Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

לימוד נהיגה


נתן0
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3642 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. מצאתי מורה נהיגה, אבל הוא לא עובד עם שום בית ספר לנהיגה, יש בזה חיסרון כיוון שאולי הוא קובע טסט יותר לאט או שכל התהליך יהיה פחות מאורגן באופן כללי כי הוא עובד לבד?



2. מה ההבדל בין למידה אצל מורה נהיגה שהוא מבית ספר לנהיגה לבין למידה אצל מורה רגיל שלא עובד עם שום בית ספר?

3. האם אני אמור לקבל קבלה או מסמך כלשהו שיעיד על כך שעשיתי שיעורי נהיגה אצל המורה נהיגה שהוא לא עובד עם בית ספר?

4. בדרך כלל המורה נהיגה אמור לאסוף את התלמיד או שהתלמיד אמור להגיע למורה?

5. הוא דורש 120 לשיעור, ומגביל את זה לעד 2 שיעורים מקסימום ביום. זה סביר?

6. אני לומד על ידני כי אני רוצה ללמוד את עניין העברת הילוכים. אבל שאלה כללית, מה היתרונות וחסרונות בין ידני ואוטומט? כלומר אני יודע שאוטומט זה מעביר לבד וידני זה לא, אבל מה באופן כללי נחשב ליותר טוב מבחינת ביצועים ונהיגה?

7. תקופת מלווה היא 3 חודשים?

8. בתקופת מלווה, המלווה חייב להיות רשום או שכל אחד יכול ללוות אותי כל עוד הוא עומד בדרישות של הגיל והוותק?

9. ישנם מכוניות עם נפחים שונים, בעצם מה זה אומר? שככל שהנפח גדול יותר המכונית תאיץ ותיסע מהר יותר, או מה?

10. אילו דברים חשוב שיהיה במכונית על מנת שהביטוח חובה וצד גימל יהיה זול ככל שניתן?

11. זה נכון שמכונית מבת 20 שנה ומעלה חייב שני טסטים בשנה ולא רק אחד?

12. עד כמה קילומטראז כדאי לקנות מכונית? כדאי למשל לקנות אחת שעשתה מעל 200 אלף, או שרוב הסיכויים שהמנוע ימות מהר מאוד?

13. כמה המחיר הממוצע למכונית ישנה משומשת פשוטה במצב מכני טוב עם טסט

פורסם

1. מצאתי מורה נהיגה, אבל הוא לא עובד עם שום בית ספר לנהיגה, יש בזה חיסרון כיוון שאולי הוא קובע טסט יותר לאט או שכל התהליך יהיה פחות מאורגן באופן כללי כי הוא עובד לבד? - לא מחייב.



2. מה ההבדל בין למידה אצל מורה נהיגה שהוא מבית ספר לנהיגה לבין למידה אצל מורה רגיל שלא עובד עם שום בית ספר? - לא אמור להיות שום הבדל.

3. האם אני אמור לקבל קבלה או מסמך כלשהו שיעיד על כך שעשיתי שיעורי נהיגה אצל המורה נהיגה שהוא לא עובד עם בית ספר? - מורה הנהיגה בכל מקרה אמור להציא חשבונית מס על השיעורים שביצעת, ללא קשר להישתייכותו.

4. בדרך כלל המורה נהיגה אמור לאסוף את התלמיד או שהתלמיד אמור להגיע למורה? - איך שאתה סוגר עם המורה. על פי רוב, המורה אוסף את התלמיד ומחזיר אותו לביתו.

5. הוא דורש 120 לשיעור, ומגביל את זה לעד 2 שיעורים מקסימום ביום. זה סביר? - כן, זה המחיר הממוצע.

6. אני לומד על ידני כי אני רוצה ללמוד את עניין העברת הילוכים. אבל שאלה כללית, מה היתרונות וחסרונות בין ידני ואוטומט? כלומר אני יודע שאוטומט זה מעביר לבד וידני זה לא, אבל מה באופן כללי נחשב ליותר טוב מבחינת ביצועים ונהיגה? - תמיד עדיף ללמוד על ידני, כך אתה לא מוגבל, אלא אם יש לך מגבלה כלשהיא שמונעת ממך ללמוד על ידני.

7. תקופת מלווה היא 3 חודשים? - כן, נהיגה בלילה לחצי שנה.

8. בתקופת מלווה, המלווה חייב להיות רשום או שכל אחד יכול ללוות אותי כל עוד הוא עומד בדרישות של הגיל והוותק? - כל אחד בעל רישיון נהיגה וותיק.

9. ישנם מכוניות עם נפחים שונים, בעצם מה זה אומר? שככל שהנפח גדול יותר המכונית תאיץ ותיסע מהר יותר, או מה? - לא מחייב, ואי אפשר לענות על השאלה על רגל אחת.

10. אילו דברים חשוב שיהיה במכונית על מנת שהביטוח חובה וצד גימל יהיה זול ככל שניתן? - מערכות בטיחות, למרות שאין הבדל גדול.

11. זה נכון שמכונית מבת 20 שנה ומעלה חייב שני טסטים בשנה ולא רק אחד? - נכון, למעט רכב אספנות שחייב רק בטסט אחד.

12. עד כמה קילומטראז כדאי לקנות מכונית? כדאי למשל לקנות אחת שעשתה מעל 200 אלף, או שרוב הסיכויים שהמנוע ימות מהר מאוד? - כשתגיע לזה, תקבל ייעוץ.

13. כמה המחיר הממוצע למכונית ישנה משומשת פשוטה במצב מכני טוב עם טסט - מ 3,000 ש"ח עד 100,000 ש"ח.

תשובות בגוף ההודעה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
תשובות בגוף ההודעה.

תודה רבה!

 

אשמח לעוד תשובות, בעיקר מה שחשוב לי לדעת כרגע זה איך אני אוכל להתקדם בעניין השיעורים מהר יותר. כלומר אם למשל המורה קבע איתי וימים הבאים הוא לא פנוי ללמד, אני חייב לשבת לחכות לו או שאוכל לעבור בינתיים ממורה למורה?

 

גם שמעתי על עניין הטסטים שהתלמידים עכשיו מחכים הרבה זמן, אפילו חודשיים, בשביל לגשת לטסט...זה עדיין ככה?

פורסם

יש לי תחושה של טרול רציני.

אני בעיקר מופתע שמחירי השיעורים עלו ל120 שקלים, ממה שזכור לי מחירי הדלק לא נעו לשום מקום לאחרונה, מה גורם לעליה הזו? (אני למדתי ב2011 ב95 שקלים לשיעור)

פורסם

1. מצאתי מורה נהיגה, אבל הוא לא עובד עם שום בית ספר לנהיגה, יש בזה חיסרון כיוון שאולי הוא קובע טסט יותר לאט או שכל התהליך יהיה פחות מאורגן באופן כללי כי הוא עובד לבד?



2. מה ההבדל בין למידה אצל מורה נהיגה שהוא מבית ספר לנהיגה לבין למידה אצל מורה רגיל שלא עובד עם שום בית ספר?

3. האם אני אמור לקבל קבלה או מסמך כלשהו שיעיד על כך שעשיתי שיעורי נהיגה אצל המורה נהיגה שהוא לא עובד עם בית ספר?

4. בדרך כלל המורה נהיגה אמור לאסוף את התלמיד או שהתלמיד אמור להגיע למורה?

5. הוא דורש 120 לשיעור, ומגביל את זה לעד 2 שיעורים מקסימום ביום. זה סביר?

6. אני לומד על ידני כי אני רוצה ללמוד את עניין העברת הילוכים. אבל שאלה כללית, מה היתרונות וחסרונות בין ידני ואוטומט? כלומר אני יודע שאוטומט זה מעביר לבד וידני זה לא, אבל מה באופן כללי נחשב ליותר טוב מבחינת ביצועים ונהיגה?

7. תקופת מלווה היא 3 חודשים?

8. בתקופת מלווה, המלווה חייב להיות רשום או שכל אחד יכול ללוות אותי כל עוד הוא עומד בדרישות של הגיל והוותק?

9. ישנם מכוניות עם נפחים שונים, בעצם מה זה אומר? שככל שהנפח גדול יותר המכונית תאיץ ותיסע מהר יותר, או מה?

10. אילו דברים חשוב שיהיה במכונית על מנת שהביטוח חובה וצד גימל יהיה זול ככל שניתן?

11. זה נכון שמכונית מבת 20 שנה ומעלה חייב שני טסטים בשנה ולא רק אחד?

12. עד כמה קילומטראז כדאי לקנות מכונית? כדאי למשל לקנות אחת שעשתה מעל 200 אלף, או שרוב הסיכויים שהמנוע ימות מהר מאוד?

13. כמה המחיר הממוצע למכונית ישנה משומשת פשוטה במצב מכני טוב עם טסט

 

1. אני מתאר לעצמי שהמורה רשום בבית ספר לנהיגה כלשהו ואף נושא את הסמל שלו אך עובד כעצמאי. למיטב ידיעתי מורה חייב את זה כדי לעבוד. יש בתי ספר שיש בהם מורים שכירים שהם כמו עובדים של בית הספר לנהיגה.

2. יש בתי ספר לנהיגה שלמשל קביעת השיעורים והתשלומים נעשים דרך המזכירות, לעומת מורים פרטיים שעושים את הדברים האלה מולם. לפעמים בית ספר לנהיגה עדיף משום שלמורה אין אינטרס ישיר שתעשה כמה שיותר שיעורים, אבל עדיין זה אינדוודואלי - אם יש לך המלצה של מורה שכל החברים שלך יודעים שהוא מלמד טוב ומעביר טסט בקלילות, אז כמובן שזה עדיף.

3. המורה חייב לתת לך קבלה על התשלומים. כמובן שבפועל זה לא נעשה. אבל תבקש ממנו לפחות שירשום לך כמה שיעורים עשה לך, אם זה נחוץ.

4. מקובל שהמורה אוסף. המורה ממילא מסתובב וההנחה היא שאין לך איך להגיע כי עדיין אין לך רישיון.

5. נכון להיום זה סביר. זה המצב.

6. אני יודע שחובבי הרכב פה לא יאהבו את זה אבל אני חד משמעית ממליץ לכולם לא ללמוד על ידני אלא ללמוד על אוטומט. אני עשיתי תחילה רישיון נהיגה לאוטומט ולאחר שנתיים השלמתי לידני (כדי שלא תהיה לי את ההגבלה). אז לי בתור נהג מנוסה יחסית אין בעיה לעשות את כל הפעולות יחד. נהג שרק מתחיל צריך 10 שיעורים רק כדי ללמוד את כל הקטע של הגיר, וזה לא הנהיגה היומיומית שמעבירים לניוטרל בצומת אלא הדרישות מחמירות מאוד. תתפעל את הקלאץ לא בדיוק כמו שהבוחן רוצה והוא יכשיל אותך. הלימוד הזה הוא חד משמעית על חשבון לימוד ההתנהגות על הכביש. בפסיכולוגיה וגם במציאות אתה משקיע הרבה זמן בגיר. שוב, נכון שאפשר להתמודד עם הכל, אבל לנהג חדש חסר ניסיון, מעדיף שילמד את הכביש ויבין שזה הכי חשוב קודם כל. לגבי היתרונות והחסרונות, אפילו היתרונות עולים על החסרונות. החסרון היחידי שלא תוכל לנהוג בגיר ידני. בישראל כל המכוניות כמעט אוטומטיות. ידניות הן מכוניות ישנות או מכוניות ספורט, או בדרישה מיוחדת. ידני זה די חריג בנוף שלנו. אני אגלה לך עוד משהו, אני מתכנן טיול לאירופה והשכרתי רכב - לא רציתי רכב פשוט אלא לקחתי רכב שעולה קצת יקר, ולא משיקולי גיר אלא משיקולים שאני רוצה רכב טוב, ודווקא אותו רכב היה עם גיר אוטומטי, אפילו שזה באירופה.

7. בתקופתי היה 3 חודשים. היום הבנתי שזה מחולק 6 חודשים, 3 חודשים ליווי כל הזמן ועוד 3 חובת ליווי לילה - אבל תוודא את זה.

8. איני מעודכן בתקנות החדשות ולכן איני רוצה להטעות סתם והתשובה נכונה גם לגבי שאלה 7.

9. נפח מנוע גדול יותר - בדרך כלל מנוע עוצמתי יותר - לא דיון לשתי שורות.

10. הביטוח נקבע על ידי גיל הנהג, וותק הנהיגה שלו ועוד מספר פרמטרים. כדאי לבדוק אצל חברות הביטוח. לנהג חדש בוודאי שהביטוח לא יהיה זול.

11. לא יודע. המכונית שלי חדשה.

12. הכל שאלה של תקציב.

13. תבדוק ביד 2.

פורסם

1. לא אמורה להיות בעיה, אמור לעבוד כמו אצל מורה שמשוייך לבית ספר, מבחינת טסטים יכול להיות אפילו נוח יותר הכל קשור לעומס שיש עליו מבחינת תלמידים וחלוקת טסטים בהתאם לתיקצוב שהוא יקבל.

2. מבחינתך אין הבדל.

3. אתה יכול לבקש, כל עוד המורה מדווח למס אז אין בעיה לבקש קבלות.

4.כן,זה המקובל או ממקום שמוגדר מראש.

5. תלוי האזור המגורים שלך,אני הוצאתי רשיון לפני 3 שנים(קצת מאוחר,לא נורא) כבר באותה תקופה תשלום לבית הספר היה 120 שקל(זה מה שהיה רשום במחירון בלוח) לאחר שיחה עם המורה הגענו להסדר של 90 שקל לידני

6.ידני מצריך יותר קורדינציה והתרגלות לפעולות פשוטות(משחקי קלאצ' והעברת הילוכים בזמן שאתה עדיין צריך להיות מרוכז בכביש), יתרונות מבחינת חיסכון ושליטה בכוח היא ברכב ידני, אוטומט זה הרבה יותר נוח אך יש לזה את החיסרון של צריכה מעט מוגברת של דלק כמו כן הסתברות ליותר תקלות(תלוי בתיבה)

7. נכון להיום עד כמה שזכור לי נהג שתרם מלאו לו 24 יחוייב במלווה לחצי שנה שהיא מתחלקת ל2, 3 חודשים של מלווה מלא עם כל עליה לרכב(לא משנה אם זה יום או לילה) בתום תקופה זו יחוייב לשעות הערב(צריך לראות באתר שלהם מאיזה שעה זה נחשב ערב) ושעות היום יהיה חופשי לנסוע בהתאם לגילו(עד גיל 21 מוגבל ל2 מעל ל21 רכב מלא).

8. כל אחד שעומד בדרישה של גיל וותק(בתום המלווה ככל הניראה תצתרך למצוא מישהו שיסכים לחתום על טופס סיום מלווה(הורים בדרך כלל)

9. לא חובה,יש הרבה פרמטרים כמו משקל רכב, מנוע מודגש,אם זה מנוע בנזין או דיזל ועוד.

10. דבר ראשון גיל+ותק על הכביש, אחרי זה רכב גניב או לא, השנתון שלו וכו'

11. שמעתי משהו כזה, אם חן אומר שזאת אמת אז זאת אמת.

12. תלוי בך ובתקציב, בעיקרון אם אתה מביא רכב ראשון אז לא משווה להביא משהו חדש, אתה יוצא מנקודת הנחה שזה רכב שהולך לעבור עינוי ולאכול הרבה חצץ.כמובן תצתרך לחפש רכב שיוכל לסבול כמה שיותר מהעינוי הזה בלי להשבר ולהגיע למוסך

13.אין מחיר מוגדר, תלוי בך, יש רכבים ב1000 שקל ויש כאלה שמשנת 2000 ועדיין עולים הרבה, תלוי בתקציב שלך בסופו של דבר וכמה תרצה להקשיע(תפתח שרשור עלזה אחרי שתסיים עם הרישיון ובטוח תקבל המלצות בונות)

פורסם

4. תלוי אם אתה גר ב"איזור הטסטים" או לא. אם לא, אתה מבזבז חלק מהשיעור שלך על הגעה וחזרה מהבית ל"איזור הטסטים", וזה מחיר יקר מאוד להסעה הנוחה הזו. אם אתה לא גר באיזור, קח אוטובוס, מונית או לימוזינה. כל הסעה כזו תהייה זולה ומשתלמת יותר, כי ככה השיעור מנוצל נטו ללימוד.

פורסם (נערך)

מצד שני, יש תועלת בהתנסות במגוון מצבי תנועה וסוגי דרכים מעבר לאלו שמצויים באזור הטסטים.

 

יש אפילו מורים יחידי סגולה שנוטלים יום (משך של שלושה שיעורים רצופים לרוב) לקחת תלמיד לכבישי הרים מפותלים, כמובן לחלוטין מחוץ לאזור הטסטים.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

מי שגר באיזור הכנרת והסביבה בדרך כלל מקבל(לפחות כך הנוג בטבריה) כמה שיעורים(לאחר שהמורה דיי מוודא שלתלמיד יש שליטה סבירה ברכב בתנאים רגילים) באיזורים מפותלים(עליות/ירידות לצפת או ירידה או עליה מהעמק לצומת עלומות) כמובן גם לפחות נסיעה בין עירונית ארוכה אחת

×
×
  • תוכן חדש...