Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

רנו סניק 2 2008, מנוע 2000 סמ"ק


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3566 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים,

 

התחלתי לחפש רכב משפחתי גדול ומרווח בתקציב מוגבל (עד 30K). נתקלתי ברכב הנ"ל והוא די מסקרן, למרות הסטיגמה המפחידה שכל הרכבים צרפתיים הם ח..רא. אבקש חוו"ד מאלה שהיה ברשותם רכב הנ"ל.

 

הדגם עם מנוע 2000 בנזין זו חיה מאוד נדירה באיזורנו, אז חוו"ד על דגם 1600 גם יתקבל בברכה.

 

תודה מראש!

עריכה אחרונה על ידי kamradkin
  • תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לי היה 2007. עד 95000 ק"מ היה מעולה - מאותו הרגע בילה על הגרר אתה לשבוע-שבועיים עד שנמכר עם 108000 ק"מ.

 

גם כשהיה תקין היה לא זול לאחזקה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

תודה על תגובתך, צבי! הרכב כרגע עם 60K קילומטר. אני יודע שיש בדגם הזה בעיה עם סלילי הצתה וכל מיני בעיות חשמל. מה עוד חווית? יש בעיות בגיר? הבנתי שבמגאן וסניק 2008 ומעלה כבר נפתרו הרבה בעיות. המוסכניק שלי מוחה ואומר לא להתקרב לרכב הזה. מצד שני הוא לא יכול להסביר למה בדיוק הוא אומר את זה. נשמע כמו סטיגמה.

פורסם

כיון שפירסמו כבר לינק למודעה שלי... :-)

 

הסניק היא רכב מדהים למשפחה: נוחה, מרווחת (במושב האחורי נכנסים 3 כיסאות תינוק), תא מטען גדול, ורוב הדגמים גם מאובזרים בנדיבות. האמינות פחות גרועה ממה שחושבים, וטיפולים סטאנדרטיים לא זולים אבל גם לא מאוד יקרים (אם אני משווה אותם ליונדאי i20 ולהונדה ג'אז שיש לנו במשפחה). יש לי את הסניק הנוכחית 3 שנים, והפעם היחידה שהגעתי על גרר למוסך היא כשהתקלקל מנעול ההגה החשמלי - ואז התיקון היה לא זול בכלל (כ 3500 ש"ח).

 

הבעיה של הסניק (ורנו בכלל) זה שהיא רגישה לטיפולים במוסכים שלא יודעים מה הם עושים, ואז האמינות נפגעת, והיא גם רגישה לאילתורים במערכת החשמל שעושים לה צרות.

 

אני מאוד מרוצה משלי, וההוכחה היא שהרכב החדש שקניתי הוא גם סניק, לא מתוך איזושהי נאמנות למותג, אלא כי במחירים שלה קשה למצוא רכב שיתן שירות טוב יותר למשפחה.

פורסם (נערך)

הייתה לי סניק 1600 3 שנים מודל 2006 ועכשיו יש לי את הדור השלישי מודל 2012, אני מאוד אהבתי את הרכב, ניסיתי רכבים אחרים יקרים הרבה יותר וחזרתי לסניק כי באף רכב אחר לא הרגשתי את נוחות הנסיעה שהסניק נתנה, האשה והמשפחה מאוד אוהבים את הסוג הזה של הרכבים, יש מקום, יושבים גבוה על הכביש, מושבים מאוד נוחים,דש בורד דיגיטלי, אבל צריך לדעת למה נכנסים, לא אוהבים את הרכב בשוק המשומשות אז למכור אותו זה סוג של אתגר,קניתי ב 40K ומכרתי ב 10K וגם זה היה לא קל, והמוסכים והחלקים יקרים, אני טיפלתי בזמנו רק במורשה וזה היה לא זול, יש לרכב כמה מחלות, שסתומים בגיר יכול להגיע ל 2000 שקל, פולי מנוע גם משהו כזה, טיימינג כל 4 שנים גם סכום כזה, בקיצור כל כניסה למוסך מורשה שהיא לא רק החלפת שמן נגמרת ב 3000 שקל וצפונה, ה 1600 קצת חלש בעליות, היום אני מטפל במוסך מקצועי, קונה את כל החלפים בחו"ל ואצלי אבי חלפים ומביא למוסך וומשלם רק על עבודה וזה מוזיל משמעותית את עלויות התיקונים, ממליץ לך למתוח את התקציב ולקנות את הדור השלישי, רכב הרבה יותר טוב עם מנוע וגיר של ניסאן את ההפרש תצטרך לשלם בכל מקרה ביישור קו של רכב ישן יותר, אני חושב שמוסכניקים לא אוהבים את הרכבים האלה בגלל שמוסך רגיל בלי מחשב של רנו וידע לא יכול לטפל בהם כמו שצריך.

עריכה אחרונה על ידי FixTrics
פורסם

הגיר דווקא הרכיב הפחות בעייתי בשנים הללו.

 

טיימינג מאוד יקר - בדוק אם בוצע.

 

במנוע 2 ליטר המלצת קרסו היא 90000 / 4 שנים.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

היה שינוי במהלך השנים. רק לא זוכר אם האריכו מ 4 שנים ל 5 או קיצרו מ 5 ל 4.

 

 

צריך לבדוק מה בתוקף היום. מידע מלפני כמה שנים יכול להיות כבר לא רלוונטי.

 

 

פורסם
היה שינוי במהלך השנים. רק לא זוכר אם האריכו מ 4 שנים ל 5 או קיצרו מ 5 ל 4.

 

 

צריך לבדוק מה בתוקף היום. מידע מלפני כמה שנים יכול להיות כבר לא רלוונטי.

 

 

תודה חברים על התגובות! היום נסעתי לראות את הרכב. לצערי, התאכזבתי ממצב המרכב. שכבה עבה של שפכטל כמעט על כל חלק פח, במיוחד על ספים תחתונים. נראה כאילו הרכב כולו בנוי מטיח. כמה חבל...רכב יד ראשונה אך כולו חבוט.

פורסם

לי יש סניק 2005 מנוע 2.0 כבר כשנתיים וחצי.

לא נתקלתי עם בעיות בגיר ועל פי פשפוש בקבלות שנשארו מבעלים קודמים גם לו לא היו תיקונים בגיר.

בעיות חשמליות שנתקלתי בהם בפורומים בחו"ל: לוח שעונים מהבהב שהתיקון שלו יכול להגיע ל 800-1000 ש"ח (ברכב שלי הבעלים הקודמים תיקן). בעיות בנגד המפוח של המזגן ובחיווט שלו (נגד חליפי חדש עולה 120 שקלים).

צריכת דלק בערך 1 ל 9.

עם מנוע 2.0 הרכב רחוק מלהיות זריז, אז לדעתי לא כדאי לחשוב על 1.6.

 

המכונאים לא אוהבים את הרכב כי הוא לא נוח לעבודה. תא המנוע קטן והכל צפוף, מה שמצריך מהם יותר התעסקות ולפעמים פירוק חלקים שונים כדי להגיע לרכבי מסויים (שאולי ברכב אחר לא היו צריכים לפרק). אז המכונאי עובד ותוך כדי מקלל :lol:

לדוגמה כדי להחליף פילטר אוויר צריך לפרק באזור תא המנוע כמה גומיות, פנל מפלסטיק ופחית עם כמה ברגים (ברכבים עם תא מנוע פחות צפוף פשוט פותחים ביד 4 קליפסים ושולפים את הפילטר.

 

בשנתיים וחצי (חוץ מטיפולים שוטפים) יצא לי לתקן:

תושבת אגזוז - 150 ש"ח

שיפוץ מפתחות כרטיס - 200 ש"ח

קניית שני מפתחות כרטיס חדשים וקידוד - 350 ש"ח

צינור מים - 400 ש"ח

נגד מזגן ותיקן חיווט שלו - 120 ש"ח (תיקון עצמאי)

קניית מצבר - לא זוכר מחיר

ריפוד גג - לא זוכר את מחיר הבד ואת העבודה עשיתי לבד.

 

טיפולים שוטפים כמו כל רכב משפחתי +- . לא טיפלטי במורשה יבואן.

החלפת רצועת טיימינג ורצועת אביזרים 1600 ש"ח

4 מצתים מקוריים 170 ש"ח (החלפתי בעצמי)

החלפת שמנים, נוזל קירור ונוזל בלמים עולה כמו בכל רכב משפחתי. השמן עצמו קצת יקר כי אני ממלא סינטטי מלא.

 

יתרונות:

נמכרות במחיר נמוך משמעותית מהמחירון. הרבה אוטו במעט כסף.

מרחב פנימי גדול עם הרבה מקומות איחסון ונישות. מספר תאי האחסון ברכב הזה הוא מטורף.

הרכב נוח לנסיעות ארוכות.

מאוד נוח בתמרוני חנייה בגלל הישיבה הגבוהה והחלונות הגדולים.

בזכות המרחב הפנימי הגדול והמושבים הגבוהים, מאוד נוח להיכנס ולצאת מהרכב (למבוגרים או לאנשים עם בעיות גב).

רכב בטיחותי עם 6 כריות אוויר. בזמנו קיבל 5 כוכבי בטיחות.

הכל חשמלי ואוטומתי - חיישן אורות, חיישן לוישרים, קרוז קונטרול ומגביל מהירות ועוד הרבה דברים שתלויים ברמת האבזור.

בשורה האחורית המושבים נוחים וכל מושב הוא עמצאי, שניתן להזיז קדימה ואחורה, לקפל וגם לשלוף מהרכב.

 

 

חסרונות:

אומרים שבלתי אפשרי למכור אותו :lol:

צריכת דלק יחסית גבוה

גיר מיושן עם 4 מהירויות שמסרס את המנוע

למרות שהאקוסטיקה טובה ויש הרבה אביזרי בידוד ברכב, עדיין המנוע מעביר הרבה מהרעש שלו לפנים הרכב

אין פתחי מזגן למושבים מאחורה (יש רק איזשהי תעלת מיזוג שמכוונת לאזור הרגליים)

 

 

לדעתי במחיר הנכון זה אחלה רכב למשפחה עם ילדים. סניק 2008 ב 30K הוא לא מחיר נכון. יותר לכיוון 20K.

פורסם

מצטרף לדעות החיוביות, אני מאוד אוהב את ה- 2007 1,600, אפילו שגר בהרים ואכן, בעליות הוא פדלאה. מגיע לצריכת דלק של 1-10 בממוצע בנהיגה חסכונית.

 

מה שכן, משהו מעניין לעניין מרווחי החלפת רצועת התזמון:

במגאן דור ראשון ההמלצות היו 5 שנים או 100,000 ק"מ. לא הצלחתי להבין למה קיצרו אותם ל- 4 שנים ו- 90,000 ק"מ... היו מקרים שהרצועה נקראה לפני הזמן? בכל מקרה, אל תתפתו להמלצות המכונאי שלא להחליף משאבת מיים כשעושים את העבודה... אם המשאבה כושלת, בתקווה שלא נגרם נזק למנוע, תצטרכו לעשות את כל העבודה שוב, אז לא עדיף?

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

חברים,

 

אני מודה לכם על התגובות והמידע!

בתקציב שלי, זה רכב בהחלט ראוי לבדיקה. מה שמדאיג אותי זה אפילו לא סחירות של הרכב אלא אמינות. אני מבין למה מכונאים לא אוהבים את הרכב. תא מנוע שלו באמת צפוף ולא נוח לעבודה. לעיתים קרובות, צריך לפרק חצי פרונט כדי להגיע לרכיב כלשהו.

בסוף, לא לקחתי את הרכב שראיתי בגלל מצב המרכב שלו, למרות שמנוע עשה רק 57K ק"מ. רצו עליו 27K ש"ח. מחיר גבוה לטעמי.

האם הגיר הוא אותו גיר בדגם עם מנוע 1600 ו-2000? הרכב שוקל כ-2 טון. 1600 נראה לי לא מתאים לרכב הזה.


×
×
  • תוכן חדש...