Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מבקש המלצה לאופניים זנב קשיח

ytimsit
שימו לב! השרשור הזה בן 3049 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

התקציב 2500 - 3000 ש"ח.

עיקר הרכיבה היא עירונית משולבת עם שבילי עפר.

אבל שביל עפר קצר הופך בקלות לרכיבת שטח וכאן האופני עיר שלי כבר מרגישות חסר.

יש את ה-MERIDA האלו שנראות מעניין -

http://www.rosen-meents.co.il/?CategoryID=1306&ArticleID=6150

אשמח להמלצות נוספות.

[CENTER] [/CENTER]

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תגדיר "שטח".

שטח יכול להיות כל דבר, משבילי עפר ועד מורדות מסולעים ב-45 מעלות שיפוע...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קניתי לפני שנתיים בערך Specialized HardRock.

גלגלי 19".

אין לי משהו רע להגיד עליהם.

אופניים בסיסיים ודי זולים (עלו לי פחות מ2000 לדעתי).

אני 92 ק"ג והם עוד לא נשברו עם הירידות שאני עושה עליהם בשבילי הרי אילת אז אני מניח שהם בסדר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בעיקר לשבילים, דרכי קורקר, לועדיף לרכיבה מהירה. לא שטח טכני מורכב ואיטי.

חשוב שיכוך טוב מקדימה, מעצורי דיסק, מערכת הילוכים סבירים.

העדיפות היא גם לזוג שיהיה נים לרכב איתם בדרכים בעיר.

איך השלדה של ה-Specialized HardRock מבחינת משקל והמרכיבים שציינתי?

[CENTER] [/CENTER]

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אתה רוצה לשפר נוחות, שקול לקנות גלגלי 29". לא ניסיתי לרכב עם 27.5, אבל לעומת 26 ההבדל מורגש.

לגבי המלצות, כל עוד מדובר באופניים של מותג אין טעם להנעל על מותג מסויים או דגם כזה או אחר, הדבר העיקרי שנשאר לעשות זה לחפש שני דברים:

1. דגם שנוח לך, כל אחד והגוף שלו והגאומטריה שמתאימה לו

2. את התמורה הכי טובה לכסף מבחינת רמת האבזור. לכל החברות יש דרגות איכות של המוצרים, יתכן שבדגם מסויים באותו סכום תקבל את הרמה הטובה יותר של השיפטרים של שימנו או של סראם.

אפשר גם להוזיל עלויות בקנית דגמים משנה שעברה ונשארו במלאי, כשלעיתים ההבדל היחיד הוא בצביעה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בעיקר לשבילים, דרכי קורקר, לועדיף לרכיבה מהירה. לא שטח טכני מורכב ואיטי.

הבנתי.

חשוב שיכוך טוב מקדימה

דווקא לא, ולא תקבל שיכוך טוב מקדימה בתקציב הזה, בכל מקרה.

איך השלדה של ה-Specialized HardRock מבחינת משקל והמרכיבים שציינתי?

מבחינת משקל, אין הבדל מהותי בין היצרנים השונים, ברמות המחיר הללו (להוציא אולי קנונדייל).

חיסכון משמעותי תקבל אם תקנה סט של גלגלים קלים, אבל אז מדובר על השקעה של לפחות עוד 2K ש"ח (אל תטעה, ההבדל תהומי). אולי אח"כ.

קודם כל, אלא אם אתה נמוך במיוחד, קנה אופני 29" לשימוש שלך. יותר מתאימים לרכיבות שוטפות של צבירת מהירות.

הכי חשוב, צמיגים "מהירים". כלומר, עם פרופיל של קוביות קטנות ומשקל קל. שוב, ההבדל בין צמיגים כאלו לצמיגי שטח בשרניים, מבחינת מהירות, תהומי. הם פחות עמידים, אבל לשימושים שלך זה לא מעניין.

אם האופניים שמתאימים לך מגיעים עם צמיגים לא מתאימים, תחליף במעמד הקנייה. שומדבר לא עושה הבדל גדול כמו צמיגים.

דבר שני, אין מנוס, תהיה חייב לנסות כל זוג פוטנציאלי, לראות אם תנוחת הרכיבה נוחה לך.

עקרונית, בעיר יותר טוב תנוחה זקופה, לראות טוב מסביב.

בשביל מהירות וספורט, עדיף כפופה "וקרבית" יותר.

אפשר גם להתאים תנוחה בדיעבד, ע"י הזזת אוכף קדימה ואחורה, שינוי אורך/זווית הסטם (הצינור שמחבר את הכידון לשלדה), ושינוי כידון.

אבל תתחיל מאופניים שנוח לך איתם ומתאימים לפרופורציות של גופך.

בלמים: עדיף שימאנו (בגלל השמן שהם משתמשים).

בולם קדמי: די שווים מבחינת איכות, אבל יש כאלו שקצת טובים יותר. אם תתלבט בין שני דגמים דומים, ששניהם נוחים לך, אפשר יהיה להסתכל על הבולם גם.

הילוכים: גם לא נורא חשוב לשימוש שלך.

זהו.

צא חפש.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

התגובה לעיל של foul מסכמת הכל היטב,

אוסיף הדגשה ואציין שלפי הפרמטרים שהגדרת, אם אתה לא 1.65" ומטה - רק 29". ההבדל ענק, מנסיון לא מועט. לא להתפתות ל27.5 שמוכרים בחנויות מסויימות ינסו לדחוף לך, לשימושים שלך הקוטר הגדול הוא האופטימלי.

מה שכן, לדעתי, במקום לרכוש אופני כניסה כבדים עם בולם קפיץ ובלמים מכאניים / הידראוליים ברמה בסיסית, עדיף לרכוש ביד 2 אופניים שמורים עם בולם אויר. ההבדל ברכיבה בין אופני כניסה לבין אופניים "בינוניים" - ענק.

אם תכנס ל Groopy תוכל למצוא מדריך שרשמתי בזמנו בשביל הרוכבים המתחיל שמחפש אופניים יד 2, תוכל ללמוד מהמדריך הזה המון גם על התחום בכלליות (מכלולים חשובים, תפקידם, וכו'). יש שם גם מדריך לאביזרים למיטב זכרוני.

דוגמא שרירותית לאחר חיפוש של 30 שניות: הנה.

בהצלחה

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Monster 1200

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין לי תשובה יותר מפורטת ממה שכבר רשמו כאן לכן אסתפק על להמליץ לבדוק גם אפשרות של יד 2.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

התגובה לעיל של foul מסכמת הכל היטב,

הבנתי.

אנחנו במלחמה...

מה שכן, לדעתי, במקום לרכוש אופני כניסה כבדים עם בולם קפיץ ובלמים מכאניים / הידראוליים ברמה בסיסית, עדיף לרכוש ביד 2

כן, אבל רק עם מישהו שמבין.

אחרת, אתה עלול ליפול.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

1. חלילה, גם לעבדך הנאמן יש טייפו'ס מדי פעם... :angel:

2. לכן הפנתי אותו למדריך שרשמתי בזמנו, כיסיתי שם הכל מהכל יחד עם איך לבדוק וכו'. כמובן שאם יש חבר שמבין, זה הכי טוב, הייתי צריך להדגיש זאת בהודעה הקודמת (במדריך שלי אני מציין את זה בערך בשורה הראשונה).

הנה לינק למדריך ההוא, אמנם קצת ישן אבל עדיין עדכני. שים לב שיש כמה חלקים אז להשתמש במה שרלוונטי (קישרתי ללינק הראשון שקפץ לי בגוגל אז לא סגור לאיזה חלק זה שולח)

עריכה אחרונה על ידי oryo

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Monster 1200

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה על הארות.

אין לי כח למשומשות, האופני עיר שלי הן "משומשות" ממודל 2011 אחרי השקעה של ~500 ש"ח

וקצת נמאס לי לחשוב כל הזמן מה צריך להחליף וכמה זה יעלה.

אני 1.80 אז נלך על 29".

אם יש לכם המלצות על דגמים ספציפיים זה יעזור.

ה-Specialized HardRock יבדקו.

[CENTER] [/CENTER]

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

השמן של שימנו מינרלי ולכן לא סופח נוזלים, דורש הרבה פחות תחזוקה (לא צריך להחליף כל שנה שנתיים כמו באביד).

בנוסף בגלל שהוא לא סופח נוזלים יש הרבה פחות התפשטות בעת התחממות של הבלמים וככה התחושה בידית נשארת זהה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...