Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3558 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום,

יש ברשותיי פיג'ו 206 שנת 2005 בשווי מחירון של כ- 10,000 שח.

לפני כשבוע פגע בי מאחור רכב. הנזק מוערך ע"י הפחח בכ- 9,000 שח. הנהג הפוגע הוא האשם בתאונה.

מהו הנוהל במקרה כזה? האם עדיין ניתן לבצע תביעה ולתקן את הרכב? עשוי להיות מצב חברת הביטוח הנתבעת תעדיף לשלם את עלות הרכב כולו במקום לתקנו?

עלות התיקון כפי הנראה קרובה מאוד לשווי הרכב כולו...

תודה מראש!

פורסם

אין אפשרות חוקית להחזיר את הרכב לכביש.

מעל 60% נזק=אבדן גמור. הרכב חייב לרדת מהכביש ולהמכר לפירוק.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

שמאי מטעמך יתן לך דו"ח שאותו אתה אמור לשלוח לחברת הביטוח של הנהג הפוגע (במידה ויש לו צד ג' או מקיף).

באם לא, פותח תביעה קטנה, ומחכה למשפט.

פורסם

תודה על התגובות.

1) לי אישית אין ביטוח מקיף - רק ביטוח צד ג.

2) הפוגע הוא זה שאשם בתאונה. אז הביטוח שלו יכול להוריד אותי מהכביש משום שעלות התיקון גבוהה מ- 60% משווי הרכב?

3) הנזק הוא לא במרכב, אלא נזק של פחחות/פגושים/פנס/רצפת רכב - כך שהרכב לא מסוכן לנסיעה. עקרונית ניתן להמשיך לנסוע עליו ללא תיקון

עדיין אפשר להוריד אותי מהכביש משום שהוא יותר מ- 60% מעלות הרכב?

פורסם

לא "הביטוח שלו מוריד אותך מהכביש".

השמאי (שכנראה דווקא אתה הוא זה שתשכור את שירותיו) חייב לדווח בטופס מיוחד למשרד התחבורה שיש לרכב נזק גולמי בשווי העולה על 60% מערכו (אחרת הוא מסכן את רשיונו) , ואז הוא חייב לרדת מהכביש, גם אם כמו שאתה אומר, אין שום פגם בטיחותי בו, אלא רק נזקי קוסמטיקה.

אני מבין את צערך מכך, אולם מנסיון, זהו הפתרון החוקי היחיד, וגם הטוב ביותר עבורך בסופו של דבר.

כל נסיון "לקמבן תיקון" סופו עוגמת נפש, תיקון ירוד, ובסוף היום אתה נשאר עם רכב שיתחיל לגרום לך הוצאות נוספות, שכבר לא יכוסו על-ידי הפוגע.

כרגע, ידך על העליונה. השמאי יוריד את הרכב מהכביש, ואם הפוגע וחברת הביטוח שלו לא יתחילו להתחכם, תקבל פיצוי הוגן ותרכוש רכב אחר.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

אני רק אוסיף על הנאמר שאם כבר תתפתה לפנות לפחחים זולים יותר(בני דודים למינהם וכו), תוודא שאכן שמים חלקים תקינים.

פורסם

אם אתה רוצה לתקן את הרכב ולא להשבית אותו, אתה יכול לנסות לקבל הצעות נוספות מפחחים אחרים. כמובן בתיאום עם השמאי, להגיד לו שאתה רוצה לתקן ולא להשבית, ולדעתי יש אפשרות סבירה שתוכל.

אני כותב את זה מנסיון דומה, אם כי אני החלטתי בסופו של דבר כן להשבית...

פורסם

אם לא מדובר ברכב ייחודי שבהשקעת בו את נשמתך

קח את הכסף וחפש משהו חדש.

כמובן ששמאי יכול לתת לך חוות דעת שערך הנזק נמוך מ 60% וחברת הביטוח של הצד שכנגד תשמח גם לשלם לך סכום נמוך מהנזק המלא

לא הייתי הולך על מהלך כזה.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
אני רק אוסיף על הנאמר שאם כבר תתפתה לפנות לפחחים זולים יותר(בני דודים למינהם וכו), תוודא שאכן שמים חלקים תקינים.

אולי עדיף שאת התוספות הגזעניות שלך תשמור לעצמך

ארז רונן

פורסם

תודה על עזרתכם.

השמאי אכן אמר שערך תיקון הרכב גבוה מ- 60% ולכן יש להשביתו. הוא זה שדואג למכור את הרכב לפירוקיה כך שאני אקבל את הכסף על מה שנשאר מהרכב ואת התוספת אקבל מתביעת הביטוח. בסופו של התהליך אקבל על הרכב מחירון.

כפי הנראה אוכל לקבל חזרה גם את החלק היחסי בביטוח החובה וצד הג' שעשיתי, כך שזו עסקה משתלמת סך הכל מלבד הטרחה שברכישת רכב אחר.

אכן היתה אופציה "להקטין" את הנזק ל- 55% ולשלם באופן עצמאי למוסך את ההפרש ובכך להשאיר את הרכב על הכביש. אופציה שהיא לא משתלמת מבחינתי.

יום טוב!

פורסם

מגיע לך גם החזר יחסי של אגרת הרישוי

בוננזה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...