Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3641 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
האמת - באתו קושאן שבו מנופף כל אחד: הכוח והחרב. זה מה שההיסטוריה מלמדת אותנו.

נחמד מאד לומר ש"אלוהים נתן לנו את הארץ" (כמו שאמרה סגנית שר החוץ), אבל השאלה היא איזה אלוהים: זה של היהודים, זה של הנוצרים, זה של המוסלמים או אולי איזה טוטם ממרכז אפריקה. אבל, בסופו של דבר, מה שקבע מי ישב איפה ובאיזה תנאים היה כוח החוח.

אני מקווה שאתה צוחק.

או שלא הבנת את השאלה שלי:

באיזו זכות אתה פה?

כי יש לך כוח וחרב?

אז זה בסדר להשתלט על מקום?

אם מחר הגרמנים יחליטו להשתלט על צרפת, ויהיה להם יותר כוח, אז מותר להם?

אתה צוד

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תגובות 117
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

זה לא קרה לפני 80 שנה? הגרמנים ניסו בכוח, הצרפתים נכנעו. אח"כ המערב הפעיל יותר כוח (יחד עם הרוסים), הגרמנים נכנעו. היום הקרבות באירופה לא צבאיים, אבל הכוח הכלכלי משחק תפקיד נכבד.

עם כל הכבוד לערכי מוסר בעל הכוח הוא בעל הדעה. לכן פוטין יכול לעשות כרצונו, אף אחד לא יתעסק אתו. וביבי נכנע לכל נהמה מהסביבה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בוא אני אסביר לך משהו... בשום ספר לא כתוב למה אתה פה, למה אני פה ולמה כוווולם פה. וגם אם כתוב, למי שכתב את זה אין מושג מה הסיבה.

אף רב לא ילמד אותך את זה... כי הוא בעצמו GOT NO IDEA והוא קרא על זה באותו ספר שמי שכתב אותו גם לא יודע כלום.

להשתלט על מקום זה לפעמים בסדר ולפעמים לא, אבל אתה יודע מה ממש לא בסדר... להיות במקום ולא לתת יד לאנשים שנמצאים ביחד איתך באותו מקום.

אז תפסיק לבלבל את השכל ולך תיתן שנת שירות או שומו שמים תתגייס לצבא ותתרום כמה שנים מהת*ת שלך לטובת המקום.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

avargel -

מי שמאמין לא מפחד ,, להמשיך את מילות השיר.

אותי לימדו כי ביד אחת הספר , וביד השניה החרב - דין רודף - "הבא להורגך השכם להורגו.."

ומאחר ואנו לא רוצים שכל-אדם יגן לבד על משפחתו, אנו מתאחדים, ויש לנו צבא הגנה לישראל.

האם, לחיות להגן ולהלחם עם אחייך, זה לא חשוב - ואולי במקום לרדת, מ עולה של תורה.

בעצם, עם היותך עם אחייך, ההשפעה תהיה לקרב אותם ..אלייך .

ואולי בלי לקרב או להרחיק אף-אחד.

עצם הימצאותכם עם האחים שלכם ביחד בצוותא - ניישם את הציווי "ואהבת לרעך כמוך"

אני ואחרים, עקב הנסיבות, עשינו ועושים שינוי כל יום וכל רגע בחיים.

לכן, אם אני נלחם בכאבים ובמגבלות, ומנצל זאת בלילות הלבנים לכתבב שטויות בפורום.

הרי ואם הייתי דתי נכה צה"ל - אולי, הייתי עילוי ולומד תורה כל הלילה, אתה רואה יש לכם יתרון..

- הייתי שותף לדיונים אתך בעבר בפורום , וחשבתי כי יש לנו יותר מהמשותף.

אני ממשפחת כוהנים, סבא שלי היה חבר ברבנות בתל- אביב, ורב שכונה.

אבא שלי מבצע גם כיום פדיון בכור - עם שקלי כסף טהורים (והיה בצה"ל עד גיל 50)

*- הרי אנו עם ישראל, ואם היינו חיים בזמן עבר, והייתה מבקר בפזורת קהילות ישראל.

לא הייתה בודק אותם בציציות - הייתה מחבק אותם, כי מעמך באו.

והיום כאשר אנו באותה מדינה, קהילות קהילות, אתה מתרחק מאיתנו, ולא תשב איתנו..לרגע

ובמיוחד, כאשר אנו ביחד משתתפים בהגנה על מדינת ישראל, ועם ישראל - חבל .

אייל.

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

שוב, דימיתם לנגד עיניכם את הדמות שלי, ציירתם אותה כמו שבא לכם, ועכשיו יאלה, להתקיף!

בלי שום ניסיון בכלל להבין צד שני.

שאיש פה לא ילמד אותי על שכול ועל סבל. על לילות במארבים בלבנון [אבא שלי היה חובש קרבי, והשתתף בקרב על הבופור.

גיסי לוחם בגולני והשתתף כסמל מחלקה בצוק איתן ובעופרת יצוקה.

בן דוד [ראשון] שלי מ"פ בגבעתי].

ועם כל זה, אני אומר לכם, צאו מהשטחיות.

תנסו להבין שהצד השני הוא לא "אוכלי חינם וחיים על חשבון משלם המיסים".

ממש לא.

סלחו לי, אבל בלי התנ"ך, בלי תורה ומצוות, בלי אמונה בא-ל חי, אין לאיש זכות לכבוש את חבל הארץ הזה.

תעזבו אתכם ממארבים ומסיפורים על חיילים שנהרגים, רק לרגע אחד, עזבו את הטרמינולוגיה הזאת.

בואו נדבר רגע על מ=המטרה לשמה התכנסנו כאן:

למה אנו שולחים את טובי בנינו להילחם על אדמה?

יותר מדוייק, למה נראה לנו שדוקא זו האדמה שעליה יש לנו את הזכות בכלל להלחם עליה?

אני מאמין באמת ובתמים, שנער בן 16, שמקדיש את כל זמנו ללימוד תורה בקדושה ובטהרה, שומר בכח לימודו על החיילים בחזית.

למי שמביא לי דוגמאות מצבא דוד המלך:

הידעתם, שעל כל חייל שיצא לקרב, היה אחד שישב ולמד כנגדו?

אחד על אחד.

זו האמונה שלנו. מי שיש לו בעיה עם זה - שיתכבד ויילך לו לבלגיה או נורווגיה.

למה ישראל למה?

מה יש לכם פה ומי יש לכם פה?

אה, נכון. תנ"ך. הארץ המובטחת.

אמר רבי יצחק: לא היה צריך להתחיל את התורה אלא מ"החודש הזה לכם", שהיא מצווה ראשונה שנצטוו בה ישראל, ומה טעם פתח בבראשית, משום "כוח מעשיו הגיד לעמו לתת להם נחלת גויים". שאם יאמרו אומות העולם לישראל לסטים אתם, שכבשתם ארצות שבעה גויים, הם אומרים להם כל הארץ של הקב"ה היא, הוא בראה ונתנה לאשר ישר בעיניו, ברצונו נתנה להם וברצונו נטלה מהם ונתנה לנו.

אם אתם עוזבים את התורה והמצוות - אין לכם שום זכות להעיף מפה את הערבים. סה טו.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

avargel -

מי שמאמין לא מפחד ,, להמשיך את מילות השיר.

אותי לימדו כי ביד אחת הספר , וביד השניה החרב - דין רודף - "הבא להורגך השכם להורגו.."

ומאחר ואנו לא רוצים שכל-אדם יגן לבד על משפחתו, אנו מתאחדים, ויש לנו צבא הגנה לישראל.

האם, לחיות להגן ולהלחם עם אחייך, זה לא חשוב - ואולי במקום לרדת, מ עולה של תורה.

בעצם, עם היותך עם אחייך, ההשפעה תהיה לקרב אותם ..אלייך .

ואולי בלי לקרב או להרחיק אף-אחד.

עצם הימצאותכם עם האחים שלכם ביחד בצוותא - ניישם את הציווי "ואהבת לרעך כמוך"

אני ואחרים, עקב הנסיבות, עשינו ועושים שינוי כל יום וכל רגע בחיים.

לכן, אם אני נלחם בכאבים ובמגבלות, ומנצל זאת בלילות הלבנים לכתבב שטויות בפורום.

הרי ואם הייתי דתי נכה צה"ל - אולי, הייתי עילוי ולומד תורה כל הלילה, אתה רואה יש לכם יתרון..

- הייתי שותף לדיונים אתך בעבר בפורום , וחשבתי כי יש לנו יותר מהמשותף.

אני ממשפחת כוהנים, סבא שלי היה חבר ברבנות בתל- אביב, ורב שכונה.

אבא שלי מבצע גם כיום פדיון בכור - עם שקלי כסף טהורים (והיה בצה"ל עד גיל 50)

*- הרי אנו עם ישראל, ואם היינו חיים בזמן עבר, והייתה מבקר בפזורת קהילות ישראל.

לא הייתה בודק אותם בציציות - הייתה מחבק אותם, כי מעמך באו.

והיום כאשר אנו באותה מדינה, קהילות קהילות, אתה מתרחק מאיתנו, ולא תשב איתנו..לרגע

ובמיוחד, כאשר אנו ביחד משתתפים בהגנה על מדינת ישראל, ועם ישראל - חבל .

אייל.

אני מבטיח לך, שאני אוהב כל יהודי באשר הוא.

על אחת כמה וכמה חיילים.

כל חיי גרתי בערים מעורבות, בשכונות מעורבות, ואני ממש לא מתרחק!

כואב לי שזו תחושתך. באמת.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם (נערך)

איי אברג'ל, מאיפה כל הסיפורים.

למה להלחם? כדי לחיות. זה נכון לגבי היהודים, אבל, בינינו, גם לאחרים. פעם אלה היו שבטים והמלחמה היתה על מזון ונשים, היום על טריטוריה וקיום.

האחד שישב ולמד מול כל חייל בצבא דוד המלך? מאיפה הסיפור הזה? עוד איזה אגדות שמספרים כדי להצדיק פרזיטיות. חיילי דוד המלך נלחמו כדי שלא יטבחו אותם ולא יאנסו את נשותיהם ובנותיהם. גם הבנים שנו כך.

והאל החי - נו, עכשיו אני הולך לקבל התראה, אבל מבחינתי מדובר בסיפורים שמתאימים למאה ה-21 לפני הספירה, לא למאה ה-21 לספירה. לי אין חברים דמיוניים.

ואני לא אלך לבלגיה וגם לא לנורווגיה. יש לי שיוך לאומי, למרות היותי אפיקורס מוחלט. וגם אם לא ארצה זאת, יהיה תמיד מישהו שיזכיר לי את זה, בעלבון או עם סכין או גאז.

ועניין אחרון - אותו ילד\נער\גבר שמקדיש את כל זמנו ללימוד תורה צריך גם להתפרנס ממשהו. וכמה רבנים\פוסקים צריך עם ישראל? בודאי הרבה פחות מאשר המערכת הישיבתית מנסה לייצר. הגיע הזמן שיתחילו ללמוד לימודים שיאפשרו להם להתקיים. אבל הרבנים לא רוצים את זה, הרי זה פותח אופקים, ופתיחת אופקים זה הדבר האחרון שהרב רוצה בקרב צאן מרעיתו. השלב הבא יהיה שאלת שאלות קשות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
שוב, דימיתם לנגד עיניכם את הדמות שלי, ציירתם אותה כמו שבא לכם, ועכשיו יאלה, להתקיף!

שאיש פה לא ילמד אותי על שכול ועל סבל. על לילות במארבים בלבנון [אבא שלי היה חובש קרבי, והשתתף בקרב על הבופור.

גיסי לוחם בגולני והשתתף כסמל מחלקה בצוק איתן ובעופרת יצוקה.

בן דוד [ראשון] שלי מ"פ בגבעתי].

ממש לא.

סלחו לי, אבל בלי התנ"ך, בלי תורה ומצוות, בלי אמונה בא-ל חי, אין לאיש זכות לכבוש את חבל הארץ הזה.

תעזבו אתכם ממארבים ומסיפורים על חיילים שנהרגים, רק לרגע אחד, עזבו את הטרמינולוגיה הזאת.

אני מאמין באמת ובתמים, שנער בן 16, שמקדיש את כל זמנו ללימוד תורה בקדושה ובטהרה, שומר בכח לימודו על החיילים בחזית.

אחד על אחד.

למה ישראל למה?

אמר רבי יצחק: לא היה צריך להתחיל את התורה אלא מ"החודש הזה לכם", שהיא מצווה ראשונה שנצטוו בה ישראל, ומה טעם פתח בבראשית, משום "כוח מעשיו הגיד לעמו לתת להם נחלת גויים". שאם יאמרו אומות העולם לישראל לסטים אתם, שכבשתם ארצות שבעה גויים, הם אומרים להם כל הארץ של הקב"ה היא, הוא בראה ונתנה לאשר ישר בעיניו, ברצונו נתנה להם וברצונו נטלה מהם ונתנה לנו.

יש אמונה ויש עובדות. להתפלל תורם למשהו - אמונה. חיילים בשטח שומרים על בטחון - עובדה.

אז רצית דיון רציני, בבקשה. אני שואל שאלה: אתה באמת מאמין שהתפילות הללו עוזרות? סבבה זכותך להאמין. אז בצורה דומה אם אני מחר מאמין שעישון ג'וינטים ותפילה לאל קרישנה שומרת על חיילים והמדינה [כי זו אמונתי], האם זה מתיר לי לא להתגייס לצבא?

אני מוכן להתפלל לקרישנה כל היום במשך 3 שנים. אפשר לא להתגייס?

או שחטאנו קצת בסטנדרטים כפולים ומה שטוב עבורי לא טוב עבור אחר?

תאמין במה שאתה רוצה. אבל כשאתה משתמש באמונה [לעומת עובדות] כתירוץ להתחמק ממשימות קשות זה לא מקובל בשום חברה שבה יש כבוד כלפי האחר.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

למה ישראל למה?

זו תמצית הכפייה הדתית. או שתחיו כיהודים כמו שאתה (כלומר היהדות האורתודוקסית) רוצה, או שתחזרו לגולה.

למה אי אפשר מדינה יהודית חילונית שמאפשר לכל מי שרוצה לקיים את הדת באין מפריע? יש מקום לכולם פה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אתם באמת לא מבינים, או שאתם מיתממים?

ללכת לנורווגיה, הכוונה היא למה דוקא ישראל?

נלחמים, הבנתי. אבל למה פה?

למה לקחת את הבית של פטמה ומוסטפה?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
זו תמצית הכפייה הדתית. או שתחיו כיהודים כמו שאתה (כלומר היהדות האורתודוקסית) רוצה, או שתחזרו לגולה. ממש לא.

למה אי אפשר מדינה יהודית חילונית שמאפשר לכל מי שרוצה לקיים את הדת באין מפריע? יש מקום לכולם פה.נכון. לא הכחשתי את זה לרגע. מי אני בכלל שאומר למי לעשות מה

שוב, הכוונה היא רק שתסבירו לי למה נלחמים דוקא על פיסת הארץ הזו?

איזו זכות יש לנו לנשל את התושבים שהיו פה?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

ממש לא.

ריבוי הקצבאות, השתתפות נמוכה בשוק העבודה, הנחות בארנונה, ומדובר בציבור היחיד שמקבל כסף מקופת המדינה לחשבון הבנק. כבר היינו בדיון הזה בעבר, אני ואתה, נתתי לך שם אינספור קישורים למידע רלוונטי. בעיקר התעלמת מהם.

את הביטוי "קדוכעס מיט תוכעס", מכיר? יש לנו פה נוכחות היסטורית ברורה מאוד מלפני 2000+ שנה. אני מודה בזאת לרומאים שכתבו כל פיפס שהם עשו פה, את מי הם פגשו, מי היה פה ומה עשה פה. חפש בגוגל "פרוטת המרד", אפילו הטבענו פה מטבעות ומדליות לזכר אירועים. התנ"ך הוא הטיעון הכי חלש שיש לנו לזכאות על המקום הזה. המצוות הן גם ככה העתקה מתרבויות אחרות.

למעלה באדום. יש לנו חזקה על המקום הזה, היסטורית ומוכחת. לא של סיפורי מעשיות.

שישמור עליהם לצידם בחזית. אני חותם לך ושם על זה את כל רכושי על אדמות שזה יהיה פי 100,000 יותר יעיל. בניגוד ל "אני מאמין ש", את זה אפשר לבדוק מספרית.

אחד על אחד.

בזבוז נוראי של משאבי אנוש.

למה ישראל למה?

ראה למעלה באדום. לא תנ"ך ולא נעליים. זה הבית ההיסטורי המוכח שלנו. סתם ככה שתהיה בעניינים, את המדינה הזו כמו שהיא היום הקימו בעיקר חילונים. לא סתם בעיקר, הרוב היה מוחץ ממש. אז לדת אין תפקיד בסיבה שהיינו פה בעבר, וממש אין לה תפקיד כיום.

אמר פיקה, "בחייאת תפסיק לצטט אנשים שמאמינים בחבר דמיוני וחושבים שדווקא אנחנו מיוחדים משום מה, ביום שנקבל את זה שאנחנו אנשים ככל שאר האנשים על הפלנטה יהיה פה הרבה יותר טוב". עוד אמר פיקה, "ראבק, תפתח ספר היסטוריה"

ראה. למעלה. בפאקינג. אדום.

אברג'יל, כבר היה לנו דיון של 3 עמודים בעבר שבסופו נאלמת דום.

תפתח ספרי היסטוריה. היסטוריה מתועדת. יש שם עולמות שלמים שאתה צריך ללמוד ולגלות. כי כרגע אתה שופך לפה הררים של שטויות- פשוט כי אתה לא יודע אחרת.

פורסם

האמת היא שלא, דווקא רובנו לא דימינו כלום.

אני באופן אישי מתייחס רק לטענות שלך.

לא כולם חושבים ככה. אני למשל לא חושב שזה נכון לרוב.

הבעיה היא שזה המצב האידיאלי מבחינת המנהיגים החרדים.

או כל מקום אחר...

כיבוש נעשה על ידי כוח. נקודה!

ככה קורה כמעט בכל קונפליקט שהוא.

אתה אומר שבלי התנ"ך אין לצ'ילה זכות לכבוש את הים של בוליביה?

אני לא רואה את הקשר לא שם ולא בארץ.

מה שמחליט זה כוח החרב, ואנחנו השתלטנו בכוח על האזור.

זה כתוב אפילו בתנ"ך.

זה לא קשור לאדמה. האדמה היא אמצעי להשגת מה שאנחנו רוצים, לחיות חופשיים בארצנו.

זה קשור לזכות היסטורית ולזהות תרבותית, שלא תמיד קשורה לדת.

תסביר את זה מבחינה מדעית.

אתה יכול להסביר איך פועל המנגנון?

מהו רצף האירועים שגורם ליותר הגנה?

אחד על אחד.

אז מה? זה לא אומר שזה מה שנכון לעשות, אלא רק מה שכתוב.

וזה מעבר לשאלה "האם המלך דוד היה קיים או שהוא דמות מיתולוגית?"

למה ישראל למה?

שייכות היסטורית והעובדה שהפכנו את המדבר והביצות למדינת היי-טק.

גם אם כל מילה בתנ"ך היא שקר מוחלט, עדיין יש לנו לגיטימציה היסטורית להיות פה.

וגם אם לא, כבשנו, ניצחנו, זה שלנו.

לא רוצים להעיף את הערבים. רק רוצים שלום.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3641 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...