Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם כדאי רכב דיזל ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3638 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אלון, אתה מערבב פה כמה דברים.

כבר כמה שנים יש לכל הדיזלים המודרניים מסנן חליקיקים (DPF). תפקידו ללכוד פיזית חליקיקי פיח מיקרוניים. עם זאת דירוג הזיהום של מנועי דיזל נשאר גבוה (ובצדק) לא בגלל חלקיקים אלא בגלל פליטת תחמוצות חנקן האינהרנטית למנועי דיזל. הדרך לטיפול בתחמוצות חנקן ידועה וקיימת בכלי רכב כבדים כבר שנים - מערכת SCR (הזרקת אוריאה).

כל הסיפור של הדיזלגייט הוא שיצרנים עשו שמיניות באויר כדי להמנע ככל האפשר מהכנסת מערכות SCR, מסיבות ברורות - כסף. התפוצצות הפרשה שמה לכך סוף, ובכך הקיץ הקץ על ניסיונות שכאלה. מעתה יצרנים שעוד לא עשו זאת מיישרים קו ומכניסים מערכות SCR. הדירוג 4 למגאן עם מנוע יורו 6 נובע ישירות מקיומה של מערכת SCR.

מבחינה לוגית, אם אתה חושד שדירוג הזיהום מזויף, עליך להיות עקבי ולהניח גם שדרוגי הזיהום של רכבי בנזין מזוייפים אף הם. מכאן שהמסקנה צריכה להיות - לא לקנות רכב עם מנוע שריפה פנימית בכלל...

אם תקרא טוב תראה שכן התקינו מערכות SCR בחלק מהמכוניות שנחשדות בזיוף.

המחשב זיהה שבודקים את פליטת מזהמים בתנאי מעבדה ושינה את מוד הפעולה של המנוע כך שיפלוט פחות חנקן ופחמן.

התיקון כולל עידכון התוכנה שכנראה תמיד יגרום לאוטו לעבוד במצב זה, מה ההשפעות על הביצועים, לך תדע.

בן-אדם ממוצע שמרוויח 130 אלף בממוצע בשנה-שנה וחצי ישים כסף את הסכום הזה על רכב דיזל שיתכן ויתעסקו לו בו ומי יודע מה יהיו ההשלכות, עדיף לחכות שנה-שנתיים עד שהפרשה תיסגר לחלוטיין ואז לרכוש רכב דיזל.

היום: הונדה גאז' 2016, קיה פיקנטו 2014

בעבר: מאזדה 3 2012

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לידע כללי, נכון לעכשיו עד שינוי חישוב דרגות זיהום שאולי יהיה ב 2017:

פיז'ו 208 דיזל, קקטוס דיזל, סנדרו דיזל - קבוצת זיהום 3.

ברלינגו, קנגו, דאצ'יה דוקר, לודג'י - קבוצת זיהום 4.

פלואנס דיזל רובוטוית קבוצת זיהום 4, ידנית קבוצת זיהום 7.

רנו קפצ'ור - קבוצה 3.

סיטרואן C4 פיקאסו דיזל קבוצת זיהום 4.

לכל מנועי דיזל פיז'ו/סיטרואן שנמכרים היום בארץ יש מערכת SCR.

לגבי מנועי רנו/דאצ'יה - לא יודע, אשמח אם מישהו יכול להבהיר.

פורסם

אם הוזכרו מספר יצרניות, היכן ממוקמת הפורטה החדשה?

האם יש במנוע של הפורטה את כל המסננים הדרושים?

האם המנוע מוכר ככזה שכבר הוכיח את עצמו או שמדובר בדגם חדש של קיה עבור הפורטה?

כנ"ל לגבי תיבת ההילוכים?

עדיין לא בדקתי את הפורטה ספציפית אבל ייתכן והיא מהווה חבילה מעניינת ומשתלמת לרכישה באמצעות הלוואה עומדת מביטוח לאומי

פורסם (נערך)

גם ברכב בנזין טורבו שלי החליפו משאבת הזרקה . ריקול ידוע במנוע שלי. עלה לי ₪3200 רק החומרים . אז לכל מנוע המחלות שלו ואין להכליל.

לגבי זיוף נתוני פליטה : מיד לאחר דיזלגייט ממשלת בריטניה לקחה הרבה רכבי דיזל ובדקה אותם לעומק מתוך חשש לזיופים אצל כולם.

למרבה הפלא הדיזליות מתוצרת צרפתית עמדו בתקן ובמבחנים המתוקנים. כנראה בזכות מערכות scr . המבחן כלל נסיעות שונות . ניתן לקרוא את תוצאות הבדיקות באיזה אתר בריטי.

אז עד פה החשש מזיופים.

החשש מתקלות אינו מוצדק תחת טיפולים נכונים ותלוי בדגם והמחלות שלו.

לא ידועה לי מחלה במנוע 1.5 של רנו .

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
גם ברכב בנזין טורבו שלי החליפו משאבת הזרקה . ריקול ידוע במנוע שלי. עלה לי ₪3200 רק החומרים . אז לכל מנוע המחלות שלו ואין להכליל.

לגבי זיוף נתוני פליטה : מיד לאחר דיזלגייט ממשלת בריטניה לקחה הרבה רכבי דיזל ובדקה אותם לעומק מתוך חשש לזיופים אצל כולם.

למרבה הפלא הדיזליות מתוצרת צרפתית עמדו בתקן ובמבחנים המתוקנים. כנראה בזכות מערכות scr . המבחן כלל נסיעות שונות . ניתן לקרוא את תוצאות הבדיקות באיזה אתר בריטי.

אז עד פה החשש מזיופים.

החשש מתקלות אינו מוצדק תחת טיפולים נכונים ותלוי בדגם והמחלות שלו.

לא ידועה לי מחלה במנוע 1.5 של רנו .

לא יודע מאיפה הבאת את הממצאים האלו, אבל המשטרה הצרפתית פשטה על המשרדים של כל החברות הצרפתיות, לאחר שגילו חריגות בפליטה.

לינק לכתבה

פורסם (נערך)

בדקתי שוב: צודק. חוזר בי מההצהרה על עמידה בתקן.

מה שחיפשו זו תוכנה זדונית כפי ש VW הוסיפו ולא מצאו משהו כזה בשאר היצרניות.

הבריטים כן מצאו חריגות גדולות (5X) בפליטת מזהמים בפועל ( גם במגאן עמוד 23 ועמוד 38 ).קצת מזכיר את נתוני צריכת הדלק שיצרניות מפרסמות. הקו השחור בגרפים הינו התקן). המסקנה כמובן שיש לשנות את המבחן כי מעטים עומדים בו (ואירופה לא תוותר על נסיעה בדיזל).

https://www.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/535501/vehicle-emissions-testing-programme-web.pdf

עריכה אחרונה על ידי save
פורסם
בדקתי שוב: צודק. חוזר בי מההצהרה על עמידה בתקן.

מה שחיפשו זו תוכנה זדונית כפי ש VW הוסיפו ולא מצאו משהו כזה בשאר היצרניות.

הבריטים כן מצאו חריגות גדולות (5X) בפליטת מזהמים בפועל ( גם במגאן עמוד 23 ועמוד 38 ). הקו השחור הינו התקן. המסקנה כמובן שיש לשנות את המבחן כי מעטים עומדים בו (ואירופה לא תוותר על נסיעה בדיזל).

https://www.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/535501/vehicle-emissions-testing-programme-web.pdf

דרך אגב פורסם בכלכליסט לפני שעה (החמרה במדידה)

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3692593,00.html

פורסם (נערך)

זו לו החמרה במדידה של מזהמים (האמת הבריטים יכולים עכשיו להמציא תקן יורו6 משלהם )

הכתבה בכלכליסט מזכירה את מה שכבר ידענו על צריכת דלק. המבחן לא משקף נתוני אמת אז פיג'ו החליטו להמציא מבחן צריכה חדש (שאותו רוצים להפוך לתקן RDE) שדומה הרבה יותר למציאות היומיומית והחליטו לפרסם את התוצאות לטובת לקוחותיה ובתקווה גם יצרניות אחרות יצטרפו למגמה הזו. כמובן שבמבחן החדש הנתונים נמוכים מ 27 ק"מ לליטר שכתוב באולם המכירות.

פיג'ו סיטרואן הולכת לשנות גם את הפרוספקטים בהתאם למבחן החדש שלה.

אז מה ראינו פה: פשוט שינו את המבחן כדי להתקרב למצב אמיתי ולפי דעתי לאיחוד האירופי לא תהיה ברירה ויעשו אותו דבר בנושא פליטת מזהמים.

עריכה אחרונה על ידי save
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

לא הבנתי למה שמת את הקישור כאן.

נו אז יש תקלה. זה (לפי מנוע 1.9) אוטו בן כ 10 שנים. כנראה עם 300-400 אלף על השעון.

פורם טכני מלא בתקלות, רובן של מכוניות בנזין.

• תוכן חדש...