Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3634 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

ברשותי טויוטה קורולה 2007 שעברה כ 160 אלף ק"מ.

לפני כמה ימים נדלקה הנורה הכתומה של תקלה כללית במנוע. במוסך מורשה של טויוטה בדקו, אמרו שמדובר בממיר קטליטי ושהם ממליצים לא להחליף כי חבל על הכסף. לטענתם אפשר להמשיך לנסוע ללא שום בעיה, וגם בטסט לא תהיה בעיה. הם איפסו את המחשב כך שהנורה נכבתה. האם באמת זה בסדר ולא צריך לעשות כלום?

תודה מראש

פורסם

הנורה תחזור במוקדם או במאוחר, אם מחשב זיהה יעילות ממיר נמוכה פעם אחת, הוא יזהה אותה שוב מתישהו.

אי אפשר לעבור טסט עם נורה דולקת.

בלי נורה דולקת אפשר לעבור על עוד ערכי הזיהום תקינים.

מה היה קוד התקלה?

אם זה P0420 - יעלות ממיר - יש כל מיני קומבינות (הגבהה לחיישן מיצן אחורי, חיבור מתח קבוע וכו') שהמציאו במיוחד לדגם זה, שלא פותרות את הביעה אבל מעלימות את הנורה.

פורסם

תודה על התגובה המהירה.

לא יודע בדיוק מה היה קוד התקלה. אני רגיל שבמוסך ממציאים סיבות שונות למה צריך לשלם, כשאמרו לי שלא צריך לתקן את זה כי חבל על הכסף הנחתי שזה בטוח נכון.

זה גם היה מוסך מורשה, איזו סיבה יש להם להמליץ לי לא לתקן? שאלתי במפורש אם הרכב יעבור טסט, הם אמרו שאין שום בעיה.

ראיתי שיש באיביי מכשירי OBD2 בכמה עשרות שקלים, למה לא לרכוש אחד כזה ולאפס את הנורה יום לפני הטסט? האם מעבר לטסט יש נזק שיכול להיגרם לרכב עצמו?

פורסם

תסע עד שהנורה תידלק שוב. יכול להיות שיקח זמן, או בכלל לא.

תסרוק קודים ותרשום קוד תקלה.

אם הקוד כמו שרשמתי, הממיר לא תקין ובעיקרון צריך להחליף אותו.

אבל כנראה שלא תעשה את זה, לכן הייתי משתמש באחד הפתרונות שרשמתי למעלה ולא נוסע עם נורה דולקת.

כשהנורה דולקת קבוע לא תדע על תקלות אחרות אם יהיו.

טסט אתה תעבוד כל עוד ממיר מתפקד (כאמור ביעילות נמוכה יותר לעומת חדש) ברמה שמספיקה לעבור טסט.

פורסם
שלום רב,

ברשותי טויוטה קורולה 2007 שעברה כ 160 אלף ק"מ.

לפני כמה ימים נדלקה הנורה הכתומה של תקלה כללית במנוע. במוסך מורשה של טויוטה בדקו, אמרו שמדובר בממיר קטליטי ושהם ממליצים לא להחליף כי חבל על הכסף. לטענתם אפשר להמשיך לנסוע ללא שום בעיה, וגם בטסט לא תהיה בעיה. הם איפסו את המחשב כך שהנורה נכבתה. האם באמת זה בסדר ולא צריך לעשות כלום?

תודה מראש

אני לא מבין למה לא להחליף מפירוק או משהו דומה. אני החלפתי בגולף 2001 מפירוק ויצא די זול. לא רואה טעם לזהם את הסביבה יותר ממה שהיא כבר מזוהמת, בסוף הילדים שלנו נושמים את כל החרא שלנו (באופן כללי).

הזול עולה ביוקר

פורסם

מחלה ידועה מאוד לקורולות, כמו שבוקי אמר סביר מאוד שהנורה תדלק שוב אם מדובר בתקלה P0420.

בקורולה אחת שהייתה לי נסעתי ככה 5 שנים ותמיד עברתי טסט (לא הרגשתי שום תופעה שונה ברכב)

ובקורולה השניה שלי החלפתי ממיר לתחליפי ומאז לא נדלקה לי הנורה - לפחות ב 5 שנים שהרכב היה בבעלותי.

בזמנו אבי פארטס מפתח תקווה מכר את הממרים התחליפיים במחיר זול מאוד והיה מומלץ פה בפורום

פורסם

זה מוזר מאוד מה שאתה אומר כי ב 2007 אין בעיה של ממירים או מנורות מנוע בשנתון הזה מהסיבה שטויוטה שינתה כמה דברים עקב בעיות שהיו בשנתונים קודמים, בכל אופן, אתה יכול ללכת למגרש לשאול אם יש קורולה או ראנאיקס עם קצת ק"מ, ולבקש רק דודו אחורי, ברגע שהוא יילך לפרק תבקש אולי את כל האורך מהמנוע עד הסוף, בסגנון של אם כבר אז כבר....עם או בלי החיישנים לא משנה, להם זה יותר קל, זה צריך לעלות לך 900-1000 שקלים לכל האורך כולל צינורות וכל הדודים. תיגש לכל אגזוזן 200 שקלים ירכיב לך.סמן וי ותעבור הלאה.

אם תיגש למגרש ותבקש רק ממיר, יתחילו מ 1000 שקל וזה רק יעלה....

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

נכון, אין לממירים חיים אינסופיים וק"מ כזה + שימוש בשמנים שלא הכי בריאים לממירים יכולים לקצר מאוד טווח חיים של ממיר.

הזול עולה ביוקר

פורסם

הקורולה ראנקס 2003 שהייתה לי הייתה עם ממיר בעייתי והיא באמת התחילה עם נורת מנוע ושגיאות על הממיר הקטליטי ב85 אלף קילומטר,

מול זאת הקורולה 2007 שהייתה לי החזירה את הממיר הקטליטי לבורא ב187 אלף קילומטר - שזה סך הכל זמן וקילומטרז הגיוני לממיר ולכן לא מדובר באותה בעיה בדיגמי 2003-2004.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

• תוכן חדש...