Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם כדאי רכב דיזל ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3616 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני רוצה לקנות אוטו חדש כשהדגש הוא על שלושה מושבים נפרדים מאחור.

די ננעלתי על רנו סניק כאשר ראיתי שהסניק הרגילות (לא גרנד) בנות 3-4 שנים נמכרות באזור ה-70 אלף שקל.

מצד שני ראיתי שיש עכשיו מבצע על גרנד סניק חדשה עם מנוע דיזל ב-140K. התחלתי לשכנע את עצמי שאמנם המחיר גבוה ממה שהתכוונתי להוציא אבל ההפרש במחיר יחזיר את עצמו תוך כמה שנים בשל צריכת הדלק הנמוכה ואולי כדאי בכלל לקנות חדש.

גם ירידת הערך של הדיזל אמורה להיות פחותה משל הבנזין.

התייעצתי עם חבר והוא אמר לי שהרישוי והטיפולים ברכב דיזל הרבה יותר יקרים ודי יתקזזו לי עם החיסכון בדלק ושלא כדאי ללכת על זה. אני נוסע כ-28,000 ק"מ בשנה.

מה נראה לכם, האם העלויות הגבוהות של אחזקת רכב דיזל באמת מבטלות או כמעט מבטלות את היתרון שלו בצריכת דלק ?

תודה

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

החבר שלך לא חכם במיוחד היום הרישוי לדיזל זהה כמו למנוע בנזין עם הספק דומה ההבדל הוא רק בעלות הרכישה כשיש דגמי דיזל שנמכרים יחסית יקר מול אותו רכב עם מנוע בנזין ברנו ההפרש הוא יחסית קטן בין מנועי בנזין לדיזל לכן תמיד עדיף דיזל במקרה כזה

פורסם

ב 28,000 ק"מ בשנה בוודאי שנכון לך הדיזל.

יהיה לך חסכון משמעותי בצריכת דלק, חסכון בתחזוקה (רכב חדש, אחריות) וכנגד זה אתה גם תוציא הרבה יותר כסף ברכישה.

אין 'קנסות' בצורת רישוי יקר.

אם אתה יכול להוציא את הסכום הזה, לך על חדש.

בדוק מתי יוצאת סניק חדשה.

לפני כשנה מכרו סניק חדשה שכזו ב 177.0 אלף שקל.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

המגרעת הטכנית היחידה לדיזל מודרני לעומת בנזין הוא מסנן החלקיקים.

אם כל הנסיעות שלך עירוניות הוא נסתם ואז הוא פותח בניקוי עצמי שלא עושה טוב לרכב.

אבל אם אתה נוסע לפחות פעם בשבוע בכביש בין עירוני הוא פולט את הג׳יפה לאויר.

חוץ מזה המנוע חסכוני בהרבה לעומת בנזין, אגרת רישוי זהה, טיפולים יותר זולים מבנזין, מרווח טיימינג יותר ארוך מבנזין (אם יש רצועה) .

הבונוס של הדיזל הוא המומנט החזק, כך שגם מסלד נמוך מאוד הרכב סוחב בלי בעיה.

פורסם

גרסת הבנזין של הדגם לא חסכונית, באזור ה- 8-9 ק"מ לליטר. עם גרסת הדיזל אתה יכול לצפות ל- 15-16 ק"מ לליטר כך שעם הנסועה שלך אנחנו מדברים על הפרש של כ-10,000 שקל בשנה. הטיפולים בדיזל קצת יותר יקרים אך לא באופן משמעותי כל כך - הפרש שלא עולה על 500-1000 שקל לשנה, תלוי בסוג הטיפול.

דגם הדיזל ישמור טוב יותר על ערכו מדגם הבנזין.

פורסם

שלום,

רכב דיזל מודרני הוא ללא ספק בחירה מצויינת.

באירופה רכבי הדיזל הקטנים תופסים מקום גדול במכירות בזכות היותם חסכוניים ויעילים יותר בשילוב גיר ידני.

בק"מ שבו נקבת, רכב דיזל יכול לחסוך לך אלפי שקלים בחודש.

28,000 ק"מ בשנה, ברכב בנזין שיעשה 1:8 מתבטאים בכ 3500 ליטר בנזין

28,000 ק"מ בשנה ברכב דיזל שיעשה 1:15 מביאים לצריכה של 1866 ליטר סולר.

בהינתן שהמחיר של הסולר והבנזין זהה פחות או יותר (צריך לחפש תחנות סולר מוזלות שנמצאות בכל הארץ, ולא להיכנס לתחנה הראשונה שמגיעים אליה באופן אקראי) - ההפרש הוא כאמור כ 9800 שקלים. (לפי 6 שקלים לליטר סולר או בנזין)

תוסיף לזה את הטיפולים הזולים לרכב חדש לעומת טיפולים לרכב משומש + אחריות לשלוש שנים, הדיזל יהיה הבחירה הנכונה.

בהצלחה,

שלומי

פורסם

סתם שאלה, אם מנועי דיזל כל כך טובים יותר מבנזין אז איך זה שרוב הרכבים שנמכרים הם בנזין ?

Sent from my A0001 using Tapatalk

פורסם

מיסוי ועיוותים היסטוריים של שוק הרכב הישראלי.

*הח"מ הזמין ביום ראשון האחרון רכב פרטי (לא מסחרית) דיזל ידני חדש.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

מעניין אותי, האם גם בעוד 10 שנים אנשים לא יקנו רכב דיזל, כי חבר "מומחה" אמר להם שאגרת רישוי לרכב דיזל יותר יקרה?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
מעניין אותי, האם גם בעוד 10 שנים אנשים לא יקנו רכב דיזל, כי חבר "מומחה" אמר להם שאגרת רישוי לרכב דיזל יותר יקרה?

אצל ה"מומחים", האלפא עדיין מחלידה, הפיאט לא אמינה, כנ"ל הצרפתיות.

דיזל כדאי מאוד, כאשר אין הפרש משמעותי במחיר לאומת הבנזין אפילו עבור נסועה לא גדולה. הדיזל של רנו מאוד מוצלח, בהחלטגרנד סניק דיזל זה בחירה טובה. גם כדאי לקחת בחשבון את פריוס+, במיוחד אם רוב הנסועה עירונית - הייבריד יהיה יותר חסכוני בעיר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כמובן מה שאמרו פה החבר'ה בהחלט נכון, רכבי דזיל היום וגם בשנים עברו, נתנו פייט מעולה לבנזין, ובהחלט עמידות רבה.

מנועי הדיזל היום שקטים, כמעט כמו מנועי הבנזין, ולא מורגש הבדל כמעט!

BESTRONG BEbeautiful BEYOU

פורסם
סתם שאלה, אם מנועי דיזל כל כך טובים יותר מבנזין אז איך זה שרוב הרכבים שנמכרים הם בנזין ?

מאותה סיבה שעדיין בונים בארץ מגדלים בבטון, שכשבשאר העולם כבר משנות ה-30 בונים אותם עם קונסטרוקציית פלדה.

בדוק באירופה מה היחס בין כמות הרכבים הפרטיים בבנזין לעומת דיזל. תופתע.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אתם מדברים על חסכון של רכב דיזל,

רוב הרכבים היום מגיעים עם טורבו דיזל, איפה החיסכון שהטורבו מתקלל ? אני שומע כל הזמן על רכבים עם טורבו שהתקלקל, נכנסים למוסך , ומשלמים 4-5 אלף שקל על טורבו משופץ (אפילו לא חדש),

איפה החסכון על משאבת סולר ? אני אישית שילמתי על שיפוץ משאבה 4 אלף שקל (ושוב היא לא חדשה ),

איפה החסכון שצריך להחליף מזרקים בעלות של 2500 שקל לכל מזרק ?

תחשבו על זה , הדברים הנ"ל הולכים לעולמם בערך כל 80-130 אלף ק"מ,

שווה להשקיע ברכב דיזל ? לדעתי לא. (מחזיק אחד, ורק סובל ממנו)

Golf 1.6 DSG 2009

פורסם

באיזה רכב צריך להחליף/ לשפץ טורבו ומשאבת הזרקה כל 80-130 אלף קילומטרים?

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תוכן חדש...