה כלשהי שנעשתה.

אני מפספס משהו?

פורסם

מן הסתם הקשרים שנבדקים הם לא האם טראמפ קנה משהו מרוסיה או השקיע איפהשהוא ברוסיה, אלא האם יש לו קשרים עסקיים עם ההנהגה הרוסית או מקורבים לה (אוליגרכים וכו'). האם הוא חייב להם כסף או טובות, האם הם מחזיקים אותו בביצים על משהו וכדומה.

פוליטיקו עשו יופי של מצגת על הקשרים של טראמפ עם רוסיה וחשדות שהם יכולים להעלות. שים לב שזה נעשה באפריל כך שאולי מאז יש דברים חדשים שהתגלו...

בנוסף, כדי לשים פרופורציות אני מצרף לינק לרשימה שרצה במגוון צורות ברשת בחודשים האחרונים, שעושה namedropping של קשרים פוטנציאליים של טראמפ עם רוסיה. חלק מהדברים שם הם קצת reaching וחלקם חוזרים על עצמם אבל בגדול צריך להבין - לא מדובר בחשדות לשניים שלושה דברים. מדובר על קשרים מאוד הדוקים של טראמפ עצמו, משפחתו, יועציו הקרובים ובכירים בממשלתו לגופים חזקים מאוד ברוסיה. זה לא אומר שבהכרח בוצע משהו רע (את זה מיולר יקבע), אבל זה מדאיג מאוד.

אני מקווה שאחרי שתראה את הרשימה שלעיל, תבין שכל האשמה של טראמפ על הילארי ורוסיה היא בגדר זריית חול בעיניים של הציבור. לא רק שהוא משקר או לפחות מסלף כשזה נוגע לקשרים שלה עם רוסיה, אלא הם בטלים בשישים מול הקשרים שיש לו ולמקורביו...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

ואם כבר טראמפ ורוסיה. אנשים עדיין טוענים שאין כלום?

הרי עכשיו מתברר שהתובע המיוחד מולר כבר עצר לפני חודשים את ג'ורג' פפדופולוס, יועצו לשעבר של טראמפ למדיניות חוץ, באשמת ניסיון לקשירת קשר עם הרוסים. אותו פפדופולוס משתף פעולה באופן מלא עם מולר וכבר הביא להאשמתם בפלילים של פול מנפורט, מנהל הקמפיין לשעבר של טראמפ, והעוזר שלו ריק גייטס. הוא גם הודה שניסה לקשור קשר עם הרוסים בשביל הקמפיין של טראמפ, ושקיבל מידע מהרוסים על קיומם של האימיילים שפוגעים בקלינטון, הרבה לפני שאותו מידע שוחרר לציבור (בתזמון שהיה מושלם עבור טראמפ לזכייה בבחירות).

טראמפ בינתיים בהיסטריה - צועק בטוויטר כל היום "תבדקו את הדמוקרטים!"

נשאלת השאלה - מה הלאה...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
ואם כבר טראמפ ורוסיה. אנשים עדיין טוענים שאין כלום?

הרי עכשיו מתברר שהתובע המיוחד מולר כבר עצר לפני חודשים את ג'ורג' פפדופולוס, יועצו לשעבר של טראמפ למדיניות חוץ, באשמת ניסיון לקשירת קשר עם הרוסים. אותו פפדופולוס משתף פעולה באופן מלא עם מולר וכבר הביא להאשמתם בפלילים של פול מנפורט, מנהל הקמפיין לשעבר של טראמפ, והעוזר שלו ריק גייטס. הוא גם הודה שניסה לקשור קשר עם הרוסים בשביל הקמפיין של טראמפ, ושקיבל מידע מהרוסים על קיומם של האימיילים שפוגעים בקלינטון, הרבה לפני שאותו מידע שוחרר לציבור (בתזמון שהיה מושלם עבור טראמפ לזכייה בבחירות).

טראמפ בינתיים בהיסטריה - צועק בטוויטר כל היום "תבדקו את הדמוקרטים!"

נשאלת השאלה - מה הלאה...

מה הלאה? זה שנים שהתקשורת בארה"ב עושה שטיפת מח לעולם המערבי על כמה שהרוסים רעים. צובעים אותם בשחור. צובעים אותם כאויב. עושים להם דמוניזציה מוחלטת. פשוט מחליא.

מישהו צריך להזכיר למערב החופשי והליברלי, מי ניצח את הנאצים, מי הקריב הכי הרבה חיילים וקורבנות במלחמת העולם השניה מולם,\. מישהו צריך להזכיר למערב הצבוע, שאילולא רוסיה, ייתכן מאד והיטלר היה מנצח את המלחמה, והעולם החופשי כפי שהוא כיום, כלל לא היה קיים.

“Mastering others is strength. Mastering oneself makes you fearless.”

Lao tzu

פורסם (נערך)

נכון. אז?

רוסיה של היום ראויה לכל הדמוניזציה שהיא מקבלת. מדינה שפועלת בריק מוסרי, מצדדת בפושעי מלחמה מהנתעבים ביותר, דיקטטורית, מושחתת עד רקבון בכל איבר מרמ״ח איבריה, מפגרת, לא מתפקדת.

הכוונה כמובן למערכת הפוליטית הרוסית והעומדים בראשה. לאו דווקא לאזרחים. זה בוודאי לא עניין של טיב החומר.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אין מושחתת יותר מהתקשורת המסואבת, בה פייק ניוז הפך לדבר יומיומי ודעות הפכו לידיעות.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם (נערך)

אמממ

אם לא הפלישה בנורמנדי, כנראה שגם בצרפת היו מקימים דיקטטורה מרקסיסטית, מהסוג שהוקמו במזרח אירופה.

ועם כל הצער, וזה נשמע נורא ציני, גם רוסיה הייתה מקריבה פחות, אם סטלין היה פותח את העיינים (או מכין עצמו מהר יותר להתקיף ראשון - אם מקבלים תיאוריות אלטרנטיביות), ואם לא היו מתייחסים שם מסורתית לבני אדם כחסרי ערך לחלוטין.

אין מושחתת יותר מהתקשורת המסואבת, בה פייק ניוז הפך לדבר יומיומי ודעות הפכו לידיעות.

כאילו עובדות משנות למישהו.

ממילא עבור הרוב, מה שמסכימים אתיו הוא בהכרח נכון, ומה שלא הוא בהכרח פייק.

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

ככל שטראמפ צועק יותר חזק ככה אתה מאמין לו יותר?

מעניין אותי, מה בו גורם לאנשים לחשוב שהוא לא משקר, שהוא לא פייק, שהוא לא מסואב, שהדעות שלו הן הנכונות? כי איך שאני רואה את זה - כל דבר בו אומר ההפך.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...