Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3589 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי,

אשמח לקבל המלצות למצבר לקדילק 58 שלי - איזה סוג וזרם מומלץ לי לבחור?

מדובר ב-V8 כמובן עם אלטרנטור ומזגן. היום יש לי שנאפ 80 אמפר שעדיין חי, כבר 4.5 שנים (כשהרכב עומד המצבר מנותק, ומדי פעם אני טוען אותו בלילה). יש קושי כרוני בהתנעה, במיוחד כשהמנוע חם, אז אני נוטה לעלות ל-90 אמפר או 95. קניתי גם סטרטר חדש שיותקן בזמן החלפת המצבר בתקווה לשיפור.

שאלת הדיוט בבקשה: האם בכל הקשור במצברים, יותר זרם זה יותר טוב או שיש להיזהר ממצברים גדולים מדי?

יש ברשת שנאפ 90Ah ב-800 שקל, וולטה 95Ah ב-700 שקל, וארטה 95Ah ב-850... החשמלאי שלי אומר "זו נבלה וזה טרפה" - ובכל זאת, מה לקחת לרכב שנוסע פעם בשבועיים בקושי? האם יש עוד מאפיינים לשים לב אליהם חוץ מעוצמת הזרם? מבחינת מקום פיזי אין מגבלת גודל.

הרבה תודה!

רון

עריכה אחרונה על ידי Cadillac58

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

Still refueling: Cadillac Fleetwood 1958

פורסם

הציעו לי עכשיו מצבר ליתיום Silver Titanium 100Ah, ב-680 שקל. אמר לי שאלו מצברים מקוריים שמותקנים במרצדס, טויוטה ופז'ו ומומלצים לרכב כמו שלי. מישהו מכיר?

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

פורסם

אני לא חושב שמה שצריך לענין אותך זה דירוג האמפר/שעה (שכן, לא מאמין שיש לך צרכנים חשמליים כבדים), אלא דירוג זרם ההתנעה (שחשוב להתניע מנוע כבד). יחד עם זאת, לעיתים הנתונים הולכים יד ביד.

נסה לענין בשרשור את מרק10, או התייעץ בפורום הטכני.

פורסם
הציעו לי עכשיו מצבר ליתיום Silver Titanium 100Ah, ב-680 שקל. אמר לי שאלו מצברים מקוריים שמותקנים במרצדס, טויוטה ופז'ו ומומלצים לרכב כמו שלי. מישהו מכיר?

מצברים בהספק כזה מיועדים למכוניות בעלות מנוע דיזל או למכוניות בעלות איבזור חשמלי רב.

למכונית כמו שלך מצבר של 80AH אמור להספיק די והותר.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

יש לדעתי כמה מצברים של XS בפורום מכירה אודיו.

מצברי AGM (לא ג'ל) שגם בנויים לפריקה עמוקה, בעלי זרם התנעה גבוה ואמורים להחזיק יפה.

כמובן שצריך לבדוק אם מתאים פיזית.

פורסם

תודה לכולם.

אחרי מספר התייעצויות קניתי שנאפ 95Ah, מוציא זרם התנעה מדוד של 700 (המצבר הישן מדד 360 אחרי 4.5 שנות שירות, למרות ששמר על מתח של 12.5 וולט). עלה 790 שקל במרכז שירות של שנאפ באזור, מק"ט 719 עם אחריות ל-14 חודש. כבר מרגיש שקל יותר להתניע מנוע חם.

מי שגר באזור המרכז יכול גם להזמין אליו הביתה את רוני, שנותן שירות מצוין במחיר שגם מבצע באוטו דיפו לא מכה - 052-3788-161.

אגב לא נמצא אף אחד שיסתור את כלל האצבע שבמצברים - יותר חזק יותר טוב, אם רק יש מקום בתא המנוע וכסף לשלם.

BMW i3s 2019

Hyundai Ioniq 5 4X4 2022

פורסם

הנה מצבר שסותר את כלל האצבע, הוא 50AH אבל עם מתח הנעה 800amps, המצבר מאוד קטן אבל כבד ביחס לגודל שלו.

הוא מצבר ג'ל פריקה עמוקה, מצויין לרכב שלא נוסע ביום יום.

אמנם יקר, הכי זול שמצאתי בארץ זה ב - 1500 ש"ח אבל המצבר מחזיק אצלי כבר מעל 6 שנים.

http://www.optimabatteries.nl/upl_files/File/OPTIMA_RedTop_U4,2L.pdf

Jeep CJ7 Laredo 1982

Suzuki GSXR750 1987

Yamaha Vmax1200 1986

Harley Davidson Sportster XLH 1200 1989

• תוכן חדש...