Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3621 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

כי ידע זה כוח ואנשי הדתות האפלות לא רוצים שיהיה לאנשים כוח. אחרת, כאשר כל המידע בעולם נתון לידיהם הם עלולים להתפכח ולהבין שהכל הבל הבלים, חארטא ברטא ואז הם פשוט יקומו וילכו.

13631543_318431915165848_3730947592563340215_n.jpg

עריכה אחרונה על ידי Cerebral Cortex

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

• תגובות 130
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
כי ידע זה כוח ואנשי הדתות האפלות לא רוצים שיהיה לאנשים כוח. אחרת, כאשר כל המידע בעולם נתון לידיהם הם עלולים להתפכח ולהבין שהכל הבל הבלים, חארטא ברטא ואז הם פשוט יקומו וילכו.

[ATTACH=CONFIG]467311[/ATTACH]

אני חושב שמה שמושך את האנשים לזה, זה דווקא עודף מידע, שלא כל כך יודעים מה לעשות איתו.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

הוא ילד גדול, אין לכם מה להתערב בהחלטות שלו - הרי אתם בלאו הכי לא תשפיעו עליהן בשיט.

you need to let go, עם כל הצער שבדבר.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

נסו להתקרב עד כמה שאפשר.

מניסיון עם המשפחה שלי, אחרי כמה שנים פשוט אין על מה לדבר. החיים הם כל כך שונים שזה מפחיד.

אתם בעבודה, בחיים היומיומיים, קונים טלפון חדש, קוראים ספר, יוצאים לחופשה...

מבחינתו זה הבל הבלים וחסר משמעות, והכל "ברוך השם" ו"רבי X אמר שקר כלשהו" או "סיפור שהיה כך היה. היה איש בכפר קיבינימאט שרצה לדעת X. הוא פנה לרב ואז (משהו בולשיט)..."

בסוף ההתרחקות היא טבעית.

פורסם (נערך)

אחותי גם חזרה בתשובה .זה האורח חיים שהיא רצתה אי אפשר לקבוע על האחר אורח חיים עם כל הכבוד להורים שלך זה הדרך שהם בחרו לעשות .לאחותי יש אח תאום בדיוק ההפך ממנה הוא מפוצץ קעקועים מעשן ונוהג בשבת אבל לידה הוא פשוט מכבד אותה ולא מעשן או נוהג לידה . .אז אם הם באים אצלי ומבקשים לא להדליק טלוויזיה אז אני מכבד אותם ואם הם מבקשים לא לבוא לבקר בשבת אז בסדר לא קרה כלום נבוא ביום אחר .אפשר לזרום לא צריך תמיד לחפש איך להקשות את החיים שגם ככה קשים.ודרך הגב אין בעיה גם ללמוד וגם ללכת לשיעורים וגם לעבוד אני רואה אצל אחותי היא ובעלה עובדים במשרה מלאה וגם מקיימים אורח חיים דתי

עריכה אחרונה על ידי קישו
פורסם

[ATTACH=CONFIG]467311[/ATTACH]

שמע, אני מחזיק באותן דעות כמו שלך, בכל הקשור לדת.

אבל כרגע, בשרשור הזה, אתה סוג של טרול.

זה כמו שמישהו ייפתח שרשור ויבקש מתכון לסטייק, ואתה בתגובה תכתוב נאום טבעוני.

יש פה שאלה פרטית, אישית, משפחתית.

לדחוף פה את האג`נדה החברתית שלך, לא מועיל לאף אחד.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

לחבק, לתמוך, להכיל, לעודד וכו'

זה מצב שבו מישהו מהמשפחה בוחר דרך חיים שונה מזאת של כל המשפחה.

זה קשה ומתסכל בהתחלה. וצריך את הגב של המשפחה כדי לצלוח את הדרך הזאת.

זה כמו שילד יוצא מהארון, או בת שנהיית חילונית, או אח שהחליט להתחתן עם ערביה.

זה שונה, זה מפחיד והמשפחה צריכה לדעת להתמודד עם זה כדי שהילד/ילדה/קרוב משפחה לא יישבר.

פורסם (נערך)

קרובת משפחה של אמא שלי היא מסורתית (לא שומרת שבת - אבל מקפידה על דברים אחרים).

שהבן שלה חזר בתשובה, היא פשוט אמרה לו שאם הוא מתכוון להיות אברך בישיבה כל הזמן אז שלא יבנה עליה יותר מדי כלכלית - אמנם לא לזרוק אותו מהבית, אבל שלא יסתמך עליה כלכלית.

צחוק הגורל, היום היא זה שעוזר לה יותר - הוא אמנם לומד ערב בכולל, אבל גם עובד מהנדס ומרויח בהתאם.

יש לו בעיה אחרת שהוא חמום מוח.

עריכה אחרונה על ידי itsik170
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם (נערך)

אפשר לחשוב שהאיום שלה השפיע עליו להמשיך לתפקד.

כמובן שלא.

במשפחה של אשתי - משפחה מסורתית בסגנון הצפון אפריקאי - יש כמה בני דודים שהתחרדו (בחו"ל). כולם ממשיכים לתפקד באופן מלא, כולל כאלה שעלו ארצה ומחלקים את זמנם בין לימודים בישיבה לעבודה יצרנית, למשל רופאים ומהנדסים.

העניין הוא שבדיגמאות אלה מדובר באנשים שסביבתם מתפקדת - לא הטפילות שהתפתחה בארץ - ומשכילה, בלי רבנים שמפחדים מלימודי ליבה.

בסופו של דבר יש לי שתי בעיות מרכזיות עם החרדים:

1. רצונם להשליט את שיטתם עלי ועל שכמותי.

2. התנתקותם מהמציאות והפיכתם לעניים במקרה הטוב ולטפילים במקרה הרע.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בחלק מהעדות קיים מנהג ישן לנסות לנהל בצורה זו או אחרת את החיים של ילדי המשפחה וכאשר הילדים עושים בחירות שלא מקובלות על הוריהם, חלק מההורים מתנתקים וחלק נכנסים לפאניקה כאילו סוף העולם הגיע. אדם מעל גיל 18 הוא אדם בוגר והוא אחראי הבלעדי לבחירות ומעשים בחייו.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Veni Vidi Vici

פורסם
אפשר לחשוב שהאיום שלה השפיע עליו להמשיך לתפקד.

כמובן שלא.

במשפחה של אשתי - משפחה מסורתית בסגנון הצפון אפריקאי - יש כמה בני דודים שהתחרדו (בחו"ל). כולם ממשיכים לתפקד באופן מלא, כולל כאלה שעלו ארצה ומחלקים את זמנם בין לימודים בישיבה לעבודה יצרנית, למשל רופאים ומהנדסים.

העניין הוא שבדיגמאות אלה מדובר באנשים שסביבתם מתפקדת - לא הטפילות שהתפתחה בארץ - ומשכילה, בלי רבנים שמפחדים מלימודי ליבה.

בסופו של דבר יש לי שתי בעיות מרכזיות עם החרדים:

1. רצונם להשליט את שיטתם עלי ועל שכמותי.

2. התנתקותם מהמציאות והפיכתם לעניים במקרה הטוב ולטפילים במקרה הרע.

הוא התחרד בזמן התיכון, הוא למד בתיכון דתי לאומי ולכן עשה בגרות מלאה.

הוא הולך לשיעורים עם רבנים, אבל לא לכאלה שמחפשים להשתלט ולהפחיד.

למרות החזרה בתשובה, הוא התגייס לצבא ואף היה לוחם בקבע.

הבעיה העיקרית שלו לא קשורה לדת, אלא לעניין שהוא בן אדם עם פתיל קצר.

הוא פעם אחת פיצץ בן אדם במכות, כי אותו אחד התווכח איתו (ריב על תור בסופר) ואמר לו שהוא "פרזיט ומשתמט".

ואגב, אני די מסכים - לא מתוך גזענות, אבל שמתי לב שאצל עדות המזרח יש פחות חיכוכים בין חילוניים ודתיים מאותה משפחה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם (נערך)

מר פינדר היקר. אם נתעמק לרגע בהגדרות של טרול אז נקבל אישיות לא מוכרת שתפקידה רק לחרחר ריב ומדון.

אני מוכר לחברי הפורום בדיוק כמוך. נמצא כאן כמה שנים ומגיב בנושאים שונים. לפיכך, הימצאותי כאן היא לגיטמית בדיוק כמו הימצאותך.

זה שאתה לא אוהב את דעתי זה כבר סיפור אחר. ועכשיו ברשותך אפשר להמשיך.

נ.ב

יש לי הרגשה שהדעות שלי הרבה יותר לגיטימיות משלך. לצערי הרב אני יכול לומר שבעוונותי הרעים הייתי תחת השפעת סם הדת והאמונה. כן, ראיתי את הדברים היפים אבל גם את הגועל, הכיעור והריקבון. סם האמונה יכול להעביר אדם על דעתו ולגרום לו לתעב, לשנוא ולהתרחק מאלה שאוהבים אותו גם אם מדובר בקרובים מדרגה ראשונה.

הייתי בחרא של הדת והאמונה וראיתי עד כמה מסוכנת השטיפת מוח והניצול. לכן, אני עושה כמיטב יכולתי והבנתי למנוע מעוד אנשים ליפול אל החרא הזה.

אז חביבי, אל תעיז לדבר איתי על טרולים.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם (נערך)

איציק 170, יפה, אז הוא הוציא תואר מהנדס לפני שהוא נפל לתהום ולשחור של הדת. אם זה היה ההיפך סיכויו או הרצון שלו ללמוד הנדסה היו קלושים.

עכשיו שהמששלה הנוכחית התקפלה עם הזנב בין הרגליים וביטלה את כל מה שהמששלה הקודמת קבעה לגבי חוק לימוד לימודי ליבה במוסדות דתיים אז מצבם בכלל טוב.

פורסם (נערך)
אחותי גם חזרה בתשובה .זה האורח חיים שהיא רצתה אי אפשר לקבוע על האחר אורח חיים עם כל הכבוד להורים שלך זה הדרך שהם בחרו לעשות .לאחותי יש אח תאום בדיוק ההפך ממנה הוא מפוצץ קעקועים מעשן ונוהג בשבת אבל לידה הוא פשוט מכבד אותה ולא מעשן או נוהג לידה . .אז אם הם באים אצלי ומבקשים לא להדליק טלוויזיה אז אני מכבד אותם ואם הם מבקשים לא לבוא לבקר בשבת אז בסדר לא קרה כלום נבוא ביום אחר .אפשר לזרום לא צריך תמיד לחפש איך להקשות את החיים שגם ככה קשים.ודרך הגב אין בעיה גם ללמוד וגם ללכת לשיעורים וגם לעבוד אני רואה אצל אחותי היא ובעלה עובדים במשרה מלאה וגם מקיימים אורח חיים דתי

לידיעה כן מותר לבני משפחה לא דתייה לבקר קרוב משפחה דתי אפילו בשבת ואפילו שהמארח הדתי יודע שהשבת תחולל על ידי כך שיבואו להתארח אצלו. יש כזה פסק הלכה.

ושוב פעם, מדובר במקרה של אנשים נורמטיבים שחזרו בתשובה. אם הם היו דתיים "אורגינליים" רוב הסיכויים שהם היו חיים את חייהם אחרת.

• תוכן חדש...