Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3602 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחורנה שודרג אתר Service Box של פיז'ו סיטרואן, נוספה אפשרות לראות את המפרט המלא של הרכב כולל כל האיבזור והציוד המותקן בו.

הזנתי מספר שילדה של האוטו שלי והופתעתי לראות את הכיתוב Special series Israel. מדובר בברלינגו.

מעניין מה שונה בסדרה הזו לעומת סדרות שמיועדות למדינות שכונות כמו ירדן, מצריים וכו', עם אותם תנאי אקלים בערך.

uploadfromtaptalk1472205392481.jpg

פורסם

אני מאמין שההבדלים הם יותר במפרט האבזור שבאופן עקבי ואצל כל היבואנים נחותים יותר בשוק הישראלי מאשר בשאר העולם המערבי, בעיקר בגלל עינייני מיסוי ושוק רכב מצומצם וחסר תחרות.

בנוסף יכול להיות שבגרסה ה"ישראלית" מותקנים רכיבים ששונים מאחיהם האירופאיים כמו למשל רדיאטור מוגדל או מדחס מזגן חזק יותר (וזאת למרות שרוב שטח ישראל נופל תחת הגדרת איזור אקלים ים תיכוני, שהוא אקלים נוח וידידותי לכלי הרכב, אבל לא נפתח את זה לעוד דיון שלא ייגמר). אני מאמין שבאמצעות השוואת מק"טים ע"פ מספרי שלדה בין רכב "ישראלי" לרכב אירופאי ניתן למצוא את ההבדלים.

אגב, מעניין לראות האם קיימות עוד גרסאות מיוחדות כאלו לשווקים נוספים.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אכן במקרים מסויימים רכבים הנמכרים בארץ מגיעים עם מפרט שונה מאשר רכבים הנמכרים באירופה.

לדוגמא:

1. גולף דור 5 אשר נמכרה בארץ מאובזרת במאוורר גדול יותר ובעל ספיקת אוויר גבוהה יותר מאשר דגמים הנמכרים למדינות קרות.

2. גולף דור 5 אשר נמכרה בארץ הגיעה עם בולמי זעזועים אחוריים לכבישים משובשים/קשים.

איזה כייף לי :)

פורסם

ב-C3 פיקאסו שלי רשום בקטגוריה הזו STANDART

זה אומר שמדובר לדעתי בחבילת אבזור ספציפית לישראל כי רכבים כמו שלי נמכרים באותו האבזור גם באירופה.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

גם רכבים כמו שלי נמכרו באותו איבזור באירופה, וגם באיבזור נמוך יותר: בלי חלונות חשמל ונעילה מרכזית למשל.

לא בטוח שזה קשור לאיבזור, בארץ הוצעו כמה רמות איבזור.

בדקתי עוד רכב ושם מופיע No country adaptation בסעיף זה.

אבל כן מופיע Dusty atmosphere כמו בראשון.

פורסם

אז למה זה כן קשור? מערכת קירור חזקה יותר? במדינות המפרץ לא צריך אותה? 5 דקות מפה בירדן לא צריך אותה?

למה דווקא "מהדורה מיוחדת לישראל"?

פורסם

תבצע השוואה כפי שאנוכי עשיתי עבור הרכב שברשותיי לפי רשימת התוספות/שינויים הספציפית לרכבי לעומת רכב אשר נמכר באירופה או ירדן.

אתן לך דוגמא נוספת: הרכב שברשותיי מגיע עם נוזל קירור מדולל 50/50 לעומת מדינות קרות שבהם יחס הדילול הוא 40/60 כלומר פחות מים יותר נוזל קירור בכדי למנוע קפיאה של נוזל הקירור.

איזה כייף לי :)

פורסם

זה ברור שיש הבדל במפרט בין רכב שנמכר באפריקה, רכב שנכמר באירופה או רכב שנמכר באלסקה, יש מערכות חימום לפני התנעה למדינות צפוניות ועוד כל מיני אביזרים בהתאם לאיזור האקלים.

מה שאני לא מבין מדוע יש אדפטציה מיוחדת למדינת ישראל ולא משהו יותר גלובאלי לכל המדינות עם אקלים דומה.

פורסם

למה - חשבתי כי סגרנו ת'פינה :wink: לפני שנה..

השאלה גם מהיכן מגיעים הרכבים -

אם אני לא טועה, ל רנו /פז'ו - יש מפעלי הרכבה במרוקו ובמצרים.

לכן אפשר והרכבים למזרח התיכון ולמדינות ערב החמות, מגיעים מהמפעלים הללו, מותאמים מראש.

ויצרני רכב המייצרים באירופה גם עבור מדינות חמות - בונים ומסמנים בקוד.

גרסאות המתאימות למדינות חמות.

גם באוסטרליה מייצרים רכבים לפי מפרט טרופי חם.

ורכבים המיוצרים מחוץ לאוסטרליה ונמכרים בה, מותאמים בגרסאות למדינות חמות.

שינויי מאווררים, עקת שמן, רדיאטורים, וניהול מנוע.

רשמנו בעבר את קוד הייצור של BMW, מרצדס, VAG , פורד - המותאמים לישראל.

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

בנוסף לכל מה שצויין כבר בשרשור, סימון של רכב ישראלי יכול לציין גם דברים טרויאלים כמו ספר רכב בעברית, מראות שעומדות בתקן מסוים, תדרי רדיו, תדרים לשלטים שתואמים למה שחוקי בישראל, התאמה של כל מיני טכנולגיות לתקן הישראלי כמו אינטרנט ברכב שלפי מה שהבנתי עדיין לא בדיוק חוקי בישראל וכדומה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

או שיש רכבים כמו המונדאו שלא עוברים שינויים במזגן עם כל הצער שבדבר :evil:

• תוכן חדש...