Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3485 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אז לדעתך כשוטר המתנדבים זה דבר חיובי? אתה לא רואה בזה פגיעה במקצועיות של המשטרה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 196
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לא, כי היום אנחנו ממש חברה חמה ולבבית שמשקיעה את כל מרצה בחיבור לבבות ועזרה לזולת.

dude, אנשים דוקרים אנשים על מקומות חניה, אני חושב שאין לנו הרבה לאן להתדרדר.

אני רק מקווה שהמלשינון (שטינקרון) לא יגרום לאזרחים חמומי מוח או חסרי מוח להתנכל להם בצורה אלימה.

בעיניי הפרוייקט הזה הזוי ביותר. מה השלב הבא ?

מלשינון להרחקת מעשנים במקומות ציבורים אשר לא מצייתים לחוק ?

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)
אז לדווח על אדם שבכוונה פוגע באחרים בכביש ומסכן חיים זה לא לגיטימי?

הוא יכול לפגוע בך או בקרוב משפחה שלך, או גם בחבר פורום (מאז שאני בפורום אני זוכר לפחות 3 מקרים של חברי פורום שמתו כתוצאה מבריונות כביש)

יוסי, אני מרגיש בנוח לא להשתתף בפרויקט מציל חיים שאתה מצדד בו. יישנם עוד הרבה דרכים ומקומות לתרום לחברה ולהציל חיים מבלי להיות שטינקר.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

עלה לי רעיון קצת דמיוני אבל אולי עם ההתפתחות הטכנולוגית בעתיד הוא יהיה אפשרי (אם הכבישים לא יתפוקקו לגמרי עד אז): אפליקציה בטלפון שמצליחה בעזרת המצלמה לזהות במהירות את מס' הרישוי של הרכבים המצולמים (או לחילופין חובת התקנה ברכב של משדר מיוחד שמשדר לטווח קצר מאוד מזהה של הרכב, שייקלט בדרך כלשהי ע"י האפליקציה), ומתן אפשרות לנהג ע"י הפעלה קולית לתת "ניקוד שלילי" לנהגים סביבו, כשלדעתו הם בצעו עבירה. כמובן שניתן לכאורה לבצע שימוש לרעה במערכת כזו אבל עם תכנון אלגוריתמים מתוחכמים מספיק בצד השרת ניתן אולי להתגבר על כך, למשל לא לאפשר מתן ניקוד שלילי לרכב מסויים יותר מפעם ביום ע"י נהג ספציפי. בנוסף, אמינות הדיווחים של הנהגים תמדד ע"י הצלבה עם דיווחי נהגים אחרים - אם מישהו קיבל הרבה דיווחים שליליים ברגע מסויים זה יחשב אמין יותר, ומצד שני גם דירוג האמינות של המדווחים יעלה. כך עם הזמן אפשר יהיה להגיע לשיווי משקל שבו לכל נהג יש ציון שמייצג את מידת הבטיחות של נהיגתו / מידת הסולידריות עם שאר הנהגים. בשלב ראשון אין צורך לעשות שום שימוש בציון זה עד שתמדד האפקטיביות שלו בייצוג המסוכנות של הנהג. בשלב שני אפשר לשקול לייקר ביטוח / אגרת רכב לנהגים כאלו / סנקציות נוספות וכו'... יתרון נוסף לדעתי הוא במתן חיווי לנהג שאחרים "כועסים עליו". אני יכול להעיד על עצמי שצופרים לי לעיתים נדירות ולרוב זה כשמעוניינים כשאדחף לצומת לא פנויה / כשאני עוצר במעברי חציה וכו', כך שאני נוטה להתעלם מה"פידבקים" הללו, אבל אם נהג חותך אותי בכביש אני אף פעם לא יודע אם זה כי עצבנתי אותו מסיבה כלשהי או שהוא סתם אנוכי / נהג גרוע, אז מתן פידבקים ע"י מערכת כזו יעזור גם ללמוד ממצבים שבהם אנו מפריעים לאחרים ללא מודעות לכך.

פורסם
מה השלב הבא ?

מלשינון להרחקת מעשנים במקומות ציבורים אשר לא מצייתים לחוק ?

למה לא?

אין סיבה שאני אריח סיגריות בקניון או בכניסה לקניון כי מישהו החליט שהוא רוצה להרוג את עצמו.

למה שהילדים שלי ייחשפו לזה?

זה מסכן ומקצר להם את החיים.

אין שום דבר חיובי בעישון ומי שמעשן במקום ציבורי או ליד ילדים צריך להיענש בחומרה כי הוא משתין על כל מוסכמה חברתית אפשרית.

פורסם
למה לא?

אין סיבה שאני אריח סיגריות בקניון או בכניסה לקניון כי מישהו החליט שהוא רוצה להרוג את עצמו.

אין שום דבר חיובי בעישון ומי שמעשן במקום ציבורי או ליד ילדים צריך להיענש בחומרה כי הוא משתין על כל מוסכמה חברתית אפשרית.

אף אחד לא רוצה תופעות כאלה אבל! איזו חברה אתה רוצה? של מלשינים? אבוי לנו אם נהייה חברה כזו.

מזכיר לי מלשין שהיה ביסודי - "המורה xxxx" ממש לא הבחירה שלי לחברה טובה.

משטרת המחשבות בשלב הבא? למשל ראיתי אותך יוסי ואתה מתכוון להשליך קליפת גרעין על הקרקע - אסון לחברה

מי שאמון על הביטחון הוא זה שאמור לעשות את הבדיקות

קובי

:-)

פורסם

כמו לכל דבר דבר בעולם, ככה גם "חברה משלנית" תעבור בסופו של דבר תהליך טבעי של נירמול. בהתחלה מלא אנשים יקומו וילשינו, ואז יותר אנשים ישלינו כי הלשינו עליהם ואז כולם ילשינו ואז אנשים יתחילו לתת פחות ופחות סיבות להלשין, עד שבסופו של דבר התנהגות בריונית תפסיק כמעט לחלוטין ויחזרו להלשין רק על דברים מהותיים.

אני אתן כדוגמא את קנדה, היות וגרתי שם תקופה ויצא לי להכיר מקרוב ולעומק את המנטליות. הקנדים הם מלשנים ושיימרים (מהמילה שיימינג) שחבל על הזמן, אם X עוקף את Y בתור או מתנהג כמו דושבאג, Y יעשה שם כזאת סצנה שכל מה ש-X ירצה לעשות זה לקבור את עצמו. זה מגיע למצבים שבתוכניות רדיו המגישים מספרים על איזה מקרה שקרה שמישהו התנהג לא כראוי ומקבלים שיחות טלפון של אנשים שמספרים סיפורים דומים על איך מישהו חתך אותם בכביש או זרק להם בדל סיגריה לתוך הבאק יארד. והמגישים (והמטלפנים) אכשרה יורדים על האנשים האלה כאילו הם אנסים/רוצחים/סוחרי נשק להשמדה המונית.

ועם כל ההלשנות האלה, קנדה היא אחת המדינות עם האנשים הכי נעימים, אדיבים, נחמדים ורגועים בעולם. התוצאה היא מדינה שפשוט כיף לחיות בה.

אז בואו תספרו לי איך להלשין על בני ז***ת שחותכים תורים כי ז** על הכל והזמן שלהם יותר חשוב יהפכו את המדינה שלנו ל-1948.

המדינה שלנו והתרבות שלנו מעודדת השתנה על הכלל בשביל הפרט (מפי היוצר הדגול: "לא מחכה בשום תור ישר חותך כמו מסור, סאב"), שימת ה"אני" לפני כל דבר אחר ובאופן כללי האדרת הדושבאגיזם והעלת האסהוליזציה על מזבח. למה שבמקום, לא נשאף להיות חברה טובה יותר? הבעיה היא שכמו שראינו ב-68 שנות תקומה שחינוך לא עובד, אז הגיעה הזמן לפעולה אלימה ולהוקעת והוצאת ה"מניוקים" מקרבינו.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
למה לא?

משטרה נתפסת כגוף מקצועי, מיומן ונטול פניות, לפחות כך היא צריכה להיות. שוטרים כחלק מאותה מערכת כפופים למוסדות משמעתיים ושיפוטיים שנועדו להגביל את השימוש בסמכות ובכוח, כך שגם לא יחרגו מהיתרים החוקיים לאותו שימוש, גם לא ישמשו כפורקן ליצרים או אינטרסיים פרטיים של השוטר. אזרחים אינם כפופים למוסדות האלו ומכאן הסכנה שבמתן סמכויות כעין משטרתיות לאנשים פרטיים. המדינה לא צריכה לפתור בעית מחסור בכח אדם ובמימון בכך שתמסור פונקציות משטרתיות לאנשים פרטיים, רע מאוד הענין הזה ומקצר מאוד את הדרך למיליציות אזרחיות.

פורסם
אף אחד לא רוצה תופעות כאלה אבל! איזו חברה אתה רוצה? של מלשינים?

לא רק שהלשנה אינה פעולה בלתי מוסרית, אלא שחלה עליך החובה המוסרית להלשין על פי שפועל באופן לא מוסרי או מסוכן.

זה גם לא שאתה מסגיר אותו לידי האוסטאשה, אתה יודע.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
לא רק שהלשנה אינה פעולה בלתי מוסרית, אלא שחלה עליך החובה המוסרית להלשין על פי שפועל באופן לא מוסרי או מסוכן.

זה גם לא שאתה מסגיר אותו לידי האוסטאשה, אתה יודע.

כרגע נרשמת בתור אדם טוב שהוא סכנה לציבור עברייני הכביש :)

Sent from my Note 5 using Tapatalk

קובי

:-)

פורסם
משטרה נתפסת כגוף מקצועי, מיומן ונטול פניות, לפחות כך היא צריכה להיות. שוטרים כחלק מאותה מערכת כפופים למוסדות משמעתיים ושיפוטיים שנועדו להגביל את השימוש בסמכות ובכוח, כך שגם לא יחרגו מהיתרים החוקיים לאותו שימוש, גם לא ישמשו כפורקן ליצרים או אינטרסיים פרטיים של השוטר. אזרחים אינם כפופים למוסדות האלו ומכאן הסכנה שבמתן סמכויות כעין משטרתיות לאנשים פרטיים. המדינה לא צריכה לפתור בעית מחסור בכח אדם ובמימון בכך שתמסור פונקציות משטרתיות לאנשים פרטיים, רע מאוד הענין הזה ומקצר מאוד את הדרך למיליציות אזרחיות.

אני לא מדבר על לתת סמכויות של שוטרים לאזרחים.

אני מדבר על הזכות של אזרח להתלונן למשטרה על אזרח אחר שעושה משהו פסול.

אם המשטרה לא באה לאכוף אצלי, אני אגיע למשטרה כדי שהם יאכפו.

פורסם (נערך)
אני לא מדבר על לתת סמכויות של שוטרים לאזרחים.

אני מדבר על הזכות של אזרח להתלונן למשטרה על אזרח אחר שעושה משהו פסול.

אם המשטרה לא באה לאכוף אצלי, אני אגיע למשטרה כדי שהם יאכפו.

לאזרחים יש בהחלט זכות לבוא ולהתלונן, אין על כך מחלוקת. עם זה אזרח אינו שוטר, לכן בדיקת התלונה והטיפול בה צריכים להעשות מתוך ההנחה שיש להעבירה דרך מסננים מקצועיים שיבהירו עד כמה היא רצינית. אנשים שממונים על ידי המשטרה ומשמשים סוג של שוטר מתנדב, באופן בלתי נמנע תלונתם זוכה לטיפול אחר ובכל מקרה לא חסר פניות, ראה שוטרים מתנדבים במדים כדוגמה. באופן בו אתה מאפשר לאזרחים מכניזם של טיפול מימסדי בעברייני תנועה, בניגוד לזה הניתן כאמור לכל אזרח אחר, יצרת סמכויות ואחריות המסורים בד"כ לשוטרים מקצועיים וזו תחילתה של הפרטת שרות ציבורי שבמקרה של המשטרה היא פשוט מסוכנת.

עריכה אחרונה על ידי רועי5
פורסם (נערך)
אנשים שממונים על ידי המשטרה ומשמשים סוג של שוטר מתנדב, באופן בלתי נמנע תלונתם זוכה לטיפול אחר ובכל מקרה לא חסר פניות.

זה כיף להוכיח טענה על ידי הנחת מה שטעון הוכחה בעצמו, נכון?

המצלמים אינם בעלי סמכויות שיטור by any stretch of the imagination (הערה לעצמי: לכתוב מאה פעם, אני לא ארשום יותר באנגלית בפורום עברי) ומכל מקום כבר הובהר לנו שהממצאים שלהם, שבכל מקרה יהיו די חד משמעיים, יעברו בדיקה.

אפשר לטעון שהפתרון הזה של המשטרה הוא טוב או רע - אבל לפחות תשמשו בטיעונים הגיוניים. ההגיון אינו נערת הזנונים של הרטוריקה.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

יותר זול לממן שוטר שיעבור על סרטוני הווידאו באופן מקצועי ויחליט את מי לתבוע מאשר 20 ניידות שיעסקו בחיפוש עבריינים

• תוכן חדש...