Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3565 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בדקתי שוב, והאלפא 164 3.0 שהיתה מאובזרת יותר מהג'וליה של היום, עלתה 14,000 ש"ח פחות מה 520I הבסיסית נטולת איבזור.

בגלל זה היא הצליחה, יחד עם שותפתה לפלטפורמה, הלנצ'יה תמא.

את הלקוחות לא מעניין עלויות הפיתוח, מעניין אותם התמחור הסופי ואיך הוא עומד מול המתחרות.

והג'וליה מוצאת עצמה בעמדת נחיתות יחסית.

מאובזרת יותר? באמת? אשמח אם תפרט.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 291
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מושבים חשמליים, לדוגמא.

ריפוד עור מלא בסופר.

הב.מ.וו 520I היתה פשוט מכונית ריקה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

מערכות בטיחות מלוא החופן, חיישני גשם, אורות, חניה - מכל זה משום-מה מתעלמים. הסגמנט הזה לא מחפש אטראז'.

בגדול, כל ההתעסקות הזאת מוכיחה שהתמחור בפועל, האבזור, העיצוב ומה לא - לא משנים, כמו שכתבתי בשרשור הגדול. התגובות ממילא זהות.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

נו באמת, אתה משווה מה שמציעות המכוניות של היום למה שהציעו לפני 25 שנה.

אבל אז לאלפא היה יתרון מוחץ בגזרת המחיר, מה שאין לה היום, זה הכל.

אגב, מערכות בטיחות מלוא החופן מציעה גם טויוטה קורולה.

אין שום טענות לתמחור שלה - זה המחיר שהם קיבלו מהיצרן, הוסיפו עליו את שולי הרווח וחישבו את שניהם.

פורסם

המחיר צריך להיות תרותי לקטגוריה, לא להציע D פרימיום במחיר של D ליסינג. גם אם המחיר ירד, ולדעתי הוא ירד, זה לא יהיה בהמון. לדעתי היה מקום להציע בסיסית ב-240 ומאובזרת ב-275, ובהתחשב במחירים בחו"ל אני לא חושב שאפשר לרדת הרבה מתחת לזה לליסט-פרייס, שכן כנהוג בסגמנט צריך להשאיר שפיל להנחות ומיקוח.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לא כל כך מבין מה אתם רוצים. ה- 2.0 מילאנו מהירה יותר משמעותית מה- 320. וזולה ממנה.

אמנם, גם לי מוזר החוסר במראות מתקפלות שהוא אביזר שיש בסובארו XV, על אף שאישית אני לא עושה בו שימוש אף פעם, הוא פשוט מוזר בחסרונו.

המילאנו נועדה להיות גרסת כניסה. לכן למשל אין לה גג. לצערי לא נסעתי להשקה בשל קוצר זמן, אבל אם כיסוי הגג הוא כמו בג'ולייטה - אז גם לא ברור שכדאי לקחת גג. אם לעומת זאת הוא אטום - אז דווקא חבל. כגרסת כניסה במחיר סגירה של 230 ומשהו, היא דווקא ממוקמת יפה ואני בטוח שגם תמכור יפה. בביצועים שלה - היא משדרת היטב לכל בוגרי 159 שחיכו לה, ואולי גם למתלבטי המובילות. עוד הייתי מוסיף לשם בעלי פאסאט/VRS [לא אותו סגנמט; כן אותו מחיר] שפתאום יכולים בתוספת קלה ובויתור על גג, לקבל רכב זריז יותר, שמשדר משהו קצת שונה, וכמובן גם יפה יותר.

לכשעצמי, אני לא ממש בשוק לרכב חדש (אולי בעוד שבועיים :-), כשהרכב שלי יהיה בן חודש), אבל בסגמנט המשפחתי הזריז, זו אופציה ממש קורצת.

לגבי הנחות עתידיות, אני לא מאמין שהרכב יתקרב ל- 200, אבל כן אולי יקבל בעוד שנה מחיר מבצע של 220/230, שזה ממילא קורב למחיר שיש גם עכשיו.

לגבי גרסת ההשקה - היתה צריכה להיות זולה יותר.

ברכות לרוכשים :-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

שימכרו ידנית בלי שום אבזור חוץ ממה שהיה ליפניות משנות ה90 במספר שמתחיל ב1 במקום 2 ואז יהיו הרבה קונים. (מי צריך מראות מתקפלות, מצלמת רוורס, כיסאות חשמליים, הנעה ללא מפתח וכל הזבל הזה? באמת.. חוץ מלשיחות במסדרון אין לפיצ'רים האלה משמעות) זה קונים מזן שונה, אלה שקנו ג'ולייטה במבצע והיו הרבה כאלה, שלא מרגישים בנוח לשלם רבע מיליון על אוטו אבל מאוד אוהבים את האלפא, אוהבים נהיגה וייחוד. להתחרות בטופ זה משהו אחד אבל אפשר גם להתחרות מהתחתית, אני מניח שיש שמה ציבור יותר רחב.

ובכל מקרה חסרה ידנית פשוטה, זה אלפא אני בטוח שיש ביקוש רב לידני באלפא. כרגע אין גם בחו"ל וחבל, אני מקווה שימציאו דגם כזה בהמשך אחרי שימצו את המכירות היקרות למי שלא יכול לחכות.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
שימכרו ידנית בלי שום אבזור חוץ ממה שהיה ליפניות משנות ה90 במספר שמתחיל ב1 במקום 2 ואז יהיו הרבה קונים. (מי צריך מראות מתקפלות, מצלמת רוורס, כיסאות חשמליים, הנעה ללא מפתח וכל הזבל הזה? באמת.. חוץ מלשיחות במסדרון אין לפיצ'רים האלה משמעות) זה קונים מזן שונה, אלה שקנו ג'ולייטה במבצע והיו הרבה כאלה, שלא מרגישים בנוח לשלם רבע מיליון על אוטו אבל מאוד אוהבים את האלפא, אוהבים נהיגה וייחוד. להתחרות בטופ זה משהו אחד אבל אפשר גם להתחרות מהתחתית, אני מניח שיש שמה ציבור יותר רחב.

ובכל מקרה חסרה ידנית פשוטה, זה אלפא אני בטוח שיש ביקוש רב לידני באלפא. כרגע אין גם בחו"ל וחבל, אני מקווה שימציאו דגם כזה בהמשך אחרי שימצו את המכירות היקרות למי שלא יכול לחכות.

מסכים איתך לחלוטין, דגם כזה עם מנוע 2.0 טורבו ופוטנציאל שיפורים משמעותי עם הנעה אחורית וגיר ידני היה הופך אותה למציאה חסרת מתחרים עם התמחור הנכון.

208GTi, 206XS, BRZ- SOLD

Mx5 Nc Prht- SOLD

פורסם (נערך)

הרוכשים ישמחו מאוד לחבילת אטרז' .

התמחור סביר, בפועל מחירי הסגירה ינועו סביב ה 235 .

נתוני הפתיחה של התוספות כרגע הם סבירים .

לרכב המשדר את החוויה הספורטיבית , כדאי להוסיף במקור, את ידיות העברת ההילוכים מההגה.

עדיף להוסיף עכשיו, תוספת אחת או שתיים , לחבילת פתיחה נכונה במחיר יחסית נמוך מהיצרן.

מאשר לחתוך מחירים אח"כ בבהלה. (כי חסר את המשהו הזה והמייחד)

חשוב: כיצד לחשוף את הרכב לבדיקות אמצעי התקשורת (עיתונאות הרכב).

למסור את הרכב לבדיקה ל 2-3 ימים, הנהגים צריכים ללמוד ולבדוק את הרכב לגופו.

מאחר והטבע האנושי כדי להבין דבר, מיד מבצע השוואות.

כאשר יש זמן, בודקים וחוזרים ולומדים, ושואלים עמיתים ומנסים להבין ..למה ואיך.

לא למסור לבדיקה והתרשמות ל 10 נהגים ביום אחד.

במצב הנ"ל, מזהים רק את הקיצוניות, הטעמים החריגים לטוב ולרע.

צריכים לאפשר לבודקים להתרשם מכל החבילה, של לחיות את ועם הרכב.

מאחר והרכב הוא חבילה.

בדיוק כמו אוכל, יש המוסיפים תבלינים לפני הצלייה, ויש אחרי - כך כי יש מספר דרכים.

אבל חשובה התוצאה הסופית - האם יצא מתאים ואם לא (ואז לנתח למה)

אייל.

עריכה אחרונה על ידי ליין מן

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם (נערך)
אור,

או שאתה לא שם לב או שאתה סתם עוצם עיניים ומתעלם במכוון- יש הבדל בין תחרות בסגמנט ההוט האצ' בין מתחרות קיימות מוכרות וותיקות לבין סגמנט שבו אלפא מכניסה מכונית חדשה לגמרי, כזו שהיא בעצמה לא ייצרה יותר מדי זמן, מכונית בלי איזו "שושלת" מייצרים שב-10 שנים האחרונות מייצרת מכוניות מיינסטרים מעוצבות.

ומנגד, יצרנית גרמניה שכל מה שהיא יודעת לייצר זה בדיוק זה- מכוניות הנעה אחורית מעולות, כבר עשרות שנים ברצף.

הטיעון שלך, למיטב הבנתי, הוא "סדרה 3 היא מובילת הסגמנט, אי אפשר להתחרות בה עם רכב חדש בלי לחזלש x>10% (נניח: 20%) מהמחיר".

את אותם טיעונים היה ניתן לטעון על 208gti לפני שלוש שנים, כשהיא החליטה לנסות להתחרות בסגמנט של הפיאסטי.

את אותם הטיעונים ניתן, כאמור, לטעון כיום על כל הוטהאצ' שמנסה להתחרות בממציאת הסגמנט, גולף GTI, שהיא גם הרכב הדומיננטי בו למיטב ידיעתי.

קצת חבל לי שאתה לוקח את זה לפסים אישיים ("מתעלם במכוון"? באמת?), אם זה באמת מה שאתה חושב על הרציונל שלי אז אין בכלל טעם שננהל דיון, מבחינתי זו גישה מזלזלת מאוד שנשענת על.... לא יודע על מה. אם יצא לך לקרוא פה ושם דברים שרשמתי על הג'וליה היית אמור לראות שאני לא מחסידי הרכב וסוגדי המותג.

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם
בתור אחד שישב היום במשא ומתן לרכוש אחת (ורכש בסוף) אני יכול לומר לכם שהמשא ומתן איתם מאוד מאוד קשה עד בלתי מתפשר בכלל, הם קבעו סף הנחה מקסימלי להשקה, אולי בעתיד יהיו הנחות גדולות יותר את זה אני לא יודע.

נכון לכתיבת שורות אלו מחירי ההשקה כוללים הנחה של 3-5% מהמחיר תלוי בדגם.

זה מבאס לשמוע כי זה מביא את הג'ולייטה למחיר זהה למתחרות הגרמניות ותחת התנאים האלה ובהתחשב בעובדה שהאספקה רק בינואר, אני מקווה שתקבל את ההנחה של המבצע המטורף על הג'וליה אחרי שהמכירות יעצרו כליל (אחרי גל רכישות ראשוני).

לחלוטין דג'ה וו מתחילת שיווק ה 159.

שכחת להוסיף "אחד שמבין".

לרגע שלא תבין לא נכון, זה לא משהוא שאני מייחד לסמל"ת, זה נכון כמעט לכל שוק הרכב ולכל השוק באופן כללי.

כשהולכים לפי מה שלמדת בתואר, אתה נשאר עם הררי גרוטאות MG שחשבת שתמכור אותם במחיר של מיטב המתחרות, רק כי יש להם ריפודי עור.

כשהולכים לפי מה שלמדת בשוק הרכב בחיים האמיתיים, אתה מעיף דאציות בכמויות שקרסו (MG) יחלמו עליהן בעשור הקרוב...אולי.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

כשהולכים לפי מה שלמדת בתואר, אתה נשאר עם הררי גרוטאות MG שחשבת שתמכור אותם במחיר של מיטב המתחרות, רק כי יש להם ריפודי עור.

כשהולכים לפי מה שלמדת בשוק הרכב בחיים האמיתיים, אתה מעיף דאציות בכמויות שקרסו יחלמו עליהן בעשור הקרוב...אולי.

מה לעשות, אי אפשר ללמוד באוניברסיטה להיות איניליגנט, פיקח או מוכשר.

כשבוחרים מנהלי שיווק רק לפי התארים שלהם, כך זה נראה.

וניתקלי בזה יותר מפעם אחת, במנהלי שיווק שפשוט לה מבינים במכוניות, וזה מדהים.

• אחראי פורום
פורסם (נערך)
שימכרו ידנית בלי שום אבזור חוץ ממה שהיה ליפניות משנות ה90 במספר שמתחיל ב1 במקום 2 ואז יהיו הרבה קונים. (מי צריך מראות מתקפלות, מצלמת רוורס, כיסאות חשמליים, הנעה ללא מפתח וכל הזבל הזה? באמת.. חוץ מלשיחות במסדרון אין לפיצ'רים האלה משמעות) זה קונים מזן שונה, אלה שקנו ג'ולייטה במבצע והיו..........

מסכים איתך לחלוטין, דגם כזה עם מנוע 2.0 טורבו ופוטנציאל שיפורים משמעותי עם הנעה אחורית וגיר ידני היה הופך אותה למציאה חסרת מתחרים עם התמחור הנכון.

אתם רציניים? מה זה, 106 ראלי? BRZ?

זו מכונית בסגמנט שגם האיבזור בו משחק תפקיד רציני. תראו כמה מתבכיינים על היעדר מראות מתקפלות, לא משנה שאלו לא לקוחות פוטנציאליים, אלא מה קופץ קודם לאנשים לעיניים וגרסה זולה מתאימה לספורטיביות בהגדרה,

לא רכב גדול עם (כנראה) יכולות כלשהן והנעה אחורית.

GTI ידנית עם 3 דלתות שהוצעה פה ב-180 ומשהו זו דוגמא מצויינת. אבל רכב בשני סגמנטים מעל? שאמור להתחרות בסדרה 3 ו-A4?

עריכה אחרונה על ידי itaysamurai

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

מסכים, אין באמת מקום לג'וליה ידנית חוץ מאולי 2-3 חתיכות בשנה.

וכל זה כמובן סתם דיון אקדמי כי כאמור, אין בכלל כזו חיה ג'וליה-בנזין-ידנית.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...