Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3471 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בשבת האחרונה החלטתי לעשות פוליש וקס ידני לרכב שלי. הרכב הינו I30 בצבע כסף מטאלי. לפני כשלושה חודשים בערך נעשה לו פוליש וקס ידני עם פוליש עדין יחסית של מגוואיר שמותאם לצבע מטאלי,וחוץ מלהחזיר קצת צבע וברק זה לא ממש הוריד שריטות. לכן הפעם עשינו את התהליך באופן שונה:

ביום שישי האוטו נשטף במכון שטיפה(היה שובר חינם מה לא ננצל?)ולאחר מכן נשטף שוב בשבת לפני הפוליש ווקס. נשטף עם: סבון ווקס של american eagle. שוטף איתו באופן קבוע סבון מצוין.

החומרים בהם השתמשנו לפוליש ווקס:

- חולצות שלא משתמשים בהם לפוליש ולווקס

- מטלית מיקרובייפר לניגוב

- קומפאונד גס של טרטל(הפחית ירוקה והחומר בצבע חום)

- פוליש נוזלי של מגוואיר לצבע מטאלי

- ווקס של מגאוויר.

שלב ראשון:

מריחת הפוליש טרטל בוצעה בדלתות ובפגוש האחורי בעיקר, כמעט ולא נגענו במכסה מנוע מכיוון שאבא שלי לא רצה לקחת סיכון, הוא אמר שהמכסה מנוע מתחמם ורגיש ומעדיף לא לגעת. מרחנו ושפשנו איפה שהיה שריטות חיכינו שיתייבש וניגבנו הכל.

שלב שני:

מריחת הפוליש הנוזלי של מגוואיר על כל האוטו חוץ מהגג על מנת להחזיר את הברק לצבע., בגג לא היה צורך לגעת ולא רצינו לגעת, מאותה סיבה של המכסה מנוע.

שלב שלישי:

מריחת ווקס על כל הרכב כולל הגג כמובן כשכבת הגנה והוספת ברק לצבע.

תמונות של השריטות לפני ואחרי:

לפני:

n4USef4s.jpg

אחרי:

SWCB83ss.jpg

לפני:

MXDdCUDs.jpg

אחרי:

63EDVtms.jpg

gGdealks.jpg

לפני:

OwztoSos.jpg

אחרי:

U0Mr1cds.jpg

לפני:

c1fZkuns.jpg

אחרי:

kwhi55xs.jpg

אפשר לראות שבחלק מהמקומות השריטות נעלמו כמעט ב100 אחוז וגם איפה שהיו שריטות יותר מדי עמוקות עדיין הפוליש טשטש אותן. יש גם עוד שריטות שירדו אבל לא היה לי תמונות של לפני ואחרי על השריטות הללו.

תמונות לאחר שסיימנו הכל:

A5j6A4Es.jpg

eXhAzS9s.jpg

r26cVxys.jpg

1Kmj1VBs.jpg

תמונה מרחוק:

OUGBwhPs.jpg

וזהו,אשמח לחוות דעת על העבודה.

פורסם

כל הכבוד על ההשקעה, אך להבא קח כמה נקודות

-מוצרי טרטל- לא להתקרב ממרחק ירייה.

-שמפו וקס של אמריקן איגל...תוותר

-שטיפה במכון שטיפה/מנהרת מוות כלשהיא...תוותר אם אתה רוצה להאריך חיי צבע ולשמור אותם בריאים.

-אם פוליש איכותי(לא טרטל) וציוד מתאים(אפליקייטור לישום פוליש/וקס,מגבות מיקרו מתאימות) ושלבי עבודה(שטיפה+הכנה) יכול להגיע ככל הנראה לגימור הרבה יותר טוב.

-הכי חשוב שתמשיך לשמור על הרצון לפנק את הרכב, ציוד וידע יתבסף עם הזמן :)

המשך יום מעולה ושבוע טוב :)

איליה

פורסם

אוקיי, לגבי הטרטל זה היה בספונטני אז זה פשוט הפוליש שהיה..עשה דווקא עבודה יפה לדעתי. לגבי השטיפה במכון שטיפה יודע ואני כמעט אף פעם לא שוטף במכון שטיפה, נטו בגלל שהיה שובר חינם. ישלך המלצה לסבון טוב ולא יקר לשטיפה של הרכב?

פורסם

כמה אתה מוכן לשקיע,קח בחשבון שאתה צריך ציוד בסיסי כמו 2 דלאים(מומלץ באחד או שניהם דירטגאר) כפפת מיקרופייבר/צמר סבון סביר+מגבת יבוש(כמובן אם לא אכפת לך משריטות מקרוניות שיורידו את הברק עם הזמן) תוכל להשתמש במגבות מיקרופייבר למטבח שנמכרות בסופר וגם לסבן את הרכב עם סמרטוט כלשהו.

פורסם
כמה אתה מוכן לשקיע,קח בחשבון שאתה צריך ציוד בסיסי כמו 2 דלאים(מומלץ באחד או שניהם דירטגאר) כפפת מיקרופייבר/צמר סבון סביר+מגבת יבוש(כמובן אם לא אכפת לך משריטות מקרוניות שיורידו את הברק עם הזמן) תוכל להשתמש במגבות מיקרופייבר למטבח שנמכרות בסופר וגם לסבן את הרכב עם סמרטוט כלשהו.

בדרך כלל שאני שוטף אני שוטף ככה:

- דלי של מים עם סבון(האמריקן איגל)

-2 ספוגים

- גילדה לניגוב

-מטלית מיקרופייבר לניגוב אחרון

שוטף את כל האוטו עם המים והסבון והספוג. לאחר מכן שוטף שוב הכל עם דלי של מים. מנגב עם הג'ילדה ואחר כך עובר שוב עם המיקרופייבר.

הוא נשטף חד פעמי במכון שטיפה בגלל השובר, ויום אחרי זה בגלל שהוא גם ככה היה נקי אז נשטף ממש בקטנה לא משהו רציני. כמו שכתבתי פה למעלה ככה אני שוטף בדר"כ.

פורסם

תקרא על שיטת שני הדלאים ותשתמש בא.

מטליות ליבוש הייתי קונה מקלינסטרס או מהקוריאני באיביי באמת שוות את ההשקעה ומיזעור נזקים

ג'ילדה הנושא נחרש מכל כיוון והיא לא הכי בריאה לצבע.

מה התקציב שלך לסבון ואם יש לך יכולת להזמין מהאינטרנט[בין אם זה בארץ או בחול]

פורסם

שיטת 2 הדליים, דלי של מים עם סבון ודלי רק של מים לא?אם כן אז זה מה שאני עושה רק אם דלי אחד.

מטלית מיקרופייבר וג'ילדה לא טוב לרכב?מאיזה סיבה?

סבון לא רוצה משהו יקר אין בעיה להזמין אבל אני אישית מרוצה גם מהאמריקן איגל אז משהו בסגנון

פורסם

כן דלי מים ודלי סבון-במקביל, מה שאומר טבילה במי סבון מעבר על פאנל שטיפה של הספוג/כפפה בדלי עם מים נקיים(אגב שני הדלאים יכולים להיות עם סבון, על מנת לא להוריד את היחס של הסבון וכו')

לגבי המיקרופייבר הפשוט וג'ילדה המקובלת כמו שאמרתי קודם לכן, אם לא אכפת לך שידעך הברק(סוירלים, בטוח שמעת אחד הסיוטים האלה).יש לך את אשכול השאלות הגדול שתמצא שם מס' תשובות:wink:

פורסם

צפה כאן בשיטת 2 הדליים:

כמו שאמרו מעלי, מטלית הוואפל של הקוריאני מומלצת (אני גם משתמש בה). גם בהשוואה למטלית הקודמת של מגווירס שהייתה לי.

(לא ניסיתי את של קלינסטרס אבל יש ביקורות חיוביות כאן בפורום).

בכל אופן, אני הזמנתי מכאן וזה הגיע מהר מאוד (שבוע וקצת):

http://www.ebay.com/itm/322161937613?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT

(סקירה לאחר קניה) Alfa Romeo Giulietta 170 2014 Manual

Honda Civic 2006 Manual - Sold

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שלום, (וסליחה שאני מקפיץ נושא ישן פשוט זה באותו נושא).

יש לי פוקוס 2008 צבע חציל שנקנתה יד שנייה.

אני מעוניין לעשות פוליש ווקס ממש חובבני בעצמי. אני מבין שזה לא מקצועי לחלוטין אבל בכל זאת.

השאלה שלי, האם פוליש טרטל ירוק בפחית הירוקה (רשום LIGHT TO MEDIUM CLEANER) שאור (פותח השרשור) השתמש בו יכול לגרום נזק כלשהו? אני מבין לחלוטין שלא לצפות לגדולות (ואפילו לקטנות :-)) אבל מה שחשוב לי שלא יגרום נזק לשכבת ההגנה של הצבע (חציל :-)).

אני מתכוון לעשות את זה ממש בקטנה ואז למרוח טרטל ווקס (HARD SHELL SHINE).

אור רשם שהוא לא מרח על המכסה מנוע והגג (מתחמם יחסית).

עד כמה זה קריטי בשכבה אחת חד פעמי?

תודה רבה לעוזרים!!

אשמח לעזור לכם בנושאים אחרים (מחשבים בכל שאלה :-D)

פורסם

לא תגיע לנפלאות עם הפוליש הזה וסביר להניח שעבודה איתו תהיה קשה יותר כדי להגיע לתוצאה סבירה(נעזוב את זה שהוא יוריד ככל הנראה הרבה מהלכה)

לגבי הווקס אם תמרח או לא זה לא ישנה כ"כ הרבה כי הוא יתפוגג אחרי שבוע, אולי בגלל מזג אויר קריר יותר אולי שבועיים.

פורסם

אם אני עושה שכבה עדינה, הרעיון הוא שהחומר יוריד את שכבת הג'יפה קודם, לא? ואז אולי "יחדור" ללכה?

אוקיי ווקס הבנתי שזה מיותר.

פורסם

יש לי גם את הפחית הירוקה וגם את הבקבוקון(כמו קרם ידיים).

החומר בפחית הירוקה לדעתי לא עשה עבודה טובה בכלל, השני היה יותר טוב.

בכל מקרה הייתי ממליץ לך לקנות פוליש של חברה מומלצת, זה יספיק לך להרבה מאוד זמן ויעשה עבודה טובה יותר - השקעה ששווה את זה.

• תוכן חדש...