Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3639 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אז אולי לא הבנת.

אין לי בעיה שתאמין במה שבא לך.

רק אל תבקש את הזכות לכפות את זה על אחרים.

זה הרגע שבו יש לנו בעיה.

אגב, Ad Hominem.

לא ביקשתי לכפות ואל תכניס לי מילים לפה.

אם כבר, אתה [ומה שאתה מייצג] מבקש לכפות.

גרתי משך כל שנותי בערים מעורבות, בשכונות מעורבות, ובבניינים מעורבים.

לא כפיתי כלום על איש או על אשה, וכך גם כל החרדים שאני מכיר.

אז יש חרדים משוגעים שמגיעים לכותרות?

נו, שוין.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תגובות 117
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ישה, רק בגלל שזה אתה ואני מאוד מכבד את דעותיך כפי שאלה באות לידי ביטוי מעל גבי הפורום, אני כן אנסה לענות על נקודה זו, על קצה המזלג:

אקדים ואומר, שאבי הוא איש כוחות הביטחון 38 שנים [!]

אקדים ואומר 2, שלדעתי, כל מי שלא לומד תורה ברצינות ומקיים באמת את האידיאל [בלי משחקים] של לימוד התורה, מקומו בצבא.

אחרי שזה נאמר:

הבעיה היא, שמדינת ישראל לא השכילה ב68 שנותיה, ליצור מערכת שתוכל לקלוט את החייל החרדי בגיל 18 ולשחרר אותו בגיל 21, והוא ייצא מבחינה רוחנית אותו דבר. "איש באמונתו יחיה".

המצב הנתון הוא, שב99% מהמקרים, מי שמתגייס אמונתו הדתית ואורחות חייו משתנים מן הקצה אל הקצה.

אז השאלה היא אחרת: האם בזכות הערך המקודש [בלי ציניות] של "נשיאה בנטל", מותר למחוק מגזר שלם?

[וזו בדיור המשמעות של גיוס חובה לכולם. מחיקת המגזר החרדי].

אתה יכול להבין לבד, שאיש מבני הציבור החרדי לא ייתן לזה לקרות.

ואסביר שוב למי שלא הבין:

הבעיה היא לא עצם הגיוס או עצם הנשיאה בנטל. הבעיה היא תופעות הלוואי ההרסניות [מבחינתנו].

האמן לי, שברגע שתהיה מערכת כזו, שגם תשדר אמינות מוחלטת [ולא כמו הבדיחות הקיימות], הציבור החרדי מעצמו יבוא להתגייס.

תבינו, יש היום אלפי בחורים שלא בדיוק מתאימים לישיבות הקלאסיות, ואדרבה, הם רק הורסים את האווירה מחמת אי התאמתם.

אבל כולם במערכת חורקים שיניים וממשיכים להחזיק אותם, כי אין אלטרנטיבה.

זה, על קצה המזלג.

פה אני לא מסכים איתך.

איתי שירתו גם לא מעט חרדים (השתחררתי בשנת 90' כך שלא מדובר בנחל חרדי אלא בחרדים שבחרו להתגייס) ואת חלקם פגשתי גם במילואים עד לפני כ 10 שנים. הם נשארו חרדים וממשיכים באמונתם ויחד עם זאת לא מצפים לשום הקלות. אפילו כשהצענו להם לא לעשות סיורים רכובים בשבת התשובה היתה שזה פיקוח נפש ולכן הם עושים כמו כולם. מי שאמונתו משתנה רק בגלל ש"ראה עולם" לא היתה בו אמונה מלכתחילה.

וישה, כשאתה רואה אדם חרדי בטרמפיאדה אי אתה יכול לדעת אם עשה צבא או לא (וזה לפני שהתייחסנו לאחוזי ההשתמטות האדירים גם בקרב הציבור החילוני)?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אברג'ל מלאכתם של צדיקים נעשית בידי צדיקים גדולים יותר ( נהג לילה )

או פשוט

אני נוסע במגמה לדרוס אותו אם היה בצבא הוא מיד מבצע פזזצ"ת

אם לא, הוא נדרס.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
לא ביקשתי לכפות ואל תכניס לי מילים לפה.

אם כבר, אתה [ומה שאתה מייצג] מבקש לכפות.

גרתי משך כל שנותי בערים מעורבות, בשכונות מעורבות, ובבניינים מעורבים.

לא כפיתי כלום על איש או על אשה, וכך גם כל החרדים שאני מכיר.

אז יש חרדים משוגעים שמגיעים לכותרות?

נו, שוין.

אבל אתה מצביע לאלו שמקבלים כוח לשלוט ולכפות על אחרים.

הם מבקשים למחוק את העולם החילוני ולכפות עליו את הרצונות שלהם.

זה נראה לך מוסרי?

פורסם (נערך)

המצב הנתון הוא, שב99% מהמקרים, מי שמתגייס אמונתו הדתית ואורחות חייו משתנים מן הקצה אל הקצה.

אז השאלה היא אחרת: האם בזכות הערך המקודש [בלי ציניות] של "נשיאה בנטל", מותר למחוק מגזר שלם?

[וזו בדיור המשמעות של גיוס חובה לכולם. מחיקת המגזר החרדי].

אתה יכול להבין לבד, שאיש מבני הציבור החרדי לא ייתן לזה לקרות.

ואסביר שוב למי שלא הבין:

הבעיה היא לא עצם הגיוס או עצם הנשיאה בנטל. הבעיה היא תופעות הלוואי ההרסניות [מבחינתנו].

אוי אוי אוי אוי, אוי וואיי זמיר. הרשה לי באמת לבכות על תופעות הלוואי ההרסניות של החרדי המתגייס.

בוא אני אספר לך על תופעות לוואי הרסניות שיש למשפחות של חיילים... קוראים לזה "נהרג בעת מילוי תפקידו", "חלל צה"ל", זה הרסני למדי - הורס את המשפחה.

חוצפן, מדבר איתי על תופעות לוואי הרסניות.

עופר שלח הגדיר את זה בצורה הטובה ביותר (ואין כאן שום קשר לדיון פוליטי), הוא אמר ש "כנראה אנחנו, בעדה, אוהבים את הילדים שלנו פחות, כי אחרת איך יוסבר העובדה שאנו שולחים אותם לצבא, למקום שאולי הם לא יחזרו ממנו" (לא ציטוט מדוייק, בשביל זה יש את הסרטון).

הנה, תעשה לעצמך טובה ותקשיב בעצמך:

לך לבקר משפחה שכולה ותספר לה על "תופעות הלוואי ההרסניות" כהגדרתך.

עריכה אחרונה על ידי Alon_A

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

אברג’ל, אני אתן את נק’ המבט שלי-

- קיימות מספר מסגרות לקליטת חיילים חרדים- נח"ל חרדי ללוחמים ומסלולים בחיל האוויר לבעלי פרופיל נמוך. אני לא מכיר את המסגרת היטב אבל בטוח שיש עוד.

- הטענה שחיילים שמתגייסים מאבדים את אורח חייהם הדתי היא נכונה משום שמלכתחילה המסגרת החרדית מגייסת את אלו הנכשלים.

- גוייסתי כדתי, השתחררתי כדתי וכך גם הרבה מחבריי. אני מכיר אישית אחד שהתגייס כדתי והשתחרר דתי-לייט.

- אם אתם סמוכים ובטוחים בדרך שלכם, מדוע שלא תתנו קרדיט ליוצאי החינוך שלכם ותתנו להם להתמודד מול המציאות האמיתית במקום לגדל אותם בבועה שבמוקדם או מאוחר תתפוצץ להם בפנים?

- נגעו בנק’ פה על קצה המזלג ואני אחדד- יהדות צפון אפריקה מאז ומעולם הייתה מכילה הרבה יותר מהמקבילה האירופאית שלה. אני אנסה להביא אסמכאתאות לדבריי אבל בעוד שביהדות אשכנז יש אין ספור עדויות לחרמות, נידויים ושאר תופעות מרחיקות ביהדות ספרד נהגו בהבנה ובהכלה גם אם לא בהסכמה.

פורסם

לגבי החרדים המזרחיים (עוד מונח מוזר, מרוקו נמצאת הרבה מערבה לפולין), הרי שמדובר בפלגים ש"השתכנזו". לא לשכוח - ש"ס הוקמה על ידי הרב ש"ך, מהזרם הליטאי. כיון שהם הצטרפו לאשכנזים די קיצונים גם הם הקצינו מבחינה דתית.

אברג'ל - המדינה הזו הוקמה על ידי יהודים חילונים, ועל ידי דתיים שיצאו להלחם עליה. זו לא רק מלחמה נגד אויבים אנושיים, אלא גם נגד איתני הטבע, ואף אחד מהם לא חלם להסתגר ב-ד' אמותיו ולשבת ללמוד תורה כאשר אחרים מפרנסים אותו ונלחמים בשבילו. כל התופעה הזו היא תופעה מאוחרת, שהחלה ב-400 העילויים שעליהם הסכים בן גוריון, ובהמשך החמירה עשרות מונים עם הפטורים הגורפים שנתן מנחם בגין, ויצרו לנו כאן מפלצת של קבוצה שמסרבת להכיר במאה ה-21. אני לא מסוגל לקבל את היחס של החרדים לנשים כאילו הם בני אדם מסוג ג', ואת ההתיחסות לכל מה שלא בא מפי הרב כאל דבר פסול. החשש בחברה החרדית מפני כל חידוש מובן לגמרי: מישהו עלול להפעיל את התאים האפורים ולשאול רת הרב שאלות קשות עד כדי "יציאה בשאלה" (כן, אני מודע לכך שתשובה היא שיבה ולא מענה), וזו פגיעה בכוחו. לכן יש קבוצה קטנה שמונעת מהציבור את הידע על המתרחש בעולם החיצוני. בדיוק כמו אצל קים ג'ונג און.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אברג'ל - המדינה הזו הוקמה על ידי יהודים חילונים, ועל ידי דתיים שיצאו להלחם עליה. זו לא רק מלחמה נגד אויבים אנושיים, אלא גם נגד איתני הטבע, ואף אחד מהם לא חלם להסתגר ב-ד' אמותיו ולשבת ללמוד תורה כאשר אחרים מפרנסים אותו ונלחמים בשבילו.

רק אוסיף משהו קטן לגבי זה.

באופן אישי, הייתי שולח כל אזרח בן 10 למוזיאון באחוזת דוברובין לצפות בסרטון על יסוד המעלה. אחר כך אפשר לבחור את המשך הדרך...אך אל לנו לשכוח שמי שגדל בארץ עושה זאת *אך ורק* בזכות אותם אנשים שעם אמונה כזו או אחרת באו, בנו, נלחמו ומתו בשבילנו.

במשל הביצה והתרנגולת - אנשים אלו באו קודם.

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

פורסם

כפי שכתבתי, אין טעם אפילו לנסות לענות.

חלק מהשאלות נכונות ודורשות התייחסות רצינית ושיחה פתוחה וכנה, אבל חלק נכבד הוא רטוריקה עלובה / דמגוגיה זולה/ עיוותי תקשורת.

אגב, ההורים של אשתי דור שישי בארץ.

גם הורי גיסי, דור שמיני בירושלים.

ואם כבר מדברים על השאלה הזו, בזכות מי אנחנו כאן, איך אתם מסבירים את זה?

למה שהארץ הזאת תהיה שייכת ליהודים?

רק כי אין להם אחת אחרת?

כל מי שהגיע לכאן, מכל התפוצות, באיזו זכות הוא משתמש כדי להשתלט על חבל הארץ הזה?

באיזה קושאן הוא מנופף?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
כפי שכתבתי, אין טעם אפילו לנסות לענות.

חלק מהשאלות נכונות ודורשות התייחסות רצינית ושיחה פתוחה וכנה, אבל חלק נכבד הוא רטוריקה עלובה / דמגוגיה זולה/ עיוותי תקשורת.

צודק, באמת אין טעם לנסות לענות לתירוצים העלובים של החרדים מדוע לא להתגייס, היו צריכים פשוט לזרוק את הסרבנים לש.ג או לכלא. או יודע מה, ישירות לעזה. נראה את אלוהים עוזר להם בג'בלאות מול כמה מחבלים עם קאלאץ'.

פורסם

האמת - באתו קושאן שבו מנופף כל אחד: הכוח והחרב. זה מה שההיסטוריה מלמדת אותנו.

נחמד מאד לומר ש"אלוהים נתן לנו את הארץ" (כמו שאמרה סגנית שר החוץ), אבל השאלה היא איזה אלוהים: זה של היהודים, זה של הנוצרים, זה של המוסלמים או אולי איזה טוטם ממרכז אפריקה. אבל, בסופו של דבר, מה שקבע מי ישב איפה ובאיזה תנאים היה כוח החוח.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

ספיראל... באמת יש לך כוח לדיון הזה על אלוהים ?

זה הרי תירוץ אחד גדול לחוסר התמודדות עם החיים. עם התחרותיות בשוק העבודה, עם הקושי והסכנה בצבא... עם מציאת בת זוג בעצמם.

סגורים בחומות שטיפת המוח של עצמם. באמת, זה דיון אבוד.

עריכה אחרונה על ידי Alon_A

פורסם

אלון - כתבתי לפני כמה עמודים: מדובר במשהו לא רציונלי. אני לגמרי אתך, אבל כנראה שיש אנשים שזה צרוב (wired) במוח שלהם.

פורסם

הנה, טרי מ טמקא:

הרב של טלמון, רמי ברכיהו, הנתמך על ידי המפכ"ל אלשיך, קבע כי אין לקבל ליישוב זוגות חד-מיניים: "ננהג ברגישות ואנושיות כלפי בעלי נטיות הפוכות, אך לא נאפשר חיים זוגיים המנוגדים לחוק הטבע ולערכי התורה". דובר טלמון: "הרב מכבד הומואים והשיב בהתאם לאופי הקהילה" (חדשות)

האמת, הגיע הזמן שיתחילו להתייחס לקהילה החרדית כמו שהם מתייחסים לקהילה ההומוסקסואלית.

2016-07-24 17_11_03-ynet - חדשות, כלכל&#14.png

• חברי המעגל הראשון
פורסם
עצוב מאוד שאתה מקטלג מיד את מי שרוצה טרמפ כאוכל חינם בייחוד שאתה מציין חרדים.

אם זו לא גזענות, מהי גזענות?

זו לא גזענות מאחר וחרדי זה לא גזע.

קוראים לזה הכללה מטופשת.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3639 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...